به نام خداوند بخشنده مهربان
حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
🌷 امانت را به صاحبش بازگردان و خیانت را با خیانت پاسخ مده.
🌷 منافق سه نشانه دارد : سخن دروغ می گوید، خلف وعده می کند، و در امانت خیانت می نماید.
🌷 شما به شش چیز نزد من متعهد شوید تا بهشت را برایتان ضمانت کنم : راستگویی در گفتار، وفای به عهد، ادای امانت، نگهداری دامن، حفظ نگاه ها و بازداریِ دستان.
🌷کسی که امانت دار نیست ایمان ندارد.( نهج الفصاحه)
🌸پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید : امانت داری موجب ثروت و خیانت موجب تهیدستی است.
🌷به حضرت صادق علیه السلام عرض کردند زنی در مدینه است که مردم دختران خود را برای تربیت نزد او می گذارند با این کسب ضعیف هیچ کس را در بی نیازی مانند او ندیدیم حضرت فرمود او راستگو است و اداء امانت می کند و اینها روزی را وسیع می کند.
🌷حضرت صادق علیه السلام می فرماید: به رکوع و سجود شخص منگرید چون ممکن است در اثر عادتش باشد که ترک عادت بر او سخت دشوار است لکن به راستگویی و امانتداریش بنگرید. یعنی این دو خصلت است که دلیل بر قوت ایمان و سعادتمندی شخص است.
روایات زیادی داریم که باید امانت به صاحبش برگردانده شود هر کس که باشد
🌷حضرت صادق علیه السلام می فرماید: از عذاب خدا بترسید و امانت را به صاحبش برگردانید اگر کشنده ی علی علیه السلام مرا بر چیزی امین قرار داد هر آینه امانتش را به او بر می گردانم.
🌷شخصی از حضرت صادق علیه السلام پرسید آیا حلال است از روی مکر و خیانت مال ناصبی ( یعنی دشمن اهل بیت علیهم السلام ) را تصرف کنیم؟ حضرت فرمود : کسی که تُرا امین دانست و از تو امید خیرخواهی داشت امانتش را به او برگردان هر چند کشنده ی حسین علیه السلام است.
و نیز می فرماید جز این نیست خدا پیغمبری را نفرستاد مگر اینکه مردم را وا دارد به راستگوئی و اداء امانت به تمام مردم؛ نیکوکار باشند یا بدکار.
🌸در حالات رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل کرده اند قریش پیش از اسلام آن حضرت را امین می خواندند و اموال و متاع های خود را پیش آن حضرت به امانت می گذاشتند
منابع : نهج الفصاحه و کتاب گناهان کبیره جلد اول صفحات ۳۶۱، ۳۶۲، ۳۶۳
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🌹
🌷الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌷