جدا شدن تونى كروس از بايرن مونيخ و واگذارى او به رئال مادريد با قيمتى نازل بعد از عملكرد درخشان او در جام جهانى برزيل، براى بسيارى از فوتبال دوستان آلمانى پرسش هاى فراوانى را به همراه داشته است. پپ گوارديولا سرمربى بايرن مونيخ ماه ها قبل از چنين اتفاقى تمام تلاش خود را براى نگه داشتن تونى كروس و حل شدن اختلافات اين هافبك خلاق با سران باشگاه بر سر تمديد قراردادش انجام داده بود. او حتى بارها با تونى كروس در اين خصوص به صورت خصوصى نيز صحبت نموده بود، ولى مشكل تونى كروس هرگز فوتبالى نبود.
پپ گوارديولا حتى براى نشان دادن اهميت تونى كروس به او كاملا اعتماد نمود و او را به يكى از كليدى ترين مهره هاى تيم خود تبديل نمود، به طورى كه او توانست در فصل گذشته به همراه توماس مولر و مانوئل نوير با حضور در 51 ديدار، بيشترين حضور را در بايرن مونيخ به ثبت رساند.
تونى كروس بر خلاف گمانه زنى هاى مطبوعاتى با تياگو آلكانتارا نيز مشكلى نداشت، اين دو بازيكن در خط ميانى بايرن مونيخ به مكمل هاى خوبى براى هم تبديل شده بودند و تركيب اين دو بازيكن با فيليپ لام در ميانه ميدان از لحاظ آمارى بيشترين تاثيرگذارى را در بين تركيب هاى مختلف خط ميانى بايرن مونيخ در فصل گذشته داشته است، به طورى كه شاگردان پپ گوارديولا با حضور مثلث لام، كروس و تياگو در فوريه و مارس 2014 بر هر حريفى غلبه مى نمودند و اين دو ماه از فصل، موفق ترين فازبايرن مونيخ در فصل گذشته بود كه به قهرمانى بسيار زودهنگام بايرن مونيخ در بوندسليگا نيز منجر شد.
سران باشگاه بايرن مونيخ و تونى كروس اختلافات بسيار زيادى بر سر تمديد قرارداد داشتند و نتوانستند به توافقى برسند، در ماه آپريل سرانجام جدايى تونى كروس قطعى به نظر مى رسيد وبراى گوارديولا دو راه براى جبران عدم وجود تونى كروس مطرح بود، اول پيدا كردن جانشينى شايسته براى تونى كروس و دوم تغيير سيستم بازى بايرن مونيخ.
اما چه كسى مى توانست جانشين تونى كروس در بايرن مونيخ باشد؟ جانشين بازيكنى با هوش بالاى بازى، با قابليت ارسال پاس هاى بلند و كوتاه بسيار موثر و دقيق، تغيير سريع و به موقع سيستم بازى و كنترل بازى. به همين دليل گمانه زنى هاى زيادى در مطبوعات آلمانى براى وارثان كروس به چشم مى خورد، حتى صحبت از به خدمت گرفتن بازيكنان بزرگى همچون، آندرا پيرلو، ژاوى هرناندز، ماركو وراتى و سامى خديرا نيز در ميان بود.
همه اين اسامى نام هاى بزرگى در دنياى فوتبال دارند اما هيچ كدام از آنها همه خصوصيات و قابليت هاى تونى كروس را با هم در اختيار ندراند. پيرلو و ژاوى استراتژيست هاى بسيار بزرگى براى تيم هاى خود هستند، اما به دليل شرايط سنى، آنها ديگر نخواهند توانست در طول يك فصل در بيش از 50 بازى، كيفيت بالاى خود را به نمايش گذارند، استيل بازى ماركو وراتى تا حدودى شبيه به تونى كروس است، اما او در پاريس سن ژرمن بازيكنى مهم به حساب مى آيد و باشگاه پاريسى هرگز مايل به از دست دادن او نمى باشد. سامى خديرا با وجود نقش موثرش در تيم ملى آلمان هرگز از خصوصياتى شبيه به تونى كروس برخوردار نيست و حال به نظر مى رسد كه سران بايرن مونيخ بيشتر تمايل دارند كه وى را جانشين خاوى مارتينس مصدوم نمايند.
