سیرالئون (Sierra Leone) با نام رسمی جمهوری سیرالئون کشوری است در غرب آفریقا. پایتخت و بزرگترین شهر آن فریتاون است. جمعیت سیرالئون ۷،۹۶۰،۰۰۰ نفر [۱]و زبان رسمی آن انگلیسی است. واحد پول این کشور لئون نام دارد.مردم سیرالئون از حدود شانزده گروه قومی تشکیل شدهاند که هرکدام زبان و آداب خود را دارند. دو قوم بزرگتر و بانفوذتر از میان آنها، قوم تنمه و قوم منده است. بین ۶۹ تا ۷۰ درصد از مردم سیرالئون مسلمان و ۲۰ تا ۳۰ درصد مسیحی هستند.
کشف این منطقه از سوی اروپاییان در سال ۱۴۶۱ و توسط پرتغالیان صورت گرفت. نام سیرالئون نیز از زبان پرتغالی گرفته شده و به معنای «کوه شیران» است. منطقه سیرالئون در آن دوره تبدیل به یکی از مناطق تجارت برده برای اروپاییان شد. امروزه با وجود غنای منابع طبیعی، ۷۰ درصد از مردم سیرالئون زیر خط فقر زندگی میکنند.
سیرالئون سابقهای طولانی در تجارت برده دارد و مرکز ارسال هزاران اسیر آفریقایی به کشورهای استعمار طلب بودهاست. پایتخت این کشور فری تاون از سال ۱۷۸۷ به عنوان محل اصلی زندگی بردگانی شد که به کشور خود بازگشته بودند. سیرالئون در تاریخ ۲۷ آوریل ۱۹۶۱ از زیر نفوذ انگلیسیها خارج شد و به استقلال رسید. این کشور دهههای متمادی درگیر جنگ داخلی بوده و سرانجام به کمک نیروهای ناتو و انگلستان در سال ۲۰۰۲ به این جنگ خاتمه داده شد و بیش از ۱۷ هزار سرباز خارجی دهها هزار شورشی مسلح را خلع سلاح کردند. در این جنگ دهها هزار نفر توسط شورشیان کشته شدند و علامت اختصاری این شورشیان بریدن دست یا پای قربانیان خود بود. شهر «فری تاون» پایتخت سیرالئون است و از دیگر شهرهای پرجمعیت آن میتوان به «کنما»، «کابالا» و «بونت» اشاره کرد.
این کشور هماکنون کشور ضعیفی است و با فقر، فساد و کمبود مدیریت در اقتصاد دست به گریبان است. سیرالئون از لحاظ معادن الماس بسیار غنی است. تجارت جواهرات قاچاق در این کشور با عنوان «الماس خون» انجام میگیرد که همین موضوع باعث ایجاد تنشهای مالی و درگیریهای غیرنظامی شده که دولت تلاش میکند تا قاچاق الماس از طریق مرزها را متوقف کند. «احمد تیجان کاباه» از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۷ رئیسجمهور سیرالئون بود.
سیرالئون کشوری است کوچک به مساحت ۷۱٬۷۴۰ کیلومتر مربع که در غرب آفریقا و در کنار اقیانوس اطلس قرار دارد. ۷۱٬۶۲۰ کیلومتر مربع از خاک این سرزمین در خشکی و ۱۲۰ کیلومتر مربع از آن در دریاست. این کشور از شمال و شرق با گینه بهطول ۶۵۲ کیلومتر و از جنوب شرقی با لیبریا ۳۰۶ کیلومتر مرز مشترک دارد.
آب و هوای سیرالئون گرمسیری و پرباران و دمای آن معمولاً بین ۱۶ تا ۲۸ درجه سانتیگراد متغیر است. از لحاظ طبیعی سیرالئون به ۵ منطقه تقسیم میشود: الف) زمینهای ساحلی ب) دشتهای کم ارتفاع داخلی ج) فلات داخلی د) شبه جزیره فریتاون ه) منطقه کوچک فوتاجالون
میزان بارندگی در نقاط مختلف این کشور بین ۱۸۳ تا ۶۷۸ میلیمتر متغیر است. مهمترین رودهای سیرالئون عبارتاند از: منو، لیبریا، موآ، پام پانا، ماولوکو که اغلب آنها به اقیانوس اطلس میریزند. بلندترین نقطه سیرالئون در ارتفاعات لومامانسا حدود ۱۹۴۸ متر ارتفاع دارد.
