استاد پرویز کوزه کنانی از بهترین های فوتبال ایران و باشگاه تاج , عضو خط حمله طلایی آبی های تهران در دهه سی و چهل شمسی و ششمین کاپیتان تیم ملی ایران ... از شاگردان زنده یاد استاد علی دانایی فرد , حائز سه دوره عنوان اقای گلی باشگاههای تهران حد فاصل سالهای 1336 الی 1338
او سال 1308 در محدوده خیابان ناصر خسرو ( تهران ) چشم به جهان گشود . برادر ارشد " محمود کوزه کنانی " از علاقمندان رشته ی فوتبال بود و هم او نیز زمینه ی گرایش اش به فوتبال ر ا فراهم آورد .(او از معدود فوتبالیست های تحصیلکرده ایران است و کارشناسی حقوق سیاسی و کارشناسی ارشد مدیریت دولتی را دارد) سپس در دبیرستان " حکیم نظامی " فوتبال را همراه با رشته های ورزشی دیگر همانند , دو و میدانی و بسکتبال پیگیری کرد . زنده یاد رسول مدد نوعی , نخستین مربی وی بود . اقا مدد , استعداد و توانایی های او را , کشف کرد و اینچنین فوتبال را بصورت مستمر از زمین فوتبال راه آهن و در محدوده ای زمانی سالهای 25 - 1324 , آغاز نمود . .
سپس , برای ادامه تحصیل به دبیرستان ایرانشهر رفت و در تیم فوتبال دبیرستان مذکور با استاد محمود بیاتی - نادر افشار علومی نژاد که آن روزها . هر دو عضو تیم فوتبال دوچرخه سواران بودند , هم بازی شد . در محیط دبیرستان , ابتدا تحت تعلیم فردی بنام صدفی و سپس زنده یاد استاد داود نصیری , قرار گرفتند . ارتباط صمیمی با استاد محمود بیاتی و نادر افشار , سرانجام سبب پیوستن او به تیم جوانان دوچرخه سواران شد تا از پس , شاگرد زنده یاد استاد علی دانایی فرد باشد .
پرویز کوزه کنانی عزیز , از ابتدای سال 1329 تا اغاز سال 1342 ( بجز دو فصل ) همواره از اعضای اصلی تیم فوتبال بزرگسالان باشگاه تاج بود . او همچنین در نخستین سفر برون مرزی باشگاه تاج ( افغانستان - تابستان 1329 ) نیز حضور داشت . استاد کوزه کنانی در شرایطی از فوتبال باشگاهی کناره گیری کرد که با مصدومیت زانو ( مینیسک ) مواجه شد و چنانچه دچار عارضه مصدومیت زانو نمیشد , با توجه به شرایط مناسب فیزیکی , تا دو سه سال دیگر نیزقدر به ادامه فوتبال بود . آسیب دیدگی که در مسابقه دوستانه با تورپیدو مسکو , روی داد و بمرور , راه رفتن ساده را نیز برایش مشکل نمود اما به اصرار علاقمندان تاج , تا انجا که میسر بود , فوتبال باشگاهی را ادامه داد . ولی سرانجام از فروردین 1342 , برای همیشه از فوتبال باشگاهی در مقام بازیکن , کناره گیری کرد .
ارزش استاد کوزه کنانی برای باشگاه تاج و فوتبال ملی چنان بود که مسئولان فدراسیون در صدد درمان زانوی او نیز بر آمدند . هنگامه ی حضور تیم فوتبال استوا بخارست رومانی در تهران , پزشک تیم استوا , او را بدقت معاینه کرد و سرانجام مشکل زانوی اش را غضروف مینیسک تشخیص داد انگاه به او توصیه کرد که در اولین فرصت برای درمان به کشور رومانی اعزام شود .
در محدود سالهای 35 - 1334 یک مربی اطریشی , بنام مایوفسکی , برای مدتی به ایران آمد و چنان مسحور بازی پرویز کوزه کنانی شد که در نامه ای خطاب به یکی از دوستان که از مربیان باشگاه رئال مادرید بود , چنین نوشت : اگر این بازیکن ایرانی را بمدت یکسال زیر نظر بگیرد , به او قول میدهد که به یکی از بازیکنان ثابت رئال , تبدیل شود . اما علاقه فراوان او به باشگاه تاج و همچنین وعده هایی که از جانب اولیای سازمان تربیت بدنی به او داده شد , سبب شد تا همچنان یک تاجی باقی بماند .
بهترین دوران فوتبالی استاد پرویز کوزه کنانی , حد فاصل سالهای 1334 الی 1338 رقم خورد ....... او سپس در سال 1338 , برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و همانجا , با پیشنهاد تیمهای بایرلورکوزن و اف ث کلن مواجه شد . اف ث کلن قصد داشت کوزه کنانی را جایگزین زلاتکو چایکوفسکی ( Zlatko Čajkovski ) مهاجم یوگوسلاو خود کند که , در آستانه 35 سالگی فاقد ان کیفیت مطلوب گذشته بود و بایر لورکوزن نیز که به دسته دوم سقوط کرده بود , قصد داشت با تقویت خط حمله خویش , به جمع تیمهای دسته اول , بازگردد .
پرویز کوزه کنانی عزیز , سرانجام با باشگاه بایر لورکوزن به توافق رسید تا یکی از نخستین بازیکنان لژیونر ما , در فوتبال اروپا باشد .......... اما حضور او در فوتبال آلمان , تنها به سه ماه محدود شد چرا که برای همراهی تیم منتخب ایران با تیم فوتبال ارتش انگلستان به تهران فراخوانده شد . او در مسابقه ی مذکور که با نتیجه ای 5 بر 3 بسود ایران پایان یافت , زننده ای 3 گل تیم میزبان بود . اما او که تنها برای یک هفته به ایران امده بود با وجود قرارداد با باشگاه لورکوزن در تهران ماندگار شد تا علاوه بر ابطال قرارداد , موظف به پرداخت یک غرامت , به میزان 4500 مارک باشد !
منبع سایت تخت جمشید