با پيروزي 1:0 مقابل آمريكا، آلمان توانست جواز حضور در مرحله يك هشتم نهايي رقابت هاي جام جهاني 2014 را كسب نمايد و بايد در اين مرحله مقابل تيم الجزاير به ميدان برود. سه بازي آلمان ها در مرحله گروهي با تمجيدات، انتقادات و البته پرسش هاي به همراه بوده است، كه يوگي لوو به عنوان سرمربي آلمان ها در ادامه جام مي بايست پاسخ گوي آن باشد.
1- آيا پودولسكي در اين جام جهاني مي تواند كمكي براي تيم باشد؟
بعد از مصدوميت ماركو رويس و حضور خوب پودولسكي در اردوي آماده سازي و ديدار مقابل ارمنستان، انتظار مي رفت كه در ديدار مقابل پرتغال نيز او در تركيب اصلي قرار گيردف اما يوگي لوو ماريو گوتزه را به جاي او به ميدان فرستاد و پودولسكي تنها چند دقيقه پاياني به بازي گرفته شد. در مقابل غنا او 90 دقيقه از روي نيمكت نظاره گر عملكرد هم تيمي هاي خود بود و در بازي مقابل آمريكا او از ابتدا به ميدان فرستاده شد.
اما عملكرد مود نظر در سمت چپ مثلث تهاجمي آلمان از او هرگز ديده نشد و پودولسكي نتوانست انتظارات را بر آورده سازد و در نيمه دوم بازي مقابل آمريكا، جاي خود را به ميروسلاو كلوزه داد.
نتيجه گيري: به نظر مي رسد كه يوگي لوو در ادامه رقابت ها از پودولسكي بيشتر به عنوان بازيكن ذخيره استفاده نمايد، البته پشت سر او نيز آندره شورله پرتحرك و با انگيزه قرار دارد كه ممكن است به پودولسكي ترجيح داده شود.
2- آيا مسوت اوزيل به اين اندازه كه ديده مي شود، عملكرد بدي دارد؟
مسوت اوزيل نتوانسته است تصوير خوبي از خود در اين سه بازي نشان دهد و مورد انتقاد اكثر كارشناسان فونبال و رسانه ها قرار گرفته است. هنگامي كه او پا به توپ مي شود، در بازي تيم تاخير ايجاد مي شود و به نوعي سرعت بازي گرفته مي شود. با توجه به پست بازي و كيفيتي كه دارد، به ندرت او اقدام به ضربه به سمت دروازه حربف مي نمايد، با اين وجود اكثر حملات آلمان در بازي مقابل آمريكا توسط او پايه ريزي شد.
نتيجه گيري: يوگي لوو مي بايست همچنان به اوزيل براي ادامه رقابت ها اعتماد نمايد، او با كيفيت و قابليتي كه دارد مي تواند كمك موثري براي تيم باشد.
3- آيا شيوه بازي تيم آلمان بسيار شبيه به بايرن مونيخ نيست؟
در بازي مقابل آمريكا سرعت لازم در فاز تهاجمي آلمان ها به ندرت وجود نداشت و در بسياري از صحنه ها به دليل كندي آلمان ها مدافعين حريف زمان لازم براي جايگري مناسب و شكل دهي دفاع تيمي را داشتند. شيوه بازي آلمان ها در تملك بالاي توپ به خصوص در ديدار مقابل آكريكا (63%) بسيار شبيه به بايرن مونيخ پپ گوارديولا بود، البته با حضور ش6 و در برخي مواقع 7 بازيكن بايرن مونيخ در تيم تركيب ملي آلمان اين موضوع اجتناب ناپذير است، به خصوص اين كه در اين بازي مثلث مياني تيم ملي آلمان، شامل لام،شوايني و كروس كاملا بايرن مونيخي بود. تاكتيك حملات مبتني بر پاس هاي سريع كه در دورتموند ديده مي شود، مي تواند موقعيت هاي گل بيشتري نصيب آلمان ها نمايد.
نتيجه گيري: مصدوميت ماركو رويس و ايلكاي گوندوغان سبب غيبت عناصر اصلي دورتموند و شيوه اين نوع بازي در تيم ملي آلمان شده است و در ادامه راه نيز بازهم يوگي لوو از فلسفه بايرن مونيخ استفاده خواهد نمود.
