کارگاه طرفداری یکی از دورهمی های ماست که بعد از پایان عصر کرونا به میزبانی رسانه طرفداری و به مناسبت تماشای بازی های مهم و حساس برگزار می شود اما حالا که کرونا چتر باز کرده و فعلا خیال رفتن ندارد، هفته گذشته یک کارگاه مجازی را راه اندازی کردیم و به اتفاق کاربران عزیز طرفداری که اغلب شان می توانند یک تحلیلگر حرفه ای و یک نویسنده موفق باشند، به تماشای دو بازی داخلی و یک بازی خارجی نشستیم... از دل همین کارگاه، ایستگاه آنالیز طرفداری متولد شده و شما می توانید مطالب نویسنده های فنی و خوش ذوق را بخوانید و لذت ببرید.
مرور خروجی کارگاه مجازی طرفداری خالی از لطف نیست؛
آرسنال - لیورپول به قلم کارگاه
کاربر خوبی که دو سال و ده ماه سابقه فعالیت در شبکه اجتماعی طرفداری را دارد و فعلا با نام S فعالیت می کند، نوشت:
این بازی را لیورپولی ها به خودشان باختند بخاطر اشتباهات عجیب در خط دفاعی، همانطور که آمار بازی گویای همه چیز هست بازی دست لیورپول بود و آرسنال از تنها 2 موقعیتی که داشت تمام استفاده را برد و لیورپول با فرصت سوزی و البته واکنش های خوب مارتینز نتوانست نتیجه را برگرداند. شوت های داخل چارچوب 8 مقابل 2 به نفع لیورپول و این نشان دهنده عملکرد فاجعه بار خط دفاعی ارسنال است، خط دفاعی که به راحتی جا می ماند و فضای کافی را به یک مهاجم برای گل زدن می دهد! مشکل بعدی ارسنال نداشتن یک هافبک خلاق است، ارسنال 2موقعیت روی اشتباه حریف داشت و چیز دیگری در این بازی ارائه نداد که همین یعنی خط میانی کلا تعطیل است.
کاربر فوتبال بین دیگری که یک سال و نه ماه از عضویتش در طرفداری می گذرد و با نام پت ویرا در کارگاه مشارکت کرده است، نوشت:
1. فشار لیورپول موقع حمله به خصوص از سمتی که مانه حضور داشت و یک پرس سنگین در یک سوم دفاعی آرسنال در شروع مجدد های آرسنال.
2. یکی از مشکلات آرسنال انتقال توپ از دفاع به حمله است و مارتینز اگر به مدافع های آرسنال پاس می داد به شدت توسط مثلث هجومی لیورپول تحت فشار قرار می گرفت و اگر پاس بلند ارسال می کرد این بار مدافعان بلند قامت لیورپول پوشش می دادند
3. تیرنی واقعا انعطاف بالایی از خودش نشان داد و در کارهای دفاعی و پوشش عالی عمل کرد همچنین صلاح را به خوبی کنترل کرده بود ولی یک نکته؛ عملا استفاده از سه مدافع در انتهای زمین جلوه ای از این حقیقت بود که مدافعان مرکزی آرسنال بسیار ضعیف هستند.
4. سر گل اول همان اتفاق نکته 2 افتاد آرسنال به خوبی نمی توانست انتقال توپ را انجام بدهد و سر یکی از همین ارسال های بی هدف مارتینز توپ به کناره راست زمین آرسنال رسید و نهایتا مانه و رابرتسون همکاری خوبی را شکل دادند که منجر به گل شد اما نکته اصلی اشتباه هولدینگ و سرعت پایینش در بازی خوانی حریف بود که رابرتسون را رها کرد و همین باعث شد لوئیز مجبور شود و به سمتش برود و جای لوئیز خالی بماند و همان حفره فرصتی شد برای حضور مانه و گل لیورپول...
5. یکی از بازی های عالی لاکازت را هم شاهد بودیم هم به سبب مشارکتش در دفاع و کمک به خط هافبک برای بازپس گیری توپ هم نقشی که بعد از دریافت گل داشت و با فرارهایش حتی در شرایط آفساید مقداری حریف را عقب زد و نهایتا یک گل و یک پاس گل ثبت کرد.
