بررسی فسیل ۳۷ میلیون ساله که در قطب جنوب مدفون شده بود نشان داد گونه ای از پنگوئن بر روی زمین زندگی میکرده که از نژادهای زنده حال حاضر بسیار قد بلندتر بوده است.
با توجه به تجزیه و تحلیل فسیل ها توسط یک تیم از محققان موزه لا پلاتا (La Plata ) در آرژانتین، این تیم گونه ای از پنگوئن را که میلیون ها سال پیش زندگی میکرده است کشف کرده اند. این گونه به مراتب بزرگتر از پنگوئن های امروزی بوده و در حالت ایستاده طول آن از خیلی از انسان ها نیز بلندتر بوده است.
این پنگوئن Palaeeudyptes klekowskii نام دارد و علاوه بر اینکه لقب غول پیکرترین پنگوئن (the colossus penguin) را به خود اختصاص داده، کامل ترین فسیل کشف شده در قطب جنوب است. استخوان های کشف شده ۳۷ میلیون سال قدمت دارند که در میان این استخوان ها، بلندترین استخوان قوزک پای ثبت شده تا به امروز نیز وجود دارد.
از روی این استخوان ها دانشمندان گونه ای را شناسایی کردند که در حالت ایستاده (سر به سمت بالا کشیده شده باشد) از پنجه پا تا نوک منقار به ۲ متر میرسیدند و وزنی در حدود ۱۱۵ کیلوگرم داشته اند. این پرند ها در حالت ایستاده معمولی حدوداً ۱.۶ متر بلندی داشته اند. در حال حاظر بلندترین و سنگین ترین گونه زنده موجود، پنگوئن امپراتور (Aptenodytes forsteri) است که ۱.۱ متر طول دارد و وزنش به ۵۰ کیلوگرم هم نمیرسد.
بلندی قد به آنها برتری هایی نیز داده بود، به عنوان مثال برای شکار ماهی ها، پنگوئن هایی با جثه بزرگتر میتوانند مدت زمان بیشتری را نسبت به پنگوئن های کوچکتر در زیر آب شنا کنند. پنگوئنی به اندازه Palaeeudyptes klekowskii میتوانست تا ۴۰ دقیقه هم در زیر آب دوام بیاورد.
این استخوان ها در جزیره Seymour یافت شدند. این جزیره بخشی از شبه جزیره قطب جنوب است که در آن رنج وسیعی از استخوان پنگوئن ها در گونه های مختلف و دوران های متفاوت وجود دارند. در دوران ماقبل تاریخ این منطقه دارای ۱۰ تا ۱۴ گونه مختلف پنگوئن بوده است که درکنار هم زندگی میکردند. البته P klekowskii تنها پنگوئن بزرگ ماقبل تاریخ نبوده و در سال ۲۰۰۷ گروهی گونه ی دیگری از پنگوئن های عظیم الجثه را در کشور پرو کشف کرده بودند که Icadyptes salasi نام داشت و در ۳۶ میلیون سال قبل زندگی میکرده است. قد این پنگوئن کمی کوتاهتر از ۱.۵ متر بود.