علیرضا دبیر در نشست سرزده طرفداری، در فدراسیون کشتی با سوالات متفاوتی رو به رو شد. سامان خدایی از دبیر در مورد توجهات به این ورزش پرسید، همچنین دبیر گلایه هایی نیز از صدا و سیما مطرح کرد. تا پایان این بخش جذاب با طرفداری همراه باشید.
گلایه ای که بسیاری از ورزشکاران ما دارند، این است که به فوتبال بیش از سایر ورزش ها توجه می شود. شما هم این گلایه را دارید؟
نه فوتبال چیزی متفاوت است، فوتبال یک صنعت است. یک وقت است که ما در مورد فوتبال آلمان یا اسپانیا صحبت می کنیم ولی در ایران ما باید در مورد فوتبال خودمان صحبت کنیم این واقعیت است. من گلگی از وزارت ورزش ندارم ولی گله از صدا و سیما دارم و همیشه به آنها گفته ام، شما ببینید 86 درصد مدال های المپیک ایران را کشتی دارد، از صبح تا شب فوتبال اروپا نشان می دهند. بعضی مواقع بایرن مونیخ، بارسلونا و رئال مادرید را نشان می دهند و من هم می بینم چون طرفدارش هستم و می بینم ولی مثلا می بینم که بازی مونشن گلادباخ و هرتابرلین را هم نشان می دهند، شالکه 04 با کارلسروهه را نشان می دهند، خب چه کسی این ها را می بینید؟ بعد این ذائقه بچه ها را عوض می کند آن بچه هایی که می خواهند بیایند کشتی، وزنه برداری و تکواندو می روند فوتبال، شاید اصلا استایل بدنشان به فوتبال نخورد و ما داریم استعدادکشی ها می کنیم. صدا و سیما یک جاهایی دیگرفوتبال را اگزجره می کند. به آنها گفته ام و همه جا می نشینم و می گویم و این کارشان کار قشنگی نیست وگرنه همه ما فوتبال را دوست داریم، من خودم لذت می برم ولی آنهم دیگر حد دارد. از کلاس و جایگاه خودش الان دارد بالاتر نشان می دهند ولی دیگر نه انقدر. خیلی مهم است که به تکواندو، وزنه برداری و کشتی برسند و آخرش هم این ورزش های انفرادی پرچم را بالا برده اند و اینها را از دست ندهیم، یک اشتباهی ترکیه کرد که روی فوتبال زیادی سرمایه گذاری کرد، ورزش های دیگرش را از دست داد بعد دید در فوتبال هم پس رفت می کند دید در هیچ رشته ای حرفی برای گفتن ندارد و امیدوارم من اینجور نشویم. در کشتی داریم به این صورت می شویم حتما وزنه برداری هم همین است، تکواندو همینطور، صدا و سیما نگوییم وزارت ورزش، صدا و سیما پاشنه آشیل این کار است.
واقعا تاثیر هم دارد دیگر یک موقع والیبال ما اوج گرفت در کوچه ها چقدر همه والیبال بازی می کردند.
ببینید فضای مجازی خیلی خوب و عالی، ولی هنوز باور دارم صدا و سیما خصوصا شبکه سه، خیلی فاصله دارد با فضای مجازی و من چون صدا و سیمای کشورم را دوست دارم و روی آن تعصب دارم، همیشه هم به آنها هم گفته ام که بیاید به ورزش های انفرادی و این سه چهار رشته اصلی هم بهتر برسید.
شاید در یک روستا اصلا اینترنت نداشته باشند ولی بالای خانه یک آنتن تلویزیون است.
تلویزیون چون من خودم اعتماد دارم و نگاه می کنم، بالاخره آنهایی که باید ببینند می بینند حتی آنهایی که می گویند نمی بینیم هم می بینند که نقد می کنند. بالاخره تلویزیون مملکت مان است، تلویزیون ملی است و دوستش داریم و اگر گله ای می کنیم چون روی آن تعصب داریم من خودم ارتباط خوبی هم با بچه های صدا و سیما دارم و هرجا هم جلسه می نشینم می گویم بس کنید، بازی شالکه 04 و هوفنهایم را چرا نشان می دهید مثلا آن تایم بیایید کارهای دیگری کنید. دوستان هم حالا لطف دارند و قول داده اند که کم کنند.
حالا بحث به اینجا رسید من این را هم بگویم که فیلمبردار ما هم محلی شما است و وقتی که شما به عنوان قهرمان رفته بودید شما باعث شدید ایشان و دیگر دوستان دوبنده کشتی بگیرند و کشتی بگیرند.
بچه کجایی شما؟ "سیزده آبان" کجای آبان؟ "کوچه حسینی" شما در عظیم آباد هستید. "شما با آقا صابر می آمدید، هنوز هم آنجاست" هنوز آنجاست؟ سلام برسان. صابر از 5 سالگی موهای مرا می زد و الان نمی رسم بیایم و به ایشان لام برسان. اصلا همین است وقتی کسی قهرمان می شود، مثلا حمید سوریان به من می گفت وقتی شما رفتی المپیک و آمدی، انگیزه ام این شد من هم قهرمان شوم خیلی ها هم می آیند و به حمید می گویند که شما بازیکن تیم ملی شدید ما هم خواستیم مثل شما باشیم. وقتی آن را نشان می دهند، ادامه دار است وقتی خیلی فوتبال نشان دهی آنهایی که به درد تکواندو و کشتی می خورند می روند سمت فوتبال و هیچ چیزی نمی شوند. حداقل استعدادها تقسیم شود.
