طرفداری- در بدنسازی و پرورش اندام، گلوتامین جزو بهترین و برترین مکملهای موجود در جهان است. گلوتامین در واقع به عنوان یک آمینو اسید غیر ضروری شناخته می شود که بدنمان قادر است آن را تولید کند اما در بدنسازی، با توجه به آنکه خیلی زود گلوتامین موجود مورد استفاده قرار می گیرد، نیاز به منبعی خارجی هم داریم. تقریبا 60 درصد گلوتامین موجود در بدنمان، درون ماهیچه های اسکلتی قرار دارند و بقیه این مواد را می توان در ششها، کبد و معده پیدا کرد.
کاربرد گلوتامین
وقتی بدن بیمار می شود یا تحت فشار حرکات سنگین و انفجاری قرار می گیرد، نیازی که به گلوتامین دارد، افزایش پیدا می کند. سیستم ایمنی بدن به عنوان منبع تعذیه اصلی خود، از گلوتامین استفاده می کند و این مواد به کارکرد صحیح سیستم ایمنی کمک می کنند. در زمان های بیماری یا جراحت، سیستم ایمنی بدن سریعا از خود واکنش بروز می دهد و در نتیجه، گلوتامین به نیاز اصلی بدن تبدیل می شود. اشخاصی که زود بیمار می شوند یا در فضلیی قرار دارند که احتمال ابتلا به بیماری بیشتر است، برای حفظ سلامتی خود نیاز دارند گلوتامین بیشتری دریافت کنند.
در ابتدای تمرینات و انجام حرکات بدنسازی، ماهیچه ها کم کم شروع به آزاد سازی گلوتامین می کنند. وقتی که میزان گلوتامین بدن کم می شود، احتمال اینکه بدن وارد حالتی به نام کاتابولیک شود، بسیار زیاد است. حتی گاهی ممکن است باعث از دست رفتن و ناپدید شدن عضلات هم شود. گلوتامین همچنین وظیفه و مسئولیت انتقال نیتروژن به سراسر بدن را دارد که این مهم، آنجا ارزشش را نشان می دهد که در طول تمرینات پرفشار و سنگین، نیاز بیشتری به نیتروژن پیدا می کنید. در واقع حفظ تعادل بین نیتروژن و گلوتامین، از اساس شکل گیری عضلات است.
بیشتر بخوانید: بدنسازی و پرورش اندام؛ راهنمای جامع دستگاه ها و وسایل بدنسازی
برای منتقل شدن نیتروژن و آمونیاک در سراسر بدن، رگهای خونی نیاز دارند از گلوتامین استفاده کنند، به همین خاطر بدن همیشه تلاش می کند جریان گلوتامین موجود در داخل رگ های خونی را همیشه در یک حد ثابت نگه دارد. همچنین علاوه بر دستگاه ایمنی، دستگاه گوارش بدن هم به شدت به گلوتامین نیازمند است.دستگاه گوارش در برخی موارد که یک شخص از رژیم غذایی با پروتئینِ بالا بهره می برد، بیش از حد به گلوتامین نیاز پیدا می کند و در صورت تامین نشدن، بدن با مشکلات جدی روبرو می شود.
نباید فراموش شود که مصرف گلوتامین پس از انجام حرکات بدنسازی و تمرینات، به شدت ضروری است. طی تحقیقات، این حقیقت به دست آمده که میزان گلوتامین موجود در بدن پس از تمرینات، ممکن است تا 50 درصد کاهش یابد. اگر قصد داشته باشیم به طور طبیعی منتظر بازگشت گلوتامین بدن به سطح معمولی و عادی باشیم، باید نه تنها ساعت ها، بلکه حتی روزها منتظر بمانیم.
بهترین زمان مصرف
زمانی که گلوتامین در اختیار بدن کم و کمتر می شود، باید این ماده به بدن تزریق شود. همانطور که می دانید بدن پس از تمرینات در نیازمندترین حالت به گلوتامین قرار می گیرد و آن جاست که باید به مصرف این ماده ضروری روی آورد. باید پس از تمرینات سنگین و خسته کننده، سریعا گلوتامین مصرف کنید. اکثر بدنسازان و علاقهمندان به پرورش اندام دوست دارند گلوتامین را به نوشیدنی خود اضافه کنند که کار خوبی است. گلوتامین در اغلب اوقات بدون مزه است. توصیه می کنیم افراد دیابتی، پیش از مصرف هرگونه مکمل و نه فقط گلوتامین، با پزشک مشورت کنند.
بهترین مکمل های گلوتامین
1. Glutamine5000
2. Glutamine Powder
3. Signature Micronized Glutamine
4. Glutamine Caps
5. Glutamine Powder
6. MusclePharm Glutamine
7. Platinum 100% Glutamine
8. L-Glutamine
9. AfterShock Recovery
10. Micronized Glutamine
مطالب مشابه
بدنسازی و پرورش اندام؛ تمام نکاتی که باید در مورد کراتین بدانید
بدنسازی و پرورش اندام؛ همه چیز در مورد پروتئین وی
سلامت و تندرستی؛ بهترین و سالمترین مکملهایی که میتوانید تهیه کنید