طرفداری – گرچه ۴۲ سال است که ایران نتوانسته در مسابقات فوتبال جام ملتهای آسیا قهرمان شود اما تنها تیمی نیست که در این ۴۲ سال بارها شایسته جام بوده و در نهایت با حسرت آن را نظاره کرده است.
شاید زمانی که کره جنوبی در سال ۱۹۶۰ در سئول و با حضور هوادارانش برای دومین بار متوالی و در دومین دوره برگزاری جام ملتها، جام قهرمانی را بالای سر برد هرگز فکر آن را نمیکرد که دومین جام، آخرین جام آنها حداقل برای مدت دهها سال باشد.
با وجود رشد صنعت فوتبال در کره جنوبی، صدور بازیکنان مطرح ، میزبانی و کسب عنوان چهارمی در جام جهانی و البته کسب نتایج آبرومند در ادوار جامهای جهانی، کرهای ها ۵۸ سال است که نتوانستهاند قهرمان آسیا شوند.
این موضوع زمانی برای آنها تلختر میشود که ۴ بار تا فینال رسیدهاند و هر ۴ بار با اشک و شکست، میدان را ترک کردهاند. علاوه بر این، کرهای ها در این ۵۸ سال ۴ بار هم به نیمه نهایی رسیدهاند به عبارت دیگر آنها ۸ بار به نیمه نهایی آمدهاند اما حتی یک بار هم قهرمان نشدهاند و این حسرت بزرگی برای کره جنوبی پدیده آورده است.
بازی در امارات برای کره جنوبی خاطرات تلخی به همراه دارد. آنها تیمی آماده و سرحال و پیروز بر آلمان در جام جهانی روسیه را به جام ملتهای آسیا میبرند اما هنوز کسی نمایش فاجعه بار در ۱۹۹۶ در امارات را از یاد نبرده است.
کره جنوبی در جام ملتهای ۱۹۹۶ از ۴ بازی خود در این تورنمنت فقط یک بازی را برد و با شکست تاریخی ۶ بر ۲ برابر ایران در دوبی از مسابقات حذف شد. زور کره در امارات فقط به اندونزی و در جریان پیروزی ۴ بر ۲ برابر این تیم رسید و کره به کویت و ایران باخت و با امارات مساوی کرد و در ۴ بازی، ۱۱ بار دروازهاش را باز شده دید.
بازگشت به امارات، پس از ۲۲ سال میتواند خاطرات تلخ قدرت شرق نشین آسیا را از این کشور پاک یا تمدید کند. فراموش نکنیم که کره جنوبی ۲ سال پس از درخشش در جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا – تساوی با اسپانیا و بولیوی و آزار آلمان مدعی – به امارات آمده بود و تیم ضعیفی نداشت اما همه چیز برای کره جنوبی کابوس وار پیش رفت.
پس از ۵۸ سال غم بار، ۸ بار ملاقات نیمه نهایی و دستهای دور از جام و البته فاجعه شکست از ایران در خاک امارات، حالا حاشیه خلیج فارس دوباره میزبان حسرت زده ترین تیم جام است. آیا کره جنوبی از پس رقبای باانگیزه خود، ایران، ژاپن، امارات، عربستان، استرالیا و کم نام و نشانهای خطرناک بر میآید؟