طرفداری- با نزدیک شدن به پایان سال 2019 میلادی، وبسایت فور فور تو اقدام به انتشار لیست 50 بازی برتر 10 سال گذشته کرده است. این 50 بازی را در پنج قسمت مرور میکنیم.
یک چهارم نهایی جام جهانی آفریقای جنوبی و مصاف تیمهایی از قاره آمریکا و آفریقا. غنا به عنوان تنها نماینده باقی یکی از دراماتیکترین صحنههای جام جهانی در این بازی رقم خورد. بازی با گلهای مونتاری و فورلان با تساوی 1-1 در نیمه اول به پایان رسید. نیمه دوم گلی را در پی نداشت تا بازی به وقتهای اضافه کشیده شود. در لحظات پایانی وقتهای اضافه، ضربه آپیاه را سوارز با دست از روی خط برگشت داد، اعلام پنالتی و اخراج سوارز. سوارز با اشک زمین را ترک کرد، آسامو ژیان پشت توپ ایستاد و ضربهاش را به آسمان زد تا اشکهای سوارز تبدیل به شادی وصف ناپذیر شود.
اروگوئه در ضربات پنالتی پیروز شد و سوارز لقب دست خدای دوم را به خود اختصاص داد.
اسپانیا در سی دقیقه آغازین با دو گل جلو افتاد اما نمایش بینظیر سه شیرها در نیمه دوم، اولین قهرمانی زیر 17 سالههای انگلیس را رقم زد. انگلیس در لحظات پایانی نیمه اول یک گل زد و در نیمه دوم با عملکرد فوقالعاده آنها چهار گل را در پی داشت!
همراهی این کامبک با طعم قهرمانی باعث شده تا در لیست 50 بازی برتر دهه جای بگیرد.
گول نتیجه بازی را نخورید. در آن فصل بروسیا دورتموند و بایرن مونیخ رقابت فوقالعاده نزدیکی را پشت سر گذاشتند. دو تیم سایه به سایه در جدول بوندس لیگا حرکت میکردند. این نزدیکی رقابت به بازی رودرروی آنها نیز کشیده شد. درکلاسیکر رفت از فصل 2015/16 با برتری قاطع (5-1) بایرن مونیخ به پایان رسید. اما درکلاسیکر برگشت یک شطرنج تاکتیکی فوقالعاده بود. موقعیتهای بسیار عالی گلزنی با سیوهای دو دروازهبان یا بیدقتی مهاجم و یک بار هم با دخالت تیرک دروازه از دست رفت.
با نتیجه تساوی اختلاف دو تیم پنج امتیاز باقی ماند تا در هفتههای پایانی بایرن پپ گواردیولا یک حاشیه امنیت مناسب را داشته باشد. دورتموند توخل نیز علیرغم تاریخ سازی نتوانست به قهرمانی بوندس لیگا دست پیدا کند.
47- لیدز 2-4 دربی کانتی (نیمه نهایی پلی آف چمپیونشیپ 2018/19)
دو تیم رویای رسیدن به لیگ برتر انگلیس را داشتند. بازی رفت را لیدز 1-0 برده بود. برتری لیدز در بازی رفت باعث شد تا هواداران این تیم کری خوانی و تحقیر سرمربی حریف را آغاز کنند. آنها خطاب به لمپارد شعار دادند:
گریه نکن!
اما در پایان بازی این لمپارد بود که فریاد میزد و میخندید.
دربی کانتی با نمایشی تماشایی و ثبت کامبک رویارویی، لیدزِ بیلسا را شکست داد. آنها در آخرین گام برای صعود به لیگ برتر به مصاف استون ویلا رفتند. تیم لمپارد مقابل استون ویلا موفق نبود اما چیزی از شادی و هیجان این پیروزی تاریخی کم نکرد.
46- آرسنال 2-3 تاتنهام (2010/2011)
تاتنهام از سال 1993 در خانه آرسنال پیروز نشده بود. دریافت دو گل در 27 دقیقهای، خبر از این میداد که یک دربی تکراری شاهد هستیم. اما دربی شمال لندن، این بار داستان دیگری داشت. در نیمه دوم اسپرز سه بار دروازه رقیب دیرینه را باز کرد. پیروزی در خانه حریف پس از سالها آن هم با کامبک، طعم این پیروزی را شیرینتر میکرد.
