فوتبال که امروزه مهمترین و بهترین و به نوعی ورزش اول ایران است و طیف وسیعی از مردم ایران از همه قشری پیر و جوان و دختر و پسر را درگیر خودکرده؛ در سال های ابتدایی خود در ایران؛ در بین دیگر ورزش ها و علائق مردم؛ همانند امروز خود نبود و همچنین به عنوان ورزش اول اهمیتی نداشت.
فوتبال و فدراسیون فوتبال به نظر صاحب منصبان آن دوره آنقدر مهم تر از راگبی نبود؛ و هردوی این رشته های ورزشی و فدراسیون های مطبوع را یک مدیر اداره میکرد.
و همان مدیر هم خود زیر دست مافوقی بود به نام : تربیت بدنی و تفریحات سالم.
جالبتر زمانی میشود که باز؛ تربیت بدنی و تفریحات سالم؛ و شخص رئیس مربوطه هم؛ خود زیر نظر اداره فرهنگ یا همان آموزش و پرورش امروزی؛ اداره می شد و هرگونه مسابقه و برنامه یا مراسم و حتی بودجه خود را هم با هماهنگی وزارت فرهنگ؛ می توانست انجام دهد و تحویل بگیرد(بودجه سازمان را).
میتوان گفت آنزمان مهمترین تفکری که با شنیدن اسم ورزش وجود داشت؛ جنبه تندرستی و سلامتی جوانان و خصوصا جوانان در حال تحصیل علم و دانش بود.
جدا از کادر مدیریتی که به شکلی که گفتم و در عکس ها می بینید؛ در بعد اجرایی و انجام مسابقات هم آنچه دارای اولویت اول؛ رسمیت داشت و مورد وثوق و تائید دولت و وزارت فرهنگ بود مسابقات بین گروه های فرهنگی بود.
در واقع؛ اصلی ترین برنامه هایی که توسط سازمان تربیت بدنی و تفریحات سالم در آن سالها و به صورت مستمر و البته و صدالبته و هزار البته به صورت مسابقات رسمی و زیرنظر دولت؛ اجرا میشد مسابقات المپیک ورزشی و فرهنگی در رده های مختلف سنی بود.
این رده سنی تقریبا با تعیین حوزه های درسی؛ خود بخود بوجود میامد.
مسابقات دانشگاه های کشوری و استانی؛ مسابقات آموزشگاه های کشوری و استانی.
و خارج از حوزه درس و دانشگاه و آموزشگاهی هم؛ مسابقات کارگری و مسابقات ارتش؛انجام میشد.
تمام این سه گروه یعنی : دانشگاهی؛ آموزشگاهی و کارگری؛ در طول یک سال ورزشی در هر استان به صورت جداگانه و برای انتخاب قهرمانان استان ها انجام می شد و در تاریخ معین هرساله هم به صورت المپیک و تجمع در یک استان؛ برگزارمی شد.
توضیح : البته مسابقات باشگاهی هم در کنار این مسابقات صورت میگرفت اما رسمیت نداشته و مورد وثوق وزارت فرهنگ هم نبود.
باید گفت که مسابقات را خود تیم ها بین خود برگزار میکردندو فقط امنیت این مسابقات را شورای تامین بر عهده داشت.
البته باشگاه ها هم که از این راه درآمد داشتند؛ هزینه های جانبی آن را مانند چاپ بلیط و کرایه ورزشگاه و امنیت بازی ها را خود پرداخت مینمودند و در پایان یک سال ورزشی به ترتیب رتبه های تیم ها بعد از کسر هزینه ها باقی درآمد تقسیم میشد.
این دسته از مسابقات تحت عنوان مسابقات " دسته جات آزاد " برگزار میشد.
==================================
ورزش خصوصا فوتبال در سالهای 1300 تا 1346 دوبار به این نتیجه رسید که به تغییرات عمده ای در سیستم مسابقات کشوری؛ اقدام کند؛ یکبار در انتهای دهه 1330 و ابتدای دهه 1340 بود که در این میان تنها مسابقات قهرمانی رسمی باشگاهی در کشور؛ در یک دوره و در سال 1339 انجام گرفت که تیم "جم آبادان" به قهرمانی رسید.
اما این تغییرات که برای اولین بار و به صورت گسترده ای در تمام رشته های ورزشی؛ در شرف انجام بود؛ با مخالفت تعدادی از باشگاه ها روبرو شد.
به نحوی که باشگاه هایی نظیر تاج؛ آرارات؛ دارایی؛ تهرانجوان و چندتیم دیگر در اعتراض به این تغییرات در مسابقات شرکت نکردند. سالهای 1337 و 1338.
بهرحال بعد از کش و قوس های فراوان در شروع سال ورزشی 1340 همانطور که در عکس اول مطلب ملاحظه می کنید؛ اولین دوره مسابقات با سیستم جدید شروع شد.
فدراسیون هم به عنوان اتمام حجت اعلام می کند که هرتیمی اگر در مسابقه ای شرکت نکند؛ نتیجه 3_0 به نفع رقیب اعلام میشود.
♡♡♡♡ ☆☆☆☆ ☆☆☆☆ ♡♡♡♡
پ.ن:در مطلبی دیگر به این دو دوره تغییرات اساسی؛ خصوصا دوره دوم اشاره میکنم
پ.ن: باید گفت تمام قهرمانی ها و مقام های کسب شده در قبل از دوره اول یعنی 1338 و یا به عبارتی 1340 فاقد رسمیت و اعتبار میباشد.
پ.ن: هرکدام از عکس ها را که در نمای تمام صفحه بیارید و روی اون "تپ" کرده انگشتتون رو نگهدارید.آدرس عکس رو میبینید.مثلا عکس اول مطلب آدرسش 13400915 یعنی1340/09/15
انتهای پیام