ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) کیست و چقدر ثروت دارد؟ در این مطلب با بیوگرافی کامل خالق روسی – کانادایی اتریوم (Ethereum) آشنا خواهیم شد.
ویتالیک بوترین از سال 2011، با همکاری در تأسیس و نگارش مقالات مجله بیت کوین، در جامعه خرید و فروش بیت کوین مشارکت داشته است. اما ویتالیک بیشتر به عنوان پسر نابغه طراح اتریوم (دومین پلتفرم ارز دیجیتال باارزش و مشهور دنیا پس از بیت کوین)، شناخته میشود. در زمان نگارش این متن، پروژه رویایی او، به دلیل رسیدن به سقف بالای بازار (بیش از 65 میلیارد دلار)، به خود میبالد و به رشد خود ادامه میدهد. در ضمن، ویتالیک فقط 25 سال سن دارد و طرحهای بسیار زیاد و دور و درازی برای ابداع خود، در سر میپروراند.
ثروت ویتالیک بوترین چقدر است؟
دارایی وی چیزی حدود 100 میلیون دلار تخمین زده میشود. بخشی زیادی از دارایی او در قالب اتریوم است. گفته میشود خالق اتریوم، حدود 350 هزار واحد از این ارز دیجیتال را در والت الکترونیکی خود نگهداری میکند.
دوران کودکی ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین خالق اتریوم در 31 ژانویه 1994، در شهر کولومنا واقع در استان مسکو کشور روسیه به دنیا آمد. او تا 6 سالگی در روسیه زندگی کرد و سپس والدین او تصمیم گرفتند برای جستجوی فرصتهای شغلی بهتر به کانادا مهاجرت کنند. زمانی که او کلاس سوم ابتدایی را در یک مدرسه کانادایی سپری میکرد، در برنامه ای که مخصوص افراد با استعداد بود، شرکت داده شد. با توجه به اینکه دستیابی به یک جایگاه در این برنامه، به معنای فرصتهای یادگیری بیشتر بود، به طور ناگهانی از دوستانش جدا شد. در طول این برنامه، ویتالیک متوجه شد که مجموعه خاصی از مهارتها و استعدادهای او، تا حدی مورد توجه اطرافیان و حتی معلمان قرار گرفته است.
او به صورت ذاتی، مستعد ریاضیات و برنامه نویسی بود و علاقه شدیدی به اقتصاد داشت و میتوانست اعداد سه رقمی را به صورت ذهنی با سرعتی دو برابر بیشتر از میانگین ذهن انسانهای هم سن خود، جمع کند.
در آن زمان، ویتالیک بوترین تعجب میکرد که چرا نمیتواند با میانگین ۷۵ درصدی، مانند دیگران، انسان معمولی باشد. برخی ممکن است بگویند که ویتالیک، با توجه به ذهن عجیب و استعدادهای باور نکردنیاش که او را از همسالان خود دورتر میکرد، برای اینکه بتواند به یک کشور جدید و فرهنگ آن عادت کند دوران سختی را پشت سر گذاشت. در نتیجه او به صورت عمیق، درگیر فرآیند یادگیری مانند اینترنت شد، جایی که بیشتر روابط حرفهای و شخصی خود را در آن ایجاد کرد.
او سپس چهار سال را در مدرسه Aberald، یک دبیرستان خصوصی در تورنتو، سپری کرد. ویتالیک از آن دوران، به عنوان جذابترین و سازندهترین سالهای زندگی خود یاد میکند. این مدرسه، نگاه او به تحصیل را تغییر داد، به طوری که با گذشت زمان کمی از شروع تحصیل در آن مدرسه، نگرش و نتایج آن به شدت تغییر کردند. در Aberald بود که اشتیاق نام تجاری خود را برای یادگیری، توسعه داد که اساساً به هدف اصلی او در زندگی تبدیل شد.
نمرات ویتالیک بوترین همیشه خوب بود، اما مدتی زمان خود را به جای انجام تکالیف مدرسه، برای رسیدن به سطوح بالاتر بازی World of Warcraft، اختصاص داد. او از زمانی که ۱۳ سال داشت World of Warcraft را با خوشحالی بازی میکرد تا اینکه یک روز در سال ۲۰۱۰، شخصیت ویتالیک به دلیل به روزرسانی Blizzard تغییر کرد. آن شب تا زمانی که خوابش برد، گریه کرد و بعدا متوجه شد که سرویسهای غیر متمرکز چقدر میتوانند ترسناک باشند و World of Warcraft را کلا ترک کرد!
