🔻به تاریخ پر فراز و نشیب یک قرن از فرانسه می پردازیم؛ با ما همراه باشید...🔻
ادامه مشاجرات دولت با پارلمان
بری ین بازهم نیاز به استقراض دید و ۴۲۰ میلیون لیره با اقساط ۵ ساله از ملت تهیه دید که در پایان آن (آخر سال پنجم یعنی ۱۷۹۲) قرار شد تا دولت، مبعوثان طبقات سه گانه را دعوت نماید.در ۱۹ نوامبر ۱۷۸۷، شاه و بری ین به پارلمان رفتند و در جلسه ای که ۹ ساعت طول کشید اعضای پارلمان از شاه خواستند که مبعوثان ملت را در سال ۱۷۸۹ دعوت کنند اما شاه با خشونت این درخواست را رد کرد و دوباره اعلام کرد که مبعوثان در سال ۱۷۹۲ دعوت خواهند شد.پس از خروج شاه از مجلس، مجلس فرمان پادشاه را غیرقانونی خواند. بری ین هم پس از این حرف، دو تن از اعضای پارلمان را توقیف کرد و دوک دورلئان را نمی بلد نمود و فکر کرد که با این کار اعتراضات آنها خاموش شود.پارلمان با دستگیری دو تن از اعضای خودش مخالفتش سخت تر شد و هنگامیکه فهمیدند بری ین می خواهد به مانند موپو که ۱۷ سال قبل مجلس را منحل کند، مجلس را دوباره منحل کند، طی بیانیه ای در تاریخ ۳ مه ۱۷۸۸ اعلام کرد که تا زمانیکه دولت، مبعوثان ملت را دعوت نکند، امکان تصویب مالیات جدید وجود ندارد.
سپس بری ین تصمیم گرفت تا دو تن دیگر از سردسته معترضین مجلس یعنی "دپرفیل" و "مونت سابر" دستگیر کند. ماموران برای دستگیری آن دو وارد مجلس شدند، اما همه فریاد زدند:"ما همه دپرفیل و مونت سابر هستیم!" سرانجام پس از ۳۰ ساعت جلسه، این دو خودشان را تسلیم کردند (۵ و ۶ مه ۱۷۸۸).دو روز بعد شاه طی چندین فرمان به پارلمان عملا می خواست کاری کند که پارلمان را مرخص نموده و مجلس عام مقرر بنماید. این فرامین اما موجب اعتراضات گسترده مردم در تولوز، دیژون، بئارن و برتانی شد.
سقوط بری ین، بازگشت نکر و دعوت از مبعوثان
در خزانه دولت تنها ۴۰۰ هزار فرانک وجود داشت و دولت در فکر داشت تا با دعوت روحانیون، مجلسی تشکیل دهد و از آنها مبلغی دریافت کند. روحانیون اما دست رد بر سینه دولت زدند و آنها هم تقاضای انتخاب مبعوثان را دادند. ناچارا بری ین اعلام کرد که در ۱ مه ۱۷۸۹، مبعوثان تشکیل می شود.با این اوصاف چون اعتبار او زیر سوال رفت، هیچ کس به او قرضه ای نداد و سر آخر در ۱۶ مه ۱۷۸۸ اعلام ورشکستگی کرد و شاه هم او را از سمتش عزل کرد. در ۲۵ اوت ۱۷۸۸، نکر بار دیگر روی کار آمد. به محض ورود او، تجار و بازرگانان ۷۵ میلیون لیره به دولت تقدیم کردند. اعلام تشکیل مجلس مبعوثان نیز تنها مرحم دردی بود.پس از تعیین تشکیل مجلس مبعوثان، بحث ها بر سر چگونگی انتخاب مبعوثان بالا گرفت. ابتدا قرار بود تا به مانند انتخابات مبعوثان در سال ۱۶۱۴ باشد اما اینچنین نشد. در آن زمان رعایا ۹۸ صدم ملت فرانسه بودند اما یک سوم مجموع نمایندگان را تشکیل می دادند. با این حال نکر تنها جرأت به تساوی تعداد وکلای طبقات ثلاثه کرد.
تاریخ یک قرن از فرانسه (۱)
تاریخ یک قرن از فرانسه (۲)
تاریخ یک قرن از فرانسه (۳)
تاریخ یک قرن از فرانسه (۴)