مطلب از پیج اینستاگرامی فوتبال باز به آدرس : futballbaz
لحظات خوشی در زندگی همه ما وجود دارد که بیاختیار غرق در آن میشویم؛ همه مشکلاتمان را کوچک و بزرگ، اندکزمانی از یاد میبریم. لحظاتی که با تمام وجود حسشان میکنیم؛ به ما نزدیک و نزدیکتر میشوند و درست در همان موقع در گوشمان نجوا میکنند: آماده ایید؟ آماده ایید برای الکلاسیکویی دیگر؟
الکلاسیکو، جنگ در دنیای فوتبال است. اگر طرفدار هیچکدام از این تیمها هم نباشید باز دیدن این بازی از اوجب واجبات برای هر عشق فوتبالی است. چه الکلاسیکوهایی که در خانه روبروی تلویزیون، تنها یا با دوستانی که با آنها کُری داریم دیدهاییم و چه بسیار الکلاسیکوهایی که دور از خانه اما به مدد تکنولوژی، با گوشیهای همراه، با اینترنتهای مثلا پرسرعت با قطع و وصل شدنهای اعصابخوردکنش. همه و همهی این دیدنها یک معنی دارد: یک ماجراجویی هیجانانگیز 90 دقیقه ایی!
یکشنبه 11 اسفند، 244امین الکلاسیکوی تاریخ برگزار شد. به نظر، فرق این الکلاسیکو با الکلاسیکوهای دیگر در چندسال اخیر این بود که اینبار هردو تیم، با وضعیتی تقریبا قرمز به این دیدار رسیدند؛ که علت آن، هم مصدومیت بازیکنان اصلی و هم نگرفتن نتایج مطلوب در این فصل از لالیگا بوده است. هردوتیم یکی از ضعیفترین فصول خود را در لیگ سپری میکنند. برای مثال تعداد باختهای بارسلونا(5) تا همینجای فصل که هنوز 12 بازی تا پایان فصل باقی مانده، بیشتر از مجموع تعداد باختهایش(4) در دو فصل اخیر لالیگا بوده است. اگر که اتلتیکومادرید امسال را برای ورود به دوران بحرانش انتخاب نکرده بود، بهترین فرصت برای قهرمانی در لیگ بعد از 6 سال را در اختیار میداشت.
نمیدانم در 19سالگی خود مشغول چه کاری بودید؛ اما اکثر پسرهای ایرانی در این سن یا آماده اعزام به خدمت سربازی هستند یا به هرقیمتی شده وارد دانشگاهی شدهاند تا سربازی خود را حداقل برای 4سال به تعویق بیاندازند. برای بازیکن رئال مادرید یعنی وینیسیوس جونیور برزیلی اما 19سالگی جور دیگری سپری شد. وینیسیوس در سن 19سال و 233روز گل اول بازی را به ثمر رساند و تبدیل به جوانترین گلزنِ تاریخ الکلاسیکو شد. او این رکورد را مقابل صاحب قبلی این رکورد یعنی لیونل مسی، شکست و خوشحالی بعد از گلش را نیز مقابل دیدگان صاحب اصلی این خوشحالی یعنی کریستیانو رونالدوی مهمان در استادیوم، انجام داد.
وینیسیوس که در بدو حضورش در رئال نوید ظهور ستارهایی دیگر را میداد با افت عملکردش جایگاه ثابت خود را در تیم از دست داد و حتی بعد از ادن هازارد، رودریگوی برزیلی به او ترجیح داده میشد. اما با مصدومیت ادن هازارد و البته محرومیت رودریگو این فرصت نصیبش شد تا در مهمترین دیدار فصل لیگ حضور داشته باشد. در مورد سبک بازی او معروف است که حرکتهای سریع و تکنیکی خوبی انجام میدهد اما در لحظه آخر، هنگام پاسدادن یا شوتزدن بدترین تصمیم ممکن را میگیرد. در این بازی هم او بارها از کنارهها حرکتهای انفجاری انجام داد ولی در زدن ضربات آخر با بیدقتی تمام موقعیتها را هدر میداد.
اما حتی یک ساعت از کار افتاده هم در طول روز دوبار ساعت درست را به ما نشان میدهد. وینیسیوس 70دقیقه صبر کرد تا به همه ساعت درست را نشان دهد. روی پاس تونی کروس که ملتمسانه از وینیسیوس میخواست تا در عمق حرکت کند، او ضربهایی به توپ نواخت که در صحنه آهسته مشخص بود مثل سایر ضرباتش راهی جز ناکجاآباد نخواهد داشت. اما با دخالت پیکه، مسیر رستگاریِ توپ و وینیسیوس و رئال با هم یکی شد.