زندگی دانشجویی خالق اتریوم
شاید جستجو برای یک اشتیاق جدید در زندگی بود که Vitalik Buterin را به سمت دنیای ارزهای دیجیتال کشاند. او نخستین بار، از پدرش در مورد بیت کوین شنید. پدر ویتالیک در سال 2013، یک استارتاپ پشتیبانی نرم افزار داشت. ویتالیک بلافاصله وارد این کار نشد. علاوه بر این، او ابتدا فکر می کرد که یک ارز دیجیتال حتما با شکست مواجه خواهد شد، چرا که هیچ ارزش ذاتی ندارد. اما بعدها که دفعات بیشتری در مورد آن شنید، علاقهاش افزایش یافت.
ویتالیک بوترین خالق اتریوم همیشه بر این باور بود که اگر در مورد چیزی دوبار شنیدید، ممکن است ایده خوبی برای سرمایه گذاری زمانی و تحقیق بیشتر باشد. در آن زمان، ویتالیک هر چیزی که با مقررات دولتی یا کنترل جمعی انجام میشد را به صورت یک چیز بد معمولی میدید. در این میان ماهیت غیرمتمرکز و غیرقابل کنترل بیت کوین علاقه او را به خود جلب کرد. با وجود اینکه بعد از آن زمان، سیاست او در مورد خوب و بد، به طور قابل توجهی بهروز شده است، اما ویتالیک هنوز با اعتقاد خود که راهی برای قدرت بیشتر در دستان خود دارد، پیش میرود.
Vitalik Buterin زمانی را که به جستجوی شبکهای در فرومهای مختلف مرتبط با بیت کوین اختصاص میداد خاتمه داد. در ابتدا تنها عامل، ارز دیجیتال این شبکه بود که توجه او را جلب کرد. اما سپس هرچه مشارکت او با این جامعه بیشتر شد، شروع به درک پتانسیل نامحدود تکنولوژی مجازی بیت کوین کرد.
او قصد داشت با در اختیار داشتن تعدادی توکن، به طور رسمی به این اقتصاد جدید و تجربی بپیوندد، اما نه قدرت محاسبه برای استخراج داشت نه پولی برای خرید بیت کوین. بنابر این در فرومهای مختلف به دنبال کارهایی بود که پرداختی آنها به صورت بیت کوین باشد. در نهایت، شروع به نوشتن مقاله برای یک بلاگ کرد که دستمزدش به ازای هر مقاله 5 بیت کوین بود.
همکای خالق اتریوم با نشریات
ویتالیک تلاش میکرد از طریق فروم کاری و مقالههای خود، درک و تجربه بیشتری در مورد بیت کوین بدست آورد و همچنین کمی در معرض جامعه قرار بگیرد. در همان زمان، او جنبه های مختلف اقتصادی، فنی و سیاسی ارزهای دیجیتال را بررسی میکرد. مقاله های او، توجه Mihai Alisie، یک طرفدار اهل رومانی بیت کوین، را به خود جلب کرد که منجر به هماهنگی فعال دو نفره و همکاری در مجله بیت کوین (در اواخر سال 2011) شد.
ویتالیک بوترین نویسنده ارشد مجله بود و همچنین شغل پاره وقت دیگری نیز به عنوان دستیار تحقیق ایان گلدبرگ (Ian Goldberg) بر عهده داشت. علاوه بر این، ویتالیک، به صورت همزمان، پنج دوره پیشرفته را در دانشگاه واترلو (waterloo) سپری میکرد. او در می سال 2013، در سفری که به سن خوزه کالیفرنیا داشت، به عنوان نماینده مجله بیت کوین در کنفرانسی در همین زمینه شرکت کرد. این اولین باری بود که بوترین با چشم خود میدید که جامعهی اطراف ارز دیجیتال، زنده و سرحال است و همین امر او را متقاعد کرد که این پروژه، واقعاً ارزش مشارکت دارد.
