ایندرا نویی، یکی از قدرتمند ترین زنانی می باشد که جهان به خود دیده است. ایندرا نویی که یک دو رگه ی آمریکایی هندی می باشد، توانسته به ریاست یکی از بزرگ ترین کمپانی های دنیا، یعنی پپسی کولا دست پیدا کند. شناخته بودن پپسی کولا در سطح جهان باعث شده که ایندرا نویی نیز به یکی از شناخته ترین روسای کمپانی های دنیا تبدیل شود و در هر یک از رده بندی های جهانی که به صورت سالانه از سوی نهادها و مجلات گوناگون صورت می پذیرد، در جمع ده مدیر برتر سال قرار گیرد.
ایندرا کریشنا نویی، در تاریخ 28 اکتبر سال 1955 میلادی در کشور هند متولد شد. پدر وی یک هندی و مادرش نیز آمریکایی بود
پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، ایندرا نویی شروع به کار کردن نمود و در همان دوران ابتدایی موفق به کسب سمت مدیریت در یکی از کارخانه های هندوستان شد. اما او که در راه خود، پیشرفت چندان بزرگی برای خودش در هندوستان نمی دید، تصمیم گرفت تا به آمریکا مهاجرت کند و در آن جا مشغول به کار شود. در همان سالی که در هندوستان اولین سمت مدیریتی خود را به دست آورده بود، تصمیم گرفت تا به آمریکا مهاجرت کند و در نهایت کار خود را در کمپانی پپسی کولا در سال 1994 میلادی آغاز کرد.
او پله های ترقی را در پپسی کولا یکی پس از دیگری پیمود و در نهایت به ریاست این کمپانی بزرگ آمریکایی دست پیدا کرد، هدفی که برای ایندرا نویی در دوران کودکی یک رویا به نظر می آمد، حالا به واقعیت تبدیل شده بود و او به ریاست یکی از بزرگترین کمپانی های جهان دست پیدا کرده بود. مدیریت مجموعه پپسی کولا توسط ایندرا نویی به خوبی صورت پذیرفت و او در مدت زمان کوتاهی توانست فروش این کمپانی را به میزان 72 درصد افزایش دهد. افزایشی که به یکی از موفق ترین ضریب فروش های کمپانی های جهان تبدیل شد.
عملکرد خوب ایندرا نویی در شرکت پپسی برای او جوایز و موفقیت های بسیاری را رقم زده بود. به گونه ای که وی در سال 2008 و 2009 میلادی موفق شد، به چهارمین زن موفق دنیا تبدیل شود. این موفقیت ها توانست او را به شهرت بسیار زیادی برساند و در نهایت ایندرا به یکی از معدود زنانی تبدیل شد که توانسته به یکی از موفق ترین مدیرهای دنیا تبدیل شود و به عنوان الگویی موفق برای زنان در سرتاسر جهان شناخته شود.
ایندرا نویی یکی از ثرومتمندترین زنان تاریخ می باشد و با مجموع دارایی 43 میلیارد دلار در جمع موفق ترین روسای کمپانی های جهان قرار گرفته است. حقوق ماهانه ی او در کمپانی پپسی کولا به صورت حدودی 964 هزار دلار اعلام شده است. ایندرا که در سال 2006 به سمت مدیریت اجرایی کمپانی پپسی کولا رسیده بود به خاطر عملکرد بسیار مناسبی که از خودش نشان داد، خیلی زود و در سال 2007 موفق شد تا به سمت ریاست کل این مجموعه دست پیدا کند. او هم چنین یکی از اعضای اصلی سازمان تجارت جهانی می باشد و در بسیاری از کمیته ها و مجمع های جهانی دیگر نیز همواره حضوری فعال داشته است.
وی هم چنین از بورد اختصاصی دانشگاه لینکولن بهره می برد و علاوه بر ریاست پپسی کولا، ریاست شورای عالی تجارت آمریکا و هند را نیز بر عهده دارد. نشریه ی «بیزینس ویک» در گزارشی از کار ایندرا اعلام کرد که از زمانی که او به سمت مدیریت این کمپانی رسیده است، پپسی با رشد بیش از 72 درصدی در محصولات خود رو به رو شده است و میزان فروش سالانه آن ها به 6.5 میلیارد دلار رسیده است. مجله ی فوربس او را در سال های 2009 و 2010 میلادی به عنوان قدرتمندترین زن جهان معرفی کرد.
مجلات و نشریه های بسیار معتبر دیگری نیز که در زمینه اقتصاد فعال می باشند، ایندرا نویی را یکی از موفق ترین زنانی معرفی کردند که همواره فعالیت بسیار مثبتی در اداره کمپانی پپسی داشته است. فوربس در گزارشی اعلام کرد که فرقی ندارد که نویی در چه شرکتی کار می کند، چیزی که مهم است آن است که این فرد از دانش بسیار بالایی بهره می برد و کار کردن او در هر شرکتی موفقیت آن مجموعه را به دنبال خواهد داشت. فوربس در ادامه ی گزارش خود ایندرا نویی را یکی از با سوادترین مدیران دنیا معرفی کرد و متدها و روش های او برای مدیریت کمپانی پپسی کولا را جدیدترین و بروزترین روش در مدیریت یک مجموعه معرفی کرد.
این نشریه سپس با یک بررسی کلی تر، مدیریت مجموعه پپسی را با فعالیت هماهنگ یک ساعت مقایسه کرد و اعلام کرد که ایندرا نویی عضو اصلی این ساعت می باشد و به عنوان باتری این مجموعه عمل می کند؛ درست است که یک ساعت برای کار درست به تمامی اجزای خود نیاز دارد، اما حتی اگر تمام این اجزا آماده ی کار باشند، اگر باتری خوابیده باشد، ساعت نیز کار نخواهد کرد. مثالی که به خوبی نشان دهنده نقش مهم و تاثیر گذار خانم ایندار نویی در فعالیت های کاری و تجاری دارد.
زندگی خصوصی ایندرا نویی
ایندرا نویی صاحب همسری هندی می باشد و دو دختر دارد. وی در حال حاضر به همراه اعضای خانواده ی خویش در گرینویچ انگلستان زندگی می کنند. ایندرا سعی کرده تا به آیین و مذهب پدرش پایبند باشد، به همین خاطر او یک هندو می باشد. گرچه تا به حال به صورت رسمی اعلام نکرده که به طور رسمی به این دین پایبند است یا خیر، اما با توجه به فعالیت های او در سطح جهان و هم چنین عدم صحبتش در مورد این دین، به نظر می رسد که پایبندی اش به مذهب و آیین پدرش صرفا بر اساس احترام بوده و او اعتقاد عمیقی نسبت به این دین ندارد