مارکو مارین، هافبک تهاجمی سابق تیم ملی آلمان که حالا 32 ساله است، زمانی با لیونل مسی مقایسه می شد و لقب مسی آلمانی را به او داده بودند اما مارین در اثبات توانایی هایش بدشانس بود و البته تصمیم های اشتباهی گرفت. مارکو مارین در سال 2016 وقتی به المپیاکوس پیوسته بود، در مصاحبه با وب سایت گل، در خصوص لقب مسی آلمانی که در ابتدای دوران فوتبالش به او دادند، گفت:
واقعا به این مسئله فکر نمی کنم. مسی، مسی است و سطحی کاملا متفاوت با هر بازیکنی در این دنیا دارد. هرکجا که می روم، پس از چند بازی خوب، می گویند مسی جدید ما این جاست. حتی در اولین بازی ام در المپیاکوس هم همین را گفتند. لقب زیبایی است اما در واقعیت مرا نمی توان با مسی مقایسه کرد. فقط سبک بازی ما شبیه هم است.
مارین در 18 سالگی و در بروسیا مونشن گلادباخ چهره شد و در فصل 08-2007 که اولین فصل حرفه ای دوران فوتبالش بود، همراه با مونشن گلادباخ به بوندسلیگا صعود کرد. او در مونشن گلادباخ فوق العاده کار کرد و حتی در لیست اولیه یواخیم لوو برای حضور در یورو 2008 حضور داشت که البته نامش برای حضور در لیست نهایی 23 نفره، خط خورد. هواداران مونشن گلادباخ به خاطر قد 170 سانتی متری مارکو مارین و تکنیک بالای او، لقب مسی آلمانی را برای این هافبک جوان برگزیدند. در ابتدا، این لقب خیلی اغراق آمیز به نظر نمی رسید. تکنیک بالا در دریبل زنی، خلاقیت و چابکی، این نوید را به هواداران فوتبال آلمان می داد که در نسل جدید تیم ملی آن ها یک استعداد جوان با مهارت هایی فوق العاده ظهور کرده است. در سال 2009، مارین به وردربرمن پیوست و همراه با مسوت اوزیل، یک خط هافبک قدرتمند را تشکیل داده بودند. اوزیل و مارین هر دو برای حضور در رقابت های جام جهانی 2010 به تیم ملی آلمان دعوت شدند. مارین در دو بازی ابتدایی آلمان، ثابت بازی کرد اما پس از نمایش ناامید کننده در بازی دوم مقابل صربستان و شکست 1-0، در ادامه جام دیگر به کار گرفته نشد. در عین حال، اوزیل یکی از ستاره های آلمان در جام بود و در ادامه به رئال مادرید پیوست.
مارکو مارین در وردربرمن باقی ماند و بدون حضور اوزیل، 11 پاس گل در فصل 11-2010 ثبت کرد تا ثابت کند که بازیکنی خلاق است. با این حال وردربرمن در جدول اوضاع خوبی نداشت و به همین خاطر این هافبک آلمانی تصمیم گرفت راهی تیم دیگری شود تا به پیشرفت ادامه دهد. فرصت در سال 2012 فراهم شد و مارکو مارین به چلسی، قهرمان وقت اروپا پیوست. مارین در پیش فصل، درخشید و به نظر می رسید که از اعضای کلیدی تیم روبرتو دی متئو در فصل 13-2012 خواهد بود اما یک مصدومیت همسترینگ، اوضاع را برای مارین پیچیده کرد و اخراج روبرتو دی متئو و حضور رافا بنیتس که اعتقاد چندانی به او نداشت، باعث شد روزهای سخت هافبک آلمانی در چلسی آغاز شود. مارین در فصل 13-2012 در چلسی فقط شش بار در لیگ برتر انگلیس بازی کرد و یک گل به ثمر رساند. در بازی چلسی و ویگان که به برتری 4-1 آبی ها انجامید، مارین در دقیقه 91 وارد زمین شد و اولین لمس توپ او، گل چهارم چلسی را به ارمغان آورد. این اولین و آخرین گل مارکو مارین در چلسی بود و او دیگر برای آبی ها به میدان نرفت تا دور باطل انتقال های قرضی آغاز شود.
مارین در فصل بعد به طور قرضی راهی سویا شد و همچون فصل گذشته با چلسی، برای دومین سال متوالی قهرمانی در لیگ اروپا را تجربه کرد. در ادامه، او به صورت قرضی راهی فیورنتینا شد و طی شش ماه حضورش در ویولا، هرگز در سری آ به میدان نرفت و در شش ماه بعدی در اندرلخت، او با یک مصدومیت جدی دیگری از ناحیه همسترینگ مواجه شد. در فصل 16-2015، مارین به ترابزون سپور ترکیه قرض داده شد تا فرصت بیشتری برای بازی کردن داشته باشد. این باعث شد المپیاکوس یونان در سال 2016، با انتقالی 3 میلیون یورویی، مارکو مارین را جذب کند و دوران فاجعه بار او تحت مالکیت چلسی پایان یافت. او در المپیاکوس دو سال نسبتا موفق را داشت و سپس راهی ستاره سرخ بلگراد شد. در ژانویه 2020، مارین تصمیم گرفت از فوتبال اروپا خارج شود تا بازی در خاورمیانه را تجربه کند، به این ترتیب او با انتقالی 2 میلیون یورویی از ستاره سرخ به الاهلی عربستان پیوست.
با این حال بازیکنی که قرار بود مسی آلمان شود، حالا در عربستان هم به یک بازیکن قرضی تبدیل شده است. پس از خط خوردن مارکو مارین از لیست الاهلی برای لیگ قهرمانان آسیا او به الرائد، یک تیم عربستانی دیگر قرض داده شده است. مارین با وجود انتقال ناموفق به چلسی که دوران فوتبالش را تحت تاثیر قرار داد، از رفتن به استمفوردبریج در سال 2012 پشیمان نیست:
شاید فرصت لازم برای بازی های بیشتر و نشان دادن توانایی هایم را نداشتم اما چلسی همیشه بازیکنان خوبی داشت و فرصت یافتن برای بازی سخت بود. وقتی قرضی در تیم های دیگر بودم، هر ماه یک بار از طریق اسکایپ با باشگاه چلسی در تماس بودم. پس از هر بازی، آن ها برایم تحلیل و آنالیز می فرستادند. چلسی با تمام بازیکنان قرضی اش برخورد خوبی داشت و پائولو فریرا، همیشه با بازیکنان قرضی در تماس بود. این طور نیست که چلسی شما را قرض دهد و بعد فراموش تان کند. خوشحالم که عضوی از چلسی بودم و همچنان یک هوادار چلسی هستم.
همچنین بخوانید:
ترجمه از وب سایت گل