شبکهٔ خصوصی مجازی (به انگلیسی: Virtual Private Network، به اختصار VPN)، شبکهای است که اطلاعات در آن از طریق یک شبکه عمومی مانند اینترنت جابهجا میشود اما در عین حال با استفاده از الگوریتمهای رمزنگاری و با احراز هویت (به انگلیسی: Authentication)، این ارتباط همچنان اختصاصی باقی میماند
شبکه خصوصی مجازی (VPN) شبکه ای است که با استفاده از سیم های عمومی (معمولا اینترنت) برای اتصال کاربران از راه دور یا دفاتر منطقه ای به یک شبکه خصوصی و داخلی شرکت ساخته شده است.
حریم خصوصی، امنیت و رمزگذاری
VPN یک شبکه خصوصی را با استفاده از رمزنگاری و دیگر مکانیزم های امنیتی محافظت می کند تا اطمینان حاصل شود که فقط کاربران مجاز می توانند به شبکه دسترسی داشته باشند و داده ها قابل ردگیری نیستند. این نوع شبکه طراحی شده است تا یک تونل امن و رمزگذاری شده فراهم کند که در آن داده ها بین کاربر راه دور و شبکه شرکت انتقال داده شود. اطلاعات منتقل شده بین دو مکان از طریق تونل رمزگذاری شده نمی تواند به وسیله ی دیگران خوانده شود زیرا این سیستم شامل چندین عنصر برای حفاظت از شبکه خصوصی شرکت و شبکه خارجی است که از طریق آن کاربر از راه دور متصل می شود.
اولین قدم جهت تامین امنیت این است که معمولا یک فایروال بین سرویس گیرنده و سرور میزبان قرار گیرد همچنین کاربر از راه دور نیاز مندبرقراری یک ارتباط معتبر با فایروال است رمزگذاری جزء مهم VPN یک امن است. رمز نگاری در یک سیستم با داشتن همه داده های یک رایانه رمزگذاری شده به گونه ای کار می کند که فقط رایانه ای که آن را ارسال می کند می تواند داده ها را رمزگشایی کند.
پروتکل های شبکه اصلی
سه پروتکل شبکه اصلی برای استفاده با تونل های VPN وجود دارد. این پروتکل ها به طور کلی با یکدیگر ناسازگار هستند. آنها عبارتند از:
IPSec مجموعه ای از پروتکل های توسعه یافته توسط IETF برای حمایت از انتقال امن بسته ها در لایه IP که به طور گسترده ای برای پیاده سازی VPN ها اعمال شده است همچنین از دو حالت رمزگذاری پشتیبانی می کند: حمل و نقل و تونل.
PPTP پروتکل Tunneling نقطه به نقطه یک فن آوری برای ایجاد VPN ها است. به طور مشترک توسط مایکروسافت، U.S. روباتیک و چندین شرکت فروشندگان دسترسی از راه دور، شناخته شده است. به طور کلی به عنوان PPTP انجمن است.
L2TP
Layer Two2 پروتکل Tunneling یک فرمت پروتکل PPP است که ISP ها را قادر می سازد تا شبکه های خصوصی مجازی (VPN ها) را فعال کنند.
کاربران از سرویس VPN خصوصی که در واقع به عنوان یک تونل VPN شناخته می شود، برای محافظت از فعالیت آنلاین و هویت خود استفاده می کنند. با استفاده از یک سرویس ناشناس VPN ترافیک اینترنت و داده های کاربر رمزگذاری می شود خدمات VPN در هنگام دسترسی به نقاط مهم Wi-Fi به خصوص عمومی مفید است زیرا خدمات بی سیم عمومی ممکن است امن نباشد.
علاوه بر امنیت عمومی Wi-Fi، یک سرویس VPN خصوصی نیز مصرف کنندگان را با دسترسی به اینترنت بدون سانسور فراهم می کند و می تواند به جلوگیری از سرقت اطلاعات و انحلال وب سایت ها کمک کند. شرکت ها و سازمان ها معمولاً از یک VPN برای ارتباط محرمانه در یک شبکه عمومی و ارسال صدای ویدیو یا داده استفاده می کنند. این نیز یک گزینه عالی برای کارگران و سازمان های فعال در راه دور با دفاتر و شرکای جهانی است تا داده ها را به صورت خصوصی به اشتراک بگذارند.
شبکه اختصاصی اختصاصی مجازی (VPDN) توضیح داده شده است یکی از رایج ترین انواع VPN ها که توسط صاحبان کسب و کارهای آنلاین استفاده می شود شبکه اختصاصی مجازی (VPDN) نامیده می شود. VPDN یک اتصال کاربر به شبکه است، که در آن کاربران از راه دور نیاز به اتصال به شبکه شرکت دارند. نوع دیگر VPN معمولا “شبکه خصوصی مجازی سایت به سایت” نامیده می شود. در اینجا شرکت در سخت افزار اختصاصی سرمایه گذاری می کند تا چندین سایت را به شبکه خود متصل کند. خدمات رایگان شبکه مجازی به چه معناست؟ شبکه خصوصی مجازی رایگان معمولاً به خدمات و ابزاری اشاره دارد که به شما اجازه می دهد به صورت امن و ناشناس مرور کنید. ابزارها معمولا برای مرور وب دسکتاپ و تلفن همراه در دسترس هستند. هایوب
راهکارهایی از این دست را می توانید از شرکت های ارائه دهنده اینترنت پیدا کنید. برای مثال اسیاتک