4- آيا در خط دفاعي بازهم چهار مدافع مياني بازي خواهند كرد؟
هنگامي كه بازي به سرعت به سمت دروازه حريف كشيده مي شود و به خصوص در ضد حمله ها، بوآتينگ و هوودس به دليل اينكه در حقيقت مدافعين مياني هستند، كمتر مي توانند تاثير مثبتي در كناره هاي زمين داشته باشند. سانترهاي بوآتينگ از دقت و زمان بندي لازم برخوردار نيستند و هوودس نيز به خاطر ضعف ضربات پاي چپ خود به ندرت اقدام به سانتر بر روي دروازه حريف مي نمايد. به همين دليل پاس هاي بلند بيشتر از سوي مسوت اوزيل، توني كروس و در بازي مقابل آمريكا از سوي شواين اشتايگر ارسال مي شدند.
نتيجه گيري: وجود مدافعين كناري در هر تيم واقعا با ارزش است، به نظر مي رسد حضور فيليپ لام در ادامه بازي ها در خط مياني تضمين شده باشد و كوين گروس كرويتز و اريك دورم از اعتماد كافي يوگي لوو براي قرار گرفتن در تركيب اصلي هنوز برخوردار نشده اند. به احتمال زياد شاهد تغييرات زيادي در زنجيره دفاعي آلمان ها در ادامه جام جهاني نخواهيم بود و تنها مصدوميت و يا محروميت باعث ايجاد تغييراتي در بين مدافعين خواهد شد.
5- شواين اشتايگر يا خديرا كداميك گزينه مناسب تري براي خط مياني هستند؟
در حقيقت زوج هافبك دفاعي مورد نظر يوگي لوو در اين جام شواين اشتايگر وخديرا بودند كه با توجه به مصدوميت و عدم آمادگي كامل آنها، سرمربي آلمان ها مجبور به تغيير تركيب مورد نظر خود و بردن فيليپ لام به ميانه ميدان شد. خديرا در بازي با پرتغال از ابتدا وارد زمين شد، در دديار مقابل غنا عملكرد خوبي نداشت و جاي خود را به شوايني داد و در ديدار مقابل آمريكا نيز از حضور او به طور كامل صرف نظر شد.
شواين اشتايگر در بازي مقابل پرتغال نيمكت نشين بود، در ديدار مقابل غنا بعد از ورود به زمين با كرنري كه به دست آورد پايه گذار گل تساوي آلمان ها شد و در بازي مقابل غنا، شوايني عملكرد خوبي داشت تا اينكه در دقيقه 76 جاي خود را به ماريو گوتزه داد.
نتيجه گيري: هماهنگي مثلث بايرني خط مياني آلمان و تمجيد يوگي لوو:"آنها بسيار خوب و هماهنگ بودن دو از لحاظ تاكتيكي بسيار تغيير پذير هستند." سبب شده است كه به احتمال زياد در بازي مقابل الجزاير نيز اين تزكيب دست نخورد. البته احتمال اينكه يوگي لوو در ادامه رقابت ها نيز به اين مثلث بايرني اعتماد كنند وجود خواهد داشت، البته بي ترديد به خديرا نيز در طول جام موقعيت هايي براي بازي از سوي يوگي لوو داده خواهد شد.
6- آيا درديدار مقابل الجزاير نياز به مهاجم كلاسيكي نظير كلوزه است؟
خط دفاعي الجزاير با دريافت 5 گل در مرحله گروهي، شايد استحكام لازم را نداشته باشد، به همين دليل استفاده از كلوزه با انگيزه در نوك حمله تيم مي تواند بيشتر به نفع آلمان ها باشد تا بهره بردن از يك مهاجم كاذب. با توجه به اين كه كلوزه در دو بازي گذشته نيز كه به عنوان يار جانشين وارد زمين شده، عملكرد قابل قبولي داشته است.
نتيجه گيري: كلوزه به دليل حمله به ركورد تعداد گل هاي زده شده در جام جهاني از انگيزه بالايي برخوردار است و شايسته حضور در تركيب اصلي تيم در بازي مقابل الجزاير مي باشد.