زمین در ۲۵۰ میلیون سال بعد، به چه صورت خواهد بود؟ آیا میدانستید که تا ۸۰ میلیون سال بعد، ایران و خلیج فارس به صورت کنونی وجود خارجی نخواهند داشت؟ بدون تغییرترین منطقه جغرافیایی روی کره زمین کجا خواهد بود؟
در شرایطی که در عرض چند هزار سال، دانش بشر، وضعیت امپراتوریهای بزرگ، گستره نفوذ و جمعیت نژادهای مختلف و نقشههای سیاسی، بسیار تغییر کردهاند، خیلی سادهاندیشانه است که ما بیاییم و نگران وضعیت زمین در دهها میلیونها سال باشیم.
در حقیقت میزان تخریب محیط زیست و نابخردیهای انسانها تا به آنجاست که ما باید نگران تدوام حیات، در حد دهها سال آینده باشیم.
اما به عنوان جلوههای از زودگذر بودن تمدن بشری در مقایسه به عمر زمین، پیشنهاد میکنم. حتما ویدئوی زیر را ببینید.
در این ویدئو، مطابق نظریه تکتونیک صفحهای نشان داده میشود که ظرف میلیونها سال، قارهها چطور جابجا میشوند.
جالب است که از حدود ۱۶ میلیون سال بعد، تحولات بسیار شدیدی در نقشه جغرافیای خاورمیانه رخ خواهد داد وتا حدود ۸۰ میلیون سال بعد، تکمیل خواهد شد.
این تحولات باعث میشوند که منطقهای که هماینک ایران در آن قرار دارد، به شدت فشرده شود و تحلیل برود تا به آن حد که دیگر خبری از خلیج فارس هم نخواهد بود.
اما نکته جالب این است که تا ۲۵۰ میلیون سال بعد، منطقه غرب آمریکای شمالی و جنوبی، دستخوش دگرگونی عظیم جغرافیایی نخواهد شد و کرانههای این قارهها تقریبا به صورت کنونی حفظ خواهند شد.
«زمینساخت صفحهای یا تکتونیک صفحهای به بررسی و مطالعهٔ حرکات وسیعمقیاس در سنگکُرهٔ (لیتوسفر) کُرهٔ زمین میپردازد. این نظریه بر اساس نظریهٔ رانش قارهای در نخستین دهههای قرن بیستم مطرح شد و پس از اثبات مفهوم گسترش بستر دریا در سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ م توسط بسیاری از زمین شناسان پذیرفته شد.
بر اساس این نظریه، سنگکُره زمین از صفحاتی تکتونیکی، تشکیل میشود که در کل شامل ۷ یا ۸ صفحهٔ اصلی، که در مواردی خود از تعدادی صفحات کوچک تشکیل میشوند، ساخته شده است.
این صفحات بهصورت مداوم در حال حرکت هستند و براثر برخورد این صفحات پدیدههایی همچون زلزله، آتشفشانها، تشکیل کوهها، تشکیل درازگودالها و دیگر پدیدهها حاصل میشوند.»
دانلود ویدیو:
https://www.businessinsider.nl/anima...