Enter The Dragon
داستان فیلم در این باره است که بروس لی به دنیای مسابقات زیرزمینی مخفی وارد میشود تا با هان مبارزه کند. اما رفته رفته در طی مسابقات متوجه میشود که هان در قاچاق مواد مخدر دست دارد و اجرای مبارزات راهی برای پنهان کردن اعمال خلاف اوست. در این فیلم صحنههای مبارزه فراوانی وجود دارد که لی در آنها خوش درخشیده است. مبارزه او در برابر باب وال نیز بسیار زیبا و تاثیرگذار است.
البته صحنههای اکشن تنها دلیل زیبایی این اثر محسوب نمیشوند. داستان فیلم بیننده را تا پایان مجذوب نگه داشته و پیچ و تابهای آن لذت تماشاگر را افزایش میدهد.
Ong-Bak: Muay Thai Warrior
تونی جا در این فیلم زیبا بسیار خوش درخشیده است. او در نقش یک استاد بوکس تایلندی ظاهر شده که از روستایش خارج میشود تا یک اثر کهن باارزش را از چنگ سارقان آزاد کند. نقطه قوت این فیلم صحنههای اکشن آن است. اونگ-بک در زمان اکران به دلیل استفاده نکردن از جلوههای کامپیوتری شهرت داشت. تمام صحنههای مبارزه فیلم ۱۰۰% حقیقی است و توسط بازیگران به خصوص تونی جا انجام شده اند. این فیلم توانست در ژانر فیلمهای اکشن که اغلب از جلوههای کامپیوتری استفاده میکنند موج جدیدی به وجود آورد. در حقیقت این فیلم به سبک حقیقی و طبیعی اکشن روی میآورد.
این فیلم حقیقتاً مهیج و سرگرم کننده است و تا پایان فیلم نفستان را در سینه حبس میکند.
Bloodsport
دهه ۱۹۸۰ میلادی پر از فیلمها و ستارههای اکشن بود. یکی از بهترین ستارههای رزمی آن سالها بدون شک ژان کلود ون دام (فرانکی) بود. او با هیکل عضلانیاش هنوز هم در این عرصه موفق است. این فیلم بهترین فیلم اوست و صحنههای اکشن بسیار زیبایی دارد. صحنههای اکشن و مبارزه فیلم آنقدر واقعی به نظر میرسد که حس میکنید در آن صحنهها حضور دارید.
این فیلم از زندگی واقعی هنرمند رزمی کار، فرانک داکس، الهام گرفته است. شخصیت ون دام به دنیای مبارزه زیرزمینی وارد میشود. داستان فیلم به همین سادگی است، اما صحنههای رزمی و اکشن زیبای آن باعث تفاوت فیلم خواهد شد. یکی از صحنههای زیبای فیلم صحنه پایانی است که ون دام در آستانه کور شدن است، اما بازهم در مقابل شخصیت منفی مقاومت کرده و با او مبارزه میکند.
The Raid
این فیلم یکی از فیلمهای مدرن لیست ما و بدون شک یکی از خشنترین و خونینترینهاست. یک تریلر رزمی در اندونزی درباره یک گروه از مأموران پلیس که یک ساختمان به دام افتاده در چنگال خلافکاران را احاطه کرده و خود نیز به دام میافتند. این ساختمان توسط دوربینهای امنیتی کنترل میشود و خلافکاران به شدت مأموران را کنترل میکنند. در واقع میتوان گفت که کل این فیلم یک صحنه مبارزه طولانی است. فیلم پر از شخصیتهای منفی است و صحنههای مبارزه کاملا خشونتبار و خونین است.
Crouching Tiger, Hidden Dragon
با ورود فیلمهای رزمی به سالهای ۲۰۰۰، نیاز به یک عنصر جدید احساس میشد. «ببر خیزان، اژدهای پنهان» عنوان فیلمی بود که محدودیتها را کنار زد و به موفقیت رسید. این فیلم در کنار استفاده از داستانهای فیلمهای کونگفو، برای صحنههای مبارزه از جلوههای ویژه رایانهای هم استفاده کرد که درنتیجه آن، هیجان و زیبایی این صحنهها افزایش یافت. البته که در این روش بسیاری از مهارتهای هنر کهن رزمی که اساتید به آن میبالند نیز به نمایش درآمد. یکی از زیباترین صحنههای فیلم، صحنه آغازین آن است که شخصیت اصلی برای به دست آوردن شمشیر دزدیده شده روی سقف به تعقیب و گریز میپردازد. اگرچه در مقایسه با فیلمهای رزمی دیگر در این اثر صحنههای رزمی چندانی دیده نمیشود، اما با این حال خوش ساخت بودن آن و نقش آفرینی زیبای بازیگران باعث موفقیت این اثر شده است.
