طرفداری - کارل هاینتس رومنیگه در روزهای اخیر فاش کرده که در دوران حضورش به عنوان رئیس هیآت مدیره باشگاه بایرن مونیخ تنها یک سرمربی هدایت مونیخی ها را بر عهده گرفته که هرگز برای این سمت مناسب نبوده است. سرمربی مورد نظر رومنیگه، یورگن کلینزمن است که ده سال پیش به عنوان سرمربی بایرن مونیخ انتخاب شد. او دوران به شدت تلخی را بر روی نیمکت مربیگری این تیم تجربه کرد و به طور کامل ناکام بود. البته کلینزمن تا ماه آوریل فصل 2008/09 هدایت مونیخی ها را بر عهده داشت، اما بعد از حذف از مرحله یک چهارم نهایی رقابت های لیگ قهرمانان اروپا با شکست سنگین مقابل بارسلونا و همچنین شکست فاجعه بار 1-5 مقابل وولفسبورگ قهرمان آن فصل از رقابت های بوندس لیگا، از سمت خود در بایرن مونیخ اخراج شد و یوپ هاینکس به عنوان جانشین وی در ادامه فصل هدایت مونیخی ها را بر عهده گرفت.
یورگن کلینزمن در مراسم معارفه خود به عنوان سرمربی جدید بایرن مونیخ اعلام کرد که قصد دارد بازیکنان کادر تیم را به بازیکنان بهتری تبدیل کند. نیکو کواچ سرمربی حال حاضر بایرن مونیخ نیز در مراسم معارفه خود در تابستان گذشته اظهارات مشابهی با یورگن کلنیزمن در این زمینه داشته و حال بر خلاف ادعای این سرمربی کروات هیچ یک از بازیکنان بایرن مونیخ در دوران حضور وی پیشرفت قابل ملاحظه ای را تجربه نکرده اند و بهبودی در عملکرد آنها به وجود نیامده است و شاید به همین دلیل سرنوشتی مشابه با یورگن کلینزمن، نیکو کواچ را تهدید می کند. برای نمونه بازیکنان اصلی و تاثیرگذار بایرن مونیخ نظیر هوملس، بوآتنگ، مولر، آلابا، نویر، مارتینز و هامس در این فصل از شرایط آرمانی خود فاصله گرفته اند که این واقعیت منجر به از دست رفتن ثبات و اقتدار بایرن مونیخ شده است. به طور همزمان برخی بازیکنان نیمکت نشین و ذخیره تیم نیز سبب ایجاد برخی ناآرامی ها در داخل تیم شده اند و به نوعی نظم و دیسیپلین تیمی را بر هم زده اند، چون آنها به سادگی حاضر به پذیرش نیمکت نشینی خود نیستند.
با این وجود بازیکنانی نظیر کیمیش و زوله که از آنها به عنوان ستون های بایرن مونیخ در آینده ای نزدیک نام برده می شوند و از پتانسیل لازم در این زمینه نیز برخوردار هستند نیز تا کنون در بازی های مهم نتوانسته اند عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش بگذارند و در شکست اخیر 1-3 مقابل بایرلورکوزن نیز این دو بازیکن از جمله بازیکنان ضعیف بایرن مونیخ محسوب می شدند. با وجود هفت پیروزی متوالی مونیخی ها تا قبل از دیدار مقابل بایرلورکوزن این طور استنباط می شود که حریفان به نسبت مقتدر و با برنامه می توانند در رویارویی مقابل بایرن مونیخ به ساده ترین روش های ممکن برای این تیم مشکل ساز شوند. چنین واقعیتی در بازی اخیر این تیم به طور واضحی قابل مشاهده بود و این شکستِ بدون دلیل در لورکوزن می تواند برای مونیخی ها به ناکامی بزرگی در دوئل قهرمانی این فصل از رقابت های بوندس لیگا تبدیل شود.
به عقیده بسیاری از کارشناسان و منتقدین، نیکو کواچ بر روی نیمکت بایرن مونیخ بسیار منفعل و بلاتکلیف عمل می کند و بایرن مونیخ تحت هدایت وی از انگیزه و ستیزه جویی لازم برخوردار نیست و آسیب پذیری دفاعی، عدم ثبات تیمی و اشتباهات فردی به ویژگی های این تیم در این فصل تبدیل شده که مسئولیت همه این نواقص و کمبودها بر عهده سرمربی تیم است. در حقیقت این سرمربی کروات از زمان حضور خود در مونیخ هنوز نتوانسته یک فلسفه فوتبالی محسوس و قابل تشخیص را در بایرن مونیخ حاکم کند. عدم برتری و ثبات تیمی در طول نود دقیقه بارها در این فصل برای مونیخی ها مشکل ساز شده و حتی در دیدار هفته گذشته مقابل اشتوتگارت یکی از کاندیداهای سقوط به دسته پایین تر نیز این موضوع می توانست با عواقب سنگینی برای بایرن مونیخ به همراه باشد. این طور برداشت می شود که نیکو کواچ در طول بازی تنها از یک برنامه برخوردار است و اگر برنامه وی به هر دلیلی با مشکل مواجه شود وی نمی تواند آن را در حین بازی تغییر دهد و حتی اصلاح نماید.
رویارویی مقابل تیم جوان، جنگنده و سرعتی بایرلورکوزن می تواند به شبیه سازی کوچکی برای تقابل با لیورپول از مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان این فصل بدل شود و به همین خاطر مونیخی ها و نیکو کواچ دو هفته فرصت دارند تا ایرادات خود را برطرف نمایند و اگر بخواهند در آنفیلد نیز چنین عملکرد کُند و پراشتباهی از خود ارائه دهند با توجه به شناخت کامل یورگن کلوپ سرمربی لیورپول از بایرن مونیخ در آن صورت شکست سنگینی در انتظار آنها خواهد بود؛ همانند شکست 4-0 تلخی که بایرن مونیخِ یورگن کلینزمن در مقابل بارسلونای پپ گواردیولا در سال 2009 به دست آورد.
لوئیز فن خال هلندی آخرین سرمربی بایرن مونیخ بود که حذف این تیم از مرحله یک هشتم نهایی رقابت های لیگ قهرمانان اروپا را هشت سال پیش تجربه کرده است. وی نیز همانند یورگن کلینزمن بعد از حذف از این رقابت ها و همچنین از دست رفتن شانس قهرمانی در بوندس لیگا اخراج شد. از لحاظ آماری نیز شباهت های فراوانی بین بایرن مونیخ 2019 با بایرن مونیخ 2011 قابل مشاهده است. این طور به نظر می رسد که نمی توان شاهد تغییری انقلاب گونه در بایرن مونیخ با هدایت نیکو کواچ بود و به احتمال فراوان مونیخی ها مجبور خواهند شد که برای ایجاد چنین تغییری به سرمربی دیگری اعتماد کنند. با توجه به فقدان آلترناتیو و گزینه مناسب در این زمینه به احتمال زیاد تا تابستان پیش رو چنین اتفاقی در مونیخ روی خواهد داد و سران باشگاه تا آن زمان صبر خواهند کرد. اما شکست مقابل هرتابرلین در بازی چهارشنبه شب و حذف از رقابت های DFB Pokal می تواند به موضوع برکناری نیکو کواچ شتاب بسیار بیشتری ببخشد.