طرفداری- توپ طلای سال 2010 قطعا وسلی اسنایدر را شدیدا ناراحت کرد. حتی تصمیمی بود که می توانست در موردش بحث های بسیاری شکل بگیرد. آن سال، او با عملکردی بی نظیر، با اینتر سه گانه تاریخی فتح کرد و با تیم ملی هلند در جام جهانی 2010، موفق شد به فینال رقابت ها برسد. تیم ژوزه مورینیو و برت فن مارویک کاملا بر محور اسنایدر بازی می کردند. متاسفانه وسلی در آن سال آن عنوان شخصی مهم را به ژاوی، لیونل مسی و آندرس اینیستا واگذار کرد که هر سه همراه بارسلونا، در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا حذف شده بودند.
دو سال جلوتر برویم. ژانویه 2013 و در حالی که هر سه ستاره بارسا در لیست بهترین ها حضور داشتند، وسلی اسنایدر نتوانست به لیست نهایی راه یابد. مصدومیت شدید او در فصل 2011/12، باعث شد همگان فکر کنند دوران اسنایدر به پایان رسیده و او در دوران افتش به سر می برد. مشکلات عدیده با سران اینتر به خصوص موراتی، باعث شد ستاره هلندی چاره را در خروج از اینتر ببیند. مردی که دو سال قبل نزدیک بود بهترین بازیکن جهان انتخاب شود، تبدیل به یک مرد خانه به دوش شده بود.
وسلی که در جستجوی عشق و قدردانی بود، در همان ماه که لیونل مسی توپ طلا را به کلکسیون افتخاراتش اضافه کرد، تصمیم به ترک ایتالیا گرفت. گالاتاسارای، مقصد بعدی او بود. هواداران پرشور گالا، از فکر اینکه یک ستاره 28 ساله قرار است برایشان بدرخشد، دیوانه وار شاد بودند. با وجود آنکه باشگاه های بزرگی مثل چلسی، پاری سن ژرمن و لیورپول به دنبال امضای قرارداد با اسنایدر بودند، او گالا را انتخاب کرد تا جام های بیشتری بالای سر ببرد. البته او مایل بود اسطوره جیم بوم شده و با امثال گئورگی هاجی مقایسه شود.
برخلاف هاجی که در شرایطی ناخوشایند به جمع اصلان ها پیوست -آن زمان فنرباحچه با 16 امتیاز اختلاف قهرمان سوپرلیگ ترکیه شده بود- اسنایدر کاملا همه چیز را به نفعش می دید. او به تیمی پیوست که بهترینِ ترکیه بود. اضافه شدن قهرمان اروپا به تیم، یک احساس غرور در جامعه گالاتاسارای ایجاد کرده بود. او در اولین دیدار خود مقابل رقیبی که نزدیکترین حریف برای قهرمانی به حساب می آمد، طعم پیروزی را چشید. اولین گل او هم در ماه فوریه مقابل اردو سپور به ثبت رسید. آن ها در نیمه اول 2-0 عقب افتاده بودند که با ورود اسنایدر، یک کامبک تاریخی به ثبت رسید. یک پاس رو به عقب از هاکان بالتا، وسلی را در شرایطی قرار داد که استارت پیروزی 4-2 را بزند. همه چیز هم از آنجا شروع شد.
چنین رهبری، گالا را به پیروزی مقابل شالکه در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا هدایت کرد. در مرحله بعدی، تیم سابق اسنایدر یعنی رئال مادرید، انتظارشان را می کشید. متاسفانه یک شکست 3-0 در سانتیاگو برنابئو، همه چیز را به کام ترک ها تلخ کرد. در بازی برگشت کریستیانو رونالدو یک گل حیاتی زد تا لوس بلانکوس از زیر فشار شدیدی که قرار داشت، فرار کند اما همانطور که پل Boğaziçi Köprüsü به نماد قدرت و اتحاد معروف است، ترک ها تسلیم نشدند و تا آخرین لحظه جنگیدند.
در اوایل نیمه اول، وسلی از سوی سلچوک اینان پاسی عالی دریافت کرد. این مرد هلندی با خارج کردن واران از جریان بازی، پاسی عالی به امانول ابوئه فرستاد تا رئال مادرید دروازه اش را باز شده ببیند. کمی بعد، اسنایدر یک موقعیت طلایی از دست داد که آه از نهاد هواداران پرشور گالا بلند کرد. صبری ساری اوغلو، کمی بعد دوباره اسنایدر را در موقعیت گل قرار داد تا او توپ را از بین پاهای واران عبور دهد و دیگو لوپز را در شرایطی ناچار قرار دهد. مورینیو از آن سوی زمین به درخشش اسنایدر نگاه می کرد. شاید فقط او بود که از مهارت های وسلی متعجب نشده بود.
متاسفانه گالاتاسارای صعود نکرد اما پیروز میدان شد. آن ها در واپسین لحظات گلی به ثمر رساندند که با جنجال تمام آفساید اعلام شد. با ناامیدی حاصل از این دیدار، اسنایدر عزمش را جزم کرد تا گالا را در لیگ دوباره به قهرمانی برساند. وسلی به چهار عنوان قهرمانی در چهار کشور مختلف دست یافته بود. آن فصل برای آن ها به پایان رسید اما وسلی تنها هشت دقیقه پس از شروع فصل 2013/14، مقابل قاضی آنتپ سپور گلزنی کرد. با این حال شکست 6-1 برابر رئال مادرید قدرتمند در خانه، روحیه ترک ها را نابود کرد. هم وسلی و هم گالاتاسارای، نیاز داشتند اتفاقات تلخ را پشت سر بگذارند. مهم ترین اتفاق برای گالاتاسارای، بازی مقابل یوونتوس بود، جایی که توانستند با گل اسنایدر، بیانکونری را با ناکامی بدرقه کنند. برف آن شب، اتفاقات خاصش و گل خاص تر اسنایدر، این دیدار را در تاریخ ماندگار کرد. استانبول، در آن شب بسیار دیدنی بود.