سال بعد، ویتالیک بوترین از دانشگاه اخراج شد و تعدادی از بیت کوین هایی که برای سفر دور دنیا، جمع کرده بود را خرج کرد و افرادی که سعی داشتند قابلیت های شبکه بیت کوین را توسعه دهند و به نسخه بزرگتر و کارآمدتری تبدیل کنند را، ملاقات کرد.
فعالیت های ویتالیک بوترین خالق اتریوم
ویتالیک در سفرهایی که داشت، پروژه های مرتبط با بیت کوین زیادی را مشاهده کرد. از مغازه های کوچک در نیوهمپشایر و رستورانها در برلین گرفته که بیت کوین ها را می پذیرفتند، تا ATMهای بیت کوین و جوامع کوچک مختلف در سرتاسر جهان. با این وجود، همه آنها بیشتر بر این مورد تمرکز داشتند که چگونه میتوان عملکرد بیت کوین را مانند پول ارتقا و بهبود بخشید.
در اکتبر سال 2013، او به اسرائیل رفت و افرادی که طراح پروژههای CovertCoins و MasterCoin بودند را ملاقات کرد. این پروژه ها، استفاده از بلاک چین را برای کاربردهای متنوع دیگری بررسی میکردند.
به عنوان مثال، صدور توکنهای دیگری علاوه بر بیت کوین، امکان استفاده از قراردادهای مالی برای کاربران را فراهم میکند. اگرچه آنها هنوز از بلاکچین بنیادی بیت کوین استفاده میکردند، اما ویژگی های جدیدی را به تراکنشهای بیت کوین اختصاص میدادند. بعد از دیدن پروتکلهای مورد استفاده این پروژهها، ویتالیک متوجه شد که با جایگزینی کارکرد آنها توسط یک زبان برنامه نویسی Turing-complete، میتوان کاری که پروتکلها انجام میدهند را به مقدار زیادی توسعه داد.
در علوم کامپیوتر، یک زبان برنامه نویسی Turing-complete عاملی است که کامپیوتر را قادر به حل مسائل خاص می کند. در واقع یک الگوریتم مناسب و مقادیر لازم زمان و حافظه را ارائه میدهد. در ابتدا او ایده خود را با پروژههای موجود در میان گذاشت، اما همه به او گفتند که اگرچه که ایده جالبی است، هنوز زمان مناسبی برای انجام چنین اقدامهای بزرگی نیست. بنابراین Vitalik Buterin تصمیم گرفت که خودش این کار را انجام دهد.
اتریوم سرانجام متولد شد
در اواخر سال 2013، ویتالیک بوترین خالق اتریوم ایده خود را در یک برگه سفید (وایت پیپر) توضیح داد و برای تعداد کمی از دوستانش ارسال کرد و آنها نیز به نوبه خود برای دیگران فرستادند. در نهایت، 30 نفر داوطلب شدند تا با ویتالیک خالق اتریوم در مورد این مفهوم، مذاکره کنند. ویتالیک منتظر نظرات انتقادی مردم و اشتباهاتی که از دید آنها در مورد این مفهوم وجود داشت، بود، اما هرگز این اتفاق نیفتاد.
حتی در آن زمان، مفهوم اتریوم هنوز در مورد پول رایج بود. این ایده، با گذر زمان و در طی جلسات و ملاقاتهایی که با افرادی که کاملاً در جریان آن بودند، تغییر کرد و شکل گرفت. زمانی که آنها زبان برنامه نویسی داشتند، هر هفته روش های جدیدی را برای استفاده از آن مطرح میکردند.
تا پایان ژانویه ۲۰۱۴، تیم متوجه شد که ایجاد یک مکان ذخیره سازی غیرمتمرکز، کار نسبتاً آسانی است و مفاهیمی مانند ثبت نام را میتوان تنها با چند خط برنامه نویسی، به وجود آورد.
همانطور که از این موارد استفاده میکردند، آنها به آرامی ایده ویتالیک را تغییر دادند و به تدریج آن را به سمت آنچه که امروز اتریوم نام دارد، سوق دادند. این پروژه در ژانویه ۲۰۱۴ به اعلام عمومی رسید و تیم مرکزی آن از جو لوبین، چارلز هاسکینسون (خالق کاردانو)، آنتونی دی یورو، میهای آلیسی، ویتایک بوترین و گوین وود تشکیل شد.