Ip Man
دانی ین در این فیلم در نقش اصلی ایپ من ظاهر میشود. اگر ایپ من را نمیشناسید باید بدانید او استاد رشته رزمی وینگ چون بود و بروس لی تحت نظر او آموزش دید؛ بنابراین این فیلم رزمی باید دیدنی باشد. نقطه قوت این فیلم عبارت است از نقش آفرینی ین و صحنههای جنون آمیز مبارزه. با دیدن این فیلم متوجه میشوید وینگ چون چه ورزش چابک و پرسرعتی است. این فیلم همچنین زندگی در سالهای ۱۹۳۰ چین را به خوبی نشان میدهد؛ زیرا ایپ من در آن دوران میزیست. قطعا از دیدن این اکشن نفسگیر لذت خواهید برد.
Kiss of the Dragon
بدون شک بدون نام بردن از جت لی نمیتوان لیست فیلمهای رزمی را تکمیل کرد. او در نقش یک کارآگاه ظاهر میشود که به فرانسه سفر کرده تا به دنبال یک سردسته اوباش چینی باشد. او پس از رسیدن به فرانسه، توسط یک پلیس فاسد فرانسوی به قتل سردسته اوباش متهم شده و تا آخر فیلم تلاش میکند تا بیگناهی خود را ثابت کند.
این فیلم رزمی زیبا به کارگردانی «کریس ناهون» و نویسندگی «لوک بسون» یک فیلم خوش ساخت است که بازیگران اصلی آن اجرای بسیار خوبی داشتند. مسلماً صحنههای مبارزه نیز به دلیل وجود جت لی زیبا هستند. او آنقدر سریع عمل میکند که خودتان هم متوجه نمیشوید چه اتفاقی رخ داده است، تنها چیزی که میبینید لت و پار شدن شخصیتهای منفی فیلم است. نام فیلم از صحنه پایانی الهام گرفته که جت لی میخواهد با حرکت “بوسه اژدها” و یک تکنیک ممنوعه روی گردن، پلیس فاسد را به قتل برساند.
Bangkok Knockout
احتمالاً این فیلم رزمی بهترین اثر کارگردان تایلندی پانا ریتیکرای است. طرح داستان ساده است، اما مانند تمام فیلمهای این ژانر، ساده بودنش باعث موفقیتش شد؛ زیرا داستان پیچیده یا عمیقی نداشته و تمرکز مخاطب را روی صحنههای اکشن نگه میدارد. خلاصه داستان این است که یک عده رزمی کار در یک مکان حبس شده و باید با مبارزه از آنجا خارج شوند. در این فیلم صحنههای مبارزه مختلفی ایجاد شده و شخصیتها به هر شیوهای باهم رودررو میشوند. این فیلم در سال ۲۰۱۲ اکران شد و یک فیلم اکشن مدرن محسوب میشود. در این فیلم جلوههای کامپیوتری وجود ندارد.
The ۳۶th Chamber of Shaolin
در حقیقت این فیلم به همراه فیلم رزمی “اژدها وارد میشود” (Enter the Dragon) آغازگر صنعت فیلمهای رزمی بودند. این فیلم در سال ۱۹۷۸ اکران شد، زمانی که جلوههای ویژه کامپیوتری اختراع نشده بود. فیلم درباره شخصیتی است که به معبد شائولین میرود تا زیر نظر استاد هنرهای رزمی کونگفو یاد بگیرد. ابوت که میداند که این پسر به روستا وارد خواهد شد و در کنار آنها علیه اقدامات شیطانی دولت مبارزه خواهد کرد او را اخراج میکند.
داستان فیلم قابل قبول است، اما نقطه قوت فیلم صحنههای یک ساعته آموزش دیدن شخصیت اصلی داستان است که به مرور، مهارتهای مدرسه شائولین را فرا میگیرد. این فیلم اولین فیلمی بود که مهارتهای رزمی را به بیننده نشان داد و قطعا ارزش تماشا کردن را دارد.