گرت بیل، رافائل فن در فارت و یونس کابول گلزنان تاتنهام در این دیدار بودند.
دلیل معروفیت این بازی تنها یک نام است، روبرت لواندوفسکی!
مهاجم لهستانی بایرن مونیخ یک تنه نتیجه این بازی را رقم زد. بایرن در نیمه اول 1-0 از وولفسبورگ عقب بود. نیمه دوم لواندوفسکی به زمین آمد. پس از تنها پنج دقیقه گل اولش را زد، پنج دقیقه بعد او هت تریکش را کامل کرد و بعد از چهار دقیقه، گل پنجمش را وارد دروازه وولفسبورگ کرد.
روبرت لواندوفسکی رکوردهای بسیاری را در آن بازی به ثبت رساند.
دنبال کردن روند تغییرات اسکوربرد ورزشگاه برای دانستن جذابیت و عجیب بودن این نتیجه کافی است.
1-0 (19 - ویلفرد زاها)
1-1 (36 - گیلفی سیگوردسون)
پایان نیمه اول
1-2 (66 - لروی فر)
1-3 (68 - لروی فر)
2-3 (75 - جیمز تامکینز)
3-3 (82 - جف کورک، گل به خودی)
4-3 (84 - کریستین بنتکه)
4-4 (91 - فرناندو یورنته)
4-5 (93 - فرناندو یورنته)
43- منچسترسیتی 0-1 ویگان (اف ای کاپ 2012/13)
منچستر سیتی بعد از باختن در کورس قهرمانی لیگ با منچستر یونایتد، فرصتش را داشت تا با قهرمانی در اف ای کاپ، تا حدی ناکامی خود را جبران کند. ویگانی که چند روز بعد از این بازی به دسته پایینتر سقوط کرد، تنها مانع منچستر سیتی برای رسیدن به قهرمانی بود.
ویگان مقابل تیم مانچینی بدون ترس بازی کرد و به شایستگی قهرمان اف ای کاپ انگلیس شد.
یکی از سیاهترین روزهای تاریخ تیم ملی انگلیس اما در آن سوی ماجرا، از درخشانترین روزهای ایسلند.
کمتر کسی انتظار داشت که مردان روی هاجسون در مرحله یک هشتم نهایی مغلوب ایسلند شوند. به شکلی عجیب سرنوشت بازی در 18 دقیقه آغازین رقم خورد. وین رونی دقیقه چهار از روی نقطه پنالتی تیمش را پیش انداخت. تنها یک دقیقه و نیم بعد، راگنار سیگوردسون حساب کار را به تساوی کشاند. دقیقه 18 نیز کولبین سیگتورسون گل پیروزی بخش تیمش را به ثمر رساند.
ایسلند تیم بهتری بود و با این نتیجه تیم لارس لارگربک به مرحله بعد صعود کرد. انگلیس نیز شاید بدترین نتیجهاش پس از شکست 1-0 از ایالات متحده آمریکا در جام جهانی 1950 را تجربه کرد.
همه چیز برای فتح لیگ قهرمانان اروپا آن هم در خانه آماده بود. بایرن مونیخی که از دقیقه اول بر بازی سلطه داشت، بالاخره در دقیقه 83 با توماس مولر به گل رسید. دقیقه 87 جای خود را به فن بویتن داد و تنها یک دقیقه بعد دروگبا گل تساوی را به ثمر رساند.
بازی در وقتهای اضافی گلی را در پی نداشت تا برای اولین بار بعد از سال 2008، تکلیف قهرمان چمپیونز لیگ در ضربات پنالتی مشخص شود. سال 2008 چلسی جام را در ضربات پنالتی به منچستر یونایتد واگذار کرده بود.
پنالتی اول را ماتا برای چلسی از دست داد. در آن سمت نیز اولیچ و شواین اشتایگر دو پنالتی آخر بایرن را از دست دادند تا فرصت قهرمانی را به چلسی بدهند. دروگبا زننده پنالتی آخر و نقش اول این فینال بود. او دروازه را باز کرد تا در اوج ناباوری چلسی دی متئو بعد از پشت سر گذاشتن بارسلونا، بایرن را نیز شکست دهد و یک قهرمانی تاریخی را به دست آورد.