هیچکس اسنایدر را با آن دستکش های خاصش فراموش نمی کند. در بازی مقابل بورسا سپور که اصلان ها شش گل خارق العاده به ثمر رساندند، وسلی اسنایدر با پشت سر گذاشتن سه بازیکن و شلیکی سهمگین با پای چپ، تور دروازه حریف را پاره کرد. او همچنین در جام حذفی ترکیه، بزرگترین نقش را در رسیدن تیمش به فینال داشت. او در هر دو دیدار رفت و برگشت مقابل بورسا سپور در نیمه نهایی گلزنی کرد. برابر اسکی شهیر هم تنها گل تیم را به ثمر رساند تا مرد میدان شود. محبوب قلب های هواداران جیم بوم، فقط و فقط اسنایدر بود.
با این حال این گل های ساده اما زیبا، نمی توانست وسلی را به مقام اسطوره بودن برساند. در دربی مشهور استانبول، اسنایدر درخشید اما فنرباحچه در نهایت با 9 امتیاز اختلاف قهرمان شد. در انتقام این دیدار، در اکتبر 2014، اسنایدر از 30 یاردی، ولکان دمیرل را مغلوب کرد. گل هایی که آن شب اسنایدر به ثمر رساند، حکم اسطوره بودنش را امضا کرد. تورک تله کوم آرنا، آن شب اسطوره جدیدی به تاریخ باشگاه اضافه کرد. همه چیز عوض شد. پس از هاجی، دیگر کسی نیامده بود که قلب جیم بوم ها را تسخیر کند اما داستان اسنایدر، فرق داشت. در طی سه سال، اسنایدر دو بار با گالاتاسارای قهرمان لیگ شد. در نیم فصل دوم هفت گل به ثمر رساند که تاثیرگذاری بزرگی بر تیم داشت. ترک ها یک شادی مخصوص به نام «Üçlü Çektiriyor» دارند که به این صورت است که بازیکن سه بار می شمرد و سپس با فریاد زدن نام باشگاه، با هواداران دیوانه وار به جشن و پایکوبی می پردازد. اسنایدر به خوبی بلد بود این شادی را اجرا کند.
وسلی همچنین در فینال جام حذفی مقابل بورسا سپور، پاسی دیدنی به بوراک ییلماز ارسال کرد که در تغییر نتیجه بازی و قهرمانی گالا نقشی حیاتی ایفا کرد. در سال 2015 قرارداد اسنایدر برای سه سال دیگر تمدید شد. هردو طرف می خواستند این همکاری ادامه دار باشد. حتی می خواستند تا پایان راه بروند. فصل 2015/16 برای گالاتاسارای بسیار بد بود. آن ها فصل را پایین تر از کونیاسپور و عثمانی سپور در رتبه ششم به پایان رساندند. پس از آنکه اسنایدر در 25 بازی، 11 کارت زرد دریافت کرد، باشگاه او را 2 میلیون یورو جریمه کرد که آغازگر تغییر در رابطه باشگاه و بازیکن شد.
ایجنت این بازیکن شرایط را طوری توصیف کرد که انگار باشگاه، می خواهد وسلی را بیرون کند. این ستاره هلندی هم شرایط را «ناراحت کننده» اعلام کرد. به نظر می رسید زمان جدایی فرا رسیده باشد. به هرحال عشق وسلی به این باشگاه، به این سادگی تمام شدنی نبود. او با ثبت 15 پاس گل که بهترین رکورد در لیگ ترکیه بود، پیام مهمی به مدیریت فرستاد. آخرین بازی اسنایدر در ترکیه، مقابل کونیا سپور در ماه ژوئن رقم خورد. او تصمیم گرفت قراردادش را فسخ کند و به تیم نیس در دسته اول فرانسه برود. سپس با رفتن به تیم الغرافه، از فوتبال خداحافظی کرد.
وسلی اسنایدر ماه آگوست 2019، در سن 35 سالگی کفش هایش را آویخت. فوتبال هیچوقت وسلی را به چیزی که استحقاقش را داشت، نرساند. قدرت و مهارتی که او داشت، می توانست از اسنایدر یک اسطوره فوتبال بسازد. متاسفانه از نظر برخی، او وقتش را در لیگ ترکیه تلف کرد در حالی که می توانست در جای دیگری تاریخ سازی کند. اما این یک بی احترامی بزرگ به سوپرلیگ ترکیه است. تاثیری که وسلی در چهار فصل و نیم حضورش در استانبول داشت، نباید دست کم گرفته شود. پس از خداحافظی از فوتبال، هواداران گالاتاسارای در فضای مجازی برای این اسطوره سنگ تمام گذاشتند. اگر شکی در خصوص اسطوره بودن یا نبودن اسنایدر وجود داشت، با غوغای اصلان ها در فضای مجازی کاملا برطرف شد.
به قلم James Kelly برای وبسایت Thesefootballtimes