آنفیلد:
انفیلد Anfield نام ورزشگاه باشگاه لیورپول که در سال ۱۸۸۴ ساخته شد که در آن زمان ۱۸۸۴مالک این ورزشگاه اورتون بود که در سال ۱۸۹۲ به مالکیت لیورپول درآمد.
اولین بازی:
در تاریخ ۲۸ سپتامبر سال ۱۸۸۴ تیم اورتون بود که در اولین بازی انجام گرفته در آنفیلد، تیم ارلزتاون (Earlstown) را با نتیجه ۵ بر صفر شکست داد.
اولین بازی لیورپول در انفیلد:
در سال ۱۸۹۱ بحثهایی بین مالک باشگاه اورتون و مسئولان وقت ورزشگاه بر سر اجاره آنفیلد اتفاق افتاد که موجب خروج اورتون از این ورزشگاه شد و پس از آن تیم تازه تاسیس لیورپول به این ورزشگاه نقل مکان کرد. آنها موفق شدند اولین بازی خود را در آنفیلد با پیروزی ۷ بر ۱ برابر تیم روترهام به پایان برسانند.
تغییرات انفیلد:
آنفیلد طی سالهای آخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم دستخوش تغییرات و بهسازیهای بسیاری شد که برجستهترین آنها ساخت جایگاه اصلی تماشاگران جدید با طراحی آرچیبال لیچ، طراح معروف اسکاتلندی، در سال ۱۸۹۵ بود. همچنین یک دهه بعد جایگاه معروف اسپیون کوپ (Spion Kop) در ورزشگاه ساخته شد که در قسمت های پایین به ان پرداختم. پس از انجام این تغییرات به مدت دو دهه تقریبا هیچ تغییر اساسی در استادیوم صورت نگرفت تا اینکه در سال ۱۹۲۸ جایگاه کوپ بزرگتر شد که گنجایش حدود ۳۰.۰۰۰ نفر تماشاچی را داشت. بین سالهای ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۳ تغییرات و بهسازیهای دیگری در ورزشگاه آنفیلد رخ داد و جایگاه اصلی تماشاچیان تخریب و با جایگاه جدیدی جایگزین شد.
هیچ کدام از بازیهای جام جهانی ۱۹۶۶ در ورزشگاه آنفیلد برگزار نشد و به جای آن استادیوم گودیسون پارک (Goodison Park)، در همسایگی آنفیلد، میزبان این بازیهای بود.در دهه ۱۹۸۰ هیئت مدیره باشگاه تصمیم گرفتند، تمام جایگاههای تماشاچیان در ورزشگاه را با صندلی تجهیز کنند. همچنین در سال ۱۹۸۲ دروازههای معروف شنکلی (Shankly Gates) برافراشته شدند. این دروازهها به یادبود یکی از مربیان محبوب لیورپول به نام بیل شنکلی (Bill Shankly) ساخته و برای اولین بار از سوی همسر آن مرحوم گشوده شدند.
آخرین تغییرات قابل توجه در آنفیلد مربوط به دهه ۱۹۹۰ است. طی این تغییرات در ابتدا جایگاه دو ردیفه ویژه استادیوم به نام «جایگاه سده» (Centenary Stand) بازسازی و پس از آن هم جایگاه اسپیون کوپ کاملا با صندلی تجهیز شد. این تغییرات بالاخره در سال ۱۹۸۸ و با ساخت ردیف دوم جایگاه تماشاچیان آنفیلد رود (Anfield Road) به پایان رسیدند.
ورزشگاه آنفیلد از ورزشگاههای منتخب برای برگزاری بازیهای یورو ۱۹۹۶ بود که طی آن میزبان سه بازی گروهی و بازی یکچهارم نهایی بین فرانسه و هلند بود که دو تیم در پایان وقت قانونی به تساوی بدون گل رسیدند و فرانسه موفق شد در ضربات پنالتی پیروز شود و به مرحله بعد راه یابد.
در اواخر دهه اول قرن ۲۱ میلادی باشگاه لیورپول تصمیم گرفت تا به استادیومی بزرگ و پیشرفتهتر نقل مکان کند و تمام برنامهریزیهای برای این کار صورت گرفت و حتی مجوز ساخت ورزشگاه ۶۰.۰۰۰ نفری جدید باشگاه در نزدیکی استنلی پارک صادر شده بود، اما ساخت این ورزشگاه به دلیل کسری بودجه به تعویق افتاد و بالاخره در سال ۲۰۱۲ مالکان جدید باشگاه آن را منتفی کردند.
