بودای کوچکالبته این آهنگ چندان هم بی کلام نیست داستان جالبی داره
شاید جالب باشد بدانید که نهنگها برای پیدا کردن جفت خود آواز سر میدهند. البته نه آوازی به سبک انسانها، بلکه آوای موزونی که میتواند تا دهها کلیومتر دورتر هم به گوش نهنگهای دیگر برسد.
صدای بیشتر نهنگهای باله حدود ۱۷ تا ۱۸ هرتز است، این در حالیست که نهنگی موسوم به «نهنگ ۵۲ هرتز» صدایی به مراتب بالاتر و با فرکانس ۵۲ هرتز دارد و همین امر موجب شده تا از سایر نهنگها جدا افتاده و قادر به برقراری ارتباط با همنوعان خود نباشد.
سر دادن آواز در این فرکانس باعث می شود تا هیچ نهنگ دیگری قادر به شنیدن صدای آن نباشد و در نتیجه، هرگز موفق به یافتن جفت نمی شود و یکه و تنها باقی می ماند. عجیب تر آنکه این موجود در انتخاب مسیر مهاجرت خود هم هرگز مسیر سایر نهنگ ها را انتخاب نمی کند. در نتیجه، هیچ پاسخی برای نغمه های عاشقانه اش دریافت نمی کندتنهاترین نهنگ جهان به زبانی صحبت می کند که تنها خود آن را می فهمد و بس! این موجود نخستین بار در سال ۱۹۸۹ میلادی توسط تیمی از موسسه اقیانوسشناسی Woods Hole کشف شد. اکنون بیش از دو دهه است که دانشمندان در پی یافتن این نهنگ هستند که پیرو راه همنوعان خود نیست و تاوانش را هم پس می دهد.
برخی از کارشناسان گمانهزنی می کنند که شاید این موجود ناقص الخلقه و یا دو رگه ای نادر باشد. عده ای دیگر اعتقاد دارند که شاید بازمانده ای از گونه ای منقرض شده باشد. دلایلی که منحصر به فرد بودن ۵۲ هرتز را تا حدی توجیه می کند!
جالب است بدانید که دانشمندان می گویند صدای این حیوان از زمان کشف تاکنون بمتر شده که در اثر بالا رفتن سن این حیوان است. البته هیچ اطلاعاتی در مورد سن دقیق این نهنگ در دست نیست. اما فقط ۲۸ سال از زمان کشف او گذشته است.گفتنی است که «۵۲ هرتز» به رغم تنهایی سالم است. دکتر کیت استافورد، محقق آزمایشگاه ملی پستانداران دریایی سیاتل در گفتگو با نیویورک تایمز گفته، همین که این نهنگ در چنین شرایط دشواری دوام آورده است نشان می دهد که مشکلی ندارد.
دقطعه موسیقی بسیار زیبای Whale – iday که توسط یک گروه روسی ساخته شده را بشنوید و آوای تنهاترین نهنگ دنیا را در پس زمینه آهنگ حس کنید و لذت ببرید.