طرفداری - لوکا مودریچ که جایزه بهترین بازیکن سال فیفا در سال 2018 را به خود اختصاص داده بود، جایزه بالون د اور یا همان توپ طلا را هم تصاحب کرد. در ماه های اخیر صحبت های زیادی مطرح شده بود مبنی بر اینکه بازیکنی غیر از مسی و رونالدو این جایزه را به دست خواهد آورد. حالا می خواهیم به بازیکنانی بپردازیم که از سال 2007 نمایش های درخشانی داشتند ولی نتوانستند توپ طلا را لمس کنند. حتما می دانید که بعد از کاکا، این جایزه فقط دو صاحب داشت: کریستیانو رونالدو و لیونل مسی. حالا فرض کنید این دو فوق ستاره اصلا وارد دنیای فوتبال نشدند!
2013: فرانک ریبری
رونالدو باز هم به میدان مبارزه با مسی برگشت و توانست توپ طلا را تصاحب کند. او در این سال 55گل زد و 13پاس گل ارسال کرد. بعد از سال ها، ژاوی و اینیستا از فرم ایده آل شان فاصله گرفتند. ریبری یک وینگر کلاسیک و ستاره ای است که کمتر مورد ستایش قرار می گیرد. او در این سال 11گل زد و 23پاس گل داد. ولی درخشش این اعجوبه فرانسوی را نمی توان با آمار توضیح داد. او رهبر بایرن مونیخ بود و کمک کرد بایرنی ها برای اولین بار سه گانه کسب کنند. ردپای ریبری در گل های بایرن در فینال لیگ قهرمانان اروپا کاملا مشخص است. درضمن او عنوان بهترین بازیکن سال بوندس لیگا را هم به دست آورد. ریبری قهرمانی در سوپرجام اروپا و جام جهانی باشگاه ها را هم به کلکسیون افتخاراتش اضافه کرد. فرانک در رقابت برای رسیدن به جایزه بهترین بازیکن سال یوفا هم از مسی و رونالدو پیشی گرفت. به راحتی می توان ادعا کرد ریبری یکی از معدود ستاره هایی بود که به سطح مسی و رونالدو نزدیک شدند. البته روبن، مولر و لام هم نمایش های درخشانی در آن بایرن داشتند. ولی خوب اگر رونالدو نبود، ریبری باید توپ طلا را به خانه می برد.
2014: مانوئل نویر
رونالدو در این سال هم با لیاقت تمام توپ طلا را به نام خود ثبت کرد. او یکی از کلیدی ترین بازیکنان رئال مادرید بود و رئالی ها بعد از مدت ها به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا رسیدند و لادسیما دیگر رویا نبود. رونالدو در آن سال 51 گل زد (در 47بازی) و قهرمانی در کوپا دل ری را هم به دست آورد. برای اولین بار، مسی با فرم ایده آلش فاصله داشت و نتوانست عملکرد درخشانی داشته باشد.
آلمان به قهرمانی در جام جهانی فوتبال رسید. نویر، یکی از موثرترین مهره های ژرمن ها در این جام بود. البته مولر و لام هم در اوج بودند. کروس، گوتسه و شواین اشتایگر هم دیگر ستاره های این تیم خارق العاده آلمان را تشکیل می دادند. درضمن این ستاره های درخشان فوتبال آلمان، با پیراهن بایرن مونیخ هم سال درخشانی داشتند و به قهرمانی در بوندس لیگا و جام حذفی آلمان رسیدند. در تیم رئال مادرید هم نباید از درخشش ستاره هایی چون دی ماریا، بیل و راموس به راحتی گذشت. خدیرا هم به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا و جام جهانی رسید. لوییز سوارز اروگوئه ای هم در این سال نمایش درخشانی داشت و با 31گل و 17پاس گل، ستاره بی چون و چرای لیورپول بود. به کمک او بود که قرمزها تا نزدیکی قهرمانی در لیگ برتر انگلیس پیش رفتند. به هرحال به نظر می رسد اگر رونالدو نبود، در آن سال توپ طلا باید به یک بازیکن آلمانی می رسید و نویر شایسته ترین فرد است. او در آن سال جایزه بهترین بازیکن سال آلمان را به دست آورد و به عنوان بهترین دروازه بان سال یوفا شناخته شد. دستکش طلایی جام جهانی فوتبال هم حسن ختام تمام این جوایز بود.
