پله برقی وسیله ای است که در مسیر حرکت افراد پیاده تعبیه شده و جهت بالا یا پایین بردن آنها در دو طبقه غیر همسطح به کار می رود. این وسیله توسط استپ، نیروی محرکه برقی و قطعات مکانیکی، الکتریکی والکترونیکی به حرکت درآمده و باعث جابجایی افراد می گردد.
این وسیله دارای بیشترین ظرفیت حمل در مقایسه با تجهیزات مشابه مانند آسانسورها را دارد. پله های برقی از تجهیزات حمل و نقل پرطرفدار در مکان هایی مانند: ترمینال های مسافری، مترو، مجتمع های تجاری و تفریحی است. پله های برقی به طور عمومی در محیط هایی نصب می گردند که نصب آسانسور ممکن نباشد (که در همان مکان پله های ثابت نصب میشوند ) یا ترافیک رفت و آمد بسیار بالا باشد.
از مزیت های اصلی پله های برقی ظرفیت بالای، عدم وجود زمان انتظار برای مسافران و اشغال فضایی تقریبا یکسان با پله های معمولی را می توان نام برد.
پله برقی را بر اساس نحوه کاربرد می توان به شکل زیر طبقه بندی کرد:
- پله برقی های سبک Commercial
- پله برقی های نیمه سنگین Medium Duty
- پله برقی های سنگین Heavy Duty
- پله برقی های خاص Spiral , Levytator , Helixator …
طبقه بندی پله برقی بر اساس محل قرارگیری نیز به شرح زیر است:
- پله برقی برای محیط های بسته Indoor مانند مراکز تجاری، ایستگاه مترو و ...
- پله برقی برای محیط های نیمه بسته Semi outdoor مانند پل های عابر و ...
- پله برقی برای محیط باز Outdoor که مستقیما در برابر شرایط محیطی و بارندگی برف و باران قرار می گیرند.
با نگاهی گذرا به وضعیت پله برقی های نصب شده در کشور، این نکته به خوبی مشهود می شود که عدم سرویس مناسب وبه موقع پله برقی خساراتی متوجه کابران این صنعت مدرن میگردد.
از طرف دیگر، نظر به این که لوازم و قطعات مورد استفاده در پله برقی دارای عمر مفید مخصوصی میباشند. بدیهی است در صورت استفاده از بهترین و مدرن ترین قطعات ،حتی با داشتن بهترین برنامه سرویس و نگهداری، تجهیزات از شرایط مطلوب خارج شده و عمر مفید آنها به اتمام می رسد.
حال اگر نداشتن برنامه راهبری سرویس و نگهداری برای بسیاری از پله برقی های کشور و یا برنامه سرویس و نگهداری غیر اصولی و مهمتر از همه عدم آشنائی بسیاری از افراد و شرکتهای با سیستم های کار شده ، را هم به موارد فوق اضافه کنیم به راحتی به وضعیت بغرنج پله برقی های کشور پی می بریم.
با توجه به اینکه پله برقی یکی ازتجهیزات قیمتی نصب شده در ساختمان ، واماکن می باشند لذا تعویض آن(هم از نظر اجرائی و هم از نظر اقتصادی) به راحتی امکان پذیر نیست. پس بهینه سازی و سرویس اصولی می تواند در این زمینه کار ساز شده و به احیاء ارزش بیانجامد. اگر همواره پله برقی های شما در حال بهره برداری باشند می توانند ارزش ساختمان ، رضایت شهروندان در اماکن عمومی را با لا ببرد و باعث ایجاد انگیزه های جدیدی گردد.
سایت فنی شو، دوره آموزش نصب پله برقی را در اختیار همگان قرار داده است. شما می توانید دوره آموزش نصب پله برقی را در سایت فنی شو مشاهده کرده و با پرداخت هزینه آن در این دوره آموزشی سودمند شرکت نمایید.