به مناسبت شایعات خروج مسی از بارسا
براستیکه که باشگاهِ کاتالانی آماده ی خروجِ لئو مسی است یا خیر؟ آیا آنها بازیکنانی را برای جایگزین کردن فلفل ریز آرژانتینی پس از خروجِ ناگهانی دارند؟
همانطور که در "پست قبلی" احتمالا خواندید گزینه و راههای خروجِ لئو مسی بررسی شد. اکنون اما زمزمه هایی مبنی بر خروج او پس از اتمام قرارداد از بارسا به گوش می رسد.
در سالیان اخیر عادت کرده ایم که موفقیت های بارسا را به نامِ مسی بنویسیم حتی بازی هایی که او در نقش اصلی ظاهر نشده بود. مثل اَبَر کامبک بارسا در مقابل پاریس در مرحله 1/8نهایی لیگ قهرمانان اروپا که علی رغم درخشش بازیکنان دیگر اما تصویر ویژه شب فقط یک فرد بود "لیونل مسی"
در 3 سال اخیر پس از خروج وینگرِ برزیلی باشگاه و نیافتن جانشین مناسب برای او، ژاوی، اینیستا و آلوز اما نقش لئو بیش از پیش شد. نقش اول تمامی بازی های بارسایِ والورده فقط او بود ولاغیر. ژاوی چندی پیش در مصاحبه ای اذعان کرده بود که مسی تاریخ بارسا را عوض کرد و بیان کرد "بارسای بدون مسی؟ قطعا نبودش حس خواهد شد چون مسی فقط گلزن تیم نیست؛ او بازیساز تیم هم هست، کسی که پاس آخر را میدهد و نبض بازی تیم در دستش قرار دارد. وقتی مصدوم بود هم این را احساس کردیم. با مسی و بدون او فرق دارد. با مسی شما نسبت به حریف برتری دارید. برای دوران پسا مسی باید توجه ویژهای به آکادمی شود و البته بازیکنانی که هم اکنون در تیم هستند. کوتینیو، دمبله، سرجی روبرتو، تراشتگن، اومتیتی و ... یک گام رو به جلو بردارند. "
در مقاله ای که آ اس سال گذشته نوشت بارسایِ قبلِ کینگ تنها 22درصد قهرمانی های لالیگا را به خود اختصاص می داد و این آمار برای رئال به 40درصد می رسید. اما در 11سال اخیر 66درصد بارسا و 26 درصد رئال جام ها را مالِ خود کرده اند.
شماره 10بارسا 10لالیگا، 6کوپا دل ری و 4 لیگ قهرمانان با بارسا به دست آورده و تقریبا تمامی رکورد های تاریخ باشگاه و لالیگا را به خود اختصاص داده. او در حدود 750 بازی در بارسا حدودا 648 گل و 265 پاس گل را از خود به ثبت رسانده.
جدایی او دردی ملامت ناپذیر نزد هواداران خواهد بود اما به هر روی اتفاقی است که دیر و زود به حقیقت میپیوندد.
بگذارید جمله ای از کوروش کبیر را برایتان بازگو کنم "با هر رفتنی اشک نریز و با هر آمدنی لبخند نزن؛ شاید کسی که رفته بازگردد و کسی که آمده برود. آنقدر مقتدر باش که با این اتفاقات زمین گیر نشوی" اما مگر می شود پس از نابغه زمین گیر نشد و اشک نریخت؟ باید دید برنامه رؤسای باشگاه چیست.
در ادامه شماتیک ترکیب هایی که بدون لئو می توان چید را باهم بررسی خواهیم کرد.
ترکیب اول 1_2_3_4 محتاطانه
مربی بعدی بلوگرانا با بازگرداندن کوتینیو و اضافه شدن پیانیچ میتواند از ترکیبی استفاده کند که کوتینیو و گریزمان به پست اصلی خود بازگردند و هردو بتوانند به عنوان بازیکنان شماره 10بازی کنند تا شاید به روزهای اوج خود در باشگاه های سابقشان بازگردند و بازدهی سابق را داشته باشند. بوسکتس، دی یونگ و پیانیچ نیز در میانه میدان نبض بازی را به دست گرفته و برای بازیکنان خط حمله موقعیت سازی می کنند.
ترکیب دوم 2_4_4 لوزی؛ هجومی
در این ترکیب سرخیو بوسکتس به عنوان هافبک دفاعی و holding midfielder ایفای نقش می کند و کوتینیو و میرالم پیانیچ را دو بال خود می بیند. گریزمان به مانند زمان حضور در اتلتیکو به عنوان یار پشت مهاجم یا مهاجم سایه در ترکیب حضور می یابد و فاتی هم به پست تخصصی خود یعنی مهاجم نوک باز میگردد.
