طرفداری - در روزهای اخیر فایل صوتی منتسب به مسعود خلیلی، رئیس فدراسیون سوارکاری در فضای مجازی منتشر شده است که حاوی اهانت ها و توهین های نژادپرستانه این مسئول ورزشی کشور به نژاد ترکمن بوده است.
توهین هایی که از سردار آزمون گرفته تا شخصیت های مذهبی و سیاسی این صحبت های خلیلی را مورد انتقاد و نکوهش شدید قرار داده اند و جالب اینجاست که هنوز از سوی وزارت ورزش، هیچ توضیح، عذرخواهی و یا عکس العملی دیده نشده است! موضوع به چند روز قبل برمی گردد که مسعود خلیلی در جمع مدیران سوارکاری در پوشش نقد و آسیب شناسی مسابقات کورس اسب دوانی در منطقه ترکمن صحرا، فرهنگ و زندگی اجتماعی ترکمن ها را مورد هجمه توهین آمیز خود قرار می دهد. به دنبال این اظهار نظر جنجالی ترکمن های ایرانی خواستار برخورد صریح و عذرخواهی این مقام مسئول شده بودند. یکی از مهم ترین چهره های ورزشی که نسبت به این سخنان توهین آمیز واکنش نشان داد، کسی جز سردار آزمون نبود.
آزمون در این باره در اینستاگرامش نوشت:
حرفای نژادپرستانه ی شما در باره ی ترکمن ها نه تنها قلبمون رو درد اورد بلکه دیگر حتی طاقت شنیدن اسمتون رو هم نداریم ، واقعا از رسانه ها ناراحتم چطور ما تو کشوری داریم زندگی میکنیم دینمون اسلام هست و ادعای مسلمان بودن را داریم ولی هر روز شاهد توهین و هزارتا رفتار های نژاد پرستانه رو میبینیم که هیچ واکنشی نشان نمیدین با اینکه میدانم تک تکتان با شرفتون زندگی میکنین و با عشق مردم، اینبارم شاهد حرف های نژادپرستانه اقای رئیس فدراسیون سوارکاری ایران شدیم ، اقای سلطانی خواهش میکنم یروزی به شهر ما سفر کنین و بیایین و ببینین چقدر مردم ما با عشق کنار افغان ها فارس ها ترک ها و بلوچ ها زندگی میکنن ، ولی با این حرفای اقای خلیلی هیچ واکنشی نشان ندادین ، من از شما انتظار دارم اقای سلطانی، و در اخر من نماینده ی استان گلستانم و هیچ موقع نمیزارم اول به ایرانم و بعد به قوم ایرانی توهینی کنن🙏🏻😔 NO TO RACISM 🙏🏻
![سردار آزمون](https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user200157/2019/03/02/10_1.jpg)
مسعود خلیلی در خردادماه امسال عنوان ریاست فدراسیون سوارکاری را دریافت کرد و برای چهار سال دیگر نیز در این سمت منصوب شد.
بد نیست بدانید حدود 2% از جمعیت ایران را قوم ترکمن تشکیل می دهند که معادل نزدیک به یک و نیم میلیون نفر است. ترکمنهای ایران بیشتر در جنوب شرقی دریای خزر و در ترکمنصحرا و اطراف رودخانه اترک وگرگانرود سکونت دارند. از لحاظ استانی، سکونتگاههای ایشان در استانهای گلستان (بیشتر بخش شمالی استان)، خراسان رضوی (روستاهایی در نوار مرزی شمال استان و تربت جام) و خراسان شمالی (منطقهٔ راز و جرگلان شهرستان بجنورد) پراکنده است. این قوم سابقه تاریخی و فرهنگی بالایی نیز داشته و قدمت آن ها به سده هفتم پس از میلاد بازمی گردد. توهین به چنین قوم پرافتخار و با ریشه ای دادِ شهرام غراوی، نماینده مردم شرق استان گلستان در مجلس شورای اسلامی را نیز درآورد و وی با انتقاد شدید از سخنان رئیس فدراسیون سوارکاری اظهار داشت:
بنده فایل صوتی خلیلی رئیس فدراسیون سوارکاری کشور را شنیدم که حاوی الفاظ و کلمات توهین آمیزی بود که شایسته یک نفر مسئول در نظام مقدس جمهوری اسلامی در شرایط کنونی نبود. این امر موجب رنجش خاطر بخش عظیمی از مردم استان به ویژه مردمان شریف ترکمن صحرا که سهم بزرگی در صنعت پرورش اسب دارند. آقای خلیلی ضمن عذرخواهی برای تنویر افکار عمومی توضیح بدهید که چرا این مسایل عنوان شده و بنده هم مصرانه پیگیر این قضیه خواهم بود.
