جاناتان ویلسون، فوتبال نویس مشهور، نگاهی متفاوت و جذاب به معقوله ای هیجان انگیز در دنیای ورزش و علی الخصوص فوتبال داشته ، وی مسئله «هو» کردن بازیکنان و تیم های مختلف را از سوی تماشاچیان مورد بررسی قرار داده است.
وقتی تیم ملی آلمان برای برگزاری دیدار نیمه نهایی رقابت های جام جهانی 2014 مقابل برزیل به ورزشگاه بلوهوریزنته رسید با واکنش منفی هواداران برزیلی مواجه شد. در ورزشگاه همان طور که دوربین های تلویزیونی بارها صحنه های مختلفی را به تصور کشیدند، این تیم و بازیکنان آن به شدت توسط هواداران برزیلی « هو» شدند. اوج این واکنش های منفی زمانی بود که بازیکنان تیم ملی آلمان برای گرم کردن قبل از آغاز دیدار وارد چمن ورزشگاه شده بودند. بسیاری از خبرنگاران و ورزشی نویسان حاضر در استادیوم در همان زمان پیش بینی کردند که بازیکنان تیم ملی آلمان به همین علت انگیزه شان برای پیروزی در این دیدار حساس چند برابر خواهد شد. در عمل هم چنین اتفاقی روی داد تا آلمان در جدالی تاریخی تیم ملی برزیل را در هم بشکند.
من هیچ گاه مخالف «هو» کردن نبوده ام. اتفاقا معتقدم که این عمل یکی از موثرترین رفتارهایی است که می تواند توسط تماشاچیان انجام شود. هو کردن راهی ساده برای تماشاچیان است تا نظر و عقیده خودشان را پیرامون اتفاقات مختلف زمین بازی مطرح کنند. اما این عمل باید همراه با احترام باشد. از هو کردن نباید برای آزار یا بر هم زدن جو استادیوم استفاده کرد. به عنوان مثال قصد دارم هو شدن تیم ملی آلمان در بازه های زمانی مختلف توسط هواداران برزیلی را مورد بررسی قرار دهم.
زمانی که اتوبوس تیم ملی آلمان به ورزشگاه بلوهوریزنته رسید هواداران حاضر در اطراف ورزشگاه به شدت به رسیدن بازیکنان این کشور به محل برگزاری مسابقه با هو کردن واکنش نشان دادند. اما این هو کردن به چه معنایی بود؟ آیا به معنای نشان دادن مخالفت هواداران برزیلی به رسیدن تیم ملی آلمان به بلوهوریزنته بود؟ طبیعتا اگر تیم ملی آلمان راهی ورزشگاه نمی شد چنین بازی صورت نمی گرفت. پس می توان به این نتیجه رسید که این رفتار هواداران برزیلی کاملا بی معنی و اشتباه بوده است. آیا هواداران برزیلی انتظار داشتند بدون اینکه به مصاف تیم ملی آلمان بروند راهی فینال جام جهانی شوند؟ شاید اگر حریف برزیل در دیدار نیمه نهایی آرژانتین یا اروگوئه می بود، چنین واکنش هایی با توجه به شرایط متفاوت این کشورها قابل درک به نظر می رسید اما برای تیم آلمان خیر، به هیچ عنوان پذیرفتن چنین رفتاری از سوی هواداران برزیلی قابل قبول نبود.
هو کردن باید در شرایطی به وقع بپیوندد که تیم مقابل یا فرد مورد نظر کاملا لیاقت این رفتار را داشته باشد؛ وگرنه می تواند تاثیر عکس داشته باشد. هو کردن یک اقدام موثر در ورزش و علی الخصوص فوتبال است که هیچ گاه نباید از آن سوء استفاده شود. شما به وسیله هو کردن می توانید پیام و عقیده تان را خیلی مستقیم و رک نسبت به اتفاقات درون زمین بازی ابراز کنید بدون اینکه در حقیقت مرتکب قانون شکنی شوید. به عنوان مثال شما به عنوان طرفدار یک تیم می توانید بازیکنی را که از تیمتان به دشمن دیرینه تان پیوسته است به شدت هو کنید. هو کردن ابزاری است برای این دست اتفاقات که شما می توانید آزادانه اعتراض خود را به آن ابراز کنید. اما هو کردن تیم ملی آلمان به علت رسیدن به محل برگزاری مسابقه اش عملی است که هیچ ارتباطی با فلسفه و علت این مسئله ندارد.
هو کردن در ورزش ابزاری است که می تواند فوق العاده موثر و کارآمد باشد البته به شرطی که فلسفه اش را بدانیم و در مواقع درست و ضروری از آن استفاده کنیم.