ترکیب سوم 1_4_1_4 شناور
در این ترکیب متفاوت اما به طور همزمان از بوسکتس، دی یونگ و پیانیچ سه بازیسازِ تیم برای گردش بهتر توپ استفاده می شود تا برای مهاجمان موقعیت سازی کنند و دمبله و گریزمان هافبک های دونده چپ و راست خواهند بود که در زمان حمله می توانند در پست وینگر ایفای نقش کنند و در دفاع و پرس نیز به کمک تیم بیایند.
ترکیب چهارم 1_3_2_4 هجومی
بوسکتس و دی یونگ می توانند در پست های تخصصی خود به عنوان یارهای دفاعیِ میانه زمین در ترکیب حضور یابند. گریزمان در پستی بازی کند که تبحر خاصی در آن دارد و دمبله و ترینکائو نیز هافبک_مهاجم های دونده چپ و راست باشند که در زمان دفاع یا به پرس می پردازند و یا به تیم در عقب زمین کمک می کنند. سوارز هم در نوک پیکان خط حمله قرار خواهد داشت.
ترکیب پنجم 1_3_2_4 هجومی
این بار نیز میانه زمین به بوسکتس و دی یونگ سپرده می شود. کوتینیو به پست10 می آید و توپ پخش می کند و با حرکات منحصر بفرد خود و ضربه های ناگهانی اش کار هر خط دفاعی را سخت می کند. گریزمان و دمبله هافبک_مهاجم های چپ و راستِ بلوگرانا خواهند بود.
ترکیب ششم 1_3_2_4
با این ترکیب می توان بازی هایی با سرعت های بالا در مقابل تیم هایی با خط دفاعی بسته را به نمایش گذاشت که پیانیچ و دی یونگ پخش کننده های تیم هستند و الماسِ لاماسیا یعنی ریکاردو پویچِ جوان که در روزهای اخیر بازی های درخشانی را از خود به نمایش گذاشته در میانه زمین توپ پخش می کند و با سماجت خاص خود در پرسینگ ها نیز شرکت میکند. گریزمان و دمبله نیز بال های پویچ در خط جلویی خواهند بود و در پرس ها او را همراهی می کنند.
ترکیب هفتم 1_3_2_4
میانه میدان بازهم به بوسکتس و دی یونگ سپرده می شود. پیانیچ در پستی حضور می یابد که در رم عملکرد های درخشانی از خود در این پست به نمایش می گذاشت. کوتینیو گریزمن هم در دو سوی پیانیچ با سرعت و تکنیک بالای خود مدافعان حریف را به بند می کشند.
ترکیب هشتم 1_3_2_4
میانه دفاعی میدان همان همیشگی. دمبله ی دو پا سمت راست و کوتینیو سمتِ چپِ گریزمن ایفای نقش می کنند و مربی می تواند امیدوار به تکرار عملکرد های درخشانِ گریزمان در این پست باشد.
ترکیب مورد نظر خود را کامنت کنید
ترکیب های بیشماری می توان با این بازیکنان در خط هجومی برای بلوگرانا چید اما باید منتظر ماند و دید که آیا اصلا لئو به بارسا پشت می کند یا خیر.
به هر حال چیزی که مشخص است در هر زمانی پس از خروجِ مسی از بارسا آنها در خط هجومی به مشکل میخورند و باید با کارهای ترکیبی و بازی تیمی این خلا بزرگ را پر کنند. باید دید نظر مربی چیست و باشگاه چه بازیکنانی را برای جانشینی لیونل جذب خواهد کرد و آیا حاضر به پرداخت مبلغ 180میلیون خواسته ی پاریسی ها برای بازگرداندن بازیکن سابق خود هست یاخیر.
بارسا تا به اینجا ترینسائوی چپ پا را برای وینگِ چپ و پدری هافبک هجومی خوش تکنیک 17ساله لاس پالماس را به خدمت گرفته که به نظر می توانند در دوران پسا مسی به کمک باشگاه بیایند.
دیگر بازیکنانی که می توانند به بارسا در دورانِ پسا مسی کمک کنند اعم اند از: الکس کویادو هافبک هجومی چپ پا و خوش تکنیک و خوش استایل لاماسیا، آنسو مانه فاتی مهاجم 17 ساله لاماسیا، ریکاردو پویچِ 21 ساله برای خط میانی از لاماسیا، کارلِس آلنیا، آنتوان گریزمان، فیلیپه کوتینیو، عثمان دمبله، ری مانایِ گل زن بازیکن 23ساله که در تمامی رده های سنی آلبانی بازی کرده و در عضویت بارسای بی است و خورخه کوئنکای تکنیکی.
به نظر کم نیستند بازیکنانی که بتوانند برای بارسا کار ساز باشند اما باید دید چگونه در تیم به کار گرفته می شوند تا بازدهی بالایی داشته باشند.
اجازه دهید تا با تکرار جمله ژاوی مطلب را به پایان برسانیم "برای دوران پسا مسی باید توجه ویژهای به آکادمی شود"