لیورپول در تاریخ خودش بازیکنان بزرگی به خود دیده؛ بازیکنانی نظیر کوین کیگان و کنی داگلیش که طرفداران افراطی فوتبال انها را میشناسند تا کاپیتان بزرگ انفیلد؛ استیون جرارد و محمد صلاح که اکثریت فوتبال دوستان این ستاره ها رو میشناسند.
ولی ما میخوایم بریم به سال های 1960 تا 1970 که تیممون معجزه ای به اسم ویلیام شنکلی یا به مخفف بیل شنکلی رو به خود دید
و حالا بیاید 5 تا از بازیکنان بزرگ این دهه رویایی رو نگاه کنیم
5- ران یتس
مرد غول پیکر اسکاتلندی که عضو تیمی بود که، برای اولین بار قهرمان جام حذفی با برد لیدزیونایتد شد.
این دفاع بزرگ؛ کاپیتان لیورپول در آن نسل بازگشت بود.
شاید یکی از وقایع جالب بیل شنکلی ماجرای خرید ران یتس باشد!
یتس پرسید: لیورپول کجای لیگ انگلستان است؟ شنکلی جواب داد: ما در لیگ دسته اول هستیم، پسر. یتس: من فکر می کردم شما در دسته دو هستید. شنکلی گفت: وقتی تو را بخریم، پسر، فصل بعد در لیگ دسته یک خواهیم بود. همین طور هم شد. او نخستین کاپ قهرمانی باشگاه در جام حذفی را در سال 65 بالای سر برد.
4- ایان کلگن
این مرد بزرگ اگر سال های اخرش در تیم های کوچک حذف شوند تمام عمر فوتبالی درخشان خود را در لیورپول کذراند
مردی سریع که خیلی از لیورپولی ها شیفتش بودن؛ شیفته رفتارش،شیفته چهره اش و شیفته بازیش. شیفته آن 857 بازی ای که جیمی کرگر به عنوان نفر دوم حتی بهش نزدیک هم نیست.
18 سال درخشش، 18 سال که خودش رو در قلب پسران اسپین کاپ جا کرد.
18 سال و 5 لیگ، 18 سال و دو قهرمانی چمپیونزلیگ، 18 سال و جام یوفا و 18 سال و یک بار برترین بازیکن لیگ انگلستان
ستاره ای میان پسران فاتح جهان در 1966
3- ایان سنت جان
ایان سنت جان؛بازیکن بزرگی که مصداق بارز سالی که نکوست از از بهارش پیداست؛ است! شروعی با هتریک مقابل اورتون( قدرت انگلیس در کنار من یونایتد و لیدزیونایتد در آن زمان) و در ادامه و پس ازاین بازی 115 بار دیگر گلزنی برای لیورپول را تجربه کرد در 424 بازی که مجموعا 118 گل در 425 بازی برای انفیلدی ها به ثمر رساند.
بیگ شنکس هنگامی که این مهاجم خبره را خرید گفت: ایان نه تنها مهاجمی خوباست بلکه بازیکنی خوب هم هست.
این مرد بزرگ عضوی از گروهی بود که نه تنها جام حذفی را بردند بلکه تا فینال جام برندگان پیش رفتند این مرد طلایی در لیورپول هم زمان با بیل شنکلی بود و و در شروع درخشش لیورپول از این تیم رفت و همچنین به هنگام رفتن رفتار خوبی با ایان نشد ولی حیف که بازیکنانی مثل ایان کم پیدا میشوند که بی سر و صدا از تیم بروند.
2- راجر هانت
مهاجمی انگلیسی با قدرت بدنی کوبنده برای تمامی حریفان بدون شک راجر هانت هست نه کس دیگری با یک لبخند کاری میکرد که تیم روحیه بگیرد، رهبر خط حمله و ستاره بلامنازع نسل خیزش همه و همه توصیفات کوچکی از راجر هانت هستند.
اگر بخواهم توضیح بدهم باید مقاله ای جداگانه بنویسم ولی تا جایی که میشه میگم که بدانید چه الماسی در انفیلد بوده!
همه چیز از 20 جولای روزی که برخی روز شانس میدانند چون تقسیم روز بر ماه عدد 5 رو بر خود میبیند و 5 عدد اول یا عدد شانس است! ولی قطعا بزرگی راجر در فوتبال به شانس نیست چون شانس نیست که بتواند در 401 بازی 244 گل بزند یعنی در هر بازی میانگین 0/6 گل زدن و یعنی دومین گلزن برتر باشگاه بودن! آیا این نتیجه شانس است؟!
