اشکان خورشیدی که یکی از داورهای نامی حال حاضر فوتبال ایران محسوب می شود، مقابل دوربین طرفداری قرار گرفته و برترین های قرن خود را انتخاب کرد.
به گزارش طرفداری، در حاشیه این برنامه سامان خدایی گفتگوی متفاوتی را با اشکان خورشیدی انجام داد و اشکان خورشیدی هم در خصوص مسائل مختلفی مثل دستمزدش، بازی جنجالی استقلال و پیکان و صحبت های امیر قلعه نویی در خصوص او، مطالب جالبی را بیان کرده است که دیدن آن خالی از لطف نیست.
طبق روال هر هفته، از روز شنبه تا چهارشنبه هر هفته، برنامه تیم منتخب قرن با اهالی ورزش تقدیم تان می شود، پنجشنبه ها اعلام نتیجه تیم قرن و روزهای جمعه هم پشت صحنه یا خاطره بازی از طریق رسانه طرفداری پخش خواهد شد.
امروز نوبت گپ و گفت متفاوت با اشکان خورشیدی است:
سلامی دوباره به مخاطبان رسانه طرفداری. در حاشیه ضبط برنامه تیم منتخب و برترین های قرن ورزش ایران در خدمت شما هستیم. امروز اشکان خورشیدی با ما است و چه چیزی بهتر از اینکه کمی با ایشان در مورد ابهامات داوری صحبت کنیم. اجازه دارم اولین سوال را از شما با پرسیدن دستمزدتان در هر بازی داشته باشم؟
برای بازی های لیگ برتری طبق مصوبه ای که فدراسیون فوتبال و هیات رئیسه داشته برای بازی های این فصل و فصل گذشته داور وسط 1 میلیون و دویست هزار تومان دریافت می کند. کمک داوران هم چیزی حدود هفتصد هزار تومان فکر می کنم.
چند کیلو گوشت می شود؟
قبلا هم گفته ام و باز هم می گویم داوران ما با توجه به تمام مشکلاتی که وجود دارد، با کمبود امکانات و پایین بودن دستمزد، این باعث نمی شود تا داوران ما نسبت به کاری که انجام می دهند دلسرد شوند چون واقعا داوری یک عشق است و داوران ما با دل خود وارد این حرفه شده اند ولی می طلبد بیشتر به داوران ما توجه شود.
در لیگ آزادگان چطور؟
دقیقا به خاطر ندارم ولی فکر می کنم رقمش زیر چهارصد هزار تومن است.
اگر بخواهیم همین لیگ برتر را حساب کنیم یک داور اگر حتی 4 بازی در ماه هم سوت بزند هم پول زیادی نیست.
4 بازی هم در ماه سوت نمی زند هر داور. حداکثر قضاوت برای هر داور در لیگ 15 بازی است.
در ماه یعنی 2-3 بازی.
2 بازی.
یعنی به پایه حقوق وزارت کار هم نمی رسد این درحالی است که کار شما یک شغل حرفه ای است.
حالا مسئولان فدراسیون قول داده اند که از فصل آینده مقداری توجه بیشتری به داوران کشور شود و این اتفاق بیفتد.
برایم سوال بوده با این دستمزد کم چرا یک داور باید این همه فشار و هجمه را تحمل کند.
باز هم می رسیم به همان جمله که داوری عشق است و واقعا این حرفه را دوست داریم و با جان و دل واردش شدیم. این را هم بگویم که در لیگ برتر ایران 16 تیم داریم و اگر هر تیم 30 بازیکن داشته باشد ما 480 بازیکن لیگ برتری داریم اما 80 یا 90 داور لیگ برتری داریم و قرار گرفتن در جمع این 70-80 نفر در کل کشور هم شایستگی می خواهد هم تلاش و همت. داوران تلاش می کنند به آن نقطه بهترین داوری لیگ ایران همان لیگ برتر برسند و این انگیزه ایجاد می کند که به قول شما جذب داوری شوند.
بازی استقلال و پیکان بود که شما داریوش شجاعیان را اخراج کردید و بابت آن خیلی به شما اهانت شد.
