یکشنبه شب بازی فینال یورو ۲۰۲۰ بین دو تیم ایتالیا و انگلستان برگزار شد و در نهایت این ایتالیا بود که توانست در ضربات پنالتی حریف خود را شکست داده و جام قهرمانی را از آن خود کند.
در این که ایتالیا و همچنین مانچینی همیشه جایزه بگیز بوده اند تردیدی نیست. ایتالیا حتی در شرایط بد فوتبالی خود نیز توانسته مدعی قهرمانی باشد و حتی قهرمان شود. مانچینی هم در زمان سرمربیگری فیورنتینا، لاتزیو، اینتر، منچسترسیتی و حتی گالاتاسرای توانسته قهرمان لیگ یا جام حذفی در ایتالیا، انگلیس و ترکیه شود.
این تورنومنت بار دیگر اثبات کرد مانچینی که هیچ گاه سوپراستار دنیای مربی گری نبوده چه مربی کاربلدی است. ایتالیا ۲۰۲۰ با نگاه به ستارههای تیمهای دیگر شانسی برای قهرمانی نداشت. تیمهایی مثل انگلیس، بلژیک، اسپانیا، فرانسه، پرتغال و آلمان روی کاغذ شانس بسیار بیشتری برای کسب این عنوان داشتند. دروازه بان ایتالیا دونارومایی بود که طرفداران میلان دل خوشی از او و اشتباهاتش نداشتند. در خط دفاع کیلینی و بونوچی پا به سن گذاشته و امرسون و دی لورنزویی که کسی روی آنها حساب ویژهای باز نمیکرد حضور داشتند. در خط هافبک جورجینیو، وراتی و بارلا به همراه لوکاتلی بازیکنان اصلی ایتالیا در این تورنومنت بوده اند که وقتی برای مثال با کانته، پوگبا، تولیسو و ربیو مقایسه شوند اسمهای کوچک تری به شمار میآیند. در خط حمله اینسینیه، ایموبیله، کیه زا، برناردسکی و بلوتی حضور داشتند که اگر به خط حمله فرانسه، انگلستان، پرتغال و بلژیک نگاهی بیندازیم متوجه تفاوت کلاس آنها خواهیم شد.
اما نهایتا این ذهن برتر مانچینی بود که فینال یورو ۲۰۲۰ را برد و انگلستان پر ادعا را در خانه خود شکست داد.
ساوتگیت سرمربی بی یال و کوپال سه شیرها
در طرف مقابل مانچینی ساوتگیتی حضور داشت که انگلیسیها امیدهای زیادی به او داشتند.
تصمیمات ساوتگیت در بازی فینال به حدی اعجاب برانگیز بود که حس می شد ساوتگیت کلا فوتبال را نمیشناسد.
در این بازی انگلیس خیلی زود به گل رسید. گلی که با ارسال دقیق تریپیر و ضربه حساب شده لوک شاو دروازه دوناروما را فرو ریخت. اما پس از این گل تیم ساوتگیت به شدت در لاک دفاعی فرو رفت تا حدی که در مقاطعی از بازی درصد مالکیت توپ حدودا ۸۰ به ۲۰ برای ایتالیا بود. نقش هری کین به عنوان کاپیتان و ۹ کلاسیک انگلیس در نهایت ابهام بود. مطمئنا اگر از هرکدام شما پرسیده شود هری کین در بازی فینال چه کرد پاسخی نخواهید داشت.
اشتباه اول ساوتگیت، لاک دفاعی
اما تصمیم عجیب ساوتگیت پس از گل ایتالیا گرفته شد. وقتی ایتالیا دروازه انگلیس را با ضربه بونوچی در به هم ریختگی دفاع انگلیس باز کرد، ساوتگیت تیم خود را دفاعیتر و بستهتر کرد. تلاش ایتالیا برای زدن گل پیروزی و تقلای انگلیس برای مساوی ماندن نتیجه بازی به وضوح دیده میشد. روشن بود ساوتگیت میخواهد بازی را به ۱۲۰ دقیقه بکشاند و در وقتهای اضافه حمله کند؛ که همین اتفاق نیز افتاد و بعد از شروع بازی در وقتهای اضافه انگلیس بود که بیشتر حمله میکرد. قابل درک نیست که در ذهن ساوتگیت چه گذشت که به چنین تصمیمی رسید. روی مسنتر بودن بازیکنان ایتالیا حساب باز کرده بود یا چیز دیگری. اما فوتبالیها میدانند که ۲۰ دقیقه در فوتبال چقدر زمان زیادی است. ساوتگیت نه تنها بیست دقیقه را سوزاند بلکه ریسک متحمل شدن یک گل دیگر را بدون دلیل قابل قبولی پذیرفت. او زمان نقد را در اختیار ایتالیا گذاشت و به زمان نسیه میاندیشید. گرچه بخت با او یار بود و در ۹۰ دقیقه گل دوم را دریافت نکرد، اما این کار او تاکتیک نادرستی بود.
اشتباه دوم ساوتگیت، تعویض ها
اما تصمیم ترسناک و دور از عقل ساوتگیت که کاخ آرزوی انگلیسیها را ویران کرد تعویضهای عجیب او بود. او در دقایق پایانی ۱۲۰ دقیقه بازی دو تعویض همزمان انجام داد و رشفور و سانچو را به جای واکر و هندرسون که خود به عنوان یار جانشین آمده بود وارد بازی کرد. یعنی تیم او بیشتر از دو دقیقه در حالی بازی کرد که رشفور عملا دفاع راست بود و سانچو هافبک دفاعی! گرچه این جا هم شانس با او یار بود و بازی مساوی به اتمام رسید، اما باز هم او در زمان نقد بازی ریسک وحشتناکی کرد. اگر در آن دقایق که اتفاقا انگلیس تحت فشار هم بود این تیم گلی دریافت میکرد بسیار طبیعی بود، چون عملا یک دروازه بان، سه دفاع و یک هافبک در بازی حضور داشتند و بقیه بازیکنان حاضر در زمین وینگر یا مهاجم هدف بودند.
اهل فن میدانند که اشتباه بزرگتر در این تعویضها این بود که بازیکنی که در شرایط بازی قرار نگرفته است نباید برای زدن ضربات پنالتی انتخاب شود. اما ساوتگیت اهمیتی به این قانون نانوشته نداد و بازیکنانی را فقط برای زدن ضربات پنالتی وارد زمین کرد. این بازیکنان کمتر از پنج دقیقه زمان برای قرار گرفتن در شرایط بازی داشتند خصوصا که این بازی فینال مسابقات بود و جو روانی ویژه ای بر آن حاکم بود. نهایتا همین اشتباه دامن انگلیس را گرفت و رشفورد، سانچو و ساکا سه بازیکن تعویضی ساوتگیت پنالتیهای خود را خراب کردند و انگلستان در خانه خود به ایتالیا باخت و باز هم دستش از جام قهرمانی یورو کوتاه ماند.
مقصر اصلی این ناکامی شخص ساوتگیت است که با تاکتیکهای اشتباه و تصمیمات نابخردانه این تیم پرستاره را بار دیگر ناکام گذاشت.
باید منتظر ماند و دید آیا فوتبال انگلیس باز هم ساوتگیت را تحمل خواهد کرد؟
منبع: https://vaghayerooz.com/0003kF