دنیای فوتبال دنیای شگفتی هاست. در هر بازی با هر شرایطی می توان انتظار رخ دادن یک اتفاق عجیب و غریب را داشت. با بررسی تاریخ فوتبال به موارد جالبی برخورد می کنیم که در نگاه اول به یک داستان یا رویا شبیه باشد اما با کمی کنکاش متوجه می شویم که این اتفاقات نه یک رویا، بلکه یک حقیقتی شیرین و پر ماجراست.
در این مطلب نگاهی خواهیم انداخت به عجیب ترین و جالب ترین رویداد های دنیای فوتبال
1- قهرمانی تیم ملی دانمارک در جام ملت های اروپا در سال 1992
![](https://api.tarafdari.com/1/nintchdbpict0000007239011_1.jpg)
قهرمانی تیم ملی دانمارک در مسابقات جام ملت های اروپا در سال 1992
سال 1992. نهمین دوره جام ملت های اروپا به میزبانی کشور سوئد برگزار شد. این مسابقات از تاریخ ۱۰ ژوئن تا ۲۶ ژوئن با حضور هشت کشور انجام شده است. در مرحله ي انتخابياین مسابقات تیم ملی فوتبال دانمارک پس از سه ديدار اول كه با دو شكست و يك تساوي همراه بود و تغيير در نيمكت مربيگري خود موفق به كسب پنج برد پياپي شد اما باز هم پس از يوگسلاوي سابق در رتبه دوم گروه قرار گرفت و حذف شد. شاید آن زمان کسی تصور نمی کرد که سرنوشت خواب دیگری برای یاران پیتر اشمایکل افسانه دیده بود.
بازیکنان پس از حذف به استراحت و گردش پرداختند. اما ده روز مانده به شروع رقابتها اتفاق عجیبی رخ داد. کشور یوگوسلاوی که به عنوان یکی از تیمهای صعود کرده به مسابقات بود در اثر مسائل داخلي و فرو پاشي اين كشور، از حضور در يورو 1992 منع شد و تيم دوم گروه يعني دانمارك به جاي اين تيم وارد جام شد. نکته جالب اینجا بود که یوگسلاوی با به همراه داشتن بازیکنان مشهوری همچون دژان ساویچویچ، دراگان استویکوویچ، زوانیمیر بوبان، روبرتو پروسینچکی، داور سوکر، روبرت یارنی، سینیشا میهایلوویچ و پردراگ میاتوویچ، یکی از بختهای نخست قهرمانی بود.
شگفتی به همین جا ختم نشد. بازیکنان تیم ملی دانمارک که بدون آمادگی کافی پا به این مسابقات گذاشته بودند کار را با تساوی بدون گل در مقابل انگلستان شروع کردند. در مقابل سوئیس با نتیجه 2-1 مغلوب شدند و همگان آماده حذفی آبرومند برای این تیم بودند. اما در بازی سوم هنریک لارسن تک گل پیروزی بخش این تیم را مقابل فرانسه به ثمر رساند تا دانمارک به عنوان تیم دوم به دور بعدی صعود کند.
رقیب این تیم در بازی بعدی تیم کهکشانی هلند با ستارگان دوست داشتنی اش یعنی مارکو فان باستن، رود گولیت و فرانک رایکارد بود. کسی برای دانمارک خوش شانس اقبالی قائل بود؟
حتی خوشبین ترین هواداران این تیم نیز فکر نمی کردند در پایان بازی این قهرمان دوره قبلی بود که باید به خانه بر می گشت. نتیجه در جریان بازی 2-2 بود. اما در ضربات پنالتی دانمارک با نتیجه 5-4 لاله های نارنجی را تسلیم خود کرد. ستاره این بازی کسی نبود جز پیتر اشمایکل افسانه ای که توانست با مهار پنالتی فان باستن تیمش را به دور بعدی برساند.
در دیدار فینال که در تاریخ 26 ژوئن 1992 (5 تیر 1371) در ورزشگاه نیا اولوی شهر گوتبورگ و در مقابل دیدگان حدود 38 هزار هوادار برگزار شد و دانمارک و آلمان به مصاف یکدیگر رفتند. آلمان با ستاره های خود یورگن کلیزمن، اندی برمه، ماتیاس سامر، اشتفان افنبرگ به دنبال یک قهرمانی آسان در مقابل دانمارک خسته بود. اما در پایان بازی نتیجه حرف دیگری داشت. ینس در دقیقه 18 و ویلفورت در دقیقه 78 دروازه آلمان رو باز کردند تا دانمارک به رویایی ترین شکل ممکن قهرمانی خود را جشن بگیرد.
2- فینالیست شدن تیم آلانیا ولادیکاوکاز در جام حذفی روسیه در سال 2011
![](https://api.tarafdari.com/1/174058263.jpg)
تیم آلانیا ولادیکاوکاز
برای قهرمانی در یک تورنمنت باید یک خط حمله آتشین و قوی داشته باشید تا بتوانید امتیازات زیادی کسب کنید. اما در دنیای فوتبال یک مورد استثناء وجود دارد! تیم آلانیا ولادیکاوکاز!
در جریان مسابقات جام حذفی روسیه در سال 2011 تیم روسی کار عجیب و فوق العاده ای را انجام دادند. زیرا آنها توانستند بدون اینکه گلی به ثمر برسانند، به فینال جام حذفی روسیه در سال 2011 برسند!!!
