سلام دوستان
امیدوارم حالتون خوب خوب باشه
تو این اموزش چند تا هدف داریم هدف اولمون اینه که درمورد شبکه اشنایی بدست بیاریم چون این زبان برنامه نویسی تحت وبه و معمولا تو شبکه کاربردش چندین برابر میشه!
اشنایی کلی با شبکه
شبکه چیه؟
شبکه رو خیلی ساده توضیح میدم، فرض کنین یک دیوایس چه موبایل چه کامپیوتر چه لپ تاپ چه پرینتر( تحت شبکه اش) به این موجودیت تو دنیای شبکه میگن هاست که قادر به تعامل با هاست های دیگست! این هاست منظور هاست میزبانی وب نیستا منظور موجودیتی هست که از منابع شبکه استفاده میکنه حالا این منابع شبکه یا نتورک ریسورس هم مقوله مهمیه که بعد این بهش میپردازم.
خب به ارتباط 2 یا بیشتر این هاست ها شبکه به وجود میاد!
خیلی ساده به عکس زیر توجه کنین:
![](https://8pic.ir/uploads/Screenshot-2-_22cbc.png)
این شبکه ایه که یک مودم (روتر) در مرکز وجود داره و گوشی ها به اون اکسس پوینت متصل شدن و قابلیت تعامل با هم رو دارن به این یک شبکه میگن.
![](https://8pic.ir/uploads/Screenshot-3-_274b3.png)
تو این تصویر 2 کامپیوتر به شکل مستقیم به هم وصل شدند یعنی از کارت شبکه یک سیستم به کارت شبکه یک سیستم دیگه کابل زدند و اینم یک نوع شبکست!
![](https://8pic.ir/uploads/Screenshot-4-.png)
این نوع شبکه رو تقریبا تو کافی نت ها و گیم نت ها دیدیم که سویچ در مرکزیت قرار داره و کامپیوتر ها به سویچ در نتیجه به هم متصل میشند!
منابع شبکه چیه؟هاست ها ، اطلاعات، کابل ها سویچ ها و روتر ها و ... منابع هستن
![](https://static1.1.sqspcdn.com/static/f/1037034/14606325/1318460388037/Network-Devices.jpg?token=%2FLvbptW0utGCiYkDuYAshLr6TdU%3D)
منابع به 2 بخش تقسیم میشن
منابع سخت افزاری:
مثلا کابل! یک منبعه که پهنای باند داره و در حد مشخصی از این پهنای باند میتونیم استفاده کنیم یعنی محدوده.
به عنوان مثال این کابل ها میتونن 100 مگابیت (Megabit) اطلاعات رو در ثانیه از خودشون عبور بدن
که تقریبا میشه 10 مگابایت (megabyte) در ثانیه اطلاعات انتقال میدن خب این منبعیه که محدوده .
![](https://robu.in/wp-content/uploads/2017/12/662096a86ccac3b23336d64e55433562.jpg)
یا سویچ ها:
سویچ ها وسیله های فوق العاده مهمی در شبکه هستند که کارشون اینه کامپیوتر هارو در شبکه به هم متصل کنند! مثلا تو گیم نت که دوستان میرن کانتر میزنن این کامپیوتر ها با سویچ به هم متصل شدند سویچ ها تعداد پورت های مشخصی دارن مثلا 8 16 24 این عدد یعنی تعداد کامپیوتر هایی که میتونن بهش متصل بشند که باز همین هم محدودیت داره!
سویچ های 10 مگی داریم سویچ های 100 مگی داریم حتی سویچ های 1000 مگی (مگابیتی)
![](http://eastasiaeg.com/content/images/thumbs/0020959_cisco-switch-24-port-gigabit-sg112-24-eu.jpeg)
سویچ ها خیلی پیچیده گی دارند قبل از سویچ ها هاب ها عرصه رو در دست داشتند اما مشکلاتی داشتند از قبیل مصرف بیش از حد منابع که سویچ ها دنیای دارند برای خودشون
اگر واقعا علاقه مند هستین راجع به شبکه کار کنین باید چندین ساعت وقت بذارین تا سویچ هارو فرا بگیرید
دوره های
CCNA
CCNP switch
کمک خوبی میکنه بهتون.
بگذریم
منابع نرم افزاری:
مثلا سایتی که شما طراحی میکنید! این یک منبع نرم افزاریه مثلا سیستم حضور غیاب، کارتابل، سیستم اپلود اطلاعات این حیطه کاری شماست! و ما قراره وارد این بخش بشیم و اونو یاد بگیریم! مثلا نرم افزار های تحت وب حسابداری نرم افزار های تحت وب منابع انسانی! خیلی چیز های دیگه ...
خب ما تا الان راجع به شبکه های محدود و کوچیک صحبت کردیم اگر این شبکه های کوچیک رو به هم متصل کنیم شبکه های بزرگ به وجود میاد و در نهایت اینترنت که بزرگترین شبکه جهانی هست پدید اومده!
حال این همه صغرا کبرا کردیم برای چی بود؟
اگر این بستر شبکه فراهم باشه شما میتونید سایتتون رو در دسترس سایر اعضای شبکه قرار بدید و افراد دیگه هم بهره مند بشن اما نیازی نیست اونا تو سیستماشون چیزی نصب کنند بلکه تنها یک مرورگر کافیست! کار پردازش رو سیستمی در شبکه به عهده میگیره که php بر روی اون نصب شده باشه. فقط فعلا تا همینجا بدونین کافیه
اگر فردا روزی قسمت شد جایی استخدام شدید اگر شبکه قطع شد هیچ ارتباطی به برنامه نویس نداره! برن یقه فاوایی های رو بگیرن و شما شونه خالی کنید!
شبکه مبحث فوق العاده پیچیده و وسیعیه که میشه راجع بهش هزاران صفحه کتاب نوشت و یادگیریش شاید تا اخر عمر هم به انتها نرسه ولی برای من تا همین حد دونستن در این مرحله کافیه!