منصور قنبرزاده، عضو هیات رییسه سازمان لیگ، درباره قانون ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی در فصل 1399/1400 لیگ برتر توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش طرفداری، منصور قنبرزاده در خصوص قانون جدید سازمان لیگ مبنی بر منع جذب بازیکنان و مربیان خارجی در فوتبال ایران، به فارس گفت:
به این موضوع قانون نمی شود گفت. تصمیمی است که برای فصل 1399/1400 گرفته شده و چند دلیل محکم دارد. البته هر تصمیم و تغییر با مقاومت هایی هم همراه می شود و این تصمیم قطعاً یکسری مزایا و یکسری معایب هم دارد.
قنبرزاده ادامه داد:
عده ای گفتند که صورت مسأله پاک کردن است اما زمانی می رسد که شما در شرایط بحرانی قرار دارید. تقریبا تمام تیم های ما به خصوص تیم های مطرح در مورد جذب بازیکنان خارجی پرونده های زیادی در فیفا دارند که عمدتاً به خاطر این است که روش و شیوه حقوقی بستن قراردادها منطبق با استانداردهای بین المللی نیست. این مسأله باعث ایجاد بدهی سنگین برای اکثر باشگاه های ما شده و وجهه و اعتبار فوتبال ما را در فیفا خیلی خراب کرده است. کشوری که پرونده های زیاد و بالای 90 درصد محکومیت داشته باشد نا خودآگاه ذهنیت منفی برای فیفا ایجاد می کند.
عضو هیات رییسه سازمان لیگ با اشاره به انباشته شدن بدهی باشگاه ها، گفت:
بحث دیگر این است که از نظر قوانین صدور مجوز حرفه ای برای چهار تیمی که می خواهند به لیگ قهرمانان آسیا بروند، AFC خیلی جدی ورود کرده و یکی از مؤلفه ها این است که هیچ بدهی نداشته باشند اما آیا واقعاً تیم های ما که می خواهند به آسیا بروند بدهی ندارند؟ تا زمانی که این بدهی ها صاف نشود انباشته می شوند. در تمام دنیا هم اجازه نمی دهند باشگاهی که بدهی سنگین دارد یک بدهی دیگر اضافه کند. اگر باشگاهی پول دارد چرا بدهی جدید آن هم در مورد خارجی ها ایجاد می کند؟
قنبرزاده ادامه داد:
طبق بررسی کمیته مسابقات، تعداد قابل توجهی از این بازیکنان خارجی هم اصلاً کیفیت لازم را نداشته اند و خوش بینانه این است که با چشم بسته جذب شده اند. به عنوان مثال یک بازیکن تنها حدود 10 دقیقه بازی کرده اما یک میلیارد تومان قراردادش بوده است. این مورد در تیم های مختلف وجود دارد که باعث شده آبرو و اعتبار و شخصیت فوتبال کشور ما زیر سؤال برود.
قنبرزاده با اشاره به مجوز حرفه ای باشگاه ها تصریح کرد:
ما در گذشته از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا جریمه شدیم چون اعلام کردند مدارک ارسالی که تأییدیه سیستم را داشت راستی آزمایی شده و به نتیجه مطلوب نرسیدیم. با این شرایط کمیته صدور مجوز حرفهای باشگاه ها چطور می خواهد آنها را تأیید کند؟ حتی در لیگ ایران باشگاهی را که نتواند طی دو سه سال استاندارد لازم را داشته باشد قانوناً باید از لیگ برتر خارج کنند. لذا این تصمیم میتواند خیلی مؤثر باشد و جلوی خیلی از تبعات را بگیرد.
قنبرزاده افزود:
علاوه بر این مسائل، طبق پیش بینی ها شیوع کرونا از مهر به بعد شدیدتر می شود. بحث اسکان و نگهداری از بازیکنان و مربیان خارجی هم به وجود می آید که می تواند برای باشگاه ها کار سختی باشد. من قبول دارم، شاید این تصمیم از نظر حرفه ای پذیرفته نباشد اما به لحاظ شرایط فعلی فوتبال ما نظر درستی بود که در مورد آن کارشناسی هم شده و امیدواریم همه باشگاه ها در این قضیه کمک کنند.
