هانسی فلیک، سرمربی موفق بایرن مونیخ در مورد توخل میگوید:
توماس توخل، سرمربی آلمانی پاریسیها یکی از بهترین مربیان دنیا است و از این گذشته فلسفه فوتبالی او با رویکرد بایرن مونیخ هماهنگی دارد.
اما او هیچ وقت بازیکن مطرحی نبود!
شاید جالبترین نقطه اشتراک بین توخل، کلوپ و ناگلزمان، همین باشد که این سه مربی هیچ کدام بازیکنان مطرحی نبودهاند و زود وارد دنیای مربیگری شدهاند. توخل و ناگلزمان که به دلیل آسیبدیدگی در سنین جوانی کفشهاشان را آویختند و خیلی زود مدرک مربیگری گرفتند. تغییر طرز تفکر باشگاههای بوندسلیگا هم بیتاثیر نبوده است، اینکه به این مربیان جوان اعتماد میکنند و به آنها میدان میدهند و دیگر فکر نمیکنند که سرمربی الزاماً باید بازیکن بزرگی هم بوده باشد. مدرک مربیگری آکادمی فدارسیون فوتبال آلمان، دیگر نقطه اشتراک این مربیان است. آکادمیای که در ۲۰ سال گذشته متحول شده و سیستمهای مدرنی برای پرورش بازیکن و مربی ایجاد کرده است.
تأثیر مکتب رانگنیک بر توخل
تاثیر پیشروهایی مثل رانگنیک در فلسفه و افکار توخل مشخص است. رالف رانگنیک مهمترین تئوریسین و تعیینکننده خطمشی نوین در فوتبال آلمان است. رانگنیک معتقد است همه جا و همواره باید به توپ و حریف حمله کرد.
توخل و کلوپ و شباهتهایشان
توماس توخل در دورتموند بار ديگر جانشين يورگن كلوپ شد. وى در ماينتس نيز بعد از يورگن كلوپ هدايت تيم فوتبال اين شهر را عهده دار شده بود. نكات بسيار مشتركى بين اين دو سرمربى قابل رويت است ولى بين توماس توخل و يورگن كلوپ چه از لحاظ شخصيتى و چه از لحاظ ايده هاى فوتبالى تفاوت هاى بسيارى نيز وجود دارد و به همين دليل بايد بر روى توماس توخل حساب ويژه اى باز نمود. از لحاظ فلسفه فوتبال وجود تشابهاتى بين كلوپ و توخل به چشم میخورد، اين دو سرمربى هر دو از مربيان "مدرن" فوتبال محسوب مى شوند، حتى نحوه لباس پوشيدن اين دو سرمربى بر روى نيمكت نیز از شباهتهای این دو مربی است. توخل سرمربى دقيقى است كه كوچكترين و جزئى ترين تغييرات تيم نيز براى وى اهميت دارد و سيستم و چيدمان بازى تيم خود را بيشتر بر روى نحوه بازى حريف تعريف مى نمايد. وى همچنين به استفاده از يك سيستم چرخشى هدفمند اعتقاد خاصى دارد و حتى بازيكنان اصلى تيم نيز ممكن است بر اساس چنين سيستمى در ديدارهايى نيمكت نشين باشند.
ایده و سبک توخل
ايده فوتبالى توماس توخل مبنى بر "شناخت نقاط ضعف حريف و استفاده از آنها" است. استراتژى وى در فوتبال ابتدا بر مبناى فلج كردن و از بين بردن تاكتيك تيمى حريف و سپس اجراى ايده هاى خود در زمين فوتبال بنا شده است. توخل خارج از زمين فوتبال داراى شخصيتى آرام، عقلانى و متفكر است كه بيشتر به سياستمداران نزدیک است تا مربيان فوتبال! .
توخل هموار نشان داده كه تمايلى به بحث هاى جنجالى رسانه اى و حاشيه ها ندارد، از آنها دورى مى جويد و ترجيح مى دهد انرژى خود را بيشتر بر روى بازيكنان و تاكتيك هاى تيمى متمركز نمايد. او همواره فاصله منطقى بين خود و بازيكنان تيم در نظر مى گيرد و خود را به نوعى رئيس تيم مى داند، به همين دليل برخى از مطبوعات آلمانى او را به "ديكتاتور" تشبيه نموده اند.
زندگی حرفهای
او ۲۹ اوت ۱۹۷۳ در کرومباخ آلمان متولد شد؛ دوران حرفهای بازی توخل در ۲۵ سالگی و به دلیل مصدومیت مزمن غضروف زانو به پایان رسید؛ در نتیجه او در سال ۲۰۰۰ وارد دنیای مربیگری شد؛ او ابتدا در تیمهای پایهٔ اشتوتگارت مشغول به کار شد و به مدت پنج سال در این باشگاه باقی ماند؛ پس از یک سال موفقیتآمیز در تیم آگزبورگ ب، او راهی ماینتس ۰۵ شد. او به مدت پنج فصل هدایت ماینتس را بر عهده داشت و این تیم را به ثبات نسبی در بوندسلیگا رساند؛ او در این مدت، تحسینهای زیادی را به دلیل سبک فوتبال هجومی و پویای خود دریافت کرد؛ او همچنین توجه زیادی را به سبب استفاده و پرورش بازیکنان جوان به خود جلب کرد؛ توخل در سال ۲۰۱۴ و به سبب اختلافات مالی، از ماینتس جدا شد. توخل در سال ۲۰۱۵، هدایت تیم بروسیا دورتموند را بر عهده گرفت؛ او دو فصل هدایت این تیم را بر عهده داشت و موفق شد عنوان قهرمانی جام حذفی فوتبال آلمان را همراه با این تیم کسب کند. توخل در سال ۲۰۱۸ راهی پاری سن ژرمن شد؛ او در نخستین فصل حضور خود در پاریس، این تیم را به قهرمانی لیگ ۱ رساند؛ او در دومین فصل حضور خود، موفق شد چهارگانهٔ داخلی فوتبال فرانسه را همراه با این تیم کسب کند و این تیم را به فینال لیگ قهرمانان اروپا برساند.