هدایت تیم ملی عربستان بر عهده هروه رنارد، سرمربی فرانسوی است و تیم ملی عربستان تحت هدایت این سرمربی، در صدر جدول گروه دوم رقابت های مقدماتی جام جهانی حضور دارد، جایی که تیم هایی مثل استرالیا و ژاپن در آن حضور دارند و شاید قبل از برگزاری بازی ها کسی فکر نمی کرد که پس از 4 بازی تیم ملی عربستان با 12 امتیاز در صدر جدول این رقابت ها بایستد و در نبرد رو در رو تیم ملی ژاپن را هم شکست دهد.
به گزارش طرفداری، تیم ملی عربستان از این 4 بازی ای که انجام داده، سه بازی میزبان بوده و به ترتیب تیم های ویتنام، عمان، ژاپن و چین را شکست داده و به نوعی موفق ترین تیم آسیایی رقابت های مقدماتی جام جهانی محسوب می شود و در این بین تیم ملی عربستان دو فاکتور بسیار مهم دارد که سایر رقبا به اندازه این تیم از آن برخوردار نیستند.
اولین فاکتور حضور مربی ای با تفکرات فنی مناسب، به نام هروه رنارد روی نیمکت تیم ملی عربستان است. سرمربی ای که با حضور در تیم هایی مثل مراکش و ساحل عاج تجربیات خوبی کسب کرده و دارای تفکرات خاص هجومی ای است. کافی است بازی تیم های ایران و مراکش را به یاد بیاورید، تیم ملی ما گرچه مراکشی ها را شکست داد اما تیم رنارد هم مقابل ایران، هم پرتغال و هم اسپانیا فاصله ای تا به دست آوردن امتیاز و یا حتی کسب سه امتیاز نداشت. علاوه بر مسائل فنی موجود، رنارد از کاریزمای مناسبی هم برای هدایت تیمی مثل عربستان برخوردار است و این قضیه کاملا میان صحبت های این مربی، بین دو نیمه بازی ویتنام که تیمش از رقیب عقب بود، مشخص است:
او در این فیلم، پیام های تاکتیک هجومی خود را با روحیه ای تهاجمی و با حرارت به تیم منتقل می کند.
در مورد رنارد و تاثیرش روی فوتبال عربستان بعد ها می توان هنگام صعود قطعی این تیم به جام جهانی صحبت کرد و روزهایی را به خاطر آورد که این مربی قرار بود به جای مارک ویلموتس سرمربی تیم ملی ایران شود. قبل از جذب مرد بلژیکی، فدراسیون با رنارد پای میز مذاکره نشست و حتی او را به تماشای بازی تیم ملی دعوت کرد اما قرارداد مرد فرانسوی با مراکش، مانع همکاری ما و رنارد شد. در واقع عربستان برای هروه رنارد صبر کرد و ما صبر نکردیم و در تله بلژیکی گرفتار شدیم.
از رنارد که بگذریم، حالا به فاکتور دوم می رسیم؛ هواداران...
تیم ملی عربستان تنها در عرصه به دست آوردن 3 امتیاز در رقابت های مقدماتی جام جهانی، برترین تیم قاره نبوده بلکه این کشور از لحاظ میزان استفاده از پتانسیل هواداران و ظرفیت ورزشگاه ها نیز بیشترین بهره را برده و هنگام بازی های خانگی عربستان، ورزشگاه کینگ عبدالله مملو از تماشاگر می شود. این قضیه در بازی مقابل ژاپن بیش از پیش به چشم آمد زمانی که جو ورزشگاه، ژاپنی ها را به استیصال رسانده بود.
عربستان در دوره قبل رقابت های جام جهانی هم حضور داشت و بعید است برای دوره بعدی در این رقابت ها غایب باشد و بارقه هایی از پیشرفت را به وضوح می توان در فوتبال این کشور دید این در حالی است که تیم ملی ایران شب گذشته، مهم ترین بازی خود در رقابت های مقدماتی را عمدا و کاملا هوشیارانه بدون تماشاگر برگزار کرد تا کره ای ها از استادیوم خالی آزادی جان سالم به در ببرند.