استقلال در دیداری حساس به مصاف الشرطه رفت و با پیروزی 1-0 در این بازی صعودش به مرحله بعدی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا را قطعی کرد.
به گزاش طرفداری، استقلال در این بازی با سیستم 2-4-4 به میدان رفت و در اکثر مواقع فاز انتقال از حمله به دفاع همین آرایش حفظ را می کرد و در مقاطعی نیز آبی ها آرایش 1-1-4-4 به خود می گرفتند.
ترکیب تیم؛ تغییراتی نگران کننده
فرهاد مجیدی برای بازی با الشرطه تغییراتی را نسبت به بازی گذشته در ترکیب تیمش به وجود آورده بود و همین قضیه نگرانی های هواداران استقلال را قبل از بازی بیش از پیش کرد چرا که بهترین مدافع استقلال یعنی سیاوش یزدانی در مهم ترین بازی نیمکت نشین شده بود و آبی ها برای اولین بار حضور ریگی و مهدی پور را تجربه می کردند.
البته در همین ابتدا باید مثل بازی قبلی خستگی بازیکنان استقلال را در نظر بگیریم و این فاکتور را برای قضاوت هر تصمیم فرهاد مجیدی لحاظ کنیم.
رشید مظاهری به عنوان دروازه بان استقلال در این بازی به میدان رفت تا در هر 6 بازی استقلال در مرحله گروهی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا به میدان رفته باشد.
اصلی ترین تغییر استقلال برای این بازی در پست دفاع میانی بود جایی که سیاوش یزدانی که هر 5 بازی گذشته برای استقلال به میدان رفته بود نیمکت نشین شد و جای خود را به مرادمندی داد که در بازی مقابل الدحیل نشان به اندازه یک مدافع فیکس استقلال قابل اعتماد نیست و با توجه به استایل و قدش روی توپ های هوایی و یارگیری هم مشکل دارد. عارف غلامی هم به عنوان زوج مرادمند در این بازی به میدان رفت. این دو بازیکن در بازی دربی هم زوج خط دفاعی استقلال را تشکیل دادند که همه اتفاقات و اشتباهات آن بازی را به خاطر دارند...
در تصمیم فرهاد مجیدی برای نیمکت نشین کردن یزدانی باید خستگی و فشردگی بازی را در نظر بگیریم البته در بازی امشب مرادمند و غلامی عملکرد خوبی را برجای گذاشتند.
وریا غفوری و هرووییه میلیچ فولبک های استقلال در این دیدار بودند.
استقلال در این بازی از سیستم سه مهاجمه اش مثل بازی قبلی فاصله گرفته بود و از 4 هافبک استفاده کرد. مهدی مهدی پور، مسعود ریگی، آرش رضاوند و داریوش شجاعیان هافبک های استقلال در این بازی بودند.
در بازی های قبلی از بین مهدی مهدی پور و مسعود ریگی یک نفرر به میدان می رفت و همزمان بازی دادن این دو بازیکن در بازی امشب نشان دهنده تدابیر فرهاد مجیدی برای مستحکم تر کردن خط میانی اش بود.
شیخ دیاباته و مهدی قائدی نیز زوج خط حمله استقلال در این بازی بودند.
زوج ریگی و مهدی پور
در بازی های قبلی که از بین مسعود ریگی و مهدی مهدی پور یک نفر در ترکیب قرار می گرفت، همان بازیکن وظیفه پخش توپ را بر عهده داشت اما در این بازی که هر دو بازیکن همزمان در ترکیب استقلال حضور داشتند، ما شاهد این قضیه بودیم که معمولا هر دو روی یک خط قرار می گرفتند و مدافعان استقلال در پخش توپ و ارسال پاس های طولی نقش پر رنگ تری در بازیسازی ایفا می کردند. آبی های تهران که در نیمه اول مالکیت بیشتری در اختیار داشتند، نسبت به بازی قبلی مقابل الاهلی در فاز بازیسازی و ارسال پاس هایی بلند طولی درخشان تر عمل کردند. (در بازی های قبلی مهدی مهدی پور یا مسعود ریگی هر کدام در ترکیب قرار می گرفتند بیشترین تعداد پاس در طول بازی را به ثبت می رساندند اما در بازی امشب عارف غلامی با 45 پاس دارای بیشترین تعداد پاس بود)
در نیمه اول استقلال موقعیت های خوبی را روی همین پاس ها به دست آورد.