ویالیک بوترین خالق اتریوم در یکی از کنفرانسهای بیت کوین که در میامی برگزار میشد، اتریوم را معرفی کرد و بعد از چند ماه، تیم تصمیم به برگزاری فروش جمعی اتر، توکن اختصاصی این شبکه، گرفت تا سرمایه آن افزایش یابد. در همان زمان، ویتالیک کمک هزینه Thiel را نیز به مبلغ ۱۰۰،۰۰۰ دلار دریافت کرد.
از طریق فروش جمعی که در آن اتر به ازای بیت کوینها فروخته میشد، تیم موفق به افزایش بیش از 31،000 بیت کوین از جامعه ارز دیجیتال شد، که در آن زمان به ارزش 18 میلیون دلار بود. هرچند در زمان فروش جمعی، بیت کوین حدوداً 650 دلار معامله میشد اما بلافاصله پس از اینکه قیمت آن کاهش یافت، تیم مجبور شد با از دست دادن قابل اجتناب دلار رو به رو شود. با این وجود، تیم اتریوم با پولهای جمع آوری شده، بنیاد اتریوم را که یک سازمان غیر انتفاعی مستقر در سوئیس است و بر توسعه نرم افزارهای متن باز اتریوم نظارت دارد، را تأسیس کرد.
کمپین فروش اتریوم به راه افتاد
علی رغم برخی آشفتگیها، کمپین فروش جمعی اتریوم، تا به امروز سومین کمپین موفق دنیا بوده و پوشش پلتفرم را در بسیاری از نشریات مالی مهم، از جمله وال استریت ژورنال به دست آورده است. قبل از راه اندازی رسمی شبکه، این بنیاد چندین نمونه رمزدار از پلتفرم اتریوم را توسعه داد و آزمایش کرد.
کاربران اولیه زیادی برای اشکالات و خطاهای سیستم به کار گرفته شدند، به طوری که تیم اتریوم تصمیم گرفت تا یک «جایزه خطا» به ارزش 25،000 اتر برای آزمایش استرس در شبکه اعلام کند. در ۳۰ جولای ۲۰۱۵، اولین نسخه عمومی اتریوم، به نام «Frontier» منتشر شد. این نسخه هم، هنوز به صورت آزمایشی بود چرا که با فرمت «bare bones» با یک خط دستور ارائه شد و توسعه دهندگان را قادر کرد تا با ساخت اپلیکیشن غیر متمرکز محیط را آزمایش کنند.
زمانی که پایداری کافی پلتفرم توسط توسعه دهندگان و مخاطبان مورد تأیید قرار گرفت، به نسخه «Homestead» تغییر پیدا کرد. این تغییر در 14 مارچ 2016، زمانی که شبکه اتریوم اولین تولید رسمی خود را دید، رخ داد. ورود آن، آغازی برای ارائه نسل جدید تکنولوژی بلاکچین بود، که آزادی بیشتری برای توسعه دهندگان فراهم میکرد و استفاده از آن به طور قابل توجهی، آسانتر بود. در این زمان، اتریوم، معرفی نامه بسیار قدرتمندی از خود در بازار ارز دیجیتال ارائه کرد. به عنوان مثال:
تعداد نودهای فعال اتریوم حدود 5100 عدد است که در مقایسه با تعداد 6000 تایی بیت کوین در زمان مشابه، تأثیرگذار است. علاوه بر این، تعداد زیادی از بازارهای مبادله ارز دیجیتال شروع به معامله اتر کردند، که با افزایش سریع ارزش مواجه شد. علی رغم اینکه اولین محصول خروجی است، شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت و IBM پروژههای خود را در پلتفرم اتریوم انجام میدهند و برای همکاری با ویتالیک بوترین خالق اتریوم و تیمش، به صورت مستقیم نزدیک میشوند.
