اختصاصی طرفداری - حسن اشجاری، بازیکن اسبق باشگاه های ذوب آهن و استقلال که سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی را نیز در کارنامه دارد، میهمان برنامه ملاقات با چهره های طرفداری بود. این بار اما ملاقات از راه دور و به لطف ارتباط تصویری صورت گرفت. حسن اشجاری در گفتگو با طرفداری از فعالیت حال حاضرش در فوتبال گفت، دلیل حمایتش از صحبت های محمدرضا مامانی را بیان کرد و اختلافات و درگیری ها در زمان سرمربی گری افشین قطبی در تیم ملی را شرح داد. گفتگوی طرفداری با حسن اشجاری را می بینید و می خوانید:
حسن جان سلام عرض می کنم، این شما و این مخاطبان رسانه طرفداری
سلام عرض می کنم خدمت شما، همکاران عزیزتان و مخاطبین عزیز رسانه طرفداری.
خیلی خوشحالیم که شما را پس از مدت ها می بینیم، دلمان نیز برای شما تنگ شده بود. الان به چه کاری مشغول هستید؟
در حال حاضر در خدمتتیم شهرداری آستارا هستم و اینجا به عنوان سرمربی فعالیت می کنم. سال گذشته از لیگ دسته سوم به لیگ دسته دوم صعود کردیم و امسال در لیگ دسته دو به عنوان یکی از تیم های مدعی صعود هستیم.
احسان خرسندی به طرفداری آمد و درخصوص آن دوران پرسپولیس به صحبت پرداخت، اسم اشخاصی را آورد مثل مسعود زارعی، شیث رضایی، نیکبخت، مرزبان و محمدرضا مامانی. ما پس از آن مصاحبه یکی یکی شروع کردیم و با این افراد گفت و گو کردیم. بعد از احسان خرسندی، مسعود زارعی آمد و چیزهایی را گفت، بعد از محمدرضا مامانی آمد، صحبت هایی در مورد قطبی کرد که واکنش های زیادی به همراه داشت. خیلی از ورزشکاران از او حمایت کردند، یکی از بازیکنانی که از او حمایت کرد شما بودید، بفرمایید جریان آن حمایت چه بود و در استوری اینستاگرامی که گذاشتید، از اردوی اتریش صحبت کردید که علی کریمی حق قطبی را کف دستش گذاشت. ماجرای آن چیست؟
من کاری به آقای قطبی و شخصیت ایشان ندارم اما وقتی آقای مامانی صحبت کردند و گفتند که آقای قطبی چنین رفتاری داشته است، خب ایشان در تیم ملی بعد از اینکه آقای دایی اخراج شدند و ایشان به عنوان سرمربی آمدند، دقیقا همین رفتار را داشتند. خود من و خیلی از بازیکنان دیگر که در زمان آقای دایی جزو نفرات اصلی تیم ملی بودیم و در کنار آقای دایی دو سال در اردوی تیم ملی بودیم، به نوعی همین رفتارها نیز در تیم ملی با ما شد و در نهایت هم منجر به این شد که به تیم ملی دیگر دعوت نشویم. دقیقا زمانی که می توانستیم هم شرایط خوبی در تیم ملی داشته باشیم هم بازی های ملی مان زیاد شود، متاسفانه با روی کار آمدن این آقا که به عنوان آنالیزور در تیم ملی کره بود و ناگهان به عنوان سرمربی تیم ملی ایران معرفی شد، خب من فکر می کنم به شخصه یک نسل فوتبال را کنار گذاشت.
اگر دایی سرمربی تیم می ماند، ایران به جام جهانی می رفت؟
قطعا. اگر آن تیم قرار بود به جام جهانی می رفت، باید با علی دایی می رفت. ما یک تیم خوب و یک دست داشتیم که در عین اینکه برای پرچم تیم ملی و مردم ایران بازی می کردند، برای سرمربی نیز بازی می کردند. اما این اتفاق برای قطبی رخ نداد. در زمان قطبی هیچ بازیکنی برای افشین قطبی فوتبال بازی کنند. به غیر از چند بازیکن که بازیکنان محبوب آن آقا بودند و هرجا فعالیت می کرد، آن ها نیز همراهش بودند.
