طرفداری- معاون سابق باشگاه استقلال میگوید تمام آدمهایی که چهار سال فوتبال ایران را هدایت کردند و به این بن بست کشاندند باید پاسخگوی عملکردشان باشند.
علی خطیر معاون سابق باشگاه استقلال و معاون سابق دبیرکل فدراسیون فوتبال در گفتوگو با ایسنا، درباره تغییر اساسنامه و به رسمیت نشناختن انتخابات فدراسیون فوتبال توسط فیفا گفت:
باید به گونهای پیش برویم که نتیجه بگیریم. در نامه فیفا به بند ۱۴ و ۱۵ اساسنامه این نهاد اشاره شده است. فیفا به فدراسیون فوتبال ایران تذکر میدهد که اساسنامه شما متناسب با اساسنامه ما نیست و با اشاره به بند ۱۵ اساسنامه فیفا میگوید که تمام ایرادات اعلام شده در سال ۲۰۱۷ و ارسال اساسنامه توسط فدراسیون فوتبال به فیفا هنوز پابرجاست. من در آن زمان معاون دبیرکل بودم که نامه فیفا ارسال شد.
وی ادامه داد:
فیفا حتی این فرصت را هم به فدراسیون داده است که چند کارشناس را مامور کند تا در ماه آگوست به ایران بیایند و اساسنامه مد نظر فیفا را اصلاح کنند. این نهاد بینالمللی واژه به واژه اساسنامه ما را بررسی کرد و حتی نسخه اول آن در سال ۲۰۱۸ فرستاده شد اما پیگیری صورت نگرفت. در ماده ۱۵ اساسنامه فیفا یک سری اصول مثل مستقل بودن ارکان قضایی فدراسیون، تقسیم قدرت و مسئولیت در ساختار فدراسیون، شفافیت مالی و چند مورد دیگر آمده است که اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران باید آنها را دارا باشد. نامه آخر فیفا میگوید اگر یکی از مواد زیر را رعایت نکنید. ممکن است فیفا شما را تعلیق کند و یا حتی به رسمیت نشناسد. حتی در این نامه به بند ۱۹ اساسنامه فیفا اشاره شده است که در آن آمده شخص ثالث (دولت و یا وزارت ورزش و جوانان) نباید در کارهای فدراسیون تاثیرگذار باشند. فدراسیون باید مستقل باشد و بدون دخالت کسی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم اداره شود. در حالی که در اساسنامه فدراسیون فوتبال ما این نکته وجود دارد که دولتیها میتوانند رای بدهند و عضو مجمع باشند. این تذکر قبلا هم به فدراسیون فوتبال داده شده بود اما آنها به خاطر مصلحتی که میدانستند و یا ترس از قطع بودجه توسط وزارت ورزش، پاسخ درستی به فیفا ندارند اما حالا فیفا محکم ایستاده است و میگوید اگر انتخابات با این شرایط برگزار شود ما آن را به رسمیت نمیشناسم.
وی ادامه داد:
فدراسیون در تاریخ ۹ فوریه به فیفا نامه زده بود که میخواهیم انتخابات را برگزار کنیم اما فیفا اتفاقات پیش از این نامه را به آنها یادآور شد و اعلام کرد شما دو سال وقت تلف کردید و به بهانه اصلاح اساسنامه جواب نامههای ما را ندادید. ما حتی ۳۰ آگوست برای شما نماینده فرستادیم و پنج بار هم نامه زدیم. حالا که میخواهید با این شرایط انتخابات برگزار کنید مخالف آن هستیم. اول باید اساسنامه را اصلاح و در یک مجمع فوری تصویب کنیم. در این راستا فیفا میگوید که فدراسیون باید برنامه و نقشه راه منظمی به این نهاد ارسال کند که مثلا چه زمانی اساسنامه و آئیننامه را تغییر میدهد، آن را در مجمع فوری تصویب میکند. چه زمانی برای اعلام حضور کاندیدا برای ثبت نام در انتخابات مشخص میکند و حتی چه زمانی انتخابات را برگزار میکند.
خطیر افزود:
دوستان در وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال میخواهند انتخابات هر چه زودتر برگزار شود تا بتوانند اهداف مدنظرشان را پیش ببرند و گزینههای انتخابی خود را بر مسند قدرت بنشانند. آقای تاج حتی جواب پنج نامه فیفا را هم نداد تا اصلاح اساسنامه را به دور دوم حضور خود در فدراسیون بکشاند. اکنون بین وزارت و فدراسیون تنشی پنهان اتفاق افتاده است. وزارت ورزش باید از افرادی آگاه در این حوزه استفاده کند تا عملکرد وزارت ورزش در این حوزه، دخالت دولت در فوتبال محسوب نگردد.
معاون سابق دبیرکل فدراسیون فوتبال درباره دخالت دولت در این ورزش به دلیل تامین بودجه فوتبال گفت:
ماده ۱۹ اساسنامه فیفا صراحتا میگوید که دولت حق دخالت در فوتبال را ندارد ولو اینکه بخواهد به آن پول دهد و یا حتی اسپانسر آن باشد. ما این موضوع را قبول کردیم و دولت هم باید قبول کند که فدراسیون فوتبال یک نهاد عمومی مستقل است و شامل قوانین کشور میشود اما شامل دخالتهای وزارت ورزش نمیشود. رئیس فدراسیون فوتبال کارمند وزارت ورزش نیست.
خطیر یادآور شد:
ما در فوتبال به بن بستی رسیدیم که باید بتوانیم از آن خارج شویم. تنها راه خروج، تعامل و همکاری است. اعتقاد دارم تمام آدمهایی که چهار سال این فوتبال را هدایت کردند و به این بن بست کشاندند باید پاسخگوی عملکردشان باشند و از آنها توضیح بخواهیم، هرچند با وضعیت حاد کنونی، باید تعامل و گذشت داشته باشیم تا مشکلی برای فوتبال پیش نیاید. وزارت ورزش بهعنوان متولی ورزش باید گذشت کند. دوستان محترم در فدراسیون فوتبال گذشت کنند و به دلیل بازنشستگی کنار بروند تا به قانون کشور احترام بگذارند. این فوتبال به آدمی از بدنه خودش نیاز دارد تا خانواده فوتبال روی آن اجماع داشته باشند. اجماع روی فردی که به منافع فوتبال اعتقاد داشته باشد و برای فوتبال قدم بردارد.
معاون سابق باشگاه استقلال در پایان تصریح کرد: آقایان فدراسیون شما هشت سال در راس کار بودید و نتوانستید اتفاق مثبتی را رقم بزنید. راه را برای نخبگان و جوانان با انگیزه باز کنید. اساسنامه باید اصلاح شود تا راه برای گردش نخبگان در فوتبال باز شود.