بنابراين پپ گوارديولا تلاش نمود تا خلا ناشى از جدايى تونى كروس را با تغيير سيستم بازى بايرن مونيخ به نوعى جبران نمايد. پيش از اين نيز در برنامه هاى گوارديولا در دومين فصل حضورش در مونيخ، تغيير سيستم بازى تيم به 3-4-3 وجود داشت، اما جدايى تونى كروس سبب شد كه اين سرمربى اسپانيايى به اجرايى كردن اين تغيير سيستم شتاب بيشترى بخشد.
گوراديولا حتى اين سيستم را در زمان حضور تونى كروس در بايرن مونيخ آزمايش نمود، براى مثال در بازى مقابل دورتموند در ديدار نهايى DFB Pokal فصل گذشته، كه شاگردان گوارديولا در يك بازى سراسر تاكتيكى موفق به شكست شاگردان كلوپ شدند، براى اولين بار در يك بازى رسمى پپ گوارديولا از سيستم 3-4-3 براى تيمش بهره برد. اما چه دليلى دارد كه نبود يك بازيكن را با تغيير سيستم بازى تيم جبران نمود؟ چون از نظر گوارديولا بازيكنى با كيفيت و توانايى هاى تونى كروس، دست نيافتنى است و چنين كمبودى را مى بايست با افزايش تعداد نفرات در خط ميانى برطرف نمود.به هر حال در فلسفه فوتبال گوارديولا براى موفقيت دو روش وجود دارد، بهره بردن از بازيكنان خلاق و متفكر و يا برترى عددى از لحاظ بازيكن در هر نقطه از زمين در مقايسه با حريف.
در بازى مقابل دورتموند در ماه مى گذشته، محورى چهار نفره در تيم شكل گرفت كه با مانوئل نوير در درون دروازه آغاز شده و به آرين روبن در خط حمله تيم ختم مى شد، دو نفر ديگر اين محور كه به نوعى ستون فقرات تيم به حساب مى آمد عبارت بودند از خاوى مارتينز و تونى كروس. اين چهار بازيكن هماهنگى بسيار خوبى با هم داشته به طورى كه هر يك از آنها از تصميم نفر ديگر هنگام گه پا به توپ بودن، آگاه بود و به نوعى سيستم بازى بايرن مونيخ از طريق اين محور كنترل و هدايت مى شد.پپ گوارديولا در دومين فصل حضورش در بايرن مونيخ نيز در تلاش است تا با تكيه بر همين روش و اجراى سيستم 3-4-3 مورد نظر خود، بايرن مونيخ را به موفقيت هاى بيشترى برساند، حتى بدون تونى كروس.
پپ گوارديولا در حال امتحان روش هاى مختلف براى پر كردن خلا تونى كروس در اين محور چهار نفره بود كه مصدوميت خاوى مارتينز در ديدار سوپر كاپ آلمان، سبب شد اين محور بار ديگر يكى از اعضاى اصلى خود را از دست بدهد و حالاما اين چه كسى بخش ميانى اين محور را پر خواهد كرد به پازلى براى پپ گوارديولا تبديل شده است، چون تونى كروس براى هميشه و خاوى مارتينز حداقل براى يك نيم فصل در بايرن مونيخ حضور نخواهند داشت.
مسئولين باشگاه بايرن مونيخ با چالشى بزرگ روبرو هستند، چون سرمربى آنها ناگهان بسيارى از بازيكنان كليدى خود را به هر دليلى در آغاز بوندسليگا در اختيار ندارد. كروس،مارتينز،تياگو، رافينيا، ريبرى و شواين اشتايگر از بازيكنان موثر فصل قبل هستند كه در بازى مقابل وولفسبورگ حضور نخواهند داشت، به اين ليست طولانى مى بايست ژروم بوآتينگ را نيز اضافه نمود كه در اين ديدار افتتاحيه بوندسليگا محروم خواهد بود.
در حالى كه ساير رقباى اروپايى بايرن مونيخ توانسته اند خود را به خوبى تقويت نمايند، بايرن مونيخ با مشكلات بزرگى روبرو است و به نظر مى رسد كه ترس و نگرانى سران بايرن مونيخ از شروعى ناموفق در بوندسليگا كاملا جدى و صحيح بوده است.