رئیس فدراسیون سوارکاری در بخشی از سخنان توهین آمیزش از پرنسس ها و شاهزاده های عرب نام می برد و آن ها را الگوی مناسب تری نسبت به قوم ترکمن و یا به گفته خلیلی، فقیرهای بیژامه پوش می داند:
سواری مخاطب خاص داره. سواری با کشتی و فوتبال فرق داره. بابا فدراسیون جهانی سوارکاری زن شیخ ممد دبی و دختر ملک حسین اردنه. کلاسش اصلاً همینه. ما با یه مشت بیژامه پوش فقیر میخواهیم سوارکاری کنیم.
باید کانون درست کنیم تا مقابله کنیم با اون قبیله.
نگاه لاکچری و اشرافی به ورزش سنتی سوارکاری نیز از جمله مواردی است که شایسته یک مدیر آن هم در قامت رئیس یک فدراسیون نخواهد بود.در این زمینه اسم بردن از چند پرنسس و شاهزاده عرب به عنوان الگوی فعالان این رشته ورزشی از طرف رئیس فدراسیون سوارکاری، شبهه انگیز است.
البته در حالی که مالکان، سوارکاران و مسئولان سوارکاری ترکمن اهانتهایی را که در فایل صوتی منتسب به رییس فدراسیون سوارکاری مطرح شده را محکوم می کنند، اما رییس فدراسیون این فایل را جعلی میداند. مسعود خلیلی دوشنبه (13 اسفندماه) با گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، انتساب این صدا به خودش را تکذیب میکند و آن را جعلی میخواند.
![](https://ts2.tarafdari.com/users/user389018/2019/03/05/khlyly.jpg)
مسعود خلیلی، رئیس فدراسیون سوارکاری
مسعود خلیلی، رئیس فدراسیون سوارکاری، در مورد منتشر شدن این فایل صوتی، اظهار می دارد:
اطلاعیه هم دادیم، این فایل جعلی است. برای جعل چه کنیم؟ فایل صوتی جعل است و ما نیز از طریق قضائی اقدامات را انجام دادهایم و امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.
وی در مورد شائبههایی مبنی بر برکناریاش از ریاست فدراسیون سوارکاری گفت:
همیشه از این بحثها وجود دارد که خیلی مهم نیست.
رئیس فدراسیون سوارکاری، اضافه کرد:
در حال حاضر مطلب جعل و انتشار این صوت برای ما مهم است که بعد از نتیجه پیگیری قوه قضائیه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
البته جلیل پورقاز، عضو کمیته ۹ نفره هیأت سوارکاری گلستان، نظری خلاف صحبت های خلیلی دارد و می گوید:
صدای فرد در فایل صوتی مشخص است و میتوان حدس زد صدای کیست. در آن فایل صوتی کاملاً به قوم ترکمن توهین شده اما اکنون رئیس فدراسیون میگوید جعلی است. اما باید قانون این موضوع را ثابت کند. در حال حاضر صدایی وجود دارد که ما آن را توهین میدانیم و دوست داریم با او برخورد شود.
وی ادامه داد:
در هر صورت از شنیدن حرفهای این فایل صوتی متاسف شدم. خدا کند که جعلی باشد. چون خیلی احساسات ترکمنها جریحه دار شده است. البته مهم ترکمن بودن نیست اشخاص مهم هستند. نباید به شخص یا قومیتی اهانت شود. ما تاکنون شکایت شخصی نکردهایم اما از طریق نمایندگان مجلس موضوع در حال پیگیری است.
همان گونه که پیش تر گفته شد، پس از چندین روز مسئولان کلان وزارت ورزش و افرادی که دستی بر آتشِ ورزش این کشور دارند، هنوز حتی کوچکترین اظهار نظری در این مورد نکرده اند. در روزهایی که به خاطر بحث دعوای فوتبالیستِ سابق و مشهوری چون فرهاد مجیدی با یک پلیس راهور، از رئیس پلیس راهور تهران گرفته تا عالی ترین مقام نظامی ایران، به این مسئله ورود می کنند؛ جای سوال دارد که چرا در ابعادی وسیع تر و جایی که یکی از مسئولان و مدیران ورزشی نظام، چنین توهین گسترده و نژادپرستانه ای به یک قوم ریشه دار ایرانی می کند، به چه دلیل هنوز پس از چندین روز، شاهد کوچکترین عکس العملی از جانب آن ها نبوده ایم؟