سوال بعدی این بود که کشتی ورزش اول ما است اما آیا به اندازه ورزش اول به آن توجه می شود؟
نه. البته وزارت ورزش و آقای سلطانی فر و آقای صالحی امیری زحمت می کشند ولی بودجه ای که می دهند البته آنها هم بودجه کمی دارند و اصلا نمی رسد و به همین خاطر است که کشتی انقدر افت کرده. حالا در این یک ساله خیلی بیشتر دارند می رسند ولی کافی نیست یعنی اگر می خواهند کشتی به افتخارآفرینی هایش ادامه دهد و توسعه پیدا کند و رشد کند باید اساسی کارشناسی شود بودجه کشتی، هم در دولت هم در مجلس.
آقای دبیر، چالش اصلی کشتی الان بودجه است؟
چند موضوع داریم، ما یک سند توسعه نوشتیم و به 8 مشکل اصلی کشتی رسیدیم حالا 3 4 تای آن را بگویم. یکی مسئله بودجه است، ما در سال بین 80 تا 90 میلیارد نیاز داریم وزارت ورزش چقدر می دهد؟ 12 13 میلیارد تومان. بخش خصوصی هم هرچقدر کمک کند باز هم نمی رسد حتما باید این خلا درست شود. نکته بعدی هم همین جذاب بودن و صدا و سیما و اینها است، نکته سوم هم برمی گردد به خود ما، همیشه گفته ام وقتی 31 هیات داریم و در استان هایشان وقت نمی گذارند، من همیشه می گویم رئیس هیات های وقت نگذار و بی عرضه، وقتی آنها وقت نمی گذارند اینجا خودش را نشان می دهد، باید وقت بگذارند با آموزش و پرورش صحبت کنند بروند و بیایند، شهر به شهر. نکته دیگر هم مربیان بی سواد، یعنی مربیان بی سواد هم بالاخره یک کشی گیری می آید می شود علیرضا حیدری، عباس جدیدی. این ها فنی هستند و مربی خوب یادشان داده. خیلی کشتی گیر داریم در تیم ملی هم که خیلی چیزها را بلد نیستند. مربیان مان در بخش پایه بی سواد شده اند برای همین است که نمی توانیم کشتی گیر خوب تربیت کنیم. در فضای مجازی ضعیفیم، در بحث اسپانسرینگ و برندینگ کشتی کلا دچار مشکل شده است.
برنامه های علیرضا دبیر در سال 1400 برای کشتی چیست؟
ما المپیک را داریم و قبل از آن باید سهمیه بگیریم. 6 تا گرفته ایم و 6 تای دیگر می خواهیم و داریم کارهایش را می کنیم، اردوهایش را گذاشته ایم بعد انشالله در سهمیه اول بگیریم و اگر نشد باید برویم به بلغارستان سهمیه دوم را بگیریم. واقعا هم سخت است اما بچه ها تلاششان را می کنند بعد خود المپیک را داریم، مسابقات آسیایی هم هست که ما به چشم تدارکاتی به آنها نگاه می کنیم بعد جهانی را داریم ولی چیزی که من امیدوارم این است که این کرونا تمام شود و بتوانیم در پایه کار کنیم. آنجا که گفتم مربیان بی سواد، اصل کار ما آنجاست. کارهایی که ما شروع کردیم در دو سه سال آینده خودش را نشان می دهد، ما اگر در پایه مربیان را قوی کنیم اتوماتیک وار کشتی گیران خوبی تربیت می شوند در دو سه سال آینده. یعنی نقطه هدفمان را می دانیم کجاست فعلا متاسفانه کرونا دست و پای ما را بسته و اینجا هم که می بینیم الان هم با فشار و بحث و ستاد کرونای استان و استاندار و معاون سیاسی و مدیرکل ورزش و با کلی دعوا داریم ادامه می دهیم.
ما المپیک را پیش رو داریم، چه دستاوردی می توانیم داشته باشیم؟
واقعیتش این است که المپیک جای خیلی بزرگی است، من در جلسه ستاد عالی المپیک هم که می روم و وزیر محترم ورزش و ریاست محترم کمیته ملی المپیک و معاونانشان هم هستند، آنجا می گویند چند مدال می گویم از من چنین چیزی نخواهید. واقعیتش این است شما المپیک مدال می خواهید بگیرید باید 8 سال کار کرده باشید و شما همین که کشتی از جمعیت میلیونی اش می شود چهل هزار نفر معلوم می شود که کار شده یا نه. شما وقتی 1 میلیون کشتی گیر داشته باشی قدرت انتخابت خیلی بیشتر از 40 هزار نفر است. معلوم است جایگاه مان کجاست ولی ما داریم تلاش مان را می کنیم. نه قولی می دهم و کار هم سخت است ولی این دلیل نمی شود که تلاش نکنیم. تلاشمان را می کنیم و زحمت مان را می کشیم. همه داریم زحمت می کشیم، بچه ها یک جور مربیان یک جور تیم فدراسیون یک جور و بنده هم دارم نوکری می کنم شما هم دعا کنید، ممنون شما هستم.
بیشتر بخوانید:
علیرضا دبیر در طرفداری: اگر من یا امثال علی دایی خوب کار نکنیم، راه برای قهرمان های بعدی بسته می شود