طرفداری - ایران به عنوان یکی از قدرتهای فوتسال جهان اکنون در حال صدور بازیکن به خارج از کشور است اما این صدور بازیکن در روندی استاندارد انجام نمیگیرد و کمکی نیز به فوتسال ایران نمیکند. در حقیقت، مشکلات اقتصادی سبب کوچ بازیکنانی به کشورهای نوپا در فوتسال شده که از سطح فنی فوقالعادهای نیز برخوردار نیستند.
حضور بازیکنانی چون علی اصغر حسن زاده در لیگ فوتسال روسیه، قطر و چین، وحید شمسایی در فوتسال ایتالیا و حسین طیبی در تیم کایرات قزاقستان به عنوان قهرمان اروپا از نمونههای موفق و افتخار آمیز ترانسفرهای فوتسالی از ایران به کشورهای دیگر است اما شرایط لژیونرهای فوتسال ایران تغییر کرده است.
در حال حاضر آمار دقیقی از بازیکنان ایرانی که در خارج از کشور بازی میکنند وجود ندارد زیرا برخی از تیمهای فوتسال کشورهای همسایه اقدام به جذب بازیکنانی میکنند که در ایران حتی یک بازی رسمی نیز انجام نداده و چون مستعد تشخیص داده شده با حقوقی محدود و با در اختیار دادن حداقل امکانات زندگی به آن کشورها برده شده است.
رد پای بازیکنان فوتسال ایران بدون سابقه و اسم و رسم در کشورهایی نظیر عراق، جمهوری آذربایجان، ترکیه و امارات دیده شده است که آخرین آنها حضور چند بازیکن ایرانی در تیمی در لیگ آذربایجان بوده است بدون این که مشخص باشد آنها چطور به این کشورها میروند و چقدر دستمزد میگیرند.
در مورد بازیکنان شاغل در لیگ برتر فوتسال نیز اوضاع چندان بهتر نیست. گفته میشود برخی از بازیکنان ایرانی که در لیگهای آسیایی حضور دارند با حقوق ماهانه هزار دلاری به این تیمها میپیوندند. حقوق ماهانه هزار دلاری به معنای درآمد ۱۰ میلیون تومانی با توجه به ارزش پول فعلی ایران است و این بازیکنان تلاش میکنند با به حداقل رساندن هزینههای زندگی خود در آن کشورها، این پول را برای بازگشت به ایران ذخیره کنند.
فوتسال در سطح جهان هنوز به طور گسترده دارای لیگهای حرفهای نشده است و برای کشورهای آسیایی که به تازگی لیگ خود را راه اندازی کردهاند و به اندازه کافی بازیکن ندارند، جذب بازیکنان ارزان ایرانی که سطح فنی قابل قبولی - در مقایسه با شرایط لیگ آن کشور - دارند گزینه مناسبی است زیرا هزینه زیادی برای آنها ندارد و به سطح فنی آنها نیز کمک میکند.
*عکس تزیینی است