پس از ادعای علیرضا منصوریان مبنی بر تولید لباس های این تیم در مرند و تبریز یکی از اطرافیان باشگاه تراکتور با ارسال فاکتور های خرید لباس های تراکتور ادعای سرمربی اخراجی تراکتور را رد کرد. (انتشار فاکتور پوشاک تراکتور برای رد ادعای منصوریان | لباس ها از آمریکا آمد نه مرند!)
به گزارش طرفداری، از همان ابتدا که قرار شد تراکتور با لباس آدیداس در رقابت های لیگ برتر بازی کند و آن هم در زمانی که ایران در تحریم ها به سر می برد، انتشار این خبر همه را متعجب کرد اما در ادامه مشخص شد قراردادی بین آدیداس و تراکتور بسته نشده است و خبری از عواید مالی حاصل از فروش پیراهن تراکتور در فروشگاه های رسمی آدیداس نیست. البته اصلا آدیداس انحصارا لباسی برای تراکتور تولید نمی کرد تا لباس های این تیم در فروشگاه های آدیداس به فروش برسد. پیش از این هم تیم ملی ما به همین شکل با آدیداس همکاری کرد. آدیداس به دلیل رعایت نشدن قانون کپی رایت، هیچ نماینده رسمی در ایران ندارد و راغب نیست با تیم ملی ایران یا باشگاه های ایرانی همکاری کند. قصه آدیداس پوشی در فوتبال ایران را کارلوس کی روش شروع کرد. او که با کیفیت لباس های تیم ملی مشکل داشت، فدراسیون را مجاب کرد از آدیداس خرید کند. آدیداس اما حتی حاضر نشد طرح اختصاصی برای تیم ملی ایران تولید کند و فقط از محصولات خود با تخفیف، آن هم به خاطر خرید عمده، به فدراسیون فوتبال لباس فروخت. این فخر آدیداس پوشی زنوزی را هم وسوسه کرد این برند را به تن تراکتور کند. اما طبیعی بود آدیداس وقتی حاضر نشده با تیم ملی ایران قرارداد ببندد، با یک باشگاه ایرانی هم قرارداد همکاری امضا نکند.
برای اثبات این موضاعات کافی است سری به سایت آدیداس بزنید و نام تراکتور را در آن جست و جو کنید و آن گاه متوجه می شوید که خبری از قرارداد نیست و باشگاه تراکتور درست مثل تیم ملی زمان کی روش، تنها تیشرت ها، لباس های ساده و بدون مارک را خریداری می کند و پس از دریافت آن روی آن لوگوی تیم خود را می چسباند. فصل اولی که تراکتور آدیداس پوشید شایعه شد فدراسیون در ازای بدهی سنگینی که به مالک تراکتور بابت همکاری های هواپیمایی آتا و قرض های گرفته شده برای پرداخت دستمزد کارلوس کی روش دارد، محصولات باقی مانده در انبار فدراسیون را در اختیار تراکتور گذاشته اما زنوزی این شایعه را تکذیب کرد.
بخشهایی از مصاحبه محمدرضا زنوزی در 15 شهریور 1398 :
ما با آدیداس قرارداد امضا کردیم و از یک ماه پیش این شرکت نام تراکتور را در سایتش هم آورده است
زنوزی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به این پرسش که آیا البسه از شرکت آدیداس خریداری شده است یا به عنوان اسپانسر و رایگان در اختیار تراکتور قرار گرفته، گفت:
بههرحال ما قراردادی برای این کار با آنها (آدیداس) داریم.
امسال اما تراکتور برای خرید آدیداس راه تازه ای در نظر گرفت. خرید از امریکا... علیرضا منصوریان می گوید لباس ها در مرند و تبریز تولید شده اما تراکتور فاکتورهایی دارد که نشان می دهد پوشاک از امریکا خریداری شده است.
این کار تقریبا مشابه کاری است که فدراسیون فوتبال در جام جهانی 2018 انجام داد و این تیم با خرید لباس های ساده آدیداس اصرار زیادی بر این قضیه داشت که تیم از برند آدیداس استفاده می کند.
معمولا در دنیا عرف این است که تیم ها با یک برند قرارداد امضا می کنند و به دلیل سپردن حق تولید لباس هایشان به یک برند خاص از آن برند پول می گیرند اما در باشگاه تراکتور و تیم ملی ایران این قضیه وارونه است. حالا نکته جالب این است که لباس های باشگاه تراکتور از یک فروشگاه در ایالت کالیفرنا آمریکا خریداری شده است.
نکته جالب ماجرا این جاست که تیم تراکتور در اولین فصل حضور محمدرضا زنوزی در این باشگاه از لباس هایی استفاده می کرد که روی آن شعار استفاده از کالای ایرانی نقش بسته بود اما حالا برای قدرت نمایی چیزی حدود 18 هزار دلار که با نرخ های امروزی مبلغی حدود 470 میلیون تا این جا برای پوشاک این فصلش هزینه کرده است. بهداد بیات یکی از کارمندان باشگاه تراکتور دیروز در واکنش به ادعاهای منصوریان گفته بود ما این لباس ها را به این دلیل از امریکا خریدیم که ثابت کنیم حتی در اوج تحریم ها هم می توانیم از دل امریکا خرید انجام بدهیم اما به نظر می رسد این که تراکتور آدیداس آلمانی را در اروپا نخریده و از امریکا خریداری کرده دلایل دیگری هم دارد.
لباس های تراکتور از کجا تهیه شده است؟
به دلیل تحریم های موجود برند آدیداس حق انعقاد قرارداد رسمی با طرف ایرانی ندارد. با توجه به گفته ها هدف تراکتوری ها از خرید این لباس ها قدرت نمایی و نشان دادن این نکته هست که می توان در تحریم ها هم از آمریکا خرید کرد. لباس های این فصل تراکتور که فاکتور هایش از رسانه طرفداری منتشر شد از یک فروشگاه ساده در کالیفرنیا به آدرس 1045 Bay blvd, Chula Vista, CA 91911 خریداری شده است.
تصویر بالا مربوط به صفحه سایت فروشگاهی است که لباس های تراکتور از آن جا خریداری شده است. این فروشگاه در ایالت کالیفرنیا قرار دارد و تامین کننده لباس تیم های دبیرستانی و چند کالج در آمریکا است. به نظر می رسد این فروشگاه به دلیل تامین لباس تیم های دبیرستانی و دانشگاهی، تخفیف فوق العاده خوبی از آدیداس می گیرد و تراکتور هم لباس های آدیداس را در آمریکا بسیار ارزان تر از قیمت آن در اروپا خریداری کرده است.
هرچند این فروشگاه، فروشگاه درجه اولی در آمریکا محسوب نمی شود به نوعی که حتی صفحه ای در سایت YELP برای این فروشگاه تعریف نشده است. (YELP سایتی است که فروشگاه های معروف در آن دارای یک صفحه هستند و مردم هم در آن به ارزیابی و گفت و گو درباره فروشگاه می پردازند.) اما خرید از آن از لحاظ مالی به نفع باشگاه تراکتور بوده است.
این فروشگاه در حاشیه شهر قرار دارد و به نوعی مرکز پخش عمده پوشاک آدیداس در کالیفرنیا است. فقط کافی است قیمت های این فاکتورها را با قیمت پوشاک آدیداس در سایت این برند مقایسه کنید تا به تفاوت قیمت پی ببرید.
بیشتر بخوانید:
انتشار فاکتور پوشاک تراکتور برای رد ادعای منصوریان | لباس ها از آمریکا آمد نه مرند!