2015: نیمار
مسی باز هم بر رونالدو غلبه کرد و برای پنجمین بار برنده توپ طلا شد. او ستاره بارسلونا بود و بارسا در آن سال یک سه گانه دیگر فتح کرد. مسی در کنار سوارز و نیمار، مثلث ویرانگر و وحشتناک MSN را تشکیل داده بود. نیمار در این سال 39 گل زد و کم کم به سطح فوق ستاره هایی چون مسی و رونالدو نزدیک میشد. سوارز هم خوش درخشید و با 25گل و 23پاس گل یکی از بهترین بازیکنان جهان بود. هر دوی این بازیکنان در فینال لیگ قهرمانان اروپا گلزنی کردند تا بارسا بر یوونتوس غلبه کند. نیمار در فینال کوپا دل ری هم فوق العاده بود و عنوان آقای گلی این رقابت ها را به دست آورد. این ستاره برزیلی در کنار مسی و رونالدو، بهترین گلزن لیگ قهرمانان اروپا بود. می توان ادعا کرد در آن سال نیمار بهتر از سوارز بود و در صورت غیبت مسی، می توانست صاحب توپ طلا باشد.
2016: لوییز سوارز
رونالدو یک سال درخشان و باورنکردنی دیگر داشت و صاحب توپ طلا لقب گرفت. او با رئال مادرید به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا رسید و در 12بازی جام، 16گل به ثمر رساند. درضمن، رونالدو ستاره تیم ملی پرتغال بود و با تیم کشورش برای اولین بار به قهرمانی در جام ملت های اروپا رسید. او در این تورنومنت 3گل زد و 2پاس گل ارسال کرد. گریزمان فرانسوی 32گل برای اتلتیکومادرید زد و به عنوان بهترین بازیکن فصل لالیگا شناخته شد. آنها در روز آخر، قهرمانی در لالیگا را از دست دادند. گریزمان و دوستانش در فینال لیگ قهرمانان اروپا هم مغلوب رئال مادرید شدند. او در تیم ملی فرانسه هم نمایش فوق العاده ای داشت و کفش طلا و جایزه بهترین بازیکن یورو را به دست آورد. از سوی دیگر مثلث MSN به کارش ادامه می داد. سوارز به بارسلونا کمک کرد به قهرمانی در لالیگا و کوپا دل ری برسد. نمایش این مهاجم اروگوئه ای کم نظیر بود: 59گل و 24پاس گل در 53بازی! سوارز جایزه بهترین گلزن لالیگا را به دست آورد و در جدول پاس گل هم مشترکا اول شد. نیمار هم به درخشش ادامه داد و در این سال 31گل و 25پاس گل برای بارسا به ثبت رساند. به نظر می رسد اگر مسی و رونالدو نبودند، در سال 2016 توپ طلا حق سوارز بود.
2017: جانلوییجی بوفون
رونالدو باز هم توپ طلا را به خانه برد! رئال مادرید اولین تیمی بود که توانست از قهرمانی اش در لیگ قهرمانان اروپا دفاع کند. او باز هم بهترین گلزن رقابت ها لقب گرفت (12گل). در قهرمانی رئال در لالیگا هم نقش کلیدی رونالدو کاملا مشخص بود. مسی به عنوان آقای گلی در لالیگا رسید و در کوپا دل ری هم جام قهرمانی را بالای سر برد.
قهرمانی در سری آ و کوپا ایتالیا برای یوونتوس تبدیل به یک عادت شده بود و ستاره این تیم، دروازه بان کهنه کار ایتالیایی ها، جانلوئیجی بوفون بود. ولی رئال مادرید به آنها اجازه نداد به کسب سه گانه مفتخر شوند. بوفون به عنوان بهترین دروازه بان لیگ قهرمانان شناخته شد و جایزه بهترین بازیکن سری آ را هم به دست آورد. استمرار او در سال های متوالی که در چارچوب دروازه یوونتوس و تیم ملی ایتالیا ایستاده، باورنکردنی و مثال زدنی است. کانته هم فصل فوق العاده ای داشت. این هافبک فرانسوی که قبلا با لسترسیتی قهرمان لیگ برتر شده بود، در این سال هم این عنوان را با چلسی تکرار کرد. نقش موثر او در لستر و چلسی بر هیچکس پوشیده نیست. در تیم رئال مادرید هم باید به ستاره هایی چون مودریچ و راموس اشاره کرد که برای زیدان عالی کار کردند. ایسکو، مارسلو، کروس و کاسمیرو هم دیگر ستاره های تیم بودند. در سال 2017، ستاره های دیگری هم بودند که در آسمان فوتبال اروپا درخشیدند: نیمار، لوییز سوارز، کیلیان ام باپه، روبرت لواندوفسکی. ولی خوب می توان ادعا کرد در صورت غیبت مسی و رونالدو، بوفون شایسته ترین بازیکن برای کسب جایزه توپ طلا بود.
اگر مسی و رونالدو نبودند، چه بازیکنانی توپ طلا را به دست می آوردند؟ (قسمت اول)