در مرکز کشور منطقهای از دشتهای پست قرار گرفته که شامل جنگل، بیشهزار و کشتزارهایی است که جمع ۴۳ درصد از خاک سیرالئون را دربر گرفتهاند. در سمت غرب، سیرالئون در امتداد اقیانوس اطلس در حدود ۴۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد که این امر برای کشور، هم منابع دریایی فراوان و هم جاذبههای گردشگری به همراه آوردهاست. در این خط ساحلی مناطقی از مردابهای درختان حرای گینهای وجود دارد. فریتاون، پایتخت کشور، در یک شبه جزیره ساحلی واقع شده که در کنار بندرگاه سیرالئون قرار گرفتهاست. این بندرگاه سومین بندرگاه طبیعی بزرگ در جهان است.
طبق تازهترین برآورد (۲۰۲۰) کشور سیرالئون ۷،۹۶۰،۰۰۰ نفر جمعیت دارد. تراکم جمعیت سیرالئون ۱۱۱ نفر در هر کیلومتر مربع است. میانگین نرخ رشد جمعیت سالانه این کشور ۲٫۱٪ است. نرخ زاد و ولد در سیرالئون هماکنون به ازای هر یکهزار نفر حدود ۴۳٫۲ نفر و نرخ مرگ و میر در این کشور حدود ۱۹٫۵ در هزار نفر است.
شهر «فری تاون» (۸۰۲،۰۰۰ نفر)پایتخت سیرالئون است و از دیگر شهرهای پرجمعیت آن میتوان به «کنما»(۱۴۳،۰۰۰ نفر)، و «بو» (۱۷۴،۰۰۰ نفر)اشاره کرد.
سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۰ میلادی سیرالئون را به عنوان فقیرترین کشور جهان معرفی کرد. میزان تولید ناخالص داخلی سیرالئون در پایان سال ۱۹۹۹ به ۴/۶۹۹ میلیون دلار رسید. نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این کشور (۱/۸-) درصد است در حالی که میانگین نرخ مذکور در فاصله سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۸ (۴-) درصد بود. از سوی دیگر میزان تولید ناخالص ملی سیرالئون ۳/۶۵۳ میلیون دلار و درآمد سرانه ملی آن کمتر از ۱۳۰ دلار در سال است.
۴/۴۴ درصد از تولید ناخالص داخلی سیرالئون مربوط به بخش کشاورزی، ۲۴ درصد مربوط به بخش صنعت و ۵/۳۱ درصد مربوط به بخش خدمات است. همچنین صادرات کالا و خدمات ۳/۱۴ درصد و واردات کالا و خدمات ۲۲ درصد تولید ناخالص داخلی سیرالئون را تشکیل میدهد. طبق آمار سازمان ملل متحد بیش از ۹۰ درصد ساکنین سیرالئون زیر خط فقر زندگی میکنند. این کشور نزدیک به ۳۰ درصد نرخ تورم و بالغ بر ۵/۲ میلیون نفر نیروی کار دارد. ظرفیت تولید انرژی الکتریکی سیرالئون حداکثر ۲۳۵ میلیون کیلووات ساعت است که تماماً از طریق نیروگاههای حرارتی تأمین میشود. الماس، تیتانیوم، بوکسیت، سنگ آهن، طلا و کرومیت مهمترین ذخایر طبیعی این کشور را تشکیل میدهند. همچنین عمدهترین محصولات صنعتی سیرالئون در بخش مواد معدنی، فراوردههای نفتی، صنایع نساجی و دخانیات تولید میشوند. سیرالئون در بخش کشاورزی بیشتر به کشت برنج، قهوه، کاکائو و نارگیل میپردازد. این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی بالغ بر ۴۱ میلیون دلار کالا به خارج صادر کرد که بیشتر شامل الماس، کاکائو، قهوه و ماهی بود. اتحادیه بنلوکس، اسپانیا، آمریکا وانگلستان بزرگترین شرکای صادراتی سیرالئون هستند. ارزش واردات سیرالئون در سال ۱۹۹۸ بالغ بر ۱۶۶ میلیون دلار بود که بیشتر شامل مواد غذایی، دارو، ماشین آلات و مواد شیمیایی میشد. انگلستان، ساحل عاج، اتحادیه بنلوکس و آمریکا بزرگترین صادرکنندگان کالا به سیرالئون هستند. سیرالئون بیش از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار بدهی خارجی دارد. بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در انتهای سال ۲۰۰۰ میلادی با پرداخت یک کمک بینالمللی به سیرالئون برای کاهش بدهیهای خارجی این کشور موافقت کردند. این وام که ارزش کل آن ۳۴ میلیارد دلار است به ۲۲ کشور فقیر جهان پرداخته میشود. واحد پول سیرالئون «لئون» نام دارد که خود به یکصد سنت تقسیم میشود. هر دلار آمریکا با ۵۳۰۰ لئون برابر میکند. (نرخ برابری ژانویه ۲۰۱۱).
