1- پائولو مالدینی- ستاره سابق میلان که تمام عمر بازیگری خود را در میلان گذراند مالدینی در رایگیری جایزه توپ طلا در سال 1994 نفر سوم و در رنکینگ بهترین بازیکن سال فیفا در سال 1995 دوم شد. مدافع افسانهای ایتالیا 7 بار با میلان فاتح سریآ شد. او همچنین 5 بار جامهای مختلف اروپایی را بالای سر برد، یعنی آماری برابر با تیمهای بزرگی مانند بایرن مونیخ و لیورپول و بارسلونا و بیشتر از کاپهای اروپایی موجود در کلکسیون افتخارات تیمهای اینتر و یوونتوس و چلسی و منچستر یونایتد!
2- رائول گونزالس- ماشین گلزنی مادریدی ها تا مدت ها رکورددار گلزنی در لیگ قهرمانان اروپا بود. رائول در دوران اوج خود نماد باشگاه رئال مادرید بود. او با گلزنیهای خود نقش بهسزایی در کسب 6 عنوان قهرمانی در لالیگا و 3 قهرمانی در لیگ قهرمانان توسط کهکشانیها داشت. او در سال 2001 به کسب توپ طلا بسیار نزدیک شد، ولی در نهایت مایکل اوون از لیورپول برنده این جایزه معتبر شد و رائول گنزالس پس از او دوم شد.
3_زلاتان ابراهیموویچ مهاجم تنومند سوئدی که با توجه بازی در تیم های مطرح دنیا مانند یوونتوس و اینتر و میلان و منچستر و بارسا و،،هیچگاه فاتح این جایزه نشد.شاید او در عصر مسی و رونالدو بازی نمیکرد میتوانست لذت بردن این جایزه را ببرد
4- ژاوی هرناندز- مترونوم خط میانی بارسا و تیم ملی اسپانیا، بین سالهای 2008 تا 2010 سه بار پیاپی در بین 3 نامزد نهایی کسب توپ طلا قرار داشت. او به اذعان کارشناسان مغز متفکر پشت تمام افتخارات تیم ملی اسپانیا و بارسلونا در آن دوران بود. ژاوی اکنون در السد قطر همچنان به بازی ادامه میدهد.
5_ تیری آنری- تی تی در سالهای 2003 و 2006 در رقابت برای کسب توپ طلا رتبههای دوم و سوم را از آن خود کرد اما هرگز لذت در دست گرفتن این جایزه را تجربه نکرد. هرچند که دو بار قهرمانی در لیگ برتر، دو عنوان لالیگا، یک قهرمانی در لیگ قهرمانان، 3بار بالا بردن اف ای کاپ و همچنین قهرمانی در جام ملتهای اروپا و جام جهانی تسلی خوبی برای این ناکامی میتواند باشد.
6_ فرنس پوشکاش- فیفا جایزه بهترین گل سال را فرنس پوشکاش نامگذاری کرده اما او هرگز موفق به دریافت جایزه توپ طلا نشد؛ علیرغم نمایش غیر قابل تصوری که در رئال مادرید و تیم ملی مجارستان داشت. در سال 1960 او به لمس توپ طلا بسیار نزدیک شد اما در نهایت لوییز سوارز از بارسلونا گوی سبقت را از او ربود و پوشکاش بزرگ دوم شد. او بیگمان یکی از نوابغ تاریخ فوتبال است و سالها رکورددار تعداد گلهای ملی در جهان فوتبال بود.
7- دنیس برکمپ- او صاحب رتبه دوم در سال 1992 و نفر دوم سال 1993 توپ طلاست و احتمالا اگر تیم ملی هلند در یکچهارم نهایی جام جهانی 1994 امریکا حذف نمیشد، توپ طلای سال 1994 از آن مرد یخی هلندیها بود. او پس از آن به آرسنال رفت و در آنجا هم خوش درخشید اما به رغم قهرمانی در 3 دوره لیگ برتر و 4 دوره جام حذفی هرگز موفق به کسب هیچگونه افتخار فردی در فوتبال نشد.
8- آندرس اینیستا- زدن گل پیروزی در فینال جام جهانی، شاید یکی از بزرگترین رویاهای یک فوتبالیست باشد که اینیستا به آن دست یافته است، به همین دلیل، شاید از اینکه در سال 2010 بعد از لیونل مسی جایگاه دوم را در لیست نامزدهای دریافت توپ طلا از آن خود کرد، چندان هم دلخور نباشد. بعد از آن هم در دو سال متوالی بعد از لیونل مسی و کریستیانو رونالدو در جایگاه سوم قرار گرفت. امروز دیدن اینکه یکی از بهترین هافبکهای فوتبال مدرن به این عنوان دست یابد، بسیار لذتبخش خواهد بود. تنها عنوان فردی اینیستا کسب ی بار مرد سال اروپا است.
9- جیانلوئیجی بوفون- تنها دروازهبانی که تا به امروز موفق به کسب جایزه توپ طلا شده، لئو یاشین دروازهبان افسانهای شوروی سابق بوده که در سال 1963 به این مهم دست یافته است. همچنین مانوئل نویر آلمانی میتواند در روزهای آینده این آمار را تغییر دهد. اما بهغیر از یاشین هیچ دروازهبانی به اندازه بوفون (نویر) به دریافت این جایزه نزدیک نشده است. سنگربان ایتالیا در سال 2006 و بعد از فتح جام جهانی بعد از فابیو کاناوارو رتبه دوم را در میان کاندیداهای کسب توپ طلا از آن خود کرد
10- کنی دالگلیش- رتبه دوم بعد از میشل پلاتینی در سال 1983 بهترین مقام شخصی اسطوره لیورپول و تیم ملی اسکاتلند بود. او در آن سال چهارمین قهرمانی از 6 قهرمانی خود را با لیورپول در لیگ برتر کسب کرد. او با کسب 3 کاپ اروپایی با لیورپول نام خود را بهعنوان یکی از بزرگترین ستارگان ظهور کرده از بریتانیا ثبت کرد.
11- اریک کانتونا- فرانسوی یقه صاف در سال 1993 بعد از روبرتو باجو و دنیس برکمپ رتبه سوم را در میان کاندیداهای کسب توپ طلا از آن خود کرد. او در آن سال در اولین فصل حضور خود در منچستریونایتد نقش اصلی را در کسب اولین قهرمانی منچستر یونایتد در لیگ برتر با فرمت جدید ایفا کرد. کانتونا در یونایتد فاتح 4 دوره لیگ برتر شد و همچنین قلب هزاران هوادار که برای تماشای هنرنمایی او به اولدترافورد میآمدند.
12- بابی مور- شاید تصویر به یاد ماندنی کاپیتان بابی مور در حال خوشحالی بعد از کسب جام جهانی 1966 همچنان مزین کننده پوسترها و تیشرتهاست اما او هرگز در طول دوران حرفهای خود موفق به کسب جایزه توپ طلا نشد. این مدافع آخر انگلیسی در سال 1970 در رتبه دوم ردهبندی جایزه توپ طلا قرار گرفت. همان سالی که آن تکل معروف را روی جرزینیوی برزیلی در جام جهانی مکزیک رفت. آن تکل بیگمان دومین تصویری است که از بابی مور در ذهن فوتبالدوستان انگلیسی نقش بسته است.
منبع ورزش ۳ بهمراه دخل و تصرف و اضافه شدن نظرات خودم