طرفداری - تیمو ورنر یا لروی سانه؟ این موضوع صرف نظر از بحران ویروس کرونا، یکی از هیجان انگیزترین مباحثی محسوب می شود که این روزها هواداران و حتی سران باشگاه بایرن مونیخ را به خود مشغول داشته است. کدامیک از این دو بازیکن برای بایرن مونیخ مناسب تر است و این باشگاه در مهلت بعدی نقل و انتقالات می بایست کدامیک از این دو بازیکن را جذب نماید؟
در این موضوع بی تردید نظر هانسی فلیک سرمربی بایرن مونیخ بسیار حائز اهمیت خواهد بود، چون قرارداد این سرمربی 55 ساله به تازگی تا سال 2023 تمدید شده و بر طبق اخبار منتشر شده حق ویژه ای برای وی در سیاست های نقل و انتقالاتی باشگاه لحاظ شده است.
در تابستان گذشته مونیخی ها بسیار نزدیک به جذب لروی سانه از منچسترسیتی بودند، اما چنین اتفاقی به دلیل مصدومیت سنگین این بازیکن روی نداد. بر طبق اطلاعات Sport1 در این میان نگرانی ها و تردیدهایی برای انجام این انتقال به وجود آمده است.
نقش هانسی فلیک چیست؟
حسن صالح حمیدزیچ مدیر ورزشی باشگاه در ابتدای سال جاری میلادی در زمینه خرید تیمو ورنر و اینکه آیا این مهاجم تیم لایپزیش برای سیستم بایرن مناسب است یا نه، ابراز تردید کرده بود. حال هانسی فلیک می تواند در زمینه خرید احتمالی این مهاجم ملی پوش آلمانی به عاملی بسیار تعیین کننده بدل شود.
فلیک به عنوان سرمربی بایرن یکی از حامیان جذب تیمو ورنر 24 ساله به حساب می آید و حتی در زمانی که به عنوان دستیار نیکو کواچ (سرمربی سابق) مشغول به کار بود، خواستار انجام چنین انتقالی بوده است. بر طبق اطلاعات Sport1 در صورتی که مسئولین باشگاه بایرن مونیخ نشان دهند که آنها نیز خواستار جذب این بازیکن هستند، تیمو ورنر نیز مشکلی با پیوستن به بایرن ندارد.
دیگر مسئله مهم که می تواند در خصوص تصمیم گیری بین خرید لروی سانه و تیمو ورنر تعیین کننده باشد، هزینه ای است که سران بایرن مونیخ می بایست بپردازند. بی تردید لروی سانه که قرارداد وی در تابستان جاری به پایان خواهد رسید با هزینه ای 60 میلیون یورویی در دسترس نیست. این در حالی است که ورنر در قرارداد خود با باشگاه لایپزیش از بندی 60 میلیون یورویی برای فسخ قرارداد و جدایی از این تیم برخوردار است.
اشتفان افنبرگ کاپیتان سابق بایرن نظری واضح در این زمینه دارد: «من از خرید ورنر پشتیبانی می کنم، چون وی پیشرفتی باورنکردنی داشته است و به نظرم این ادعا که وی برای سیستم بازی بایرن مناسب نیست، به طور کامل بی معنی است. اما من در مورد سانه تا حدودی تردید دارم. در خصوص وی با توجه به مصدومیت سنگینی که پشت سر گذاشته باید محتاط بود».
پاتریک اومویلا از ملی پوشان سابق آلمانی اما نظری قطعی در این موضوع ندارد: «اگر بایرن مونیخ نمی تواند هر دوی این بازیکنان را با هم جذب کند، باید این پرسش را مطرح کند که نیازش به کدام یک از آن ها ضروری تر است. اما اگر خرید آنها منوط به مسائل مالی شود، من ورنر را انتخاب خواهم کرد».
انعطاف پذیری بالای تیمو ورنر تأثیرگذار است
با این تفاسیر کدامیک از این بازیکنان بیشتر برای سیستم بازی بایرن مونیخ مناسب است؟ کدامیک بیشتر می تواند به بایرن کمک کند و در خصوص پیاده کردن ایده های سرمربی تیم در زمین مفیدتر باشد؟ فرم مجذوب کننده ای که تیمو به ویژه در دور رفت از رقابت های فصل جاری از خود به نمایش گذاشت، باعث گردید تا مزیت بزرگ این مهاجم که همان انعطاف پذیری بالای وی است، به خوبی نشان داده شود. او می تواند در بایرن جایگزین روبرت لواندوفسکی در پست مهاجم هدف شود و به عنوان تنها مهاجم تیم در ترکیب اصلی قرار گیرد. وی علاوه بر این می تواند در کناره های زمین، در پست تخصصی لروی سانه نیز قرار گیرد. ورنر همچنین از قابلیت بازی در پشت مهاجم تیم نیز برخوردار است. در واقع پست مورد علاقه او در زمین نیز همین پست است.