6. اشتباهات دفاعی لیورپول. پرس جلوی زمین آرسنال و اشتباه هولناک فن دایک نلسون به خوبی مدافع هلندی را تحت فشار قرار داد تا برای اولین بار در این فصل فن دایک یک اشتباه منجر به گل انجام بده گل دوم هم همون سناریو بود با این تفاوت که این بار آلیسون اشتباه کرد اما تمام کنندگی نلسون هم قابل توجه بود والبته اولین گلش در لیگ برتر رو ثبت کرد
7. عملکرد بی نقص دفاعی آرسنال به خصوص در جایی که لیورپول نقطه قوتش است و آن هم کناره های زمین هم متراکم هم با تمرکز بالا. با پوشش کناره ها به رغم مالکیت بالای لیورپول موقعیت گل چندانی نداشتند.
و اما حمید شهریاری، تحلیلگر محبوب شبکه اجتماعی طرفداری که خواندن مطالبش را به شما توصیه می کنیم، نوشته است:
هفت شمشیر برای شکست اژدهای هفت سر
1- نترسیدن از تغییر؛ برگ برندهی آرتتا. نیمکتنشینی همزمان کولاشیناج و موستافی و بیرین بعد از 5 بازی پیاپی. همه از ضعف دفاعی انتقاد میکردند اما کسی حاضر بود به ذخیرهها بازی بدهد؟ اعتماد آرتتا به ترکیب سه نفرهی هولدینگ، تیرنی، لوییز.
2- سه پلن لیورپول کلوپ در حمله: تعویض پیاپی منطقهی بازی در حملات توسط رابرتسن و آرنولد، پاسهای فابینیو به قلب دفاع حریف، نفوذهای مانه و صلاح.
آنتیتز آرتتا: حرکات زنجیروار پنج مدافع آرسنال و خنثی شدن حرکات آرنولد و رابرتسن. برگشت لاکازت به زمین خودی، قطع ارتباط مدافعان و فابینیو کوچک شدن میانهی میدان. فابینیو مجبور به ارسال پاسهای کوتاه میشود. پاسهایی که توسط توریرا و ژاکا (6مورد) قطع شد و فابینیو نتوانست یک پاس کلیدی بدهد. چرخش 7درصدی توپ در زمین لیورپول و نزدن حتی یک شوت به دروازهی لیورپول، هزینهی بسته نگه داشتن دروازهی آرسنال در 15 دقیقهی نخست!
3- در تیم کلوپ وقتی هزار راه برای گلزنی جواب نداد، به سراغ راه هزارویکم میروند؛ پرس مارتینز! دفعهی اول، فرمینو در آستانهی باز کردن دروازه است و دفعهی دوم، توپ بی هدف مارتینز به زمین لیورپول، بلای جان آرسنال میشود. مانه هدیه را رد نمیکند!
4- بعد از گل، با جدا شدن ساکا و سوارس از جمع مدافعان و بازگشت لاکازت به نوک حمله، بازی باز میشود. 3-4-3 حقیقی. ریتم سریع لیورپول. آرتتا باید از وقت استراحت میان بازی ممنون باشد!
5- اولین حضور دستهجمعی آرسنالیها در زمین لیورپول. آفساید لاکازت. هنگام آفساید، 8 بازیکن آرسنال در یکسوم دفاعی لیورپول ایستادهاند. زنگ خطر برای لیورپول. تغییر شیوهی بازی آرسنال. پرس از جلو در راه است. فندایک بیتوجه به هشدار. مواجهه با پرس. استیصال ویرجیل و تیر خلاص.
6-فشار دوبارهی لیورپول. اینبار واکنش آرسنالیها متفاوت است: پرس بازیکن صاحب توپ لیورپول در زمین آرسنال. لیورپول مجبور به بازی مستقیم از دفاع میشود. درخشش تیرنی با 4دفع توپ. آرسنال به تناوب پرس را از زمین خودی به زمین لیورپول میبرد. غافلگیری لیورپولیها. اشتباه آلیسون. گل دوم.