باز هم تاثیر گذاری فولبک های تیم
هواداران قدیمی استقلال عادت دارند که تیم شان یک تیم راست حمله باشد و در طول تاریخ هم آبی های تهران ستاره های بزرگی را در سمت راست زمین داشته اند اما از زمانی که فرهاد مجیدی سکان هدایت استقلال را برعهده گرفته توجه بسیار ویژه های به فولبک های چپ تیمش یعنی محمد نادری و هروویه میلیچ داشته است. در تحلیل بازی های قبلی استقلال مفصلا در مورد شعاع حرکتی و وظایفی که محمد نادری و هرویه میلیچ برعهده داشتند، صحبت کرده ایم. در نیمه اول بازی امشب نیز استقلال کار را فوق العاده هجومی آغاز کرد. هروویه میلیچ با نفوذ هایش از سمت چپ و کار های ترکیبی با مهدی قائدی مدافعان الشرطه را به شدت آزار داد و تیم را صاحب یک ضربه پنالتی کرد. خود مهدی قائدی هم با یک حمله از سمت چپ روی پاس میلیچ استقلال را صاحب ضربه پنالتی دوم کرد.
وریا غفوری هم در پست دفاع راست امشب عملکرد بی نقصی را به نمایش گذاشت و به خوبی وظایف دفاعی اش را انجام داد.
فرصت سوزی های ادامه دار
یکی از مشکلاتی که آبی ها در طول 6 بازی اخیر داشته اند، استفاده نکردن از موقعیت ها بوده است. شاگردان فرهاد مجیدی چه در روزی که به الاهلی 5 گل زدند و چه در روزی که از الدحیل 4 گل دریافت کردند همیشه موقعیت های خوب زیادی ر از دست داده اند. در این بازی حتی اگر ضربه پنالتی دوم را در نظر نگیریم استقلالی ها در همان نیمه اول می توانستند حساب کار را 2-0 کنند تا در دقایق پایانی متحمل فشار سنگینی از سوی الشرطه ای ها نشوند اما بی دقتی های شیخ دیاباته و درخشش دروازه بان الشرطه مانع به ثمر رسیدن گل دوم استقلال شد.
فرهاد مجیدی در نیمه دوم با به میدان آوردن ارسلان مطهری و کمی بعد تر بابک مرادی و سعید مهری، این بار مهدی قائدی را به پست وینگر برد و آرایش تیم 1-3-2-4 شد. فشار بازی هم باعث شد استقلال کاملا عقب بنشیند و دقایق آخر را پر استرس پشت سر بگذارد.
در دقایق پایانی استقلال کاملا در لاک دفاعی فرو رفته بود و با یک بازی کم ریسک نتیجه را حفظ کرد. آبی های تهران در این بازی هم کلین شیت کردند و این خبر بسیار خوبی برای هواداران است چرا که استقلال در بازی های ابتدایی در خط دفاعی بسیار شکننده ظاهر می شد.
فرهاد مجیدی و کادرفنی اش استقلال را به مرحله بعد رقابت های لیگ قهرمانان بردند. این صعود را می توانیم به نوعی اولین عملیات موفق به پایان رسیده فرهاد مجیدی در دوران حضورش روی نیمکت استقلال بدانیم. حالا آبی ها برای جبران کردن اختلاف شان با صدر جدول رده بندی لیگ به ایران بر می گردند و ماموریت جدیدی را آغاز می کنند. در مجموع استقلال در مرحله گروهی رقابت های لیگ قهرمانان نشان داد در مسیری درست قرار گرفته و اگر همان اتفاق های کلیشه ای برای این تیم رخ ندهد این کادر فنی می تواند ناکامی سال های اخیر را به فراموشی بسپارد.
حالا بسیاری از بازیکنان استقلال با تجربه تر شده اند و باید در لیگ برتر نیز عملکرد خوب خود را ادامه دهند...
بیشتر بخوانید (مجموعه تحلیل بازی های استقلال در مرحله گروهی لیگ قهرمانان 2021) :