House of Flying Daggers
درست است که در این فیلم صحنههای مبارزه چندانی دیده نمیشود و این صحنهها چندان واقعی به نظر نمیرسند، اما هیجان و شجاعت بدیعی را به نمایش میگذارد. صحنههای مبارزه همانند صحنههای رقص باله هستند و به همین دلیل تماشای آن لذت بخش است. نتیجه این فیلم رزمی زیبا، داستان عشق میان یک مأمور و زنی است که مأمور باید به او نزدیک شود. صحنه پایانی مبارزات میان دو مبارز مرد در برف، زیبا و به یاد ماندنی است.
Kung Fu Hustle
بر اساس فلسفه چینی اگر «ببر خیزان اژدهای پنهان» را نیمه آرام و متفکر (یین) بهحساب آوریم فیلم «جنبوجوش کونگفو» بیشک نیمه متضاد شوریده و دیوانهوار آن (یانگ) خواهد بود. فیلم بر اساس قواعد ژانر رزمی و در صحنههایی از لحاظ پرداخت قدرتمند، پیچیده و الهامبخش خود، داستانش را بهخوبی بیان میکند. فیلم در ژانر رزمی، گانگستری و کمدی است و از بازیگران آن میتوان استیون چو، دنی چان، لام سوئت، شینگ یو و یوئن وا را نام برد.
دزدی ناشی به نام «سینگ» (چو) برای عضویت در دار و دسته خطرناک «تبر به دستها» باید قتلی مرتکب شود. وقتی «سینگ» سعی میکند از یک مجتمع آپارتمانی نیمه ویران و پرجمعیت سرقت کند، اهالی با استفاده از تکنیکهای کونگفو از خود دفاع میکنند و جنگی میان استادان رزمیکار محل و باند «تبر به دستها» درمیگیرد…
A touch of Zen
این داستان حماسی درباره توطئهها و زد و بندهای سیاسی و استراتژیهای جنگی در تاریخ این ژانر قابلتوجه است و عنوان اولین فیلم به زبان چینی که تابهحال برنده جایزه در یک جشنواره بزرگ فیلم غربی شده است را از آن خود میکند.
فیلم برنده یک جایزه در زمینه تکنیکهای سینمایی در جشنواره کن شد و باعث شروع جریانی گشت که در نهایت منجر به ساخت فیلمهایی مانند ببر خیزان، اژدهای پنهان (برنده جایزه اسکار) گردید که بهوضوح از این فیلم تأثیر پذیرفته بود.
فیلم داستان یک نقاش پرتره را دارد که از طریق زنی زیبا که بهتازگی همسایه او شده به دنیای معاملات و روابط شیطانی کشیده میشود.
Police Story
هر فهرستی از بهترین فیلمهای رزمی بدون حضور یکی از بزرگترین اسطورههای زنده این ژانر کامل نخواهد بود: «جکی چان».
فیلم «داستان پلیس» یکی از بهترین فیلمهای این بازیگر و کارگردان هنگکنگی است. موفقیت این فیلم جذاب و پرکشش با صحنههای عالی از اکشن و مبارزههای تن به تن برای اولین بار توجهات بینالمللی را به سینمای رزمی هنگکنگ جلب کرد.
شیرینکاریهای جکی چان در فیلم بهیادماندنی است. خصوصاً صحنه سقوط جکی چان بر روی سقفی شیشهای که نفسها را در سینه حبس میکند. تلفیق کمدی بامزه و صحنههای نفسگیر مبارزه که ویژگی فیلمهای جکی چان بهحساب میآید در این فیلم به وفور دیده میشود.
به گفته خود چان در کتاب زندگینامهاش او «داستان پلیس» را بهترین فیلم اکشن خود میداند. فیلم آنچنان مورد توجه قرار گرفت که بعدها چند دنباله دیگر نیز بر فیلم ساخته شد.
«بازرس وونگ» (بیل تونگ) تلاش میکند به یکی از قاچاقچیهای بزرگ مواد مخدر، به نام «چو تائو» (یوئن) که بهتازگی دستگیرشده بباوراند که یکی از همدستانش، «سلینا» (لین) قرار است در دادگاه علیه او شهادت دهد. به این امید که «چو» نقشه سوءقصد به جان «سلینا» را بریزد. از طرف دیگر «وونگ»، مأمور پلیس، «کاکویی چان» (جکی چان) را مأمور محافظت از جان «سلینا» میکند…
Shaolin Soccer
فیلم دیگری از استیفن چو و حتی دیوانهوارتر از «جنبوجوش کونگفو». فیلم باعث شد توجه مخاطبان بینالمللی به این ژانر اساساً شرقی معطوف شود. فیلمی ورزشی و کمدی در ژانر اکشن و رزمی محصول کشور هنگکنگ.