عضو هیات رییسه سازمان لیگ گفت:
این قانون نیست، بخشنامه یا دستور العملی است که هیات رییسه سازمان لیگ به فدراسیون فوتبال می دهد و باید به تصویب آنها برسد تا قابلیت اجرا پیدا کند. این فعلاً تصمیم هیات رییسه سازمان لیگ است. سازمان لیگ فقط مجری برگزاری مسابقات و ارائه کننده طرح های مختلف جهت بهتر برگزار شدن مسابقات است. ضمن اینکه این تصمیم به صورت قانون همیشگی نیست. بلکه تصمیم و دستورالعملی صرفا برای فصل آینده است. تمدید یا برداشتن این تصمیم هم با توجه به شرایط آینده صورت می گیرد.
منصور قنبرزاده ادامه داد:
الان مبادلات ارزی کشور ما متوقف شده و نمونه آن ماجرای ویلموتس است که یکی از مشکلاتش عدم امکان مبادلات مالی بود. عدهای معتقدند که در اروپا و یا حتی آسیا این کار انجام نمی شود اما سؤال اینجاست که آیا آنها هم در تحریم هستند یا مبادلات مالی شان متوقف شده؟ شرایط شان با ما زمین تا آسمان فرق دارد. ما در تحریم های ناعادلانه ای هستیم که اقتصاد، تجارت و صنعت ما را فلج کرده با این شرایط اگر بخواهیم ارزی که برای دارو و ... با بدبختی تأمین می شود را به بازیکنی بدهیم که در طی فصل 15 دقیقه هم بازی نکرده درست نیست.
قنبرزاده ادامه داد:
ضمن اینکه با این تصمیم جلوی بعضی از دلال بازی ها هم گرفته می شود. عده ای با معرفی بازیکنان بی کیفیت درآمد زیادی دارند. یکی از مواردی که هجمه وارد می شود برخی از آقایان هستند که درآمدهای نامشروع شان محدود شده است.
عضو هیات رییسه سازمان لیگ در مورد اظهارات هوشنگ نصیرزاده مبنی بر اینکه بازیکنان و مربیانی که در گذشته در فوتبال ایران کار کرده اند می تواند با قرارداد کمتری دوباره جذب شوند، گفت:
آن چیزی که در هیات رییسه سازمان لیگ تصویب شد این بود که بازیکنان یا مربیان خارجی که الان با باشگاه خودشان قرارداد دارند می توانند به کارشان ادامه بدهند. قرارداد آنها معتبر است و نمی توان آن را لغو یا فسخ کرد. بعضی از بازیکنان یا مربیان هم که قراردادشان در این فصل تمام شده اجازه تمدید دارند.
قنبرزاده ادامه داد:
اما کسی که مثلا دو سال پیش با یک باشگاهی بوده و الان اصلا رابطه قراردادی ندارد نمی تواند جذب شود. فکر می کنم یک اشتباه رسانه ای بوده و بعید می دانم منظور نصیرزاده این باشد. این موضوع تمدید قرارداد نیست. یک قرارداد جدید است مثل اینکه نفر جدید جذب می شود. آن موردی که در هیات رییسه طرح موضوع شد صراحتا این است که بازیکنان و مربیان دارای قرارداد یا خواهان تمدید قرارداد می توانند به کارشان ادامه بدهند.
قنبرزاده در مورد اینکه آیا پیشنهادی در خصوص بازگشت مربیان یا بازیکنان خارجی که الان در ایران فعالیت ندارند به سازمان لیگ شده یا اینکه ممکن است این دستور العمل تبصره ای داشته باشد، گفت:
خیر، در این مورد پیشنهادی نشده است. این تصویب به صورت قطعی است و تبصره ای هم در مورد آن وجود ندارد. البته پیشنهاد هیات رییسه سازمان لیگ بوده که در هیات رییسه فدراسیون فوتبال قابل تعدیل و از اختیاراتشان است. می توانند آن را بشکنند یا تغییر بدهند و کم و زیاد کنند.
همچنین بخوانید:
سازمان لیگ فوتبال ایران: جذب بازیکن و مربی خارجی برای فصل بعد ممنوع است