ورنر که از فصل 2016/17 در 150 بازی رسمی موفق به ثمر رساندن 88 گل شده مهاجمی خطرناک تر نسبت به سانه محسوب می شود که در همین مدت زمان در 134 بازی رسمی موفق به ثبت 39 گل به نام خود شده است (Opta). علاوه بر این تیمو بسیار کمتر از سانه اقدام به سانتر می کند (با دقت 17 درصد)، اما وی نسبت به سانه دریافت کننده پاس های بیشتری است (12 درصد). با این وجود ستاره منچسترسیتی در هر بازی به طور میانگین 2.1 مرتبه اقدام به شوت زنی به سمت دروازه حریف می کند و این آمار برای ورنر 1.3 مرتبه در هر دیدار است.
در زمینه تعداد پاس نیز لروی (با میانگین 42 پاس در هر بازی) از آمار بهتری نسبت به رقیب لایپزیشی خود تیمو (با 33 پاس در هر بازی) برخوردار است. در خصوص پیروزی در نبردهای دو نفره نیز سانه با 47 درصد پیروزی دارای وضعیت بهتری نسبت به ورنر با 41 درصد پیروزی است.
کدامیک برای سیستم بازی بایرن مونیخ مناسب تر است؟
پرسش مهمی که مطرح می شود این است که کدامیک از این بازیکنان برای سیستم بازی مورد نظر هانسی فلیک مناسب تر است. بازیکنان بایرن مونیخ زیر نظر هانسی تمایل بیشتری برای نزدیک شدن به دروازه حریف از خود نشان داده اند، ضمن اینکه بازی مالکانه (با تصاحب بالای توپ) نیز در این تیم تبدیل به یک اصل بنیادی شده است. لروی سانه با چنین سیستمی در منچسترسیتی و زیر نظر پپ گواردیولا به خوبی آشنا است. وی همچنین به خوبی می داند که چگونه می توان خط دفاعی تیمی که بسیار عقب بازی می کند را شکست و علاوه بر این در موقعیت های یک به یک برای سرمربی تیم سلاحی کشنده به حساب می آید.
تیمو ورنر بر خلاف سانه برای مدت ها مهاجمی کلاسیک محسوب می گردید، اما یولیان ناگلزمن که برنامه تاکتیکی اش بر مبنای ضدحمله های سریع بنا شده، لایپزیش را به تیمی با مالکیت بالای توپ بدل ساخته و ورنر نیز نشان داده که می تواند خود را به خوبی با سیستم جدید منطبق نماید.
برای انجام یک بازی مالکانه، تیم نیازمند برخورداری از آماری معقول و منطقی در زمینه دقت پاس های ارسالی است. لروی در فصل 2018/19 به طور میانگین از دقتی 85 درصدی در پاس های ارسالی برخوردار بود. آمار تیمو در این خصوص در رقابت های فصل جاری بوندس لیگا به 76 درصد می رسد که به صورت آشکاری ضعیف تر از آمار رقیبش است.
سیستم بازی بایرن همچنین بر مبنای بردن بازی به عرض میدان طراحی شده است (52.6 متر) و در فصل جاری از بوندس لیگا تنها دورتموند (53.3 متر) بیشتر از بایرن مونیخ از عرض میدان بهره برده است. نحوه بازی سانه نیز بیشتر بر کناره های زمین پایه ریزی شده و وی می بایست ضمن عرض دادن به بازی تا خط عرضی زمین حرکت کند، در حالی که ورنر بیشتر به داخل زمین حرکت می کند و به نوعی به بازی تیم خودی عمق می دهد.
با این تفاسیر لروی سانه و تیمو ورنر هر دو از مزیت ها و برتری هایی برخوردار هستند. سانه با این پیش فرض که بتواند بعد از پایان دوران مصدومیت به فرم ایده آل خود بازگردد، برای سیستم بازی مالکانه مونیخی ها ساخته شده و می تواند در کناره های زمین به نقظه قوت این تیم بدل شود. ورنر اما مجبور است تا حدودی خود را به نوع بازی مونیخی ها منطبق کند و به بازی در کناره های زمین بسنده نماید، چون در حال حاضر با وجود روبرت لواندوفسکی امکان بازی در پست مهاجم نوک برای وی غیر قابل تصور است. ضمن اینکه وی باید از بازی در پشت روبرت لواندوفسکی نیز صرف نظر نماید، چون توماس مولر زیر نظر هانسی فلیک در چنین پستی تولدی دوباره یافته است.
برای بایرن مونیخ امکان جذب همزمان هر دو بازیکن وجود ندارد و به همین دلیل پرسش سانه یا ورنر، در داخل باشگاه به بحثی داغ بدل گشته است. البته نباید فراموش شود که جذب هر یک از این بازیکنان بستگی به آینده فیلیپه کوتینیو و ایوان پریشیچ دارد. بازیکنانی که در حال حاضر به صورت قرضی در بایرن حضور دارند و در انتهای این فصل می بایست تکلیف آنها روشن شود.
تیمو ورنر و لروی سانه هر دو البته از یک نکته اشتراک نیز برخوردار هستند: هر دوی آن ها این تردید را دارند که در بایرن مونیخ به خوبی پذیرفته می شوند یا نه. ورنر در حال حاضر در انتظار علامت و اشاره ای از مونیخ است. علامتی که امکان دارد به زودی از سوی هانسی ارسال شود.