اولين بازى بايرن مونيخ مقابل وولفسبورگ و همچنين ديدار اين تيم در برابر شالكه در هفته دوم بوندسليگا چندان براى هواداران اين تيم قانع كننده و رضايت بخش نبوده است كه البته بخشى از اين مسئله بى ربط به آسيب ديدگان و غايبان زياد تيم نمى باشد، براى مثال در ديدار نخست اين فصل مقابل وولفسبورگ، پپ گوارديولا نسبت به فصل گذشته هفت بازيكن اصلى خود به نام هاى رافينيا، ژروم بوآتينگ، خاوى مارتينز، تياگو آلكانتارا، باستين شواين اشتايگر فرانك ريبرى و تونى كروس را در اختيار نداشت.
دومين مشكل اصلى بايرن مونيخ در اين فصل دوران آماده سازى تيم است، در فصل گذشته پيش از آغاز رقابت هاى بوندسليگا 27 جلسه تمرينى در محل اردوى باشگاه بايرن مونيخ با حضور اكثر بازيكنان تيم برگزار شده بود و تنها به خاوى مارتينز و دانته به دليل شركت در جام كنفدراسيون ها، تعطيلات طولانى ترى تعلق گرفته شد. اما در تابستان جارى اوضاع كاملا بر عكس بود چون به دليل قهرمانى آلمان در جام جهانى هفت بازيكن ملى پوش آلمانى بايرن مونيخ به همراه آرين روبن و دانته چند روزپيش از شروع رقابت هاى بوندسليگا به تمرينات تيمى ملحق گرديدند و موفق به برگزارى تنها پنج جلسه تمرينى مشترك با ساير اعضاى تيم شدند. ازطرفى شرايط بدنى بازيكنانى نظير نوير، لام، روبن، گوتزه، دانته و مولر با شرايط ايده آل آنها در جام جهانى بسيار متفاوت است.
پيامد اين دو مشكل در سخت تر شدن كار بايرن مونيخ براى دفاع از عنوان قهرمانى خود در بوندسليگاى فصل 2014/15 نمايان خواهد شد. بايرن مونيخ در حال حاضر مى بايست با غيبت بازيكنان كليدى تيم مبارزه نمايد و همچنين جلسات تمرينى فشرده ترى با بازيكنان حاضر در جام جهانى برگزار نمايد، هدف پپ گوارديولا سرمربى اين تيم نبايد در اين مقطع زمانى ارائه فوتبالى جذاب و تماشاگر پسند باشد، بلكه با در نظر گرفتن چنين شرايطى بايرن مونيخ بايد در تلاش براى امتياز گرفتن باشد، هدف تيم بايد بر قرار گرفتن در رتبه هاى بالاى جدول رده بندى بوندسليگا تا پايان نيم فصل و همچنين عبور موفقيت آميز از مراحل ابتدايى DFB Pokal و ليگ قهرمانان اروپا متمركز گردد. خود پپ گوارديولا نيز پيش از اين تلويحا اعلام نموده است كه تنها مى خواهد نيم فصل نخست را بدون ناكامى بزرگى و يا حتى فاجعه اى به پايان رساند.
البته سران باشگاه بايرن مونيخ نيز براى برطرف نمودن برخى از كاستى ها به طور سريع واكنش نشان داده اند، كارل هاينتس رومنيگه، ماتياس سامر و ميشائيل رشكه، به خوبى دريافته اند كه مصدوميت طولانى مدت خاوى مارتينز و باستين شواين اشتايگر و همچنين جدايى تونى كروس مى تواند مقدمات ضعف بايرن مونيخ را در برابر رقباى ملى و بين المللى فراهم آورد. به همين دليل مهدى بن عطيه وژابى آلونسو يك مدافع قابل و يك هافبك كارآمد كه مدت ها زير نظر باشگاه بايرن مونيخ قرار داشتند به سرعت جذب شده اند. با چنين تقويتى در كادر بازيكنان،پپ گوارديولا حال به خوبى از همه شرايط لازم براى مقابله با بحران و جلوگيرى از تكرار تاريخ برخوردار است.
نگاهى به تاريخ با توجه به شرايط حال حاضر بايرن مونيخ مى تواند جالب باشد، از هنگامى كه رقابت هاى بوندسليگا برگزار مى شود، 13 دوره از رقابت هاى جام جهانى نيز برگزار گرديده است. در اين سال ها تنها سه تيم توانسته اند از عنوان قهرمانى خود در بوندسليگا در سال بعد از جام جهانى دفاع نمايند. مونشن گلادباخ در سال هاى 1970 و 1971، هامبورگ در سال هاى 1982 و 1983 و بايرن مونيخ در سال هاى 1986 و 1987 موفق به انجام چنين موردى شده اند. هيچ باشگاه ديگرى به جزء سه باشگاه نام برده شده نتوانسته است هم در فصل قبل و هم فصل بعد از جام جهانى فاتح بوندسليگا شود.
تيم قهرمان بوندسليگا در فصل ما قبل هر دوره از جام جهانى طبيعتا بيشترين نماينده را در تيم ملى آلمان داشته است و چنين موضوعى در عملكرد اين تيم در فصل بعد از جام جهانى براى دفاع از عنوان قهرمانى تاثيرى منفى داشته است. آيا چنين موضوعى براى بايرن مونيخ هم در اين فصل اتفاق خواهد افتاد؟ بايرن مونيخ باشگاهى بود كه بيشترين نماينده را در جام جهانى2014 برزيل در بين تمام باشگاه هاى فوتبال داشته است و هشت بازيكن از اين تيم، يك ماه كامل را در شرايط سخت مسابقه سپرى نموده اند، حال بايرن مونيخ مى بايست هزينه اى سنگين در اين خصوص بپردازد؟
البته واقعيتى ديگر نيز وجود دارد كه تصادفى نبوده و نبايد آن را به دست فراموشى سپرد، در تاريخ بيش از پنجاه ساله بوندسليگا تنها چهار مرتبه يك تيم توانسته است سه قهرمانى متوالى در بوندسليگا كسب نمايدو شاگردان پپ گوارديولا نيز بى ترديد در اين فصل راهى دشوار براى جشن گرفتن سومين قهرمانى متوالى خود در بوندسليگا خواهند داشت.