این فیلم درباره یک راهب پیشین بودائی از معبد شائولین است که سالها پس از درگذشت استادشان و در جریان وقایعی، ۵ برادر خود را متحد میکند تا مهارتهای فرا انسانی خود را درزمینه هنرهای رزمی در مسابقات فوتبال بکار بگیرند و شائولین کونگفو را در میان مردم رواج دهند.
The Killer
در دورانی که هنوز «جان وو» به ساخت فیلمهای اکشن متوسطی مانند «مأموریت غیرممکن 2» و «تغییر چهره» روی نیاورده بود فیلم درخشان «قاتل» را جلوی دوربین برد که ادای دینی بود به فیلم کلاسیک «ژان پیر ملویل» با نام «سامورایی» که با الهام از سلاطین غربی سینمای خشونت مانند «مارتین اسکورسیزی»، «سرجیو لئونه» و «سام پکین پا» ساخته شده بود.
فیلم ترکیب جذابی است از فیلمهای ژانر قهرمانی، اکشن و رمانتیک و بسیاری از منتقدین از آن بهعنوان بزرگترین فیلم اکشن تاریخ سینما یادکردهاند.
هیتمن آه جونگ در آخرین مأموریت خود برای پلیس هنگکنگ طور تصادفی به چشم یک خواننده کلوپ شبانه به نام جنی در یک ماجرای تیراندازی آسیب میرساند. پسازاین اتفاق، او برای جونگ دیدن برنامه جنی به کلوپ شبانه میرود و وقتی تصادفاً موردحمله اوباش قرار میگیرد از او حمایت کرده و او را به خانهاش اسکورت میکند...
Kill Bill Vol.1
ممکن است قرار دادن چهارمین فیلم بلند تارانتینو در ژانر رزمیکار چندانی درستی به نظر نیاید اما کارگردان فیلم آن را فیلم «شرقی» خود مینامد که مقدمه فیلم «غربی» او با نام «بیل را بکش – قسمت دوم» است. در این فیلم اوما تورمن، دیوید کارادین، ویویکا ای فاکس، لوسی لیو، مایکل مدسن، جولی دریفوس، داریل هانا، سونی چیبا بازی کردهاند. فیلم چه از نظر منتقدین و چه از لحاظ فروش در گیشه از موفقترین آثار تارانتینو بهحساب میآید.
فیلم در جشنواره گلدن گلوب نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن و مرد فیلم درام شد و در جشنواره بفتای نامزد ۵ جایزه ازجمله بهترین بازیگر نقش اول زن، تدوین، موسیقی، صدا و جلوههای تصویری شد ولی به هیچکدام از جوایز دست نیافت.
بئاتریس کیدو ملقب به عروس بعد از سپری کردن ۴ سال در کما و به هوش آمدن، تصمیم میگیرد تا از افرادی که در مراسم عروسیاش، شوهر و بچهاش را به قتل رساندهاند انتقام بگیرد.
Matrix
«ماتریکس» نزدیکترین فیلم سینمای هالیوود به یک شاهکار هنرهای رزمی در تمامی این سالهاست و حتی پس از گذشت ۱۵ سال از عرضه آن همچنان تأثیرگذار و بیرقیب باقیمانده است.
ماتریکس آمیزهای از اکشن و هنرهای رزمی با یک فیلمنامه چندلایه است و به داشتن محتوایی سنگین و ساختاری پیچیده و فلسفی شهرت دارد. این فیلم همچنین نمونهای درخشان از ژانر علمی تخیلی به شمار رفته و شامل ارجاعات متعددی به ایدهها و تفکرات فلسفی و مذهبی گوناگون است.
صحنههای مبارزههای فیلم بسیار جذاب و خلاقانه از کار درآمده است و تأثیر فراوان آن بر سینمای اکشن و رزمی پس از خود غیر قابل انکار است.
این فیلم که نخستین قسمت از سهگانه ماتریکس به شمار میرود برنده ۴ جایزه اسکار در بخشهای فنی و همچنین جوایز دیگری شامل جایزه بفتا شد. ماتریکس در سال ۱۹۹۹ در آمریکا اکران شد و نقدهای بسیار مثبتی از منتقدین فیلم دریافت نمود و توانست به فروش جهانی معادل ۴۶۳ میلیون دلار در کل دنیا دست یابد.