به روزرسانی بزرگ بعدی با نام « Metropolis» برنامه ریزی شد تا در دو قسمت ارائه شود. اولین قسمت یعنی «Byzantium» قرار بود در سپتامبر یا اکتبر 2017 منتشر شود ولی چندین بار با تأخیر رو به رو شد. هدف این به روز رسانی این بود که شبکه کاملاً کاربر پسند، از سرعت بیشتری برخوردار و نسبت به نسخه های قبلی سبکتر و امنتر باشد.
سرانجام، مرحله نهایی اتریوم با نام «Serenity» معرفی شد، که قرار است در واخر سال 2020 اجرایی شود.
هکر، DAO و هارد فورک
پلتفرم اتریوم، جدا از ساخت برنامه های کاربردی غیرمتمرکز و کاربردهای متعدد دیگر، کاربران را قادر میسازد تا سازمان های خودمختار غیرمتمرکز (DAO) را راه اندازی و اجرا کنند. آنها اساساً نهادهایی با زمان اجرای طولانی هستند که با توجه به قوانین از پیش تعریف شده نسبتاً پیچیده، دارایی ها دیجیتال را به صورتهای مختلفی استفاده میکنند. این قوانین در قراردادهای هوشمند که توسط یک فرد یا گروهی از افراد نوشته شده، گنجانده شده است.
یک دوره سرمایه گذاری اولیه وجود دارد که در طی آن کاربران میتوانند توکنها را خریداری کنند، که نشان دهنده مالکیت و افزودن سرمایه به DAO است. زمانی که دوره فروش جمعی تمام شد، DAO شروع به کار میکند. کاربران میتوانند در مورد این که DAO چگونه باید سرمایه را خرج کند، پیشنهادهایی ارائه دهند و اعضایی که دارای توکن هستند، میتوانند از طریق رای گیری، موافقت یا عدم موافقت خود با این پیشنهادها را اعلام کنند. اگرچه، باید توجه داشته باشید که توکنهای خریداری شده به معنی حق مالکیت کامل نیستند. در عوض، برای مشارکت در موضوعهای مختلف، به افراد حق رأی میدهند.
اساساً، بیت کوین اولین DAOایی است که تاکنون ایجاد شده، چرا که براساس اتفاق نظر بین تیم مرکزی آن و شبکه استخراج، اداره میشود. سایر DAOها، روی پلتفرم اتریوم ساخته شدهاند. The DAO نام یک DAO خاص است، که توسط تیم آلمانی طراح Slock.it ایجاد شده است. این DAO قفل های هوشمندی را عرضه میکنند که به مردم این امکان را میدهد که اشیایی مانند ماشین، آپارتمان و غیره را در یک نسخه غیرمتمرکز Airbnb به اشتراک بگذارند.
به هر حال، The DAO به بزرگ ترین پروژه فروش جمعی در تاریخ تبدیل شده که با بیش از ۱۱،۰۰۰ نفر عضو، توانست به مبلغی بالغ بر 150 میلیون دلار دست یابد. نیازی به گفتن نیست که این مبلغ بسیار بیشتر از آن چیزی بود که سازندگان آن فکرش را میکردند و آمادگی مدیریت آن را داشتند. سپس، DAO هک شد. توجه به این نکته مهم است که اشتباهی که توسط هکر مورد سو استفاده قرار گرفت، در شبکه اتریوم نبود چرا که این شبکه، در تمام آن مدت به صورت دقیق کار میکرد. کلیه سیستمهای شبکهای تا حدودی در مقابل حملههای هکرها آسیب پذیرند و حتی خود هکر نیز گفته که او به سادگی از یک چاله فنی در The DAO استفاده کرده بوده است. با این وجود، در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۶، یک نفر شروع به جابهجایی پول از The DAO به child DAO کرد (که ساختاری مشابه DAO دارد).
در پایان این هکر موفق شد DAO را به ارزش ۵۰ میلیون دلار اتر، تخلیه کند. ارزش اتر، به سرعت از ۲۰ دلار به زیر ۱۳ دلار سقوط کرد و در حالی که تیم اتریوم هیچ ارتباطی با The DAO و هک آن نداشت، باید با این مشکل دست و پنجه نرم میکرد.