امید به زندگی در میان مردم سیرالئون حدود ۴۵/۵ سال است. از سوی دیگر در بعُد فرهنگی ۴/۴۵ درصد از مردان و ۲/۱۸ درصد از زنان سیرالئون باسوادند. همچنین ۵۱ درصد از مردم این کشور آنیمیست، ۴۰ درصد مسلمان (اهل سنت) و ۹ درصد مابقی مسیحی میباشند. مردم سیرالئون از نژاد سیاه و ۶۰ درصد آنها از تیره «تمنه» و «منده» هستند. لبنانیها، سوریها و اروپاییان نیز در این کشور سکونت دارند. زبان رسمی مردم سیرالئون «انگلیسی» و خط رایج آنها «لاتین» است. با این حال مردم به زبانهای کریو، منده و سودانی صحبت میکنند.
یکی از رادیکالترین گروههای مورد حمایت چارلز تیلور به نام «جبهه متحد انقلابی» با گذشتن از مرز شمالی لیبریا، وارد کشور سیرالئون شد و خشونتها به این کشور نیز کشیده شد. «جنگ داخلی سیرالئون» حدود یک دهه و بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۲ میلادی، به به طول انجامید و حدود ۱۲۰ هزار کشته بر جای گذاشت. کشتهشدگان این جنگها تنها نظامیان نبودند. دهها هزار نفر از مردم عادی نیز مورد تجاوز، قطع عضو، بردگی و ربودهشدن فرزندانشان برای شرکت در جنگ داخلی واقع شدند.
سیرالئون کشوری است کوچک به مساحت ۷۱٬۷۴۰ کیلومتر مربع که در غرب آفریقا و در کنار اقیانوس اطلس قرار دارد. ۷۱٬۶۲۰ کیلومتر مربع از خاک این سرزمین در خشکی و ۱۲۰ کیلومتر مربع از آن در دریاست. این کشور از شمال و شرقباگینهبهطول ۶۵۲ کیلومتر و از جنوب شرقی با لیبریا ۳۰۶ کیلومتر مرز مشترک دارد. پایتخت و بزرگترین شهر سیرالئون فریتاون است و جمعیت سیرالئون ۶ میلیون نفر و واحد پول این کشور لئون نام دارد. مردم سیرالئون از حدود شانزده گروه قومی تشکیل شدهاند که هرکدام زبان و آداب خود را دارند. دو قوم بزرگتر و بانفوذتر از میان آنها، قوم تنمه و قوم منده است. بین ۶۹ تا ۷۰ درصد از مردم سیرالئون مسلمان و ۲۰ تا ۳۰ درصد مسیحی هستند. کشف این منطقه از سوی اروپاییان در سال ۱۴۶۱ و توسط پرتغالیان صورت گرفت. نام سیرالئون نیز از زبان پرتغالی گرفته شده و به معنای «کوه شیران» است. منطقه سیرالئون در آن دوره تبدیل به یکی از مناطق تجارت برده برای اروپاییان شد و امروزه با وجود غنای منابع طبیعی، ۷۰ درصد از مردم سیرالئون زیر خط فقر زندگی میکنند. سیرالئون تا سال 1961 مستعمره انگلیس بود. پس از استقلال در این سال بیثباتی سیاسی کشور را در بر گرفت و در نهایت به وقوع جنگ بزرگ داخلی در سال 1991 منجر شد.این جنگ با دخالت سازمان ملل متحد و انگلیس در سال 2002 پایان یافت. دادگاه ویژه جنایات جنگی نیز در همین سال در سیرالئون تشکیل شد و بسیاری از رهبران جنگی به آن فراخوانده شدند. سیرالئون آخرین کشور در ردهبندی شاخص توسعه انسانی و هفتمین کشور فقیر جهان در ردهبندی شاخص فقر است.