بارسلونا روزها و البته سالهای خوبی را سپری نمیکند. درست است که این چندسال در لیگ اسپانیا عناوین بسیاری کسب کرده اما عیار تیم در لیگ قهرمانان بعد از حذف مقابل رم و لیورپول و باخت های سنگین مقابل یونتوس و پاریسنژرمن عیان شد. این روزها در لیگ اسپانیا هم متزلزل نشان میدهد. به راستی مشکل از کجاست؟ مشکل دقیقا از جایی آغاز شد که ژاوی و اینیستا درحالی تیم را ترک کردند که هنوز جایگزینی برای آنها انتخاب نشده بود یا بهتر بگوییم جایگزینی برای آنها پرورش نیافته بود. در این چند سال بارسلونا مبالغ هنگفتی برای پیداکردن جانشینان تاج و تخت این دو نابغه فوتبال خرج کرد اما همه این انتخابها یکی پس از دیگری اشتباه بودند. شاید وقت آن رسیده باشد مسئولان بارسا به جای نگاهکردن بازی بازیکنان سایر تیمها و خریدنشان، به لاماسیا آکادمی بارسلونا نگاهی بیاندازند. مگر ژاوی و اینیستا چطور کشف شدند؟
برای درک این موضوع که مشکل بارسلونا از کجا نشات میگیرد کافی است به هیتمپِ مسی در این بازی که با خلاقیت عالی کارگردان بازی در دقیقه 87 به تصویر کشیده شد دقت کنید. در این تصویر میبینیم که مسی در نقاط قرمزرنگ بیشترین دوندگی و حضور را داشته است. همه جا حضور داشته بجز محوطه رئالمادرید! این یعنی که توپ به او نمیرسد و در سن 32سالگی مجبور است بارها به عقب بیاید و نقش ژاوی و اینیستا را هم به عهده بگیرد.
همین رفتوآمدهای مکرر در این سن منجر به کمآوردن او در لحظاتی میشود که در آستانه تک به تک شدن در کورس با بازیکنی دیگر است. نمونه آن را در تکل زیبای مارسلو در کورسش با مسی شاهد بودیم که به وضوح مسی در این کورس خسته به نظر میرسید.
این بازی دونیمه متفاوت داشت. نیمه اول توپ و میدان و موقعیت از آن بارسلونا و نیمه دومی که رئال حاکم میدان بود. رئال با برد این بازی حالا با اختلاف یک امتیاز در صدر جدول قرار دارد؛ صدری که در این چند هفته دائما بین این دو تیم جابجا شده است. همانطور که قبلا هم گفته بودیم این بازی با هرنتیجه ایی که تمام میشد باز تاثیر آنچنانی در ادامه کار نمیداشت. در واقع چالش اصلی این دو تیم در لالیگای امسال، کسب نتیجه مطلوب مقابل تیمهای میانه و گاه ته جدولی بوده است. پس این رقابت تا آخر فصل باز هم ادامه خواهد داشت و اگر کار به جایی برسد که هردو تیم هم امتیاز شوند که به شخصه احتمال آن را زیاد میدانم، آنوقت این برد رئال حکم به قهرمانی آنان خواهد داد.
در پایان از بازی عالی دو دروازهبان هم باید یادی کنیم. از یک طرف مارک آندرهترشتگن که علی رغم دو گل خورده، واکنش های زیبایی از خود نشان داد؛ مثل واکنشش مقابل ضربه ایسکو که یک لحظه ما را یاد واکنشهای واکاشیزوما در کارتون فوتبالیستها انداخت. از طرف دیگر کورتوا چند سیو عالی از جمله چند تک به تک را به ثبت رساند تا بعد از فصل 1974 لالیگا اسپانیا، تبدیل به اولین دروازهبان رئال شود که در هردو الکلاسیکوی رفت و برگشت کلینشیت میکند. یک عملکرد باکلاس در یک بازی باکلاس از دودروازهبان!
این الکلاسیکو و هیجان 90 دقیقهاییاش هم تمام شد؛ دوباره وجودمان پر میشود از مشکلات و خبرهای بد و روزمرگیها. صادقانه بگویم کاش این لذتهای 90 دقیقهایی بیشتر بودند ولی چارهایی نیست باید به زندگی برگشت. به امید دیدن الکلاسیکویی که بعد از آن، باوجود باخت یا برد تیم موردعلاقهمان، حال همهمان خوب باشد.
برای مطالعه مطالب بیشتر به صفحه اینستاگرامی ما به آدرس futballbaz سر بزنید