آنها توانستند جلوی تخلیه سرمایه را بگیرند و آن را به یک قرارداد هوشمند دیگر منتقل کنند، اما این فقط یک چاره موقت بود. با توجه به نحوه نوشته شدن کد DAO، احتمال اینکه هکرها هنوز بتوانند به سرمایه دسترسی داشته باشند، وجود دارد. نوعی مداخله از سمت تیم اتریوم، مورد نیاز است. در دنیای ارز دیجیتال، به چنین مداخله هایی فورک (Fork) گفته میشود.
سافت فورک (Soft Fork)
در ابتدا سافت فورک پیشنهاد شده بود که در اصل دکمه راه اندازی مجدد شبکه غیرمتمرکز بود. این به معنی چرخش کل شبکه اتریوم به عقب بود که اساساً The DAO را حذف میکرد و همه پول را به یک قرارداد هوشمند منتقل میکرد که میتوانست فقط سرمایهگذاران را بازپرداخت کند. با این حال، این پیشنهاد یک پرسش اساسی را مطرح کرد و باعث شکاف در جامعه اتریوم شد. یکی از ویژگی های اصلی و مهم آن، داشتن ماهیت غیرمتمرکز است، که به این معنی است که تمام قدرت تصمیمگیری در درون جامعه قرار دارد. تلاش برای حل این مشکل، به معنی کم اهمیت دادن به این اصل است.
علاوه بر این، پیشنهاد سافت کردن شبکه، موجب میشود که اکثریت استخراج گران اتریوم به چرخش به سمت عقب رای بدهند، اما یک نقص امنیتی در روند رای گیری، این گزینه را کاملا حذف میکرد. بدین ترتیب هاردفورک تنها گزینه باقی مانده بود.
اساسا، یک نسخه کاملاً جدید شبکه اتریوم با اندکی تغییر در قوانین نسبت به نسخه اصلی، ایجاد شد. پس از آن استخراج کنندگان، بازارهای مبادله، کاربران معمولی و سایر برنامههای کاربردی اصلی که روی آن ایجاد شده بودند، باید تصمیم می گرفتند که قسمتی از نسخه جدید اتریوم باشند یا در همان نسخه اصلی باقی بمانند. دارندگان اتر و اکثریت مردم (تقریباً 89 درصد)، به پیشنهاد هاردفورک رای مثبت دادند و در 20 جولای 2016، این هاردفورک صورت گرفت. این اتفاق، تولد اتریوم کلاسیک بود. در اصل، باید به عنوان یک ارز دیجیتال جدید تلقی میشد، چرا که بلاکچین اختصاصی خود را داشت و از اتریوم مستقل بود. این دو بلاکچین تا بلوک 1،920،000 که در آن هاردفورک برای بازپرداخت سرمایه گذاران The DAO به کار گرفته شد، یکسان هستند. اتریوم کلاسیک، ویژگی های کاملاً مشابه با ویژگی های اتریوم را ارائه دارد.
با این وجود، این وضعیت کاملاً گیج کننده است. اول از همه، بلاکچین دوگانه، باعث سردرگمی سرمایه گذاران و کاربران عادی میشود. علاوه بر این، می تواند منجر به حملات دوباره به هر دو بلاکچین شود. این بدین معنی است که یک تراکنش میتواند در زنجیره دیگری، بدون موافقت کاربر و یا حتی بدون اطلاع او، تکرار شود. چرا که امضای رمزنگاری تراکنش مذکور، در بلاکچین دیگر ثبت شده است.
اتحادیه اتریوم سازمانی
در مارس 2017، استارتاپ های بلاکچین مختلف، پانصد شرکت امریکایی که از نظر میزان فروش در صدر قرار دارند، دانشگاهیان و صاحبان تکنولوژی، اتحاد اتریوم سازمانی EEA را معرفی کردند، که 30 عضو بنیانگذار داشت. در زمان نگارش این مقاله، بیش از 150 عضو، شامل شرکت های بزرگ دنیا مانند MasterCard، Cisco System، Samsung SDS، Intel و بسیاری دیگر در این اتحادیه مشارکت دارند.