ماجرای اردوی اتریش چه بود و بین علی کریمی و افشین قطبی چه اتفاقی رخ داد؟
همانطور که می دانید در اردوی اتریش ما یک کمپ خیلی بدی داشتیم و عادل فردوسی پور نیز در برنامه نود آن را نشان داد. به نظرم یک اردوی بی کیفیت بود و در حد و اندازه تیم ملی نبود و بازی دوستانه ای نیز انجام ندادیم. من فکر می کنم درحد شخصیت تیم ملی نبود و یک بازی خیلی خوب انجام دادیم که آن هم بازی با مجارستان بود و غیر از آن اردو هیچ کیفیتی نداشت. جایی که آن آقا انتخاب کرده بود، بالای کوه و در هتلی که اصلا کمپ تمرینی نداشت و فاصله زمین تمرین با هتل بسیار زیاد بود و هتل نیز اصلا امکانات ورزشی نداشت. من نمی دانم دلیل این اردو چه بود. خیلی هم عادل فردوسی پور در موردش صحیت کرد. زمانی که آقای قطبی آمد در هر جلسه منت سر ما می گذاشت که من خانواده ام را آمریکا رها کردم و آمدم اینجا و می توانستم در جاهای دیگر قراردادهای میلیاردی ببندم و فکر می کنم یکی از بحث هایی که عنوان شد این بود که ایشان به به عنوان آنالیزور در تیم ملی کره برای مقدماتی جام جهانی 2006 قرارداد 20 هزار دلاری با تیم ملی کره داشت که 3 بازی را آنالیز کند و در اختیار فدراسیون کره قرار دهد. چه اتفاقی رخ می دهد که این آقا پس از 4 سال برای مقدماتی جام جهانی 2010 جانشین علی دایی می شود و قرارداد 800 هزار دلاری می بندد. در هرجلسه که با بازیکنان صحبت می کرد، در مورد این می گفت که من پیشنهادات زیادی داشتم و خیلی از تیم ها دنبال من بودند و من اینجا آمدم برای پرچم و مردم ایران. به هر حال در مقدماتی جام جهانی 2010، هشتصد هزار دلار قرارداد کمی نبود و ایشان به فاصله 4 سال از 20 هزار دلار به 800 هزار دلار رسیده بود و فکر نمی کنم منتی باشد که ایشان بخواهد سر مردم و بازیکنان ایران بگذارد.
بین شما و افشین قطبی در آن مدت مشکلی پیش آمده بود؟
مشکل این بود که هرکس که در زمان علی دایی بازی می کرد و با ایشان خوب بود، عملا با آمدن افشین قطبی کنار گذاشته شد. روزی که آقای دایی استعفا دادند بعد از بازی با عربستان، ما 4 روز بعدش در آزادی یک بازی دوستانه با سنگال داشتیم، دستیار آقای دایی آلمانی بودند و در آن بازی به عنوان سرمربی در کنار ما بودند. بعد از آن بازی آقای قطبی به عنوان سرمربی معرفی شد. روزی که ایشان آمدند من یادم است که مازیار زارع، ستار زارع، حسین کاظمی، سیاوش اکبرپور، این ها بازیکنانی بودند که اصلا پشت دروازه تمرین می کردند و بعد از من را کنار گذاشت، حسین کعبی را کنار گذاشت، محسن بنگر را کنار گذاشت و خیلی های دیگر را که در زمان آقای دایی پای ثابت اردوها بودند و در تیم های خودشان نیز ستاره بودند. همه را خط زد. البته یک سری از انتخاب ها حق سرمربی است اما خب ما بازیکنانی بودیم که قبل از آقای قطبی در 90 درصد بازی های تیم ملی بازی کرده بودیم. غلامرضا رضایی را کنار گذاشت که اصلا بازی نکرد، مجید غلامنژاد را اصلا اردو دعوت نکرد.