سال 66 برای انگلیسی های این لیست یعنی قهرمانی در جام جهانی چون همگیشون بازیکنی برتر در پست خود بودند ولی هانت فرق داشت؛ هانت در بازی فینال به سر بابی رابسون گفت که کجا بزند هانت گل زیبای نیمه نهایی را زد که باعث صعود شد! بله درسته هانت جام جهانی را برد آن جام بزرگ!!!!
ولی چرا از افتخارات زیبایش همراه شنکلی در لیورپول نگوییم مردی که در ثانیه اول شنکلی را مجبور به تند حرف زدن با ویلیامز(رئیس هیئت مدیره وقت لیورپول) کرد!
دو لیگ انگلستان؟! جام بزرگی که 5 تا دست برایش جلو رفته بودند ولی دستان هانت و شنکلی دراز تر بود گل دقیقه 93 که سبب اولین جام انگلستان در آن سالها برای لیورپول شد را هانت زد؛ هانت!
شاید یک اف ای کاپ و سه خیریه شاید بخش کوچک کارنامه درخشان هانت باشد
و هانت برای لیورپول ثابت کرد که تسلیم شدن در لیورپول یعنی مرگ!
1- کاپیتانی بزرگ" املین هیوز "
بعد از استیون جرارد شاید هم استیون جرارد بعد از او
کاپیتان بزرگ که من به شخصه این مرد بزرگ رو که در تصویر بالا میبینید هم سطح با استیون جرارد بزرگترین کاپیتان تاریخ لیورپول میدانم سایت اسکای اسپورت هیوز را بهتر و انجمن نوسندگان جرارد را!
این مرد برای خیلی ها بت امید شد بت جنگیدن از وقتی 14 ساله بود بیل شنکلی زیر نظر داشتش به او قول کاپیتان شدن در تیم ملی انگلستان را داد در 1969-70 املین با اجازه تامی اسمیت کاپیتان لیورپول شد تا در تیم ملی هم سه سال بعد کاپیتان شود.
املین کاپیتانی بود که رهبر بودن در روحش دمیده شده بود خوب بودن طرفدار داشتن😔
مرگ املین برای خیلی ها دردی داشت که شاید فوتبال را برای مدتی یا همیشه کنار بگذارند چون این املین بود که به آنها امید داد چون این املین بود که عشق را در انها به وجود اورد چوم این املین بود..
نمیخوام فعلا امار بدم فقط بیاید کمی در موردش حرف بزنیم 14 ساله بود که بیل شنکلی رژیم غذایی اش در صبحانه را به او داد.
ولی املین از 6 سالگی عاشق بود عاشق دو چیز فوتبال و لیورپول! و او ایا میدانست که لیورپول هم عاشق او خواهد شد؟!
من به عنوان یک هوادار در 45 سال بعد دارم این مقاله رو مینویسم در زمانی که خبری از املین درحال زندگی در این دنیا نیست. خبری از آن پسر پر شور و شوق که نفر اول به تمرین می آمد نیست. ولی کاری که املین در 1967 تا1979 کرد؛کار اسانی نبود! کاری که تاثیرش بر من محقق فوتبالی این بود که 6 ماه از عمر خودم رو انحصاراً در اختیارش بگزارم.
وقتی طرفدار لیورپول و وقتی طرفدار تاریخ فوتبال باشید باید املین را بشناسید باید پس از مرگ او گریه کنید و باید یکی از ارکان لیورپول طلایی باب پیزلی و اواخر شنکلی بدانید.
"اسب دیوانه" لقبی که شنکلی هنگام خرید او به داد چون بازیکنی تماماً در اختیار باشگاه بود مردی زاده شده از عشق به فوتبال!
داستان درخشان کاپیتان ما از 28 اوت 1947 در باوو-این-فورس شروع شد و به 9 نوامبر 2004 در شفیلد خطم شد!!!!
داستانی پر از ماجرا، داستانی که در آن پول منچستر یونایتد به عشق لیورپول نچربید! داستانی که 638 بار برای لیورپول پا به میدان گذاشت داستانی که 48 گل برای لیورپول به همراه داشت داستانی با دو دختر. داستانی با 10 جام که 2 لیگ قهرمانان اروپا؛ 4لیگ؛ یک اف ای کاپ؛ 2یورو لیگ و یک سوپرکاپ اروپا به همراه داشت
دوست ندارم مطلبم به پایان برسه هر موقع که این مطالب رو میخوام بنویسم ثانیه به ثانیه کلمات در ذهنم شکل میگیرند و جمله بندی میشن و مقاله ای درست میکنند.