🏅🧧چرا گاهی دعا آن قدر در اجابت به تأخیر می افتد که انسان دچار رنج و زحمت می شود؟؟؟
.
.
🧧پاسخ اجمالی
.
🏅همان گونه که می دانید تمام انسان ها از راه های گوناگون؛ مانند بیماری، مرگ، مشکلات و گرفتاری و... در معرض آزمایش هستند و این سنت قطعی خداوند است:
🏅«قطعاً همه شما را با چیزى از ترس، گرسنگى، و کاهش در مالها و جانها و میوه ها، آزمایش مى کنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان»
.📚بقره آیه ۱۵۵
.
.
🏅 اگر قرار بود خداوند به تمام دعاهای یک انسان مطابق با درخواست های او پاسخ دهد، تصور کنید آیا خواسته های این انسان حد و اندازه دارد؟!
🏅همان طور که در قرآن میگه انسان موجودی سیری ناپذیر هست و از خیر خسته نمی شود واگر به شرّی گرفتار شود نا امید می شود. آیا با این فرض آزمایش های الهی معنایی خواهد داشت؟
.
🧧همان گونه که مستحضرید، خداوند وعده داده که مرا بخوانید و من شما را اجابت می کنم.
📚غافر آیه ۶۰
.
🏅اما این معنایش این نیست که با دعا به تمام خواسته های دنیایی خویش خواهید رسید! ممکن است بسیاری از این دعاها پاسخ هایش اخروی و آن دنیایی باشد.
.
🏅اگر این گونه بود که طبق وعده الهی، با دعا تمام بیماری ها به بهبودی منجر می شد، پس تکلیف دانش پزشکی و پزشکان چه می شد، و همین طور دیگر اسباب و علل طبیعی.
.
.
🏅بنابر این، عالم، عالم اسباب و مسببات است و هر چیزی مسیر طبیعی خود را طی می کند، مگر در جاهای خاصی که دعا جلوی آن اثر طبیعی را خواهد گرفت، بنابر مصالحی.
.
🏅.پس اگر دیدی جایی دعا مستجاب نشد، اولاً: باید دید که این دعا شرایط استجابت را داشت؟، ثانیاً: بر فرض دارا بودن شرایط، مصلحت دیگری بود که این دعا به اجابت نرسد و شاید این دعا جلوی مفسده ای و یا پیشامدی را گرفته باشد که ما نمی دانیم؛ لذا در این گونه موارد باید تسلیم قضا و رضای الهی بود. و گفت:
.
⚘من از درمان و درد و وصل و هجران
⚘پسندم آنچه جانان پسندد.
.
🪔اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🪔