مطلب از پیج اینستاگرامی فوتبالباز به آدرس : futballbaz
۴ از ۶/ این نسبت، نسبت تعداد جواب مثبت تست کرونای پائولو دیبالا ستاره آرژانتینی یونتوس از کل آزمایشهای انجام دادهًاش است. بیشتر از آنکه جواب تستش برایم دغدغه ایجاد کند، این سوال برایم پیش آمده که آیا همه مردم عادی دنیا از ایران خودمان گرفته تا ینگه دنیا از این امکان برخوردار هستند که در طول یک ماه ۶ آزمایش کرونا انجام دهند؟ ( تعریف مردم عادی: غیرسیاستمدار، غیرهنرمند، غیرورزشکار و کلا غیرمعروف )
هواپیماهایی که از کار نمیافتند/ به غیر از تست کرونای خواص، در این مدت بارها شاهد آن بودیم که فوتبالیستها به راحتی با جتهای شخصی خود به راحتی رفتوآمد میکنند. بعضی از مسئولین ورزشی را هم دیدیم که برای درمان از کشوری به کشور دیگری میروند و میآیند.
این تازه شروع ماجراست/ کرونا زنگ خطر بلندی را به صدا در آورده است. اگر این ایدئولوژی حاکم بر جهان که مردم را به دو گروه خواص و عوام تقسیم کرده، ادامه یابد، در مقابله با بحرانی گستردهتر از کرونا، نظم تعریف شده جهانی قطعا بر هم خواهد خورد؛ شاید چیزی شبیه به دنیای به تصویر کشیده شده در فیلم جوکر. البته شاید هم با استناد به تئوری انتخاب طبیعی داروین خواص بمانند و ما عوام از چرخه طبیعت حذف شدیم!
و حالا فرانسه/ بعد از بلژیک، هلند و آرژانتین، دومینوی تعطیلی لیگهای فوتبال، به فرانسه هم رسید. فرانسه مهمترین کشوری است که لیگ خود را حتی بدون حضور تماشاگران تا ماه سپتامبر (شهریور) تعطیل کرده است.
باورنکردنی/ تا همین چند وقت قبل دخالت دولتها در حوزه فوتبال منجر به تعلیق فوتبال آن کشور میشد. اما حالا بالاترین مقامهای دولتی دستور به تعطیلی فوتبالها میدهند. یا در آلمان تیمها منتظر دستور صدراعظم کشورند تا مجوز بازیها صادر شود! باورش واقعا سخت است. یکی باید به صورتمان سیلی بزند شاید خواب باشیم!
لیگ قهرمانان/ تعطیلی لیگ فرانسه به علت حضور پاریسسنژرمن و لیون در مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا، یوفا را با چالشی جدی مواجه خواهد کرد.
باز هم باورنکردنی/ مالک تیم پاریسی پیشنهاد داده با تعطیلی فوتبال در فرانسه، پاریسسنژرمن بازیهای خود را در کشور ثالث برگزار کند. چه کسی فکرش را میکرد بعد از برگزاری بازی نمایندگان ایران و عربستان در کشور ثالث، حالا در سطح اول اروپا هم شاهد اتفاقی مشابه باشیم؟ شاید «مهلقا خانم»! (پیشنیاز این قسمت از متن : سریال نونخ فصل دوم)
این روی سکه/ از دیدگاه خاویر تباس، رئیس لیگ اسپانیا، تعطیلی لیگها باعث به خطر افتادن موجودیت فوتبال خواهد شد. درست است که تعطیلی لیگها باعث ضررهای هنگفت مالی خواهد شد اما در دوران کرونا تقریبا همهی بنگاههای اقتصادی با این بحران مواجه شدهاند. پس میتوان به قیمت حفظ سلامت جامعه چشم به روی بحرانهای اقتصادی بست.
آن روی سکه/ نکتهی دیگری که اهمیت دارد و تباس هم به آن اشاره کرده این موضوع است که فرق فوتبالی که بدون حضور تماشاگران و با رعایت مسائل بهداشتی قبل از بازی، برگزار شود با سایر فعالیتهایی که به تدریج شروع به کار کردهاند چیست؟ اگر کرونا خطرناک است و باید جلوی انتقال آن را گرفت، پس باید جلوی هر شغلی که باعث انتقال بیماری حتی به یک نفر شود را نیز گرفت.
همه یا هیچ/ شخصا دوست دارم ادامه مسابقات را حتی بدون حضور تماشاگران ببینم. اما به نظرم برخورد با فوتبال باید همچون برخورد دولتها با سایر نهادهای اقتصادی باشد. اگر ادامه قرنطینه به بهبود شرایط کمک میکند پس همهی نهادهای اقتصادی باید تعطیل باشند نه فقط فوتبال. بیماری ویروسی، مختص یک بیماری شغلی نیست.