راه رسیدن به ورشگاه:
استادیوم آنفیلد در حدود ۳ کیلومتری شمال مرکز شهر لیورپول و در مرکز منطقه آنفیلد قرار گرفته است. اگر میخواهید برای رفتن به استادیوم از اتوبوس استفاده کنید باید از ایستگاه میدان کویینز (Queens Square) که تقریبا روبروی ایستگاه قطار مرکزی لیورپول قرار دارد، سوار اتوبوس شماره ۱۷ شوید. همچنین شما میتوانید از خیابان پارادیز (Paradise) سوار اتوبوسهای ۲۶ یا ۲۷ شوید. تمام این اتوبوسها شما را مستقیم به سمت استادیوم میبرند
جزئیات ورزشگاه:
ورزشگاه لیورپول با گنجایش54074 و دارای۶۴سوئیت می باشدکه دارای ابعاد۱۱۰متر طول در ۶۸متر عرض می باشدو بیشترین تماشاگر در انفیلد در۲فوریه ۱۹۵۲ با تعداد۶۱٬۹۰۵ بین لیورپول و ولوو همپتون برگزار شد.
فاصله ورزشگاه دو تیم بندر لیورپول:
اورتون و لیورپول مدتهاست دو دشمن قدیمی قلمداد می شوند. تافی ها در ورزشگاه گودیسون پارک و لیورپول در ورزشگاه آنفیلد، بازی های خانگی خود را انجام می دهند. نکته جالب، فاصله بسیار نزدیک این دو ورزشگاه از یکدیگر است. پارک استنلی، بین این دو استادیوم فاصله انداخته است. فاصله جاده ای آنفیلد و گودیسون پارک حدود 2 کیلومتر است اما فاصله مستقیم و پیاده آنها حدودا 900 متر برآورد شده است. در کمتر از 2 دقیقه می توان از آنفیلد به گودیسون پارک رسید
یاد بود ها:
بیرون از فروشگاه باشگاه مجسمهای از بیل شنکلی وجود دارد و همچنین در تونلی که بازیکنان به سوی میدان میروند، لوحی یادبود از بیل شنکلی است که این جملات به روی آن حک شدهاست: «این آنفیلد است یادآور جوانانی که برای ما بازی میکردند و نیز یادآور موقعیتی است که آنها برای ما فراهم ساختند».
دروازه های ورودی:
آنفیلد دارای دو دروازه ورودی است که این دروازهها به احترام دو مربی بزرگ باشگاه، باب پیزلی و دیگری بیل شنکلی نامگذاری شدهاست. باب پیزلی موفق شد لیورپول را به سه قهرمانی در جام باشگاههای اروپا و ۶ قهرمانی در لیگ برتر انگلستان در دو دهه ۷۰ و ۸۰ برساند و بیل شنکلی که در دهه ۵۰ به یکباره تیم را از بحران خارج نمود و به اوج موفقیت در دهه ۶۰ رساند. به روی سر در دروازه شنکلی جمله معروف هرگز تنها نخواهی رفت آورده شد
و
جایگاه:
جایگاهی در جنوب غربی ورزشگاه قرار دارد بنام جایگاه کاپ که نشان دهنده جایگاه پر شورترین هواداران در سراسر دنیاست. نام کوپ از کوههای Spion kop واقع در آفریقای جنوبی گرفته شدهاست که ارتش انگلستان در آنجا تلفات سنگینی را در جنگ بوئر دوم داد به همین خاطر بسیاری از تیمهای انگلیسی جایگاهی به نام کوپ در ورزشگاههای خود به یاد کشته شدگان آن جنگ به وجود آوردند مانند بلکپول، شفیلد یونایتد، ولور همپتون و چند تیم دیگر که از بین آنها جایگاه کوپ در ورزشگاه آنفیلد مشهورتر است. این جایگاه در سال ۱۹۰۶ ساخته شد. هواداران جایگاه کوپ حامیان اصلی باشگاه به حساب میآیند .