بر اساس قانون اساسی این کشور رئیس حکومت و رئیس دولت رئیس جمهور است و قدرت اجرایی را در دست دارد. او با رای مردم برای دورهای پنج ساله تعیین میشود.رئیس جمهور اعضای کابینه وزرا را مشخص و برای گرفتن رای اعتماد به مجلس سیرالئون معرفی میکند. مجلس این کشور که وظیفه قانونگذاری را به عهده دارد، 124 کرسی دارد که 112 نماینده آن با رای مردم و 12 نماینده دیگر به عنوان روسای برتر در رایگیری جداگانهای انتخاب میشوند. دوره نمایندگی مجلس پنج سال است. جمعیت این کشور حدود شش میلیون و 294 هزار نفر با میانگین سنی 5/17 سال است. امید به زندگی برای زنان 43 سال و برای مردان 39 سال است.60 درصد از مردم مسلمان و 10 درصد مسیحی هستند. زبان رسمی این کشور انگلیسی است که تنها اقلیت باسواد مردم در سیرالئون به آن سخن میگویند. بقیه به زبانهای محلی حرف میزنند.
از سال 1725 نخستين گرايش ها به اسلام شروع و بتدريج بندر لوته تبديل به مركزى اسلامى شد. دامنه گسترش مسلمانان در اين ناحيه بدان حد بود كه براى اروپائيها واژه ماندنيگو مترادف كلمه مسلمان ها شد. در اين كشور در حال حاضر انجمن هاى اسلامى مختلفى وجود دارد از جمله : كنگره مسلمانان كه با هدف ايجاد تفاهم و همكارى بين جوامع مسلمان و حمايت از اعتقادات اسلامى و نيز مساعدت برای ايجاد مدارس اسلامی است . انجمن مسلمانان نيز با هدف برقرارى سازش بين مذهب اسلام و فرهنگ غربى تأسيس يافت .
آب و هواى سيرالئون حاره اى و پر باران بوده و درجه حرارت اين سرزمين بين 16 تا 28 درجه سانتى گراد نوسان دارد, ميزان بارندگى در نقاط گوناگون آن بين 183 تا 678 ميلى متر متغير است, رودهايش از قبيل منو , ليبريا و موآ جهت شرقى غربى داشته و به اقيانوس اطلس مى ريزند , از لحاظ پستى و بلندى اين كشور را به پنج بخش مى توان تقسيم كرد: زمين هاى ساحل اقيانوس اطلس , دشت هاى كم ارتفاع داخلى, فلات داخلى , شبه جزيره فرى تاون و منطقه كوچك فوتاجالون . منطقه ساحلى آن را جنگل مرطوب پوشانيده است. در لابه لاى درختان بزرگ , متراكم و درهم جنگل ها كه با برگ هاى هميشه سبز و فراوان , يك زندگى پيچيده و هراس آورى را ايجاد كرده و روزنه هاى نادر و كم وسعتى را مى توان از داخل يك هواپيماى در حال پرواز در سطح پايين تشخيص داد كه نواحى , توسط كشاورزان ايجاد شده اند , در اين نقاط هنرمندان محلى به پيكرتراشى مشغولند .
امروزه با وجود غنای منابع طبیعی ۷۰ درصد از مردم سیرالئون زیر خط فقر زندگی میکنند. سیرالئون سابقهای طولانی در تجارت برده دارد و مرکز ارسال هزاران اسیر آفریقایی به کشورهای استعمارگر بوده است. فری تاون از سال ۱۷۸۷ به عنوان محل اصلی زندگی بردگانی شد که به کشور خود بازگشته بودند. این کشور هم اکنون کشوری ضعیف است و با فقر، فساد و کمبود مدیریت در اقتصاد دست به گریبان است. سیرالئون از لحاظ معادن الماس بسیار غنی است. تجارت جواهرات قاچاق در این کشور با عنوان «الماس خون» انجام میگیرد که همین موضوع باعث ایجاد تنشهای مالی و درگیریهای غیر نظامی شده که دولت تلاش میکند تا قاچاق الماس از طریق مرزها را متوقف کند.
حکومت: طبق قانون اساسی رئیس جمهور - که کابینه را انتصاب میکند - با رأی تمامی افراد بالغ برای هفت سال انتخاب میشود و همچنین ۱۲۴ عضو مجلس نمایندگان برای پنج سال انتخاب میگردند.
احزاب: احزاب کنگره مردمی، دمکراتیک مرکز، دمکرات ملی، جمهوری مردمی، اتحاد ملی دمکراتیک مردمی، توسعه مردمی، اتحاد انقلابی و مردم سیرالئون، در این کشور فعالیت سیاسی دارند.
در فرهنگ این کشور مردم صحبت کردن به زبان های محلی را بسیار دوست دارند به طوری که زبان محلی تبدیل به یک زبان رسمی در کشور سیرالئون شده است. مردم کشور سیرالئون به زبان انگلیسی نیز صورت می گیرد و زبان کشور سیرالئون در بخش تحصیلی نیز انگلیسی است. حجاب کشور سیرالئون آزاد است اما بانوان اغلب سعی می کنند خود را بپوشانند و این موضوع تبدیل به یک فرهنگ در کشور سیرالئون شده است. میانگین سنی برای بانوان در کشور سیرالئون بین 5 الی 17 است به طور کلی مردم این کشور اغلب نوجوان هستند و از همان سنین کم کار می کنند و فرسودگی در سن 40 سالگی به وضوح قابل رویت است. امید به زندگی برای بانوان 43 سال اعلام شده است و آقایان نیز 39 سال را برای زندگی در نظر می گیرند مشخص است که در این کشور مردم سعی می کنند فرهنگ زندگی گسترده ای را شامل شوند اما هنوز هم بسیاری از رسم و رسومات روستایی به صورت بسیار سنتی دیده می شود. در فرهنگ کشور سیرالئون بسیاری از شغل ها هم برای آقایان استفاده می شود و هم خانم ها و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد بانوان سخت کار می کنند. اغلب خانواده های سیرالئون یک فرزند دارند و یا بدون فرزند هستند فرزند آوری در این کشور به دلیل میانگین سنی نوجوان هنوز آنطور که باید دیده نمی شود. در فرهنگ مردم سیرالئون بسیاری از افراد هستند که سعی می کنند تحصیل را به فرزندان خود یاد بدهند و سواد خواندن و نوشتن اغلب در منزل صورت می گیرد.
پیشرفت کشور سیرالئون در زمینه تولید الماس صورت می گیرد تولید الماس در این کشور در دوره های گذشته تنها جنبه تزیین داشت اما امروزه تولیدات در این زمینه سبب شده است که جنبه های اقتصادی نیز حفظ شود. به هر صورت پیشرفت در تولید الماس می تواند اقتصاد کشور سیرالئون را نیز مورد حمایت قرار دهد. پیشرفت در بخش دامداری در کشور سیرالئون نیز از دیگر روند های پیشرفتی کشور محسوب می شود دامداری در این کشور به طور کلی یک عملکرد مشخص زندگی است. مردم دامداری را یک شغل می دانند و ابزارهای لازم برای این شغل نیز بهبود داشته و توسط دولت تعیین شده است.
آزادی رسانه ها در سیرالئون محدودیت های خود را دارد . برنامه سازان با مشکلاتی همچون پشتیبانی از جانب قدرت های غیرقابل اعتماد ، منابع مالی محدود ، و درآمد کم ناشی از تبلیغات مواجه هستند . شبکه های رادیویی زیادی در این کشور وجود دار که بیشتر آنها توسط بخش خصوصی اداره می شوند . علیرغم سطح پایین سواد در این کشور نزدیک به 40 روزنامه در فری تاون منتشر می شوند که بیشتر آنها روزنامه های خصوصی و تنها تعداد معدودی دولتی هستند .
شاید تصور سفر به کشور سیرالئون کمی عجیب به نظر بیاید اما کافیست مقصد تعطیلاتتان این کشور و گردش در جاذبه های آن باشد. آن زمان است شگفت زده خواهید شد. زیبایی کشور با سواحل بکر و بی نظیر، مردمان مهربان و دوست داشتنی، فعالیت های هیجان انگیز، استراحتگاه های ساحلی جذاب و ... تجربه سفر به کشور سیرالئون را به یاد ماندنی خواهند کرد.
اقامت در جزیره موز Banana Islands : جزیره بانانا یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری در غرب آفریقا شناخته می شود. در این جزیره اقامتگاه های لوکس، تورهای تفریحی و گشت در جزیره، ورزش های آبی و ... دست در دست یکدیگر داده اند تا مفرح ترین روزها را برای شما بسازند. در این جزیره جاذبه های زیبا و تاریخی بسیاری وجود دارد که می تواند برای هر سلیقه ای جذاب باشد. جنگل های سبز تا لبه اقیانوس امتداد دارند و پیاده رو های جنگلی که برای ماجراجویی بی نظیرند. شکار، ماهیگیری، غواصی، قایقرانی و سفر به جزایر دوردست تنها قسمت کوچکی از تفریحات این جزیره به حساب می آیند.
جزیره تای وای از جزیره های مهم کشور سیرالئون است و در جنوب این بخش قرار دارد. این جزیره به طور کلی یکی از بزرگترین مکان های ساحلی در دنیا است و هنوز هم تنها بومیان کشور سیرالئون در آن زندگی می کنند. بومی های این منطقه در سال های گذشته سعی کردند این منطقه را بهترین مکان گردشگری در نظر بگیرند و البته که شرایط بازدید از این جزیره در فصل بهار بهتر است. کوه بینتومانی از دیگر مکان های طبیعی کشور سیرالئون محسوب می شود و بلندترین قله آن در بخش شمالی کشور سیرالئون قرار دارد دامنه این کوه پوشیده از جنگل های بارانی است و طیف گسترده ای از حیوانات را نیز شامل می شود.
پارک ملی اوتامبا کیلیمی Outamba-Kilimi National Park : جنگلی سرشار از بابونه و همراه با تنوع زیاد از حیات وحش. این ها همگی مربوط به اوتامبا کیلیمی هستند. در اینجا تنوع زیادی از قبیل شامپانزه ها، میمون های کولوبوس و منگبی ها را می توانید مشاهده کنید. همین طور بز کوهی، کرگدن، بوفالو، فیل های جنگلی و البته با بیش از 150 گونه پرنده. این منطقه از دو بخش اوتامبا و کیلیمی تشکیل شده است که در بخش اوتامبا جنگل های بارانی، چمنزار، تپه ها و دشت ها قرار دارند که توسط چندین رودخانه تقسیم می شوند. در بخش کیلیمی نیز کلبه های ساحلی وجود دارد که مشرف به رودخانه هستند و تورهایی برای بازدید از فیل ها و یا قایقرانی همراه با پرنده نگری فعالیت می کنند.
پارک جنگلی میمون ها Tacugama Chimpanzee Sanctuary : این جنگل یه مکان باصفا و دوست داشتنیه که میتونین یه پیک نیک هیجان انگیز داشته باشید و تو کلبه های درختی بامزه ای که داره هم اتراق کنین و تجربه زندگی در جنگل روهم داشته باشید.
فکت های سیرالئون
1- سمبل تاریخی شهر فری تاون پایتخت کشور سیرالئون درخت پنبه می باشد. بر اساس سنت ها بردگان آفریقایی- آمریکایی به سمت این درخت غول پیکر می رفتند و از خدا بابت فرستادنشان به سرزمینی رایگان و بدون بردگی تشکر می کردند.
2- از آنجایی که بیشتر مردم سیرالئون سواد خواندن را ندارند ، رادیو بسیار در این کشور محبوب و رایج است. حدود 85 درصد از مردم به رادیو دسترسی دارند و حدود 72 درصد روزانه به رادیو گوش می دهند.
3- در سال 1972 ، سومین الماس با کیفیت در بین سنگ های قیمتی جهان در اینجا یافت شد. آن را ستاره سیرالئون می نامند. این کشور یکی از ده کشور تولیدکننده الماس در جهان است.
4- گیاه کاساوا تغذیه اصلی در خانوارهای سیرالئون است. آنها از برگهای کاساوا برای تهیه خورش سبزی استفاده می کنند که به صورت رایج همراه با گوشت و ماهی است و برای تهیه نان از ریشه های این گیاه یعنی کاساوا استفاده می کنند.
5- در سال 1462 ، کاوشگر پرتغالی ای به نام Pedro de Sintra نام منطقه را Seray de Leôa گذاشت به معنای کوه شیران. این نام بعد از ترجمه به زبان ایتالیایی به شکل سیرالئون درآمد.
6- در سالیان پیش انگلیسی ها برده های خود را از مستعمرات آمریکایی خود به عنوان مثال نوا اسکوشیا کانادا به این کشور می فرستاد.
7- کشتی های بزرگی روزانه در بندر فری تاون بارکذاری می شوند.فریتاون بزرگترین بندرگاه طبیعی در قاره آفریقا است.
8- کد تلفنی این کشور +232 می باشد و دامنه اینترنتی .sl را دارد.
................................................
آشنایی با کشورها (154) : کرواسی
آشنایی با کشورها (153) : قطر
آرشیو مطالب