فیلم داستان یک جامعه ضدآرمانشهری در آیندهای خیالی را به تصویر میکشد که در آن درک واقعیت توسط انسانها در دنیایی ساختگی به نام «ماتریکس» رخ میدهد که توسط رباتهایی هوشمند برای غلبه بر انسانها شبیهسازی شده است. این در حالی است که حرارت و فعالیتهای الکتریکی بدن انسانها بهعنوان منبع انرژی برای رباتها محسوب میشود. در این بین یک برنامهنویس کامپیوتر به نام نئو، از این حقیقت آگاه شده و همراه با افراد دیگری که از این دنیای رؤیایی خود را آزاد کردهاند به شورشی علیه ماشینها برمیخیزند.
Hero
فیلم قهرمان نیز یک فیلم مبارزه ای جذاب است که در سبک ووشیا ساخته شده و محصول کشور چین است. این اثر یکی از گرانترین پروژههای فیلمسازی چین محسوب میشود که فروش بسیار خوبی در زمان اکران داشت. فیلم قهرمان نقدهای مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرد و اولین فیلم چینی زبانی است که رتبه یک را در گیشه آمریکا بدست آورد و 53.7 دلار نیز فروش داشت.
داستان فیلم قهرمان درباره مردی است که سه دشمن اصلی امپراتور چین را میکشد. اما زمانی که به امپراتور، گزارش کشتن این سه نفر را میدهد، هیچکس حرف او را باور نمیکند و امپراتور نیز گمان میکند که این یک توطئه است و این مرد قصد کشتنش را دارد.
Drunken Master
استاد مست یک فیلم رزمی اکشن و کمدی است که جزء یکی از آثار موفق جکی چان محسوب میشود. این فیلم محصول کشور هنگ کنگ بوده و زبان آن کانتونی است. جکی چان با بازی در این اثر توانست نام خود را در سینما مطرح کند و به محبوبیت برسد. فیلم استاد مست در فهرست 50 فیلم برتر سینمای هنگ کنگ، رتبه 3 را دارد و در زمان اکران نیز فروش بسیار خوبی در گیشه داشت.
داستان فیلم استاد مست درباره پسری سر به هوا به نام «فردی» است که پدرش استاد کونگفو است. فردی به دلیل کتک زدن پسر همسایه و ایجاد مزاحمت برای دخترعمهاش، پدرش را عصبانی میکند. پدر برای تنبیه فردی تصمیم میگیرد به مدت یک سال او را نزد یک استاد کونگفو سختگیر بفرستد تا فنون رزمی را آموزش ببیند. آشنایی فردی با این استاد ماجراهای بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
Once Upon a Time in China
فیلم «روزی روزگاری در چین» (Once Upon a Time in China) فیلمی بود که باعث وقوع رنسان کونگ فو در سینمای هنگ کنگ شده و جت لی را به ستاره آینده فیلمهای اکشن غربی تبدیل کرد. داستان این فیلم برای مخاطب محلی بسیار آشنا بود: وونگ فی هانگ یک شخصیت واقعی بود، یک استاد هنرهای رزمی در آستانه قرن جدید و درمانگری که به یک قهرمان در میان مردم تبدیل شده بود. مانند شرلوک هولمز یا رابین هود، او بارها از قبل در قالب فیلم به نمایش درآمده بود. جکی چان در فیلم «استاد مست» (Drunken Master) نقش او را بازی کرده و مجموعه فیلمهای زیادی در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ بر اساس این شخصیت و با بازی چهرههایی که میتوان آنها را الگوهای بروس لی و یئون وو پینگ دانست ساخته شده بود.
این فیلم داستان را به دهه ۱۹۹۰ هنگ کنگ میآورد و در آستانه انتقال حاکمیت این منطقه از بریتانیا به چین ماجرای شورش شورشیان چینی علیه استعمارگران را روایت میکند. شخصیتهای بریتانیایی و آمریکایی ماجرا به شدت هیولا سازی شده و داستانی بسیار پیچ در پیچ و گنگ دارد اما نکته مثبت و نقطه قوت فیلم، فضای جذاب و بسیار سیال آن است که از طبیعی بودن دوره پیش از جلوههای کامپیوتری سود میبرد. تسوی هارک، کارگردان فیلم، فضای فیلم خود را پر از انرژی و تحرک کرده است و سکانسهای مبارزه فیلم که به کمک کابل طراحی شده به خوبی به مرحله اجرا درآمده است. بازی جت لی در فیلم نیز دستکم در سکانسهای مبارزه بسیار جذاب است. مبارزات او با دست، پا، چوب یا هر شیئی که در دسترسش باشد و حرکات نرم و ژیمناستیکیاش نشان از مهارت بالای او در حرکات رزمی دارد.