این تیم به عنوان یکی از تیمهای لیگ برتری روسیه به عنوان یکی از 32 تیم وارد این رقابت ها شدند. آنها در دو دیدار نخست خود به ترتیب در برابر کاماز نابرژنه چلی و گورناک اوچالی قرار گرفتند و هر دو بازی با نتیجه صفر صفر به پایان رسید و این تیم آلانیا ولادیکاوکاز بود که توانست در ضربات پنالتی هر دو حریف را از پیش رو بردارد. آنها سپس تیم روستوف را نیز از سر راه خود برداشتند.
در دیدار نهایی آنها به دیدار تیم CSKA Moscow رفتند. در دقیقه 23 بازی بالاخره این طلسم عجیب شکسته شد و نکو بازیکن برزیلی این تیم توانست اولین گل را در جریان بازی به ثمر برساند اما در نهایت آنها بازی را با نتیجه 2-1 به حریف باختند و به مقام نائب قهرمانی رسیدند.
3- پر ماجراترین پنالتی تاریخ
![](https://api.tarafdari.com/1/pic-footballyouth-out-17-10-17.jpg)
تیم ملی جوانان قطر
بدون شک یکی از عجیب ترین و پرماجرا ترین پنالتی های تاریخ مربوط به تیم ملی جوانان قطر در سال 2017 هست. در جریان مسابقات انتخابی رقابت های زیر 19 سال آسیا، تیم ملی قطر بعد از شکست دادن تیم ملی افغانستان به مصاف تیم ملی عراق رفت. نتیجه این بازی در طول 90 دقیقه بازی یک - یک مساوی به پایان رسید و کار به ضربات پنالتی کشید. در جریان ضربات پنالتی قطری ها در 4 پنالتی اول تنها یک ضربه را از دست دادند و در مقابل عراقی ها در 4 پنالتی اول، دو پنالتی را خراب کردند؛ به این ترتیب، پنالتی پنجم عراق بسیار حساس شد.
منتظر محمد پشت توپ قرار گرفت و شهاب ممدو دروازه تیم ملی قطر در مقابل او. شهاب ممدو توانست ضربه پنالتی حساس را مهار کند و به شادی پرداخت. اما ای شادی چند ثانیه ای بیشتر دوام نداشت. چرا که داور نه تنها به دلیل حرکت زودهنگام دروازه بان قطر، دستور به تکرار ضربه داد، بلکه یک کارت زرد هم به او نشان داد تا به این ترتیب او دو اخطاره و اخراج شود. همین باعث شد تا ناصر عبدالسلمان، کاپیتان قطر، برای پنالتی پنجم درون دروازه بایستد. لحظاتی بعد قطری ها جشن پیروزی را برپا کردند زیرا این بار هم منتظر محمد موفق به گل کردن ضربه پنالتی اش نشد و ناصر عبد السلمان با یک جهش عالی و با ضربه پا، پنالتی پنجم عراق را مهار کرد تا تیمش به پیروزی برسد و به عنوان سرگروه، راهی رقابت های قهرمانی آسیا شود.
4- صعود عجیب به مرحله دوم مسابقات
![](https://api.tarafdari.com/1/218318.jpg)
جام ملت های آفریقا در سال 2015
در سال 2015 در مسابقات جام ملت های آفریقا یکی از اتفاقات بسیار نادر و عجیب به وقوع پیوست. در آن دوران به دلیل شیوع بیماری ابولا مسابقات فوتبال در قاره آفریقا تحت تأثیر قرار گرفته بود. این بازی ها از پیش از شروع هم دچار حاشیه های فراوانی شد. جهت میزبانی مسابقات سه کشور جمهوری دموکراتیک کنگو، مراکش و آفریقای جنوبی اعلام آمادگی کردند.ابتدا کشور مراکش به عنوان میزبان این رقابت ها معرفی شد. اما بعد از کش و قوس های فراوان در مورد برگزاری رقابت های جام ملت های 2015 کشور مراکش به دلیل شیوع بیماری ابولا در این قاره از میزبانی این رقابت ها انصراف داد. این تصمیم اما عواقب خوشی برای آنها نداشت. ابتدا این تیم از مسابقات حذف و یک میلیون دلار جریمه شد. پس از انصراف مراکش، کشورهای مصر، غنا، آفریقای جنوبی و سودان آمادگی خود را جهت میزبانی مسابقات اعلام کردند. اما در نهایت CAF اعلام کرد که گینه استوایی میزبان مسابقات است.
گروه D جایی بود که یکی از نادرترین اتفاقات فوتبال در آن رقم خورد. جایی که تیم های ساحل عاج، گینه، مالی و کامرون در یک گروه قرار گرفتند. در این گروه ساحل عاج با 5 امتیاز صعود خود را به عنوان تیم اول گروه قطعی کرد. اما رقابت اصلی بین دو تیم مالی و گینه برای صعود به عنوان تیم دوم در جریان بود. در آخرین مسابقه این گروه که میان دو تیم گینه و مالی برگزار شد،نتیجه بازی با برابری 1-1 به اتمام رسید ولی از سوی دیگر همه ی امتیازها اعم از امتیاز و تفاضل گل و گل زده در دو تیم برابر بود و سرنوشت تیم دوم صعود کننده نامشخص بود. اما در نهایت براساس قرعه کشی گینه به عنوان تیم دوم گروه انتخاب و راهی مرحله بعد شد.