زمانی که شما ذوب آهن بازی می کردید اصلا دوست نداشتید که دفاع چپ بازی کنید و یک بازیکن هجومی بودید اما این دفاع چپ بازی کردن باعث شد که فیکس تیم ملی نیز بشوید. نظرتان در این خصوص چیست؟
من دورانی پشت مهاجم بازی می کردم و گوش چپ و پست اصلی من نیز همین بود. منتها قبل از بازی با سپاهان، دفاع چپ ما که احمد محمدپور بود، رباط پاره کرد و بازیکنی هم که ذخیره او بود، یک بازیکن جوان 16 ساله بود. آقای ابراهیم زاده ریسک نکردند و در یکی از تمرینات بود که مرا به عنوان دفاع چپ گذاشتند که من خیلی خوب کار کردم و از من خواستند که در بازی با سپاهان به عنوان دفاع چپ بازی کنم که من خیلی هم خوب بازی کردم و دو پاس گل نیز دادم. یکی از آن ها سیدمحمد حسینی با سر ضربه کرنر را به گل تبدیل کرد و دروازه رحمتی باز شد و بازی را 2 بر 1 بردیم. بعد از آن بازی اقای ابراهیم زاده از من خواست که در پست دفاع چپ بازی کنم و اعتقاد داشت که با توجه به شناختی که از من دارد که فوتبال ایران در سطح بالا بازیکن دفاع چپ ندارد و شما می توانید با حضور در این پست حتی به تیم ملی نیز دعوت بشوید و به باشگاه های بزرگتری هم بروید. که خب من بازی کردیم و فکر می کنم بعد از 6 یا 7 بازی، بعد از بازی با سایپا به اردوی اولی که تیم ملی در عمان داشت، توسط آقای دایی به اردوی تیم ملی دعوت شدم.
استقلال با فولاد بازی کرد و در یک بازی جنجالی باخت. بازی را چطور دیدی و وضعیت استقلال را چطور ارزیابی می کنی؟
اینکه بعد از کرونا کیفیت فوتبال و نوع بازی بازیکنان پایین بیایید، طبیعی است. دیدیم که این دوری چند ماهه روی هر دو تیم تاثیر گذاشته بود، اما واقعیت را باید قبول کنیم که فوتبال بهتر بود. در بحث حواشی من فکر می کنم که فرهاد مجیدی که دوست و هم باشگاهی و کاپیتان من بوده است، احساس می کنم که او نتوانست آن حواشی را جمع کند و حاشیه ای که بعد از اخراج به آن دامن زد، تیم را بیشتر برد به سمتی که اخراج دوم اتفاق بیافتد. تیم عملا از هم پاشید. زمانی که بازی 1-1 بود و اخراج اتفاق نیافتاده بود، همه چیز عادلانه بود و نتیجه تساوی نیز می توانست عادلانه باشد. اما خب فولاد نهایت استفاده را برد و از نیروهای جوانی خودش استفاده کرد و همچنین فکر می کنم که تعویض های جواد نکونام خیلی درست و بجا بودند و از نقاط ضعف استقلال استفاده کرد و خب دیدید که بازیکنی هم که به عنوان یار تعویضی آمد توانست گل دوم را به ثمر برساند و می توانیم اصلی ترین دلیل باخت استقلال در بازی با فولاد را حواشی بعد از اخراج علی کریمی بدانیم. من فکر می کنم کسانی که روی نیمکت بودند، می توانستند که آقا فرهاد را آرام کنند و آن حواشی در نهایت منجر به اخراج غلامی شد و استقلال از هم پاشید.
شما خودتان مربی هستید و برگزاری لیگ در این شرایط را به صلاح می دانید؟
من خودم مخالف ادامه ندادن لیگ هستم و اعتقاد داشتم که لیگ باید برگزار شود چون تیم من تا 20 سال دیگر هم ممکن است که شانس صعود نداشته باشد. ما 4 بازی باقی مانده داریم، 3 تا در خانه و یک بازی هم خارج از خانه. هر 4 بازی نیز با تیم های پایین جدول است و مدعی اصلی صعودیم. بازی ها می تواند با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شود. البته اتفاقاتی که در بازی استقلال-فولاد انجام شد، دیدید که اصلا نمی شود پروتکل ها را در بازی رعایت کرد ولی وقتی که شخص اول مملکت تمام مشاغل را مجاز می کند، فکر می کنم که فوتبال آنقدر پرخطر نباشد. انتظار داریم که رسانه ها ما را ببینید. اینگونه نباشد که هرکس در پایتخت است و معروف تر است، فقط آن را ببینید و فقط در مورد آن صحبت کنند.
همچنین بخوانید: