تقویم مایاها که دوره ای نزدیک به ۵،۱۲۵ سال را دربر می گیرد و از سال ۳،۱۱۴ پیش از میلاد آغاز شده، روز ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ به پایان خود رسید. این تاریخی بود که نظریه پردازان توطئه به عنوان «پایان دنیا» اعلام کرده بودند و درباره ی وقوع یک فاجعه ی آخرالزمانی در این روز هشدار داده بودند. اما وقتی این روز فرا رسید و هیچ اتفاقی رخ ندارد، به نظر می رسید که این نظریه پردازها در محاسبات خود اشتباه کرده بودند.
اما این بدان معنی نیست که آن ها به این نتیجه رسیدند که دنیا دیگر به پایان نمی رسد. به جایش حالا برخی مدعی وجود یک مغایرت در تقویم گریگوری یا همان تقویم میلادی شده اند که در سال ۱۵۸۲ میلادی ارائه شد. این «اشتباه» حذف ۱۱ روز از سال برای بیان بهتر مدت زمانی است که طول می کشد تا زمین به دور خورشید بگردد. اما با آنکه حذف ۱۱ روز نکته ی قابل توجهی به نظر نمی رسد، با در نظر گرفتن مجموع این روزهای حذف شده است که مسأله اهمیت زیادی پیدا می کند.
و طبق همین محاسبات، یعنی ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰ همان ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ است.
دانشمندی به نام پائولو تاگالوگین در توئیتی که حالا حذف شده گفته بود: «طبق تقویم جولین ما حالا در اصل در سال ۲۰۱۲ هستیم.»
«تعداد روزهایی که به خاطر روی آوردن به تقویم گریگوری از سال حذف می شود ۱۱ روز است.»
«مجموع این ۱۱ روزها طی ۲۶۸ سالی که از تقویم گریگوری استفاده شده (از سال ۱۷۵۲ تا ۲۰۲۰)، می شود ۲،۹۴۸ روز. و اگر ۲،۹۴۸ روز را تقسیم بر ۳۶۵ روز (یک سال) کنیم می شود ۸ سال.»
و این تاریخ در سال ۲۰۱۲ موضوع یک تئوری توطئه درباره ی پایان دنیا طبق تقویم مایاها بود.
آژانس فضایی ناسا در اینباره گفته: « ماجرا از آنجایی آغاز شد که برخی مدعی شدند نیبیرو، سیاره ی فرضی کشف سومری ها، به سمت زمین در حال حرکت است.»
«تاریخ وقوع این فاجعه را ابتدا ماه مه ۲۰۰۳ پیش بینی کرده بودند، اما وقتی هیچ اتفاقی رخ ندارد تاریخ پایان دنیا به دسامبر ۲۰۱۲ تغییر یافت و آن را به پایان یکی از چرخه های تقویم باستانی مایاها در زمان انقلاب زمستانی سال ۲۰۱۲ ربط دادند. به همین خاطر تاریخ پیش بینی شده برای پایان دنیا ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ شد.»
نظریه پردازان توطئه حالا مدعی اند ممکن است دنیا در تاریخ جدید یعنی ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰ به پایان برسد.
یکی از کاربران فضای مجازی نوشته: «وقتی دنیا در دهه ی ۱۷۰۰ میلادی استفاده از تقویم گریگوری را در پیش گرفت، در این انتقال چیزی نزدیک به ۸ سال را از دست دادیم. پس ما در واقع در سال ۲۰۱۲ هستیم.»
کاربر دیگری گفته: «وقتی در سال ۱۷۵۲ همه به تقویم گریگوری روی آوردند، ۸ سال از دست رفت، این یعنی سال ۲۰۲۰ در اصل همان سال ۲۰۱۲ است.»
«می دانید قرار بود چه اتفاقی در سال ۲۰۱۲ بیافتد؟ بله، پایان دنیا. حالا سال ۲۰۲۰ بیشتر معنی پیدا می کند.»
دنیا امسال شاهد بلایا و وقایع دلخراش زیادی بوده – از شیوع جهانی ویروس کرونا که هزاران قربانی داشته گرفته تا کشته شدن جورج فلوید، شهروند بی دفاع آمریکایی که باعث ایجاد یک جنبش عدالتخواهی جدید برای سیاهپوستان در سرتاسر دنیا شده.
با این حال ناسا گفته هیچ شواهد و مدارک یا سرنخ علمی ای که حاکی از به پایان رسیدن دنیا در ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ باشد وجود ندارد – چه این تاریخ گذشته باشد و چه طبق تئوری توطئه ی مطرح شده، در واقع هفته ی آینده باشد.
آژانس فضایی در اینباره گفته: «پشت این ادعاهای وقوع فاجعه یا تغییرات شدید در سال ۲۰۱۲ چه علمی وجود دارد؟ چه مدرکی هست؟»
«هیچ چیز، و با وجود همه ی این ادعاهای ساختگی، که چه در کتاب ها و فیلم ها و مستندها مطرح شده اند و چه در اینترنت، ما نمی توانیم این حقیقت ساده را نادیده بگیریم.»
«هیچ شواهد و مدارک موثقی در مورد هیچ کدام از ادعاهای مطرح شده که وقوع اتفاقات نامتعارف در دسامبر ۲۰۱۲ را تأیید کند وجود ندارد.»
کارشناسان تمدن مزو امریکن هم می گویند پیش بینی های صورت گرفته در مورد «پایان دنیا» بر اساس تقویم مایاها نتیجه ی تفسیر اشتباه این تقویم بودند. به گفته ی آن ها، این تقویم در پایان باکتون سیزدهم (یکی از واحدهای شمارشی در تقویم مایاها) از نو آغاز می شود نه اینکه زندگی بر روی زمین به کلی به پایان برسد.
ویلیام ساتورنو، کارشناس تمدن مایا در دانشگاه بوستون آمریکا، در مصاحبه ی خود با نشنال جئوگرافیک گفته تقویم مایاها شبیه کیلومتر شمار ماشین است، که وقتی به رقم مشخص پایانی رسید از نو، صفر می شود.
او گفته: «ما هم البته می دانیم که مقدار مسافت طی شده در واقع صدها هزار کیلومتر است نه صفر کیلومتر.»
«پس آیا پایان سیزدهمین باکتون به معنای پایان یک دوره ی طولانی است؟ بله. آیا مایاها برای دوره ها پایانی قائل می شدند؟ بله.»
«آیا تقویم مایاها پایان دنیا را پیش بینی کرده بود؟ خیر. این کاری بود که ما انجام دادیم.»
در واقع پایان تقویم مایاها با از نو آغاز شدن آن ممکن است به معنای «یک شروع تازه» باشد.
کاربری در توئیتر نوشته: «می دانم که مردم دارند درباره ی اینکه سال ۲۰۲۰ در واقع همان سال ۲۰۱۲ در تقویم مایاها است صحبت می کنند چون ۸ سال را از دست داده ایم که درست هم هست. اما نکته ی خاص تری وجود دارد که آن را هم باید اضافه کرد.»
«در تقویم مایاها چرخه های بزرگی وجود دارد و علت اینکه مردم فکر کردند ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ پایان دنیا است این بود که آن زمان به پایان رسیدن یکی از چرخه های تقویم مایاها بود.»
«اما مایاها معتقد نبودند که این به معنای پایان همه چیز است. در واقع، آن را زمان تولد دوباره می دانستند.»
«وقتی یک چرخه به پایان می رسد، تقویم از نو آغاز می شود. پایان چرخه یعنی زمان تغییر و تجدید فرا رسیده.»
«حرف من این است که اگر ۲۰۲۰ در واقع همان ۲۰۱۲ باشد، پس بیایید بعضی چیزها را واقعاً احیا کنیم.»
.
.
.
ترجمه شده توسط سایت روزیاتو:
https://rooziato.com/1399255409/%D9%...
.
.
منبع: اکسپرس:
https://www.express.co.uk/news/weird...