هدف این اتحاد، ارتباط اعضا با متخصصان اتریوم بود تا نکات لازم را از آنها بیاموزند و از پلتفرم اتریوم برای تعریف نرم افزارهای رده سازمانی که قادر به انجام پیچیدهترین و پرتقاضاترین کاربردها است، استفاده کنند. بسیاری از شرکت های مختلف که در زمینههای بانکداری، مدیریت، مشاوره، تکنولوژی، سرگرمی و بسیاری از صنایع دیگر مشغول فعالیت هستند، برای بررسی امکان به کارگیری تکنولوژی های بلاکچین در حیطه کاری خود، با متخصصان اتریوم در تعامل هستند.
ویتالیک بوترین در چین
علی رغم اینکه دولت چین، موضع سرسختانه و مخالفی نسبت به بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال داشت، تکنولوژی بلاکچین و پلتفرم اتریوم توسط شرکتهای بزرگ و کوچک این کشور به کار گرفته میشود. شخصیت ویتالیک در این توسعه، نقش بزرگی را بازی میکند، به ویژه که او با استفاده از اپلیکیشنی که در گوشی خود داشت، توانست در عرض چند ماه، زبان چینی را یاد بگیرد. به عبارتی در چین، اتریوم در سطوح سازمانی، مورد تحقیق قرار گرفته است.
به عنوان مثال دانشگاه پکینگ، که برترین دانشگاه چین است، در حال ایجاد یک لابراتوار اتریوم است که روی پیشرفت پروتکل و موارد استفاده از نرم افزار آن کار خواهد کرد تا از زنجیره های منبع چینی و بازارهای انرژی استفاده شود. The Royal Chinese Mint، که واحد فرعی China Banknote Printing and Minting است،در حال آزمایش توکن ERC20 اتریوم و قراردادهای هوشمند برای دیجیتال سازی یوان چین است.
همچنین شرکت ها و استارتاپهای بسیار زیادی وجود دارد که اعضای بنیانگذار اتحادیه اتریوم سازمانی هستند و بسیاری از منابع و نیروی انسانی خود را در زمینه تحقیق و به کارگیری جنبههای مختلف پلتفرم اتریوم، متمرکز کردهاند.
در ماه می سال 2016، یازده بازار مبادله کالای منطقهای، بازارهای مبادله سهام و بازارهای مبادله دارایی، یک اتحادیه دفتر کل چینی ایجاد کردند که هدف آن، دستیابی به یک پروتکل بلاکچین متن باز بود تا توسعه دهندگان در آینده بیشتر بتوانند روی آن مانور دهند، به نحوی که مطابق با الزامات نظارتی منحصربفرد چین باشد.
کمیسیون اینترنت بورس اوراق بهادار چین، با اعضای برجسته جامعه بلاکچین، از جمله Vitalik Buterin که به عنوان مشاور عمل میکرد، در تعامل مشورتی بود. علاوه بر این، ویتالیک شریک عمومی شرکت Fenbushi Venture Capital است. این اولین و بزرگترین شرکت سرمایه گذاری مستقر در چین است و به طور انحصاری در شرکت های فعال بلاک چین سرمایه گذاری میکند.
ویتالیک بوترین در روسیه
مفهوم اصلی ارزهای دیجیتال ماهیت غیرمتمرکز و غیرقابل کنترل آنها تا حدودی جسورانه و ضد دولتی است، که همیشه تمایل دارد با روس ها به توافق برسد. علاوه بر این، روسیه خانه بسیاری از افراد با سواد در زمینه کامپیوتر است که خود ویتالیک بوترین نمونه شاخص آنهاست. علی رغم اینکه در 6 سالگی روسیه را ترک کرده است، تمام این موارد او را به یک فرد بسیار برجسته و شناخته شده در روسیه تبدیل کرده است.
در آگوست 2017، بیش از 5000 نفر برای سخنرانی ویتالیک بوترین خالق اتریوم در Skolkovo گرد هم جمع شدند.در کنار سایر مباحث، وی عنوان کرد که روسیه یکی از سه کشور برتر (همراه انگلیس و سنگاپور) در زمینه تحقیق و آزمایش تکنولوژیهای بلاکچین است. علاوه بر این، مسکو به داشتن یکی از بزرگترین مجموعه نودها در کل شبکه اتریوم، به خود میبالد. ویتالیک مچنین خاطر نشان کرد که رئیس جمهور روسیه،ولادیمیر پوتین، از بلاکچین مطلع است.