این جایگاه در ابتدا می توانست در برگیرنده ۳۰۰۰۰ نفر
شود اما برای امنیت تماشاگران گنجایش این جایگاه در سال ۱۹۷۵ ، ۲۲۰۰۰ نفر شد که در سال ۱۹۸۹پس از رخ دادن فاجعه هیلزبورو تا حدی برای امنیت ورزشگاه، ظرفیت این جایگاه باز هم کاهش پیدا کرد . در سال ۱۹۹۴ جایگاه کوپ بازسازی شد و اکنون ظرفیت رایج آن ۱۲۴۰۹ نفر می باشد.هواداران کوپ شعار های مهیجی را در هنگام بازی زمزمه می کنند زمانی که لیورپول به طرف آن ها بازی می کنند، هواداران با سر دادن یک شعار قدیمی و محلی ( توپ را بچسبان به گل ) تیم را برای گلزنی تشویق میکنند
اتاق برنامه ریزی مربیان گڋشته:
یکی دیگر از معروفترین قسمت های آنفیلد، The Boot Room به شمار می آید به این خاطر که مربیان معروفی از جمله بیل شنکلی، باب پیزلی، فاگان و کنی دالگلیش در این اتاق مدت ها به صرف چای و بحث راجع به تیم، نقشه کشیدن برای شکست رقبا و همچنین برنامه ریزی برای تیم می پرداختند
امکانات تفریحی اطراف انفیلد:
استادیوم آنفیلد در منطقه آنفیلد شهر لیورپول واقع شده که تا حدودی متروکه بود، اما در سالهای اخیر وضعیت آن اندکی بهبود یافته است. این منطقه از یک طرف به پارک استنفیلد و از سمت دیگر به یک سری خانههای مسکونی میرسد. چیزهای زیادی برای سرگرمی و دیدن در اطراف استادیوم نیست و فقط چند کافه برای صرف یک نوشیدنی پیش از رفتن به استادیوم وجود دارد. البته باید انتظار داشته باشید که پیش از شروع بازی این کافهها حسابی شلوغ باشند. البته انتخابهای زیادی در مرکز شهر لیورپول برای صرف غذا یا نوشیدنی در اختیار شما هستند. اکثر امکانات تفریحات شبانه مثل میدان کنسرت (Concert Square) و خیابان متیو (Mathew Street) در سمت جنوبی و غربی شهر لیورپول و حوالی آلبرت داک (Albert Dock) واقع شدهاند.
بلیت:
اعضای باشگاه هوادارن لیورپول زودتر از افراد عادی به بلیت بازیها دسترسی پیدا میکنند. ارزانترین حق عضویت سالانه در حال حاضر از ۲۷ پوند (۱۳۵.۰۰۰ تومان) آغاز میشود و در صورت خرید حق عضویتهای گرانتر دسترسی راحتتری به بلیت بازیها خواهید داشت.باشگاه لیورپول بازیهای خانگی خود را به سه دسته قیمتی تقسیم کرده است. دسته اول تحت عنوان بازیهای دسته A گرانترین دسته است و ارزانترین بلیت آن ۴۶ پوند (۲۳۰.۰۰۰ تومان) قیمت دارد که برای صندلی در یکی از گوشههای جایگاه کوپ است و در صورت تمایل به خرید بلیت در یکی از جایگاههای کناری ورزشگاه باید ۵۹ پوند (۲۹۵.۰۰۰ تومان) پرداخت کنید. بلیت بازیهای دسته C هم ارزانترین بلیتها هستند که بین ۳۷ (۱۸۵.۰۰۰ تومان) تا ۴۹ پوند (۲۴۵.۰۰۰ تومان) قیمت دارند.
تور ها:
تورهای استادیوم آنفیلد با همراهی یک راهنما صورت میگیرند و شامل بازدید از موزه باشگاه هم میشود. هر تور عادی حدود ۶۰ دقیقه زمان میبرد. تور گرانتری هم تحت عنوان تور افسانهها (Legends Tour) به بازدیدکنندگان مشتاق ارائه میشود.در تمام روزهای هفته تورها از ساعت ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهر برقرار هستند. قیمت بلیت تور برای هر نفر ۱۷ پوند (۸۵.۰۰۰ تومان) است.
تماشاگران:
اتمسفری که تو آنفیلد و خصوصا شبای اروپاییش ایجاد می شود وحشتناک سنگین است و برای حریف سخت و برتری لیورپول رو نسبت به تیم مقابلش راحت می کند
برای همین است تیمای بزرگی مثل اورتون و سیتی تو بردن لیورپول ۲۰ ، ۲۵ سال ناکام بودند.
توئیت یک طرفدار لیورپول
اومیدوارم از این مقاله لڋت برده باشید