حشمت مهاجرانی پس از فرانک اوفارل روی نیمکت تیم ملی ایران نشست و توانست علاوه بر قهرمانی در جام ملت های 1976 برای اولین بار ایران را به مرحله حذفی المپیک ببرد. ایران برای اولین بار در دوران حشمت مهاجرانی به جام جهانی صعود کرد.
به گزارش طرفداری، 21 آذر برابر بود با روز فوت زنده یاد ایرج دانایی فرد که سال 97 درگذشت اما چند دهه قبل از این اتفاق تلخ، 21 آذر 1318 حشمت مهارجانی چشم به جهان گشود. مردی که در روزهای طلایی فوتبال ایران روی نیمکت تیم ملی نشست.
'''...نظر به آنکه قرارداد فرانک اوفارل مربی تیم ملی ایران پایان یافته است، بنا بر تصمیم هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و کمیته تیم های ملی فوتبال ایران، حشمت مهاجرانی به عنوان مربی تیم ملی انتخاب شد..'''
چهارشنبه 15 اردیبهشت 55 حشمت مهاجرانی در بانکوک تایلند درگیر مسابقات قهرمانی جوانان آسیا بود که توسط یکی از دوستانش از این اطلاعیه فدراسیون فوتبال با خبر شد.
فرانک اوفارل سرمربی موفق تیم ملی ایران بعد از پایان قرارداد دوساله اش ایران را ترک کرده بود. حملات و انتقاداتی که به او می شد نمی توانست تاثیر او را در فوتبال ایران انکار کند. بهمن صالح نیا، حسن حبیبی و حشمت مهاجرانی یادگار هایی بودند که اوفارل بریتانیایی برای فوتبال ایران بر جای گذاشته بود.
مهاجرانی کار سختی را برای برآورده کردن انتظارات و رهایی از تازیانه های نقد فوتبالی ها داشت چرا که ایران در دو دوره قبلی مسابقات آسیایی بر بام آسیا ایستاده بود و با قدرت تاج گذاری کرده بود، اما حشمت آن قدر ها هم بی تجربه نبود، او به پشتوانه سال ها کار در پایه های فوتبال ایران، با سیستم بازیکن یابی دقیق و اصولی خود روی نیمکت داغ تیم ملی ایران نشست، آن روز ها کسی خبر نداشت که چه ماجراهای جذابی قرار است با این مربی برای فوتبال ایران رقم بخورد.
تیم ملی جوانان هیچگاه بر بام آسیا نایستاده بود اما از زمانی که حشمت مهاجرانی روی نیمکت این تیم نشست، برای 4 بار پیاپی قهرمان آسیا شدند. از همان ابتدا هم مشخص بود که حشمت مهاجرانی همان مردی است که می تواند تیم پرستاره ایران را به آرزوهایش برساند.
حفظ یک روند خوب و ادامه آن سخت تر از ایجاد آن است یا به قول فوتبالی ها تکرار قهرمانی سخت تر از اولین قهرمانی است. تیم ملی ایران با محمود بیاتی و محمد رنجبر قهرمان جام ملت های 1968 و 1972 شده بود و جام ملت های 1976 تیم ملی ایران با حشمت مهاجرانی وارد این رقابت ها می شد.
حشمت خان نیامده بود که فقط این روند خوب را تکرار کند او روی نیمکت تیم ملی ایران نشست و اتفاقاتی را رقم زد که خیلی ها از آن ها به عنوان رویایی دست نیافتنی یاد می کردند. داستان جذاب ایران تحت هدایت مهاجرانی فقط به تکرار موفقیت ها ختم نمی شد. ایران قرار نبود در المپیک مونترال رقیب دست و پا بسته ای برای قدرت های فوتبال جهان باشد و تک سهمیه آسیا اقیانوسیه در جام جهانی 1978 به تیمی جز ایران حشمت مهاجرانی برسد. جام ملت های 1976 را در خانه نگه داشت و به راحتی تیم را به جام جهانی 1978 برد و همان استرالیایی را شکست داد که دوره قبل در جدال آسیا و اقیانوسیه پیروز شد و به جام جهانی صعود کرد.
حشمت مهاجرانی در سال هایی که فوتبال در ایران از حالت سنتی خود خارج می شد و با حضور مربیان بزرگی چون فرانک اوفارل و رایکوف شکل سیستماتیک و تاکتیکی به خود می گرفت، یکی از نخستین مربیان ایرانی بود که کلاس ها و دوره های بین المللی را در فوتبال جهان گذراند. یک دوره سه ماهه تمام وقت در ژاپن و زیر نظر بهترین مدرسان فوتبال جهان، گل سرسبد این دوره ها بود.
حالا مهاجرانی 82 ساله است و یکی از اسطوره های زنده فوتبال ایران به حساب می آید. درباره روابط او با شاگردانش داستان های زیادی شنیده ایم. روابطی که ثابت می کند مهاجرانی نه تنها یک مربی، بلکه برای بازیکنان تیم ملی، یک معلم، یک پدر و به وقتش یک رفیق صمیمی و برادر بود.
بیشتر بخوانید:
علی پروین تولد حشمت مهاجرانی را تبریک گفت
حشمت مهاجرانی: پرسپولیس می تواند با قهرمانی در آسیا یک مسیر جدید را مقابل خود ببیند
حشمت مهاجرانی و محمد رنجبر نامزد بهترین مربی تاریخ جام ملت های آسیا شدند