7- شروع تعویضها و تغییر بازی. پایان پرس آرسنال. آماده برای دفاع 11نفره. سه مدافع مرکزی در داخل محوطهی جریمه، نقش کلیدی هافبکهای دفاعی در دفع توپهای ارسالی به بیرون محوطه. دو تکل پیاپی توریرا و دفع شوت رابرتسن. ورود اوبامیانگ مدافعان لیورپول را محطاط میکند. چرخش توپ و بازی مالکانهی لیورپول برابر دفاع متراکم آرسنال بیفایده است.
تنها برنلی فن طرفداری هم که با اسم تورف مور در شبکه اجتماعی طرفداری فعالیت می کند، نوشت:
نکته اصلی درباره لیورپول است که نداشتن انگیزه در این تیم کاملا هویداست ولی من چیزی را که درباره ی خود لیورپول خطرناک می بینم این است که آنها فقط در حد رفع مسئولیت فوتبال بازی می کنن نیاز به تعصب دارند که اصلا من چنین چیزی را ندیدم یعنی این مساله می تواند برای فصل بعد لیورپول خطرناک باشد چون آنها احساس کردند بار سنگینی مثل کسب لیگ و لیگ قهرمانان از دوش شان برداشته شده و هرچه هم در آینده ناکام باشند فقط سعی دارند به افراد ناراضی از وضعیت نشان بدهند ما چیزهایی را که می خواستید کسب کردیم پس حالا بهتر است قدردانی کنید. اگر بازیکنان لیورپول فوتبال را برای بردن نه کسب قهرمانی بازی کنند از آنها فوتبالی قشنگ تر و جذاب تر خواهیم دید.
در این کارگاه، نقدها و تحلیل های کوتاه تر و مختصرتری هم داشتیم؛
کاربری که نام تام هالند را روی اکانت خودش گذاشته، نوشت:
آرتتا در بازی هایش دارد سعی می کند وسط زمین را برای خودش و تیمش بردارد. آرتتا کم کم در این امر موفق می شود.
با چند هافبک بهتر کاملا کانال های بین مدافعین را مخصوصا در سیستم سه دفاعه ی جدیدش می بندد و تا حدودی مشکلات دفاعی آرسنال حل می شود. البته که راه طولانی و سختی دارد.
کاربر دیگری که به نام رونالدو مادرید فعالیت می کند، نوشت:
چیزی که متوجه شدم اشتباه آلیسون و فندایک بود. بعد لیورپول برای جبران بازی حملات متعددی کرد. ارسنال هم ضدحمله می زد. در کل به نظرم جالب نبود بازی ولی چیزی که شاهدش هستیم عملکرد خوب ارتتا و استفاده از بازیکنای جوان بود. مینامینو بهم ه نظرم بازیکنی که در سطح لیورپول باشد، نیست.
دوست خوبی که با نام کاربری هرگز تنها قدم نزن فعالیت می کند، خیلی کوتاه نوشت:
در واقع عامل اصلی برد آرسنال، پرس روی دفاع لیورپول بود که این هم ناشی از تجربه دستیاری گواردیولاست.
کاربری به نام کمال چلسی هم نوشت:
پنجاه درصد موفقیت لیورپول در این فصل انگیزه و بار روانی بردن لیگ بعد از سی سال است و این نشان می دهد هر چقدر از لحاظ فنی خوب شوی، باید از نظر روحی و انگیزشی هم خوب باشی.
کاربری که نام آقای خوبی ها را برای خود برگزیده، نوشت؛
این پیروزی آرسنال، نتیجه پیروی کامل از ارتتا بود. گلی که خوردند تقصیر کمک های ارتتا بود. همیشه در خدمت یک نفر باشید و به طور کامل از او پیروی کنید.
کاربری که در طرفداری او را با نام کاربری با افتخار سپاهانی ام می شناسیم، نوشت؛
نکته مهمی که ارتتا اضافه کرده به تیم فرصت طلبی خط حمله است و پرسی که انجام می دهند تا مدافعان حریف اشتباه کنند.
محمد جواد خیلی کوتاه نوشت؛ چیزی جز اشتباهات فن دایک و الیسون ندیدم و کاپیتان سوکراتس هم به پیروزی آرسنال با روش 3-4-3 اشاره کرد و فریاد بی صدا هم نوشت؛
کار هر کس نیست خرمن کوفتن آقای الیسون. تقلید از بهترین دروازه بان دنیا، نیاز به بهترین بودن دارد.