این گفته بدین معنی است که تبلیغات پیرامون این تکنولوژی در نقطه اوج قرار دارد. بوترین در طی دیدار خود، با آقای پوتین ملاقات کرد که برخی از رسانه ها ادعا کردند که یکی از شروط سفر ویتالیک بوده است.
در طول این ملاقات، بوترین فرصتهای استفاده از تکنولوژی که در روسیه توسعه داده است را شرح داد و رئیس جمهور از ایده او حمایت کرد. قبلاً گزارش شده بود که ولادیمیر پوتین، به شدت به ایده اقتصاد دیجیتالی علاقهمند است و در حال حاضر روسیه به تحقیق در مورد فرصتهای مرتبط با بلاکچین برای ردیابی دیجیتالی کالا، شناسایی شخصی و حفاظت از حقوق مالک دیجیتال میپردازد.
در اکتبر سال ۲۰۱۷، بزرگترین بانک روسیه (Sberbank) اعلام کرد که به اتحادیه اتریوم سازمانی پیوسته است. پیش از آن، تنها شرکت روسی این اتحادیه QIWI (یک شرکت ارایه دهنده خدمات پرداخت الکترونیک) بود. Sberbank گزارش داد که تاکنون با مشارکت مقام های ناظر، وزیر اقتصاد، سایر بانک های روسیه و اتاق بازرگانی بین المللی روسیه و آزمایش کامل بر روی یک نامه هوشمند اعتباری و یک نامه هوشمند ضمانتی، کار میکنند.
ویتالیک بوترین خالق اتریوم در طی سفر خود به روسیه در آگوست ۲۰۱۷، با Vladislav Martynov، مدیر عامل خدمات Yota، یک شرکت ارتباطات سیار روسیهای، دیدار داشت. این دیدار منجر به ایجاد یک نهاد جدید در روسیه شد که برای یک بانک توسعه دولتی، آموزش، رویدادها و معماری را، فراهم میکند. علاوه بر این، این بانک قصد دارد تا بودجه مرکز جدید تحقیقات بلاکچین در دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی را تامین کند.
روز گذشته برابر با 29 می 2020، این بانک از سرمایه گذاری 100 میلیون دلاری روی 5000 دستگاه خودپرداز بلاکچین که قابلیت استخراج ارز دیجیتال را دارد خبر داد.
اخبار دروغ در مورد مرگ ویتالیک بوترین
در 25 ژوئن 2017، اخبار دروغی که ادعا میکرد ویتالیک بوترین خالق اتریوم در تصادف رانندگی کشته شده است، باعث شد اتریوم 4 میلیارد دلار را در بازار از دست بدهد. اگرچه اتریوم تمام ارزش از دست دادهاش را حفظ کرد، این شوخی اهمیت ویتالیک را برای پلتفرم و کل جامعه ارز دیجیتال و بلاکچین نشان داد.
هم اکنون این روزها، ویتالیک خالق اتریوم در سنگاپور زندگی میکند و به سخت ترین شکل ممکن روی طرح خود کار میکند. در ابتدا، فقط سه نفر روی پروتکلهای اتریوم کار می کردند، اما او امیدوار است که به زودی تیم به سطحی خواهد رسید که کمتر به حضور او نیاز داشته باشد. او در مورد آینده این پلتفرم، خوش بین است و میگوید «تنها قاتل اتریوم، اتریوم است»
چندی پیش خبری منتشر شده بود که اگر ترون قاتل اتریوم است، اپلیکیشنهای غیرمتمرکز آن کجایند؟
اتریوم و تیمش در حال آماده شدن برای رونمایی از نسخه های جدید، پایدارتر، ایمنتر و کارآمدتر اتریوم هستند و بزرگترین چالشهای آنها، مقیاس پذیری، بهینه سازی و هزینه مناسب میباشد.
بخشی از جوایز اهدا شده به ویتالیک بوترین
جایزه کمک هزینه تحصیلی Thiel، 2014
جایزه تکنولوژی دنیا در بخش نرم افزار IT، 2014
Fortune 40 ، زیر 40
Forbes 30، زیر 30
منبع: cointelegraph