حرفهایی مثل عادل، معمولی مثل.../ مدتها بود میخواستم درباره برنامه «فوتبال ۱۲۰» مطلبی بنویسم. برنامهایی به تهیهکنندگی عادل فردوسیپور با رعایت تمام اصول استاندارد برنامهسازی. شاید خیلیها نمیدانند که با وجود توقف پخش برنامه نود، عادل همچنان در تلویزیون حضور دارد؛ البته در قامت تهیهکننده و نه مجری. عمر این برنامه که به بررسی فوتبالهای اروپا میپردازد تقریبا به هفت سال میرسد (یعنی از سال ۱۳۹۲) و در طول هر قسمت با آیتمهای جذابش، نگاه هر مخاطبی حتی غیرفوتبالی را به خود جذب میکند. اما چه شد که الان درباره این برنامه صحبت کردم؟
دورهمی فوتبالی/ هفته قبل هنگام پخش قسمت جدید این برنامه، متوجه شدم در برنامه دیگری که همزمان با برنامهی عادل پخش میشد، دروازهبان سابق پرسپولیس دعوت شده است و مجری باتجربه، گفتگوی مثلا چالشی و طنزگونهایی انجام میدهد. وقتی در یک زمان مشابه دو برنامه پرمخاطب تلویزیونی را نگاه میکنی دست آدمیزاد نیست، ناخودآگاه، ذهن دست به مقایسه میزند. شاید مقایسه دو برنامه از دو ژانر مختلف مثل مقایسه سریال برکینگ بد و گیمآفترونز باشد، اما گاهی احساس میکنی این مقایسه از جهت احترام به شعور مخاطب لازم است.
خوب، بد، زشت/ در حالی که از یکسو، مجری و مهمانانش هر هفته مشغول تست بازیگری با لیوان آب هستند و از این سوژه میخواهند موقعیت طنز به دست بیاورند، در سویی دیگر، آیتم «فان ۱۲۰» یا بخش طنز برنامه فوتبال ۱۲۰ را میبینیم که مشخص است برای ساختش یک هفته فکر و کار شده است تا موقعیت طنز درستی به مخاطب ارائه کند. در حالی که از یکسو، میخواهیم ببینیم مهمان عزیز احساس خوشبختی میکند یا خیر که بعد از آن با تشویق حضار در سالن همراه شود، از آن سو، عادل، مهمانانی مطرح در سطح جهان فوتبال را به پای خط اسکایپ میآورد و گفتگویی در سطحی فراتر از کلیشههای تلویزیونی ترتیب میدهد.
طنز تلخ ماجرا/ و افسوس و دردناکتر اینکه درست چند ساعت بعد از اتمام برنامهها، ترند اول فضای مجازی «نگاهکردن به لیوان آب و احساس خوشبختیکردن این و آن» میشود!
حضور درخشان ابوطالب/ مجری قسمت «فان۱۲۰» کسی نیست جز ابوطالب حسینی که با حضور در برنامه خنداننده شو به شهرت رسید. و عادل، با سپردن اجرای این قسمت از برنامه به ابوطالب چه انتخاب پرریسک و البته خوبی داشته است. استندآپ کمدیهای فوتبالی ابوطالب یکی از جذابترین قسمتهای برنامه است.
مصاحبه با همشهری/ روزنامه همشهری گفتگوی کوتاهی با عادل را به چاپ رسانده که در آن عادل، روزگار بیفوتبال را خیلی سخت توصیف میکند. عادل فردوسیپور کمتر با رسانههای تصویری صحبت میکند اما با روزنامهها رابطه خوبی دارد.
از ۹۰ تا ۱۲۰/ شخصا فکر میکنم برنامه فوتبال ۱۲۰ از برنامهی محبوب ۹۰ خودش، جلوتر است. ۹۰ عالی بود، ۱۲۰ عالیتر!
فوتبال ۱۲۰ بدون فوتبال/ راستش با تعطیلی لیگهای اروپایی، فکر میکردم که پخش این برنامه هم متوقف شود، چون سوژهایی برای پرداختن به آن نداشتند. اما کاملا اشتباه میکردم. باورش سخت است اما این برنامه در روزهای بیفوتبالی جذابتر هم شده است.
در جستجوی خوشبختی/ به غیر از فوتبال ۱۲۰، عادل پروژه محدودی از برنامهسازی و دوبله مستندهای فوتبالی را در همکاری با فیلیمو آغاز کرده است. نمیدانم این همه کیفیت در تولید محتوا از کجا میآید.
حرف آخر/ پیشنهاد میکنم برای یکبار هم که شده پنجشنبه شب حدود ساعت ۱۱ دورهمی خود را نه با «دورهمی» بلکه با عادل و «فوتبال ۱۲۰» سپری کنید. اگر فوتبالی هستید این برنامه را ببینید؛ اگر فوتبالی نیستید حتما این برنامه را ببینید، لذت ببرید و تمام!