استقلال - تراکتور در کارگاه طرفداری
امیر خیلی مختصر و مفید درباه مساوی استقلال و تراکتور نوشت:
فقط نیمه اول که خیلی بی برنامه بود، استقلال و کلا بازی بار فنی نداشت. به شدت ناهماهنگ بازی می کردند و سرعت انتقال توپ از دفاع به حمله خیلی کند بود. توپ لو دادن ها زیاد بود، قائدی هم به شدت افت کرده بود و بد بازی می کرد. نیمه دوم تا دقیقه 70 هم همین حالت بود ولی بعد استقلال مقداری در فاز هجومی خوب شد و هماهنگ تر عمل کردند...
دوست خوب مان محمد هم بازی استقلال و تراکتور را اینگونه تحلیل کرد؛
فکر می کنم استقلال داشت 2-5-3 بازی می کرد و مجیدی برگشته بود به ترکیب محبوب این فصل استقلال. به نظرم این طور آمد که حضور شیخ این جسارت را به مجیدی داده بود که دوباره با روش استرا بازی کند. تقریبا همان ترکیبی بود که بازی با الریان دیده بودیم با همان سبک بازی. دشتی داشت نقش غفوری را بازی میک رد که مطمئنا در حد و اندازه های غفوری نیست. غفوری بهترین فول بک راست حال حاضر ایران است و نبودش به چشم آمد. استقلال تمرین زیادی در هفته اخیر نداشت و مشخص بود تیمش نا آماده است. حتی با وجود این تیم نا آماده، یک شیخ آماده می توانست گره بازی را باز کند که او هم آماده نبود. وقتی تیمی با 3 دفاع بازی می کند، در ضد حمله به مشکل می خورد و فاصله ای که بین 3 مدافع به وجود می آید می تواند تیم حریف را در عمق خط دفاعی صاحب موقعیت کند.
در بازی امروز هم یکی دو صحنه بود که عمق دفاع استقلال باز شد ولی آزادی و شکاری آنقدری تجربه نداشتند که بتوانند از این فرصت ها استفاده کنند. دقیقا یادم نیست چه دقیقه هایی از نیمه اول بود، ولی چند صحنه عالی برای خلق موقعیت داشتند که استفاده نکردند. فکر می کردم به خاطر شرایط این روزهای استقلال، تراکتور بازی را ببرد ولی نتوانست.
یک نکته هم از فرشید اسماعیلی که خیلی هافبک خوبی است و معلوم نیست چرا سینوسی عمل می کند. باید ثبات را به کارش اضافه کند. یک بازی آنقدر خوب است که می گویی حقش است اروپا بازی کند. یک بازی هم در سطح لیگ دو ایران بازی می کند. یک نفر باید ذهنیت برنده را به این بازیکنان القا کند. یکی مثل همان استراماچونی... این تیم استقلال مثل تیم ملی والیبال ایران است که پتانسیل خوبی دارد ولی یک نیرو محرکه مثل ولاسکو می خواهد. البته نیرو محرک شان آمد ولی خیلی زود رفت. مجیدی خیلی خودش را درگیر حاشیه می کند و به نظرم بهتر است استقلال به فکر یک سرمربی خوب ترجیحا خارجی باشد. می تواند از ایرانی های مقیم خارج مثل الکساندر نوری یا فریدون زندی هم استفاده کند.
به عنوان آخرین حرف نمی شود از بازی تراکتور حرف بزنیم ولی از رضا اسدی چیزی نگوییم. مسلط، تکنیکی، سر زن، جنگنده، بازی ساز، استایل مناسب، کم حاشیه و ... هر چه از این پسر بگوییم کم گفتیم. به نظرم بهترین هافبک دفاعی حال حاضر ایران است. نقشش در تیم تراکتور خیلی به چشم می آید. چشم نواز بازی می کند. امیدوارم اسکوچیچ دعوتش کند. قشنگ می تواند با عزت اللهی در تیم ملی رقابت کند.
