نصب دوربین مداربسته یکی از کارهای پرطرفدار بازار بوده که هم نصاب های زیادی وجود دارند و هم درخواست نصب زیادی دارد.
نصب دوربین در اداره ها، ساختمان های تجاری، فروشگاه های کوچک و بزرگ حتی منازل هم انجام می شود و به دلیل اینکه اداره اماکن نصب دوربین را برای ادارات و فروشگاه ها اجباری کرده است، تقاضای زیادی برای نصب وجود دارد. بنابراین بازار کار خوبی وجود دارد و با توجه به مهارت نصاب و میزان تبلیغاتی که برای کارش انجام می دهد، درآمد بین ۲ تا هشت میلیون تومان در ماه می تواند کسب کند.
اگر کمی سرمایه هم داشته باشد می تواند با گشت و گذار در بازار و پیدا کردن فروشگاه هایی که محصولات دوربین را ارزان تر ارائه می دهند، تجهیزات لازم را خودش خریداری کند تا هم اجرت نصب بگیرد و هم سود خرید و فروش دوربین مداربسته نصیبش شود. به این صورت ماهانه درآمد بیشتری هم می تواند از این شغل جذاب کسب کند.
ورود به این شغل برای خیلی ها امکان پذیر بوده و در ایران برخلاف سایر کشور ها که نیاز به صدور پروانه و گواهی از سازمان های مختلف دارند، نیست. یک فرد با پشتکار و علاقه مند می تواند در کمتر از 6 ماه به یک تکنسین نیمه ماهر و حتی ماهر در این رشته تبدیل شود.
کارهایی که یک نصاب حرفه ای دوربین مداربسته باید انجام دهد، عبارتند از:
- کابل کشی از دوربین ها تا دستگاه ضبط تصویر
- داکت کشی برای عبور کابل ها
- نحوه سوکت زدن و نصب انواع BNC
- نصب انواع دوربین آنالوگ و دیجیتال
- نصب انواع دوربین تحت شبکه
- نصب دستگاه ضبط تصویر DVR و NVR
- تنظیم دستگاه ضبط تصویر
- انتقال تصویر به کامپیوتر و موبایل
- تنظیم تصویر هر دوربین
- چیدمان دوربین ها
- طراحی اتاق کنترل و نظارت بر دوربین ها
همچنین ابزار های مخصوصی برای نصب دوربین وجود دارند که به شرح زیر هستند:
- نردبان برای نصب و تنظیم دوربین در ارتفاع
- دریل برای نصب دوربین و داکت کشی
- آچار BNC
- آچار مخصوص سوکت زدن
- استریپر برای لخت کردن کابل ها
- کاتر، انواع پیچ گوشتی دوسو و چهار سو، فازمتر
- فنر سیم کشی
- مولتی متر
- چکش کوچک
از آنجایی که مقدمه هر کاری نیاز به کسب دانش در آن زمینه است، در برق ساختمان و نصب دوربین مداربسته هم این گونه است. به طور کلی آموزش هایی که شما می توانید در زمینه برق ساختمان و سیستم های حفاظتی کسب کنید در دو دسته دانش محور و مهارت محور قرار می گیرند.
آموزش های دانش محور، آموزش هایی هستند که اگر ما فقط شنونده آنها باشیم و یا فقط آنها را در کتاب ها بخوانیم، فقط بر دانش ما افزوده می شود نه بر مهارت ما. اما آموزش های مهارت محور، قدم دوم و بعد از آموزش های دانش محور هستند. یعنی اگر فردی با داشتن دانش یک موضوع، شروع به تمرینات عملی در آن زمینه کند، آنگاه به دانش مهارت محور می رسد.
شغل برق ساختمان و نصب دوربین مداربسته هم همین طور است. یادگیری این حرفه علاوه بر دانش علمی نیاز به تمرین و اجرای کار عملی دارد. شما می توانید دوره آموزشی نصب دوربین مداربسته را در سایت فنی شو مشاهده کرده و با پرداخت هزینه آن در این دوره آموزشی مفید شرکت نمایید.