این مسائل در فوتبال برای داور وجود دارد. طرفداران دوست دارند تیمشان پیروز شوند و نتیجه دلخواه آنها رقم بخورد بعضی بازی ها این اتفاق نمی افتد و تماشاگران تحت فشار ممکن است یک سری کلمات به کار ببرند یا کاری انجام دهند که ناخوشایند باشد. ان روز هم از روزهایی بود که من دلگیر شدم و شاید آن روز یکی از روزهایی بود که به خودم گفتم چرا داور شدم ولی بعد از بازی و یک ریکاوری کوچک این مسئله رفع شد و به قول بچه ها سعی کردم محکم تر از قبل قضاوت کنم.
بعد از بازی استقلالی ها از شما دلجویی کردند؟
بله بعد از بازی بازیکنان استقلال و آن زمان سیدمهدی رحمتی، پژمان منتظری، امید ابراهیمی که از هم استانی های من است و دوستان دیگر آمدند و دلجویی کردند.
داریوش شجاعیان خودش نیامد؟
نه.
امیر قلعه نویی در تلویزیون نام شما را برد، می خواهم بپرسم آن شب چه حالی داشتید و کجا بودید؟
بحث امیر قلعه نویی و صحبت هایش بحثی است که ما نمی خواهیم به آن ورود کنیم. ایشان یک سری صحبت ها را فرمودند نقطه نظراتشان را گفتند ولی آن شب، شب تولد پسرم بود و مشغول جشن بودیم و از طریق دوستان متوجه شدم ایشان یک سری صحبت ها را فرمونده اند اما خود فدراسیون و کمیته انضباطی پیگیر ماجرا بود و اتفاقات بعدی رقم خورد ولی امیر قلعه نویی سرمربی ای است که برای ما قابل احترام است، مثل همه مربیان. ایشان پرافتخارترین مربی ایران هم هستند، می دانم تحت فشار هستند انشالله مقداری صبر بیشتری داشته باشند. ایشان مطمئن باشند که همه داوران کشور از جمله کسانی که ایشان نام بردند سعی می کنند بهترین و کم اشتباه ترین قضاوت را داشته باشند حالا ممکن است در یک قضاوت اشتباه پیش بیاید.
شما دربی تهران را هم سوت زدید. پیراهنی که در آن بازی بودید را به یادگار گذاشتید؟
بله دربی 89 را در حضور کولینا و صدهزار تماشاچی قضاوت کردم و پیراهنش را به عنوان یادگاری پیش خودم نگه داشتم.
تا حالا شده پیراهن تان را با بازیکنی عوض کنید؟
نه نشده.
چند شب پیش مانوئل گرافه، داور آلمانی بازی خداحافظی اش بود و بعد از بازی پیراهنش را با هالند عوض کرد.
این مسائل در فوتبال اروپا جا افتاده و از نظر فرهنگی مشکلی ایجاد نمی کند امیدواریم در کشور ما هم این مسئله جا بیفتد و این اتفاق رخ دهد که مثلا داور بتواند لباس خودش را با یک داور دیگر یا بازیکنی عوض کند یا بتواند پیراهن باشگاهی را به عنوان هدیه خانه ببرد. در کشورهای دیگر این موضوع وجود دارد، حتی اگر شما خاطرات کولینا را مرور کنید در کتابش قید کرده اتاقی که دارد روی دیوار اتاقش لباس بهترین بازیکنان وقت دنیا را به یادگار دارد.
دوست داشته اید پیراهن یک بازیکن را بگیرید؟
نه برای من پیش نیامده. دوستانی هستند که پیراهن بازیکنان را داشته باشند اما شرایط مهیا نیست در کشور ما و ما هم هیچوقت از بازیکنان نخواسته ایم.
بعد از اینکه یک بازی پخش زنده تلویزیونی را قضاوت می کنید، برخورد مردم با شما چطور است؟
وقتی مردم را می بینیم و ما را می شناسند، لطف دارند، طرفدارانی که بازی به نفع شان تمام شده باشد خوشحال هستند و تشکر می کنند و تعریف می کنند و اگر هم تیم شان باخته باشد انتقاد می کنند. ما در هر دو حالت سعی می کنیم بپذیریم صحبت هایشان را و اگر انتقادی می کنند به انتقادشان گوش دهیم و اگر صحبت شان درست است آن مشکل را رفع کنیم. در مجموع تا الان من در خیابان برخورد بدی ندیده ام.