یک تحلیل خلاقانه و طنزآمیز هم از کاربری به نام بنی آدم داشتیم که حیف است نخوانید؛
واقعا سرعت بالایی داشتند که نشان از آمادگی قبل فصل شان داشت و بسیار خوب بدنسازی کرده بودند که در سخت ترین شرایط توانستند خودشان را برسانند و حساس تربن صحنه ها را کنترل کنند و هوش بالای خودشان را در هنگام سرعت نشان دادند و با پانسمان های به موقع بازی را کنترل کردند واقعا خسته نباشید میگویم به کادر پزشکی دو تیم!
درباره بازیکنان و کادر فنی هم هیچینگویم بهتر است و فوتبال هم هیچی نداشت ولی در مجموع استقلال برتری داشت.
بروس گروبلار عزیز هم با بازی کاری نداشته و نقد خارج از بازی نوشته؛
استرا پازل گمشده استقلال... تاریخ دوباره تکرار شد اما این بار استرا بود که به در خروجی رهنمون شد تا شاهین اقبال بر شانه پر افتخارترین تیم ایرانی در آسیا ننشیند.
دوباره و باز دوباره شاهد تکراری چوب گذاشتن آقایان در چرخ تاج بودیم تا بوده همین بوده تاوان نام گذشته دادن و حسرت خوردن هواداران عاشق! اما باز هم هوادارت خواهم بود.
پرسپولیس - ماشین سازی در کارگاه طرفداری
محمدرضا یک تحلیل جامع و کامل از بازی ارائه داد که بخشی از آن را می خوانیم؛
جز پاس های اشتباه پر شمار (پاس اشتباه فقط پاسی نیست که به مقصد نرسد پاسی که هم تیمی ات را به زحمت بیاندازد برای گرفتنش پاسی که ریتم تیمی را از بین ببرد پاسی که سی متر دورتر از هم تیمی ات بفرستی و مجبورش کنی سگ دو بزند درحالی که مدافع قدم زنان زودتر به توپ می رسد هم پاس اشتباه است) در این بازی بالای ۱۰۰ مورد از این پاس های اشتباه دیدم. ضعف در استپ کردن توپ در موقعیت های حساس؛ مثلا علیپور اگر استپ سینه را درست انجام می داد تک به تک بود یا رسن اگر توپی که ترابی برایش فرستاد از زیر پایش رد نمی شد، موقعیت خطرناک گل ایجاد می شد این ها درباره موقعیت گل بود جدا از استپ نکردن های ساده وسط زمین که به چشم نمی آید، عدم تاکتیک پذیری بازیکنان ابتدای بازی معلوم بود و پرسپولیس بالا و پرفشار بازی می کرد و ماشین سازی مجبور بود چند لایه جلوی دروازهش دفاع کند. بازیکنان پرسپولیس سعی در به اشتباه وادار کردن مدافعان حریف با سرعت و تکنیک شان داشتند که از نظر سرعت اصلا خوب عمل نمی کردند و از نظر تکنیک از آن جا که حریف دو سه لایه دفاعی داشت، نمی توانستند به مقصود برسند و کلی تکروی از بازیکنان مثلا تکنیکی (نعمتی و ترابی و علیپور و حسین زاده ...) دیدیم.
و اما جالب ترین نوشته در مورد این بازی پیش بینی یک کاربر به نام مستعار مقام نیمه آگاه بود که نتیجه بازی را درست حدس زد؛
چشم بسته میشه گفت چه اتفاقی پیش میاد احتمالا بازی یک صفر میشه.تک گل بازی هم ترابی میزنه.90 درصد از بازی وسط زمینه.در یک شلوغی توپ جلوی پای ترابی میفته و گل.شیری و ربیع خواه نفوذ نخواهند کرد.پرسپولیس از کناره ها تحت فشار قرار میگیره!
خارج از شوخی، تجربه خوبی بود... از بازی اروپایی بیشتر استقبال شد اما همین حالا هم دوستان می توانند نکته های فنی بازی امشب استقلال و نفت آبادان و بازی فردا شب پرسپولیس و فولاد را برای ما ارسال کنند. در کارگاه بعدی منتظرتان هستیم.