مدتی طولانی است که تماشاگر در استادیوم نداریم و در تلویزیون هم بازی می بینیم صدای مربیان و کادرفنی می آید. این سر و صداها زیاد نیست؟
اول بگویم که جای تماشاچی ها درفوتبال خیلی خالی است، شور و هیجانی که هواداران به بازی می دهند قابل وصف نیست و من خیلی دوست دارم تماشاچی ها باشند. بازی هایی که تماشاچی حضور دارد خودم حس می کنم بهتر قضاوت می کنم و یکی از معایبش این است وقتی سر و صدای تماشاچی نباشد سرو صدای کادرفنی و نیمکت خیلی راحت به گوش داور بازی و میکروفن های صدا و سیما می رسد و پخش می شود. مقداری بله، کادرفنی و نیمکت ها سرو صدای زیادی دارند و انشالله در آخرهای لیگ جوری اتفاقات رقم بخورد که این تنش ها و اعتراضات کمتر شود.
کدام مربی بوده که کنار زمین داد زده یا اهانت کرده که برای شما عجیب و غریب بوده است. مربی ای که مثلا شما از او تعجب کرده باشید که ایشان هم چطور این صحبت را می کند.
الان حضور ذهن ندارم. مربیان ما همه نسبت به تصمیمات نظرشان را می دهند و اینکه بگوییم هیچکس حرف نمی زند، درست نیست. همه نظر خودشان را می دهند ولی بخواهیم بگوییم بی احترامی کنند یا به صورت بدی بیان کنند امسال کسی را در بازی های خودم ندیدم.
آن طرف ماجرا چه؟ مربی ای بوده که بازی تیمش را قضاوت کنید و بگویید خداراشکر این مربی اصلا روی اعصاب داور نمی رود.
قطعا وجود دارد، ما مربیان با اخلاق زیادی در کشور داریم. البته همه خوب هستند ولی یک سری هستند که آروم هستند و سعی می کنند آرامش را همانطور که به تیم خودشان منتقل می کنند به تیم داوری هم منتقل کنند تا داور با تمرکز بیشتری قضاوت کند. قطعا اگر داور آرامش داشته باشد به نفع تیم ها است چون داور تمرکز بیشتری دارد.
با فحاشی های فضای مجازی چطور کنار می آیید.
این مسئله متاسفانه وجود دارد و به یک اپیدمی تبدیل شده و متاسفانه کانال های هواداری هستند که بد هدایت می کنند طرفداران را. ممکن است بعضی بازیکنان خود باشگاه ها مورد اهانت قرار بگیرند از طریق این کانالها و داوران هم که بیشتر در معرض این اتهامات و فحاشی ها قرار دارند. من سعی می کنم این کانالها را رصد نکنم و ورود نکنم به فضای مجازی چون این وجود دارد. انشالله این فرهنگ به وجود بیاید که این مسائل هم برداشته شود.
خارج از زمین فوتبال تا حالا قضاوت شده اید؟ جلسه، دادگاه و این اتفافات.
شکر خدا هنوز پای ما به دادگاه باز نشده است. در جمع هایی که نشستیم ممکن است من در خصوص بازی با بچه ها صحبت کنم، حالا جلوی ما که شاید خجالت کشیده اند قضاوت کنند حالا اگر پشت ما قضاوت می کنند خبر نداریم.
قضاوت شدن سخت تر است یا قضاوت کردن.
به نظر من قضاوت کردن.
به عنوان سوال پایانی، داخل خانه هم قضاوت می کنید؟
داخل خانه ما حرف آخر را می زنیم و آن هم چشم است.
ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید من دیگر سوالی ندارم اگر صحبتی با مخاطبان ما دارید بفرمایید.
از شما ممنونم که این وقت را در اختیار من قرار دادید. انشالله این بیماری منحوس کرونا هرچه زودتر رفع شود تا طرفداران فوتبال را در استادیوم ها ببینیم. من از دوستان، مربیان، بازیکنان و طرفداران فوتبال خواهش می کنم که مقداری این آرامش را به فوتبال ما برگردانند، درخصوص داوری منظورم است. این آرامش برگردد تا داوران بتوانند با تمرکز بیشتر قضاوت کنند مطمئن باشید همانطور که گفتم هرچه آرامش و هجمه علیه جامعه داوری کمتر باشد قطعا داوران با تمرکز بهتر و بیشتری قضاوت می کنند و اشتباهات کمتر می شود و این به نفع خود تیم ها است.
ممنون از حضور شما در این برنامه و ممنون از مخاطبان